2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Temiz cok sukur. İns gecicidir..
Sen nasilsin kucuk buyuk pasalar nasil canim ❤

Bende baş ağrısı var ara ara oluyor geçiyor
Küçük pasa uşuttu sanırım dün bir kez bu gün şu saat itibariyle iki kere kaka yapti ama sümüklü kaka

Sonradan süt alerjisi olmaz dimi arkadaşlar
Büyükte iyi canım öğle tatilinde bana okuldan gelince yatalim senle anne diyor inşallah küçük uyursa yatarım onla

Kilo alımı ilk iki ay iyiydi ama mama da yiyordu ara ara. Yorgunluk hep var ama içmesem ne olurdu bilemem:)

Yorgunluktan ölcem sanırım 😀 sipariş verdim yarın gelir inşallah deneyim bakayım 🤗

Bende içiyorum latte kuzum :)

Canım bende latteyi sipariş ettim inşallah faydasını görürüm yarın gelir sanırım 😊

ben lactamil aldim 1 kutuyu ictim karnimda ciddi kramplar oldu gaz sancisi resmen kivrandim belki ondan degildir dedim 1 kutu daha aldim icemedim lactamil içince oluyo bıraktım çay degilde sütlü olan

Canım internette bu yorumlar varmış bende çayını sipariş verdim bilgi için çokkk teşekkür ediyorum

Benim oğlumda bazı günler ender olarak bir kez mama alıyor onun dışında anne sütü alıyor iki aydır 700 Gr aldı bende senin gibi düşünüyorum abisi her ay en az 1 kg alırdı ne deyim sağlıkları yerinde olsun

Amin Kuzum ❤️

Tamam canim ben de yedek sut birakayim gittigimde insanin morale ihtiyaci var çünkü

Canim elle yazmak hosuna gidiyorsa devam et de bebek bakimo diye bir uygulama var google play ve apple store da tam tamina kaydediyor. Sora haftalik cizelgeler cikariyor tavsiye ederim :KK200:

Canım ben uygulamaya girince hep çocuk oyunları çıkıyor. Rica etsem ekran görüntüsü atarmışsın uygulamanın

Benim meraklı kızım kesin oynamaktan uyuyamaz o zaman:)) canım sen doktora gece uyandırmalı mı diye soracaktın sanki sordun mu ben uyandırmıyordum normalde 3-4 saat uyuyor kendi kalkıyordu. 2 gecedir 6-7 saat uyumuşuz kaldırıp doyurmalı mıyım bilemedim kontrolümüzde haftaya

Canım bebek 2 aylık olmuşsa ve kilodu standartlar içerisinde ise gece 4-6 saat uyanmaması normal uyandırma eğer 6 saati geçerse uyandır dedi doktorum. Malum sarılığımız vardı iki saatte bir ezmiyordum. Şimdi 12 de yatıyoruz 3-4 gibi ve 6-7 gibi kendi uyanıyor canım. Doktorda gündüz 3 saati fazla geçirme demişti. Uyguluyorum şuan

Benim kız gündüzleri tam uykuya dalamıyor Ya neden böyle anlamıyorum sabah 7 de kalktık onun başından 1 dk ayrılmadım çok uykusu var belli gözleri kapanıyor ama yarım gözü açık uyuyor önceden daha emerken bile uyuya kalırdı şimdi uyumaktan korkuyor gözlerini tam kapatınca sonra birden hiç uyumamış gibi açıveriyor
3-4 gündür hep misafir dinlenemedim bugün bari dinlenirim diyordum bulaşık makinesin bağlı olduğu musluk patlamış gece biz uyurken iğne ucu kadar su akmış sabaha kadar mutfak su içinde eşim vanayı kapattı işe gitti suyumuz da kesik off off :(

Bende baş ağrısı var ara ara oluyor geçiyor
Küçük pasa uşuttu sanırım dün bir kez bu gün şu saat itibariyle iki kere kaka yapti ama sümüklü kaka

Sonradan süt alerjisi olmaz dimi arkadaşlar
Büyükte iyi canım öğle tatilinde bana okuldan gelince yatalim senle anne diyor inşallah küçük uyursa yatarım onla
canım cok sulu kaka normal degil artık demi az evvel benimki fışkırtarak su gibi yaptı bu bi süredir böyle günde 5 6 kez yspıyor bezde koyulaşıyormuş meger ben de şüphelenmedim o yüzden şimdi altını açınca yapınca anladım yeşil sarı karışık

