• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
9 ocak doğumlu canım. Karnı tok, altı kuru, keyfi yerindeyken gösteriyorum canım. O zaman daha çok ilgileniyor.
Bizimki de 9 ocaklı :) sen yazdıktan sonra tekrar baktirdim da baktı takip etti bu sefer kartları :emir_bebek::emir_bebek:ama şimdilik masal vs pek dinlemiyor çok sıkılgan benim kız :)
Çok şükür safra kesesi ameliyatı oldum bugün taburcu olacağım sütümü sağıp attım gece bugün emzirebileceğim. Korktuğum kadar zor geçmedi ameliyat sezeryanın ve normal doğumun sancısını çektiğim için yanında hiç geldi hatta 😊
Gecmis olsun canim ,rahat gecirmene sevindim bebisinle hasret giderin güzelce :)
Masallah prensese melk gibi kuzum insallah kuzum sende hayirli haberlerle gelirsin insallah ❣
Teşekkür ederiz canım benim :KK200:insallah güzel sonuçlar çıkar bizim de

kızlar kahve içiyor musunuz? bi alerji uzmanı yazısında emziren anneler kahve içip çikolata yedikçe bebek de yiyor kusma reflü alerji arttı bu yüzden yazmış. ben içmezsem bi tane ayılamıyorum oglan da kusuyor hep vicdan yaptım ya tetiklemiyordur umarım bir fincancık kahve
Ben de içiyorum ama oyle her gün içmem fırsatım olmuyor :)) ama çikolata günde 2-3 tane bile yiyorum enerjim kalmıyor biraz onlardan alıyorum napıyım, maflor plus aldık canım içinde şey yazıyor reflüyü azaltır yazıyor belki de bizim kusmamız ondan azaldı sende gaz damlan bitince bi dene istersen bunu alıp

Asilarimizi olduk. Cok agladi yavrum ama babasi emzigi verip, şşş diye ses cikarinca ben de emzirince sakinledi. Cikinca hemen calpol verecektim ben ama ebeye sorduk. Ne zaman verelim calpolu diye. Huzursuzluk olursa anlarsin zaten. O zaman verirsin dedi de. Ben surekli olcuyorum kac olursa versem acaba kizlar? Bir de goz kontrolu yaptirin dedi. Nereden randevu alacagiz goz doktorundan mi :KK64:

Canım direk göz doktoruna gidiliyor. Ben Nisa’nda Anka’ya gideceğim Doğum sonrası kontrollerim için. Göz muayenesinide Ankara’da ki göz doktoruma götüreceğim.

Bizde aşımızı olup eve geldik kızımın canı çok yandı ilk kez böyle ağladığını gördüm 😢
Ebe ateşi 38 olursa ve huysuzlanırsa o zaman ver ilaç dedi. Vücudun biraz savunması gerekmiş. Bol bol emzir senden geçen antikorlar savaşsın dedi. Bakalım ne olacak bugün. Bide 3 ay aşısı yok dedi doğrumu. Rota aşısını doktoru yapmazsa biz yaparız siz alın dedi. Doktoru 3 ay kontrolünde kendisi yapacakmış

Tabiki kuzum. Kilo ve uyku konusu aklimda zaten❤

Çok teşekkür ederim canım ❤️

kızlar kahve içiyor musunuz? bi alerji uzmanı yazısında emziren anneler kahve içip çikolata yedikçe bebek de yiyor kusma reflü alerji arttı bu yüzden yazmış. ben içmezsem bi tane ayılamıyorum oglan da kusuyor hep vicdan yaptım ya tetiklemiyordur umarım bir fincancık kahve
Bizimkinde de süt alerjisi şüphesi var haftaya kesinleşecek. Hala diyetteyim çok kusuyor benim bebeğim de. Bende önceden hergun icerdim şimdi haftada bir falan içiyorum . Belki midesi hassassa rahatsız etmesin diye ama sıkıntı olmaz herhalde yasaklı şeylerde yok benim gördüğüm kadarıyla

Ben de içiyorum ama oyle her gün içmem fırsatım olmuyor :)) ama çikolata günde 2-3 tane bile yiyorum enerjim kalmıyor biraz onlardan alıyorum napıyım, maflor plus aldık canım içinde şey yazıyor reflüyü azaltır yazıyor belki de bizim kusmamız ondan azaldı sende gaz damlan bitince bi dene istersen bunu alıp
Bize maflor verdi doktor üç hafta oldu kullanıyoruz kusmada değişiklik yok ama gazi rahat çıkarıyor gibi. Plus olanın farkı ne acaba bilgin var mı canım ?

Canım direk göz doktoruna gidiliyor. Ben Nisa’nda Anka’ya gideceğim Doğum sonrası kontrollerim için. Göz muayenesinide Ankara’da ki göz doktoruma götüreceğim.

Bizde aşımızı olup eve geldik kızımın canı çok yandı ilk kez böyle ağladığını gördüm 😢
Ebe ateşi 38 olursa ve huysuzlanırsa o zaman ver ilaç dedi. Vücudun biraz savunması gerekmiş. Bol bol emzir senden geçen antikorlar savaşsın dedi. Bakalım ne olacak bugün. Bide 3 ay aşısı yok dedi doğrumu. Rota aşısını doktoru yapmazsa biz yaparız siz alın dedi. Doktoru 3 ay kontrolünde kendisi yapacakmış

Çok teşekkür ederim canım ❤
Evet canim bana da 3 ay asisi yok dedi. 3. Aya kontrol verdi. Mayis ayina asi tarihi verdi. Ama ozellerde yaptirilabilecek rota ve menenjit asisi var 3. Ayda benim bildigim.

