• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Sezaryenden olabilir canım. Herkeste farklı bir yan etki gösteriyor narkoz maalesef. Kontrole gitmekte fayda var ama işte ihmal ediyoruz kendimizi. Aslında biz iyi olacağız ki bebeğimiz de iyi olsun. Kan değerlerime de baktırmam lazım hiçbir takviye falan kullanmıyorum şu sıralar başım da hafif hafif dönmeye başladı. Sen de mutlaka git bebeğinin gazlı olması onunla alakalıdır tabi, kuzuna yazık gaz çok kötü bir şey mahvediyor bebeklerimizi :KK43:
Aynen kuzum onu bu aralar cok iyi anliyorum

Esinle aran nasil duzeldinizmi bizim
Okuz devam ediyor halen yalvarirsan ozaman duzelir busefer yalvarmaya hic niyeyim yok

Canım bence bebiklerimiz nazar oluyor ya.. 2 gün önce bebeğimi bir teyze okudu (onun okuması çok etkili oluyor) çok nazar var çocukta iyi ki çatlamamış dedi. Öyle diyince çok korktum hemen fotoğraflarını vs kaldırdım heryerden ve koymama kararı aldım. Doktordan çıkar çıkmaz kuzumun gözü kızardı, şişti bir garip oldu. Muayenede doktor “Aman Allahım onlar nasıl gözleeer” diyip durmuştu. Ne vakit teyze okudu bizi geçti gözü, kendisi de sakinleşti..
haklısıncanım bızım kız da cok nazar olyor cok okuyorlar gecen aksam enıstem okudu kendısı ımam adam nasıl esnedı gözleri yaşardı ben de esnedım eskı nazarlar da bırıkmıs dedı nezaman biyerden gelsek bızımkı de cok esnıyor hep dıkkatımı cekıyor uyusa da esnıyor allahım sen koru yavrularımızı vallahı. foto bı buraya koydum henuz kayıtlı olarak yüklemedik sosyal medyalara ama zaten goruyor cokkısı o yetıyor nazara.

Cnim çok sağol.benimde en korktuğum şey cigerlere inmesi çünkü biz bunu bikere yaşadık.hava olarak ne kullaniyirdun günde kaç defa hava veriyordun
On gün kullandık canım. Normal boş serum var hani onu siringaya 3 cc çekip buhar makinasıyla ağız ve burun kısmına tuttum. İlk altı gün dört saatte bir, sonraki dört gün altı saatte bir olarak verdim.
Büyük oğlum bronşit oldugu zaman normal seruma ventolin diye bir ilac ekleyip öyle yapıyorum buharı. Doktor veriyor tabi. Oylelikle ilerlemeden geçiyor.

Siz bugün nasılsınız canım? Kusura bakma dün yazamadım.

Bugün benden mutlusu yoktur sanırım oğluşum 9 günde 300 gr almış kabus gibi geçen o ilk 1.5 ay doktorunda katkısiyla resmen psikolojim bozulmuştu sütüm yaramıyo sütüm az saglikocagindaki dr da senin sutum yeter mama verme deyince mamayı kestim açmi aceba korkusunu atamamıştım ama demekki sutum yetiyomus içim çok rahatladı
Maşallah sana da bebeğine de canım. Darısı hepimize.

Canım bence bebiklerimiz nazar oluyor ya.. 2 gün önce bebeğimi bir teyze okudu (onun okuması çok etkili oluyor) çok nazar var çocukta iyi ki çatlamamış dedi. Öyle diyince çok korktum hemen fotoğraflarını vs kaldırdım heryerden ve koymama kararı aldım. Doktordan çıkar çıkmaz kuzumun gözü kızardı, şişti bir garip oldu. Muayenede doktor “Aman Allahım onlar nasıl gözleeer” diyip durmuştu. Ne vakit teyze okudu bizi geçti gözü, kendisi de sakinleşti..
Bizimde oyle burda kilosunu soyledim aksam 00 oldu cocuk sut icmemeye basladi ogun bugundur cocuk olmicek kadar iciyor
Foto koydum yuzu kizardı cocugun birdaha ne foto koyarim ne kilo hakkind birsey derim cocugun huyu bile degisiyor

Canım az içtiği için kaka yapmıyor olabilir mi?
Hem az içmek/ emmek kabız da yapar.
Kabizdir buyuk ihtimalle canim
Cunku doktor kaka tahlili istedi dedim bu yapmiyor acile inin bu kagidi verin dediler afedersin popodan siringayla sivi verdiler yapti tembel bu cocuk ya cok tembel 10 gun yapmazsa normal diyor kafayi yemis doktorlarda on gun
O bagirsaklar ne olur el kadar bebe koca insan rahatsiz olur sut icmiyor kakadan olabilir dedim çople popoyu uyar dedi biktim artik ivir zivir islerle ugrasmaktan
Beslemesi bile dert ne emmeyi bilir ne sicmayi ruh halim hic saglikli degil