Kizlar 2gundur ilk kez gaz damlasi veriyorum maflor plus bebegime doktor dedigi icin. Ama daha cok kivranir sancilanir cigliklar atar oldu. Karin agrisi vs gibi bisey mi yapiyor acaba biraksam mi

Ben de yeni kullanmaya başladım ama bir sıkıntı olmadı hatta daha kolay kakasını yaptı ben mama da verdiğim için içine katıp veriyorum

O bakım maalesef yok ama eskiye dönme çabası diyelim 🤗
Benim saçlara asilmaya başladı sipam gaz sancısı çıkarırken yolluyor ellerinde benim saçım vardı
bıze de olmustu bır kaç kez ya :) ne kuvvetlıler minicik ellerle❤

O hapları aldiktan sonra bebegini emzirmemen, hatta belli bir sure boyunca sütünü sağıp atman lazim. O haplar çok yüksek hormon iceriyor çünkü...
araştırdım ben de öyleymiş malesef umarım eşim haklıdır ben yanılıyorumdur. kızım iki gündür hasta biraz bıberonda almıyor meme tek sakınlestırıcısı suan. ondan da edemem...:(

Benim meraklı kızım kesin oynamaktan uyuyamaz o zaman:)) canım sen doktora gece uyandırmalı mı diye soracaktın sanki sordun mu ben uyandırmıyordum normalde 3-4 saat uyuyor kendi kalkıyordu. 2 gecedir 6-7 saat uyumuşuz kaldırıp doyurmalı mıyım bilemedim kontrolümüzde haftaya
bızım de aralıksız 6,7saat oluyor dr gerek yok demıstı artık canım. bıde şu var mesela coknadir bazen sabaha karsı 2.yatırısmdam sonra 2saat sonra uyandgı oluyor ac olmadıgını anlıyorum gazdan uyanıyor gazını cıkartıp yatırıyorum fazla ca süt verırsem hepten uyuyamıyor gaz yapıyor herzaman aclıktannuyanmyor bebısler ama uzunnuyudugunda hemen emzırıyorum

canım bir memeyı ıkıkez ard arda emzırmek gerek bılgın var mı çünkü besleyıcı kılo aldırıcı asıl süt son sütmüş buyüzden ben mesela sımdı solu verıyorsam bısonrakınde yıne solu verıyorum öyle tamamen boşalıyor gögus sonsütün arkasından gelen de önsüt olrmuş.
10 dakika da tüm nemeyi boşaltabiliyor canım kilo alımı iyi o yüzden besleyici sütü içtiğini düşünüyorum

Canım yazdım şimdi doktoruma bakalım ne cevap verecek. Heyet raporu ayarlayabileceğim bir kurum var ama ildışında ailemin olduğu yerde. Eğer doktorum olumsuz dönerse mecbur yolu göze alıp gideceğim. Ancak korkum şu ; raporluyken işten çıkarılma söz konusu olabiliyor mu? İşverenin böyle bir hakkı var mı? Çalıştığım kurum kurumsal bir yer, bütün haklarımızı gözeten bir yer ancak yine de endişem var çünkü son zamanlarda işten çıkarılanlar baya arttı :KK43:
Allah bir kapı açar inşallah benim de cuma bitiyor rapor heyet arıyoruz bulabilirsek cok stresli bi süreç

Kızlar daha erken ama uyku arkadaşı hakkında ne düşünüyorsunuz? Faydalı diyen de var gereksiz diyen de bebekten bebeğe değişiyordur mutlaka ama uyku eğitiminde kullanılabilir mi tecrübeli anneler kullandınız mı daha önceki bebeklerinizde?
ben alacağım uyku arkadaşı canım çokçok faydalı. odasına alıstırmaya baslayınca alacagım 4.ayda baslamayı düşünüyorum odasına alıstırmaya once öğle uykularımızı orada yapacagım beslenmemızı de emzirme koltugumuza oturup orada yapacagım odasına alışssın uyku arkadasına da alısır zamanla sonra da tum uykuları orada uyusun ıstıyorum ve kaldır yatır yöntemıne baslıcam. busürecte arkadası ıyı gelır

10 dakika da tüm nemeyi boşaltabiliyor canım kilo alımı iyi o yüzden besleyici sütü içtiğini düşünüyorum
yanı bana dr dedı ebeler de boyle soyluyor kuzum bızımkı de guclu ve dakıkalrca emıyor yıne de bakıyorum epey beyaz gelıyor oyuzden dınlıyorum bende 20,25dk emıyor hatta sen emınsen degıstır tabi. her turlu emıyorlar zaten bır kere de ardarda ıcsın demıstı dr ondan yani

