2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Saol.kuzum ❤ emzirme icin sorun olmadigini soylediler herhangi bir saat veya sut dokme olayina gerek olmadigini. Akciger filmi cok dusuk dereceliymis.

Elimde de sorun var bi ona röntgen istenir kesin. Bakalım ne diyecek doktor. Ay her yerim dökülüyoo :KK42:

Kizlar sizin bebekleriniz uykuya geçişte ve ilk saatlerde cok fazla sayiklama oluyormu yenidoğan ki normal olur fln diyolardi ama hala oyle ilk yarim saat devamli ya guluyor ya ic cekiyor ya ağlıyor boyle yaparken kendini uyandırdığı bile oluyor eger ilk saat icinde oluyosa hergun her uykuda nerdeyse istisnasiz ve asiri ard arda oluyo sizde de hala bu sekilde olan varmi
Benimki de yapıyor canım. Baya sesli aynen dediğin gibi ya gülüyor ya iç çekiyor bazen de ağlıyor. Kendi kendine uyku arasında yapıyor uyumaya devam ediyor ama. Rüya görüyor herhalde.

Kizlar sizin bebekleriniz uykuya geçişte ve ilk saatlerde cok fazla sayiklama oluyormu yenidoğan ki normal olur fln diyolardi ama hala oyle ilk yarim saat devamli ya guluyor ya ic cekiyor ya ağlıyor boyle yaparken kendini uyandırdığı bile oluyor eger ilk saat icinde oluyosa hergun her uykuda nerdeyse istisnasiz ve asiri ard arda oluyo sizde de hala bu sekilde olan varmi
Benim kızım da yapıyor, böyle değişik kafasını titretiyor gibi. Gözleri yarı açık, bazen iç çekiyor bazen gülüyor bazen ağlıyor değişik hallere giriyor. Çok sevimli oluyor ama :))

Bizde de hala devam ediyo bazen ic ceke ceke Ağlıyo bazen kikirr kikir gülüyo bizide gulme krizine sokuyo uyanikken o gulusu goremedim daha

Herkeze iyi geceler bugün bunalım tavan yaptı.en son eşime bana bisey olursa oğluma baka bilirmisin. Annen bakmaz cici anne al ama kırkımın çikmasini bekle falan dedim.Esimin cevabı aşkım sen yine yeşilçam filmi mi izledin oldu. :halay:Bunalım falan kalmadı

Benimki de yapıyor canım. Baya sesli aynen dediğin gibi ya gülüyor ya iç çekiyor bazen de ağlıyor. Kendi kendine uyku arasında yapıyor uyumaya devam ediyor ama. Rüya görüyor herhalde.
Benim kızım da yapıyor, böyle değişik kafasını titretiyor gibi. Gözleri yarı açık, bazen iç çekiyor bazen gülüyor bazen ağlıyor değişik hallere giriyor. Çok sevimli oluyor ama :))
Bizde de hala devam ediyo bazen ic ceke ceke Ağlıyo bazen kikirr kikir gülüyo bizide gulme krizine sokuyo uyanikken o gulusu goremedim daha
Ben ilk doğduğu zamanlar olur fln diye düşünüyordum hala azalmadan devam olunca sormak istedim hanimlar ama gerçekten cok komik oluyor cokda fazla oluyo bu durum merak etmistim :)

bu muhabbet 2hafta once gectı Nilufer_3457 Nilufer_3457 de çok ıyı hatırlar ben dedım benım bebegmn de sıkıntısı olsa uyumaz dıye ben ogrettım dıyorum evet cnku sıkıntısı yok nesını anlamak ıstemıyorsum hala daha uzatmıcm canm gercekten rhatsz olan yorumlara cevap vermez bukdr basıt kıbarca yazdıkca daha da ıçinden cıkılmaz hal aldırıyorsun. resmen sucluyorsun ben laf yapmısım dıye yaa pes. bebegıme de laf yaptın ya iğneledın mukemmel bebeklerınız fln dıye bısey demıcem dha da ıyıaksamlar
Gereksiz gerginlik olmus aslinda sen tanemin bebek bana uysun gece kalkmayiim diye gec yatiriyorum lafina cevap verdin okudugun bilgilerle ama S Sevimlipanduf yanlis anladi sanirim takilmayin kizlar Allah hepimizin yavrularina saglik versin gelip gecici bu günler

ya bizde çok ilginc bırsey oluyor kızımı uyku saatıne yakın yıkarsam duştan sonra uykusu açılıyor. ekstradan ugrasıyorum erkenden uyutmaya baslıyorum anca saatını buluyor cok uzun sürüyor...normal mi bu oyuzden uykuya yakın yıkamama kararı aldım gecenlerde
Ben böyleyim. Duştan Sonra Uykum kaçar.
Kızımı yıkamadık, yarına bıraktım. kardiyolojiye götüreceğiz çünkü

