2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Yapma yaaa? :KK43: Kıyamam bebişe..
Bizimki de ara ara mızmızlandı biraz ama şu an uyuyor. Bakalım olacak mı?
Bi de bebeği 3 gün yıkamayın dediler, sabah banyosunu yaptırıp öyle götürdüm aşıya. Şimdi ateşi çıksa suya da sokamayacağız bebeği, ne yapmak lazım ki?
Calpol verirsin .4 saat arayla ates dusurucuyu donusumlu verirsin

Kızlar bebeğine su veren var mı?
İki gecedir cisinde pembelik oluyor . Sanırım susuz kalıyor. Doyuyor diye düşünüyorum çünkü kaka yapmış oluyor. Nezle diye odayı çok sıcak yapıyorum çok mu terliyor da öyle oluyor acaba?

Benim arada veriyorum bir çay kasigi treleyince çiş olmaz canım

Canım hiç saymadım ama geceleri kaç saat olursa olsun 70 içiyor gündüz değişiyor birde benim süt az ya sağınca çıkanı veriyorum yetmezse mama o yüzden bilmiyorum tam kaç cc içtiğini.. bugün 50. Günümüz 3820 doğduk 1. Ay 5000 olmuştu 42. Gün 5200 . Ben aç kaldığını düşünmüyorum. Açken çok ağlıyor hatta bnm kız tek açken ağlıyor:)) doyunca kendi bırakıyor almıyor sonra belli oluyor yani. Benimkide çok seviyor altını açmayı ama açken değil gece o yüzden karnı doyunca açıyorum. Tek kısakollu zıbınla elektrikli ısıtıcının önüne yatırıp kahvaltı yapıyorum bazen. Hiç sesi çıkmadan bakınıyo öyle.. hele ıslak mendil değince gülüyo bile...
Masallah bizimki islakmendili sevmiyor soguk geliyor galiba cekiyo bacaklarini :-) masallah kuzulara

1150 çok çok iyi! Sadece anne sütü mü alıyor? Benimki sadece anne sütü alıyor.

Evet canım, erkek. Sünnetini yaptıralım dedik ama geçen hafta gelen misafirlerden biri (2 yaşında oğlu var onun da) yaptırmanın sakıncalı olduğunu söyleyen bi doktorla konuştuklarını söyledi. Doktor demiş ki “bu kadar küçük bebeklere bu kadar erken sünnet yapılması çok yanlış. Bunların ürolojik gelişimini görmeden nasıl yaptırılır sünnet? 6 yaşından sonra yapılması daha uygun. Bu yaptırılan çocuklar ileride hep önümüze sorunla gelecekler..” Yani bunlar hep kafa kurcalıyor ama 6 yaş da çok geç, erkek çocuklarında travma bırakabilir.. Bilemedim ya.. Yaptıracaksan Sağlık’taki Fahri beyi çok öneriyorlar, 900 TL dediler aradım sordum.
Ay iyi oldu isim. Vermen canim
herkez herkonuda birsey diyor ben kucukken yaptirmayi dusunuyorum nasip olursa buyudumu daha cok zorlarlar ic aylik olsun gitmeyi dusunuyoruz nasip olursa

Yani ne desem yalan olur ben hic emzirmedim karnim 9aylik gibiydi dikisler zorladi gogsum dehset aciyordu agzina aldigiyla benim geri cikarmam bir oluyordu hep biberon verdim saga saga gogsum acisi gecti ama buseferde emmeyi bilmiyordu daha sonra ugrasa ugrasa memeyi alabildi biraz emzirdim suan gaz sancisindanmi yoksa biberondaki gibi cok gelmedigi icinmi bilemiyorum cocuk memeyle kavga etmeye basladi kucagimdan kendini yere atacak duruma geliyor agliyor bende artik biberonla veriyorum
Bizimki sarilik oldugunda gucu yoktu ememiyordu gogsumu agzina alir almaz uyuyordu uyandiramiyorduk cenesi gucsuzdu seninkininde gucsuzse cenesi doymuyordur kusmasindan anlarsin fazlasini cikartir eger cisli bezi coksa emdikten sonrada kusuyorsa ozaman kilo almayan birbebektir sutun yaramamistir
Canım çişi cok ama kusması yok. Kakasını da çok yapıyor. Bugun 100 gr almış pek mama vermemiştim emzirmiştim

herkez herkonuda birsey diyor ben kucukken yaptirmayi dusunuyorum nasip olursa buyudumu daha cok zorlarlar ic aylik olsun gitmeyi dusunuyoruz nasip olursa

O zaman dönmeye başlamadan, en geç 3 aylıkken yaptır. Döndükten sonra iyileşmesi nispeten daha zorlaşır, canı acır bebişin..

Canım sütünün geldiğine eminmisin sağdıcım hiç aşağı yukarı ne çıkıyor.