Benim kız gündüzleri tam uykuya dalamıyor Ya neden böyle anlamıyorum sabah 7 de kalktık onun başından 1 dk ayrılmadım çok uykusu var belli gözleri kapanıyor ama yarım gözü açık uyuyor önceden daha emerken bile uyuya kalırdı şimdi uyumaktan korkuyor gözlerini tam kapatınca sonra birden hiç uyumamış gibi açıveriyor
3-4 gündür hep misafir dinlenemedim bugün bari dinlenirim diyordum bulaşık makinesin bağlı olduğu musluk patlamış gece biz uyurken iğne ucu kadar su akmış sabaha kadar mutfak su içinde eşim vanayı kapattı işe gitti suyumuz da kesik off off :KK43:
Ayyyy birsuru is cikti sana desene eyvah eyvah :-(

yanı bana dr dedı ebeler de boyle soyluyor kuzum bızımkı de guclu ve dakıkalrca emıyor yıne de bakıyorum epey beyaz gelıyor oyuzden dınlıyorum bende 20,25dk emıyor hatta sen emınsen degıstır tabi. her turlu emıyorlar zaten bır kere de ardarda ıcsın demıstı dr ondan yani
Tracy teyzem her seferinde değiştir diyor ya kızımda da böyle beslemiştim.. Doktorları pek dinlemiyorum ben ya hepsinin fikri ayrı ebem derdi ki kızımda dinlemezsin biliyorum ama şunu yap ikimizde gülerdik sonra =)

Uyanır uyanmaz emziriyorum gaz çıkarma alt alma biraz oyun 1 buçuk saat max uyanık kalıyor yatırıyorum sonra 9 gibi gece uykusu canım
Kızımda hergün yazmıştım canım 4 aylık olana dek oğlumda bazı günleri yazamadım
oh maşallah bız de 9dan sonra rahatız eşimle. rahatlık derken dınlenme amaclı tabi. bu konuda çok şükrediyorum alıştı diye. bu duzen hep boyle gitmez bozulur dıyor cok kişi. Neden bozulsın kı ben elımden gelenı yaptım kızıma gece gündüzü öğrettim o da ınsan ve gece uykusuna ihtiyacı var sımdıden de farkında. bu ınsanları anlamıyorum moral vereceklerıne köstek oluyorlar. tamam hasta olur diş cıkarma donemı olur uyumayabılır cok normal.ben bıle hastayken uyuyamam dogru duzgun. Ama sanmıyorum büyüüdükce hatta daha cok uyumayacakmı yanılıyor muyum canım

Dogru yapiyorsun canim ebedemisti bir ogun sag diger ogun sol bile demedi bosaltana kadar emzir daha sonra diger gogse gec dedi tek seferdede doymazsa ki suan icin degil 6 7 aylik oldugunda iki gogsude vereceksin diye

Pamuk Panda Pamuk Panda ekleyebildim sanirim canim:)
20190318_141006.webp
20190318_141006.webp

Tracy teyzem her seferinde değiştir diyor ya kızımda da böyle beslemiştim.. Doktorları pek dinlemiyorum ben ya hepsinin fikri ayrı ebem derdi ki kızımda dinlemezsin biliyorum ama şunu yap ikimizde gülerdik sonra =)
evet canım seyde dıyordu kıtapta o bolume suan bakamıyrm ama ılk süt fazla alnca da karın agrısı olur djye ben degıstırmıyorum benım bıraz fazlaca gelıyor ya hemen bıtmıyor o bembeyaz olanı mecburr degıstırıyorum tracynın baska maddesıne uyuyorum ben de boylece galıba😋 ama o 3, 3,5saatte bır emzırmeyı onerıyor bn onu yapamyrm cunku kızım cokıctıgı halde emmek ıstıyor ve gercekten ac hıssedıyrm kusmuyor da fasla emse kusmaz mı. ben de o saat kısmnda uyamıyorum o kadına

Dogru yapiyorsun canim ebedemisti bir ogun sag diger ogun sol bile demedi bosaltana kadar emzir daha sonra diger gogse gec dedi tek seferdede doymazsa ki suan icin degil 6 7 aylik oldugunda iki gogsude vereceksin diye
bu kişiye gore degısıyo canım ozaman dogru veya yanlısı yok bence.. bnm malesef bır emzırmede bosalmıo 20,25dk emdıgı halde bde

Back
X