Bu dönemlerde emme reddi olabiliyormuş, sanırım geçici :)

Eklentiler

• 203AFF99-1004-4BEE-A997-89D30D4EFD1B.webp
    203AFF99-1004-4BEE-A997-89D30D4EFD1B.webp
    60,6 KB · Görüntüleme: 40
Niye oralara kadar krem sürüyorsun canım
Ben sadece makatının olduğu yere o da kızarıksa hindistan cevizi yağı sürüyorum
Vücuduna da banyodan sonra hindistan cevizi yağı sürüyorum pamuk gibi oluyor
Ya ben bilinçli olarak sürmüyorum aslında ama kaçıyor kaçmasını istemiyorum gördüğümde de makyaj temizleme pamuğumu ıslatıp minik minik silmeye çalışıyorum
Ben sadece görünen kısma sürüyorum ince tabaka şeklinde iç kısma hiç sürmedim.
Sürme canım oraya özgü yararlı bakterilere zarar verirsin
Ay yok valla ben orayi silerken zorlaniyorum acarken. Hatta doktora bu ay sorcam su yapisiklk olayini :)) bide oraya suremem yani :)

Off off bugün aklıma takıldı iyi ki sormuşum kızlar çok sağolun. Çok kızdım şimdi kendime ben temizledikten sonra her yerine bolca sürüyordum popo ve ön tarafa. demek ki hata etmişim. Bezin içinde kalıyor yazık pişik olup canı yanmasın diye düşündüm daha önceden sormak aklıma gelmedi, bişey olmaz demi ya 😢 bundan sonra sürmem. Ön tarafta hiç kızarıklık olmuyor da popo kısmında ara sıra kızarıklık oluyordu ve ben hep sürüyordum hemde her bez değiştirmede 😢😢😢 peki her bez değiştirmede iç dudakları açıp temizlemelimiyim KRem sürmediğimde.

Off off bugün aklıma takıldı iyi ki sormuşum kızlar çok sağolun. Çok kızdım şimdi kendime ben temizledikten sonra her yerine bolca sürüyordum popo ve ön tarafa. demek ki hata etmişim. Bezin içinde kalıyor yazık pişik olup canı yanmasın diye düşündüm daha önceden sormak aklıma gelmedi, bişey olmaz demi ya 😢 bundan sonra sürmem. Ön tarafta hiç kızarıklık olmuyor da popo kısmında ara sıra kızarıklık oluyordu ve ben hep sürüyordum hemde her bez değiştirmede 😢😢😢 peki her bez değiştirmede iç dudakları açıp temizlemelimiyim KRem sürmediğimde.
Canım ben sudocremi günde 1 kere sürüyorum sadece sonuçta kimyasal içeriyor bebeğimiz pişik olmasın diyoruz evet ama bir yandan da poposu kimyasala maruz kalıyor. Sadece popo kısmına ve üst tarafın da görünen kısmına ince bir tabaka halinde sürüyorum şimdiye kadar hiç pişik olmadık çok şükür. Ve evet her kaka yaptıktan sonra iç dudakları açıp temizliyorum hafifçe çünkü oralara da giriyor pislik ve idrar yolu enfeksiyonu yapabilirmiş. Yani hassas bir bölge temiz tutmak lazım. Havalar ısınsa her kakadan sonra poposunu suyun altına tutup temizleyeceğim en sağlıklısı o bence saf suyla yıkamak ama şuan havalar dengesiz olduğu için evin içi de merkezi sistem sitenin keyfine göre bir yanıyor bir sönüyor cesaret edemiyorum..

Evet canım hala devam ediyor yapmaya ağlayacak gibi yapıp gülmeye başlayıveