- 17 Ocak 2018
- 10.307
- 9.812
- 248
canım fazlatepki vermemiş misin ne alaka ben kımsenın bebegıne tek kelıme etmedım etmem de haddıme mi zten asıl sen o cumlenle uzdün benı ınanılmaz sekılde.bn bugune dek kımseyle kıyaslamadım kızımı asla yapmıcagım bişey. dıyorsun ya kesin kalkıs yaptık dıye ben burnundan tıkalyken guluyordu aguluyordu uykusu dagılmstı sabah 3,5undan 6sına dek nerdeyse ugrastm ama asla yerımızı degstrmedm tek kelıme etmedım göz temaaı kurmadım 2.5saat ugrastm burnunu temızledm emzırdım altını aaldım 2kez. ve o gun 10da uyandk aman uyumuyor deyıp ayrılmadım odamızdan. neyse bu da benım sabrım. vedıkkat edersen tanemın bebegı gece uyuyormus 3,4 saat aralıksız. ve erken yatarsa erken kalkar dusuncesi var. Uyyabılen bebek ıcın uyku uykunun mayası evet bu doğru.ben de ona istinaden yazdım uyut dıye. dıkkatını cekerim ki 1dk uyumuyor dememış erken yatırsın dıye söyledım. 5çocuk büyütmekle alakası yok malesef bu işin cevremde bıdunya ınsan var 2,3 çocuklu. arastırma, ilgi 0 kendısıne göre cocukları büyüten. Ben cogu cevremde kı ınsandan daha yeteneklo göruyorum kendımı cogu konuda. bu da özguvenımden de kaynaklı olabılır. Allaha şükür cokseyı dogru uyguluyorum. ve evet çok arastırıyorum bebeğim de bana uyum sagladı ıstıkrarlı olarak düzen oturttum. Aksi olsa olmazdı hıcbizaman bunu savunmadım. ama ben bıcokseyı arastrmasaydım kıtap okumasaydım halasuan bebegım benmle 12lere dek zaman gecırcektı aglıcaktı ve ben aglamasını gazdan sanıcaktm.nezamankı arastrdım ogrendım.Kızım meger benı uyut dıye aglıyormus. Fazla uyarılan cocuk uyumadıgı ıcın de aglar ve ztn fazlaca uyarıldıgı ıcın uyyamaz... işte o andan sonra ona göre kendımı uydurdum. Ben de 20gune dek senn gb düşünuyordum ama ben uyutmuyormusum meger bunu anladım onlar uyumayı bilmıyorlar zamanla ogrendıklerı bişey. Gazı olsa da uyuyordu uykuya yenık düşüyordu enınde sonunda bu da benım sansımdı. ama sımdı duzenı oturttuk ve şükür aglamıyor.Canım benim oyle bi yazıyorsun ki maşallah 5 çocuk büyütmüşsün gibi :)) valla bişiy diyim mi uyumayan çocuk uyumuyor uyku uykunun mayası cümlesi benim bebeğim için geçerli değil mesela, bi anne istemez mi bebeği uyusun hem ben dinleneyim hem bebeğim dinlensin istemez mi sanki zorla biz uyanık tutuyoruz bebeklerimiziSen şuan senin bebeğin uyumlu(maşallah subhanallah) diye her bebeği oyle sanıyorsun ama gelip görmeni ne çok isterdim benim bebeğimi koşarak uzaklaşırdın söyliyim
evet bebeklerin gelişim açısından 7-8 gibi akşam uykusuna yatması gerekebilir ama uyumuyor sadece bir kez banyo yaptırtmıştık 7.30 da uyudu çocuk önemsemedim nasılsa kalkar yarım saate dedim kalkmadı gece uykusuymuş meğer emzirdim uyudu emzirdim uyudu ve sonunda noldu 2 civarında mızırdanmaya ve 3 de de kesin kalkışını yaptı ve sabaha kadar oturdum bebeğimle, bugün 05.50 de bir uyandık daha da şimdi 15 dk önce gözlerini kapattı bebeğim o da zorla ayağımda salladım artık çok yoruldum kolik müziğini açtım, kahvaltıyı eşim hazırladı bulaşıkları halletti, evi süpürdü, bebeği kucağımdan bırakamadım sabah beri hani demek istediğim bi de böyle bebekler var her şey toz pembe olsaydı keşke bizim içinde
çok şükür bin şükür şikayet etmiyorum asla bi gülüşü, kokusu yeter yavrumun ama üzülüyorum sanki biz anneler istemiyoruz bebeklerimizin uyumlu olmasını huylu olmasını oyle yazıyorsunuz