Çok teşekkür ederim canım ❤
Geçmiş olsun canım . İnşallah kolayca atlatirsiniz asi sonrasını
Aşı takviminde bende üçüncü ay aşılarını görmedim
Ama bexsero memenjit o zaman yapılıyor sanırım. Bir sorucam ben onu da eczaneden alsak yaparmsnz diye rota icin demişlerdi de bu aşı için demediler
Bizde süt alerjisi şüphesi olduğundan rotayı yaptirmiycam da

Bize maflor verdi doktor üç hafta oldu kullanıyoruz kusmada değişiklik yok ama gazi rahat çıkarıyor gibi. Plus olanın farkı ne acaba bilgin var mı canım ?
Canım biz 1,5 aydır maflor kullanıyoruz, biten şişemiz plus olanından değildi, bu kez eczaneye sordum plus olanla ne farkı var diye bebeği sordu kaç aylık dedş 2,5 aylık dedim, plus olanını vereyim o zaman daha etkilidir dedi, eve gelip içini okudum kağıdında da reflü şikayetlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur bağırsak duzenleyicidir diyor, ben güneş kusmasın emdikten sonra gece gündüz 1 saat yatırmıyorum bayağı azaldı kusmalarmız tabi bazen gene oluyor hafta da bir gun falan sabahtan bir başlıyor akşama kadar her emdiğinde kustuğu da oluyor ama eskisi gibi ard arda değil artık

alıyım bi de onu doktor hiç söylemedi bunu sorduk da ne kullanalım diye alalım bi de onu deneyelim sizin azalmasına sevindim

Evet canim bana da 3 ay asisi yok dedi. 3. Aya kontrol verdi. Mayis ayina asi tarihi verdi. Ama ozellerde yaptirilabilecek rota ve menenjit asisi var 3. Ayda benim bildigim.

Sağlık ocağı menenjit aşusı için 6 aylık olduğunda yaparız dedi 😣 hepsi farklı diyor canım 😀
Geçmiş olsun canım . İnşallah kolayca atlatirsiniz asi sonrasını
Aşı takviminde bende üçüncü ay aşılarını görmedim
Ama bexsero memenjit o zaman yapılıyor sanırım. Bir sorucam ben onu da eczaneden alsak yaparmsnz diye rota icin demişlerdi de bu aşı için demediler
Bizde süt alerjisi şüphesi olduğundan rotayı yaptirmiycam da

Teşekkür ederim canım inşallah. Süt alerjisi ile rota aşınsının ne bağlantısı var acaba canım

Benim kız biraz meme ile kavgalı pek anlaşamıyorlar şu ara :) o yüzden gece daha iyi emiyor gündüzden uyku sersemi anlamıyor demekki :)

Aaa benimde dikkatimi çekti uykulu yada uyurken daha aktif uzun süreli emiyor. Uyanıkken meme ile kavga ediyor canım

alıyım bi de onu doktor hiç söylemedi bunu sorduk da ne kullanalım diye alalım bi de onu deneyelim sizin azalmasına sevindim

Bizim ilk doktor biogaila verdi kullanıyoruz. Gaz damlası vermemişti. Yeni bir doktora gittim 45 günlükken falan çoçuk gastroentoloji doktoru kustugu için özellikle götürdüm. Biogaila kullandığımı gaz damlası kullanmadığımı söyledim. Ben gereksiz buluyorum gaz damlası ve biogaılayı onun yerine hergün sen 1 çay bardağı kefir 1 kase yoğurt ye daha faydalı dedi. Bende yemeye özen gösteriyorum canım

Oyun halısı sipariş etmiştim geldi şimdi kurdum hemen ama benim sıpanın uyuyacağı tuttu 10 gündür uyumadığını çıkarıyor şimdi :))
Benimki ilk gün korktu ağladı ikinci gün öylece baktı sonra alıştı oyuncaklarına ufak tefek vuruyor bakıyor falan bence biraz erken gibi geldi bizim için

Kizlar eldiven kullaniyormusunuz birde eldivenn kullanimini kacinci ayda birakacagiz ki

S Sevimlipanduf masallah kizina canim cok tatli eldiven takmiyormusunuz ?

I ISIK27 ben günde en az 2 bazen 4 fincan türk kahvesi içiyorum.. başta sadece 1 fincan içiyordum kafein bebeğime geçer uyuyamaz diye sonra kafeinin anne sütüne çok etki etmediğini öğrendim epey de işime geldi şimdi sürekli içiyorum :KK48: Kusma ve reflüsü yok ama bizimkinin

Çok teşekkür ederim canım ❤️
Sende mi ankaradasinnn yoksaaa

Kizlar eldiven kullaniyormusunuz birde eldivenn kullanimini kacinci ayda birakacagiz ki

S Sevimlipanduf masallah kizina canim cok tatli eldiven takmiyormusunuz ?
Yok kuzu ben şapka hiç takamadım bi kaç defa kafasını oynattıkça tüm yüzü şapkanın içine girmişti korkmuştum boğulacak diye, eldivenleri de 40 mız çıkınca çıkarttım ben, bazen elleri üşüyor o zaman da zaten bebek kıyafetlerinde genelde kollar büyük oluyor uyurken falan biraz çekiyorum üzerine üşümesin diye, uyanıkken zaten hep kucağımda olduğu için üşümüyor :)) teşekkür ederiz kuzucuk büyüyor :dua:

Back
X