İnsan anne olunca anne olmak zorunda ama baba olunca baba olmak zorunda değilmiş.. Eski kimlikleriyle aynen devam edebiliyorlarken biz çok daha farklı sorumluluklar ve tecrübelerle her gün değişiyoruz. Erkekler dışarda gönlünce takılabiliyorken biz evde kaç kere kaka yaptığını saymak zorundaymışız bunu anladım..iyi beslendi mi beslenmedi mi gazı çıktı mı sütüm yetiyor mu temiz kıyafeti kaldı mı biberonu iyi temizledim mi.. bu soruların sonu yok.. hepsinin yanında bir de gebeliğin ve doğumun getirdiği sağlık sorunları var.. Hakikaten bu sabırla cennet anaların ayakları altındaymış
Her bir kelimesine katılıyorum. Eksiği var fazlası yok.
Birde eşim bu aralar her dışarıdan geldiğinde sorduğu soru daha uyumadı mı? geçir adamın kafasına birşey
Alıyor kucağına 2-3dk yürüyor huzursuzlanmaya başlayınca seni istiyor diyor geri bana geliyor

Esim almaz artik birsey oldumu bizimde ondanimiz vardi bizimee bundanimiz vardi avent olmadan sut icmezdikvsvs laflar soyluyor simdi dersem bizde cok stiril ortamda buyuduk der :-)

Birde anne sutu bakteri uretmez saf suyla durulanmasi yeterli olacaktir dedi cogu kisi oyle biliyordumM ben
Ben burdan daraldım gene diyorum iyi sabırlısın
Bunun titizlikle ilgisi yokki süt biberonları steril olmalı süt kalıntısı kalmamalı
Ayrıca biberon temizleyici deterjan kullanmalısın yıkayıp sonra kaynatma veya sterilizatör olmalı

yarım saattir kızımın burnunu temızlemek le meşguldum tıkanıklık sesıne uyandık kıvranıyordu yavrum. daha sabah tertemız yapmıstım her gece de kontrol ederdim aksi gb kontrol etmedıgım geceye denk geldı serumu ve otrıbebeyı kaptım hemen yarm saat ugrastık çek çek korkudan mafoldu kuzum normalde severdı bıle ama hem uuyumaya çalışıyordu hem tıkanıktı gecenın bıyarısı nasıl aglamasın:( sıvılasınca cektım sakinleştirdim çektim sakinleştirdim cok zor bı andı ılkkez boyle elimayagıma dolandı gecegece çok şükür uyuttum sımdı. Allahım ne zormuş okadar korkttukki nefes almaya calısırken :(
Kıyamam nasılda korkmuşsunuz bunların hepsi tecrübe olcak sana kuzum 2. De daha rahat olucaksin

İyi akşamlar kızlarrr lactamil ve imom latte kullanan Varmı bu ikisi vitamin desteği anladığım kadarıyla. Sütün kalitesini arttırıyormuş. Lactamilinde ayrıca çayı varmış sütü arttırıyormuş
Doğum yaptığım günden beri imom latte kullanıyorum jinekoloğum emzirdiğin sürece kullan dedi.

Bizimde oyle burda kilosunu soyledim aksam 00 oldu cocuk sut icmemeye basladi ogun bugundur cocuk olmicek kadar iciyor
Foto koydum yuzu kizardı cocugun birdaha ne foto koyarim ne kilo hakkind birsey derim cocugun huyu bile degisiyor
Canım burdaki herkesin bebeği var ben sosyal medyamda hic paylaşmadım ama burda fırsat buldukça koyuyorum kimseden kötü bir enerji göz geleceğinide düşünmüyorum

Gunaydinn ❤❤ dün bizim kız da uyumadi hiç bide hep durduk yere ağlayıp durdu. Asi gunu bir şeyi yoktu. Asidan mi yoksa ilk gez gaz damlasına başladık ondan mi bilmiyorum
Benimki de ayniydi canim ya. Asi gunu uyudu. Dun dd canima okudu.Gaz damlasiyla ilgili degildir diye dusunuyorum ben aksine rahatlattigi icin uyumasi lazim degil mi? Dun bir kac kisinin bebegi daha uyumamis bisi vardi ama cozemedim :D Bugün nasil olacaklar bakalim :)

İnsan anne olunca anne olmak zorunda ama baba olunca baba olmak zorunda değilmiş.. Eski kimlikleriyle aynen devam edebiliyorlarken biz çok daha farklı sorumluluklar ve tecrübelerle her gün değişiyoruz. Erkekler dışarda gönlünce takılabiliyorken biz evde kaç kere kaka yaptığını saymak zorundaymışız bunu anladım..iyi beslendi mi beslenmedi mi gazı çıktı mı sütüm yetiyor mu temiz kıyafeti kaldı mı biberonu iyi temizledim mi.. bu soruların sonu yok.. hepsinin yanında bir de gebeliğin ve doğumun getirdiği sağlık sorunları var.. Hakikaten bu sabırla cennet anaların ayakları altındaymış
Doğum yaptığım günden beri imom latte kullanıyorum jinekoloğum emzirdiğin sürece kullan dedi.

Canım bebeğinin kilo alımı nasıl. Sütü kalitelileştiriyormuş. Bide vitamin falan belki yorgunluğuma iyi gelir diye düşünüyorum

Masallah maşallah paşaya damat olduğu günleri de göstersin inşallah rabbim

Çok doğru karar vermişsin canım ben 6.5 yaşında yaptırdım büyük oğlanı resmen travma geçirdi uzun süre pipi hassasiyeti yaşadı
Çok teşekkür ederim. Amin İnşallah.
Canım küçüğünü bekletmeyin gerçekten zor.

Back
X