Geçmiş olsun canım

Ya sorma canım gaz bombası mübarek alttan üstten hiç bitmiyor. Hangi uygulama canım. Meme reddi olursa bir daha hiç almazmı yaa 😢
50 60 cc cıkıyor bu hafta 100 gr almış cok sevindim

r3smen uykıua hasretim ya büyük de bebek gini geceleri kalkıp yanıma gelmek istiyor 1 saat karnımla oynayıp (memeden ayrıldıktan sonraki takıntısı) tekrar yatagıma götür uyut diyor 3ten beri halim bu,o yatar bebek mızırdanıyor 1 saat de öyle zaten sonra uzun uyumaz küçügü beynim patlıycak artık ya :KK43:

Allah sana kuvvet versin. Biraz daha sabır bu günlerde geçecek

BiZde üç aylık iken yaptıracağız sünneti büyük oglanda eşim kıyamadı küçük iken altı yaşında öldü Allah'ım hala pipisine birşey değsin çarpsın Allah muhafaza deli oluyor o yüzden küçüğü erken sünnet yaptıracağız oozzee oozzee

cnim benim bebegim 46 günlük oldu ve asi hala gelmemiş.millet ikinci asilarini yapacak biz daha bekliyoruz.senin niye kilo almıyordu ?benim bu ara meme reddi yaptığı için üç haftada 400 grm tek almış.ama ben kolay pes etmeyeceğim kizimda dayanamadım pes ettim.inşa bebegimin iştahı dizelirde bu meme kavgalarından kurtuluruz😁

Niye böyle ki varsa her ilde olması lazım. Benim stresten sütüm yetmedi safra kesesi taşı varmış atak geçirdim 1 hafta sıvı diyet uyguladım ama moral olarak çok kötüydüm bu da yansıdı ister istemez şimdi şükür alıyoruz her öğün mama vermiyorum aç olduğunda uyumuyor inşallah kontrole gideceğiz bu cuma yine. Benim ameliyat da olacak kızın kontrolü geçsin memlekete gidip ameliyat olacağım Dr biraz toparlanmışken ertele diyor ama o atak gelirse evde yalnızım eşim işte olursa kızıma bakamayacak hale geliyorum

Merhaba hanımlar bende şubat annesiyim bebegım sarılık 18 günlük 13 degerimiz. Hiç kilo almadı ve uyandıramıyorum. Tavsiyeniz var mı
Biz de sarilik gecirenlerdeniz. Uzayan sariligimiz var hatta. Ilk zamanlar dedigin gibiydi biraksam bütün gün gece gunduz uyurdu. Gunduz saat basi, gece 2 saatte bir surekli emzir canim. Ben altini acardim,yuzunu silerdim, ayaginin altini sıkardım. Yine uyanmiyorsa sutumu sagip, ya kasikla ya biberonla zorla verirdim agzina bi sure sonra ictikce uyanirdi hemen memeyi dayardim.

Canım senin bebeğin ne kadarlık ve kaç kilo? Geçen akşam arkadaşlarla dışarıya çıkalım dedik ilk kez, benim bebeğim 2 ay 5 günlük şu an kilosu da 5400 kg. Doktoruna kaç CC sağıp bırakiyim diye sordum, en az 200 CC dedi. Ben 210 CC bıraktım ve eve döndüğümde annem dedi ki 130 CC’ yi tek seferde içti.. 60 CC az mı acaba? Ya da seninki sık emiyordur belki de.. Gerçi benimki de saat başı emiyor. Bilemedim...
210cc yi tek seferde mi sağıyorsunuz yoksa gün içinde sağıp biriken mi
Ben de emziriyorum süt sağmays pek fırsat kalmıyor ancak doyuyor
Yani emiyor hala dolgunluk var diye mi sağıyorsunuz

tazecikannee tazecikannee istenilen sure kadar alinabiliyor sıkıntı yokmus. Raporu hangi bolumden almayo dusunuyorsun canim. Ben de rapor dusunuyorum da
valla arastırıyoruz ama zor gözüküyor kadın dogum-psikiyatri-fizik tedavi-ortopedi bunlardan daha rahat alınabiliyormuş sma verirlerse bazı özel kurumların parayla verdiğini de duydum bugün.senin iznin ne zamzn bitecek?benim erken dogum riski var diye 32de ayrıldım yoksa 1 ay daha iznim olacaktı nasip

valla arastırıyoruz ama zor gözüküyor kadın dogum-psikiyatri-fizik tedavi-ortopedi bunlardan daha rahat alınabiliyormuş sma verirlerse bazı özel kurumların parayla verdiğini de duydum bugün.senin iznin ne zamzn bitecek?benim erken dogum riski var diye 32de ayrıldım yoksa 1 ay daha iznim olacaktı nasip
Ben 37. Haftaya kadr calistim. Nisan ortasi bitiyor benim de haziran basina kadar bi çozum bulsam. Haziran basi zaten ramazan bayrami 1 hafta, 2.hafta var o da okulun son haftasi sut izni fln 3 saat idare edilir sora da seminer donemi zaten diye dusunuyorum. Psikiyatriyi ben de duydum annelik depresyonu olarak verilebiliyormus ama sicile fln islemesi sıkıntı yarator dedi birisi kafam karisik

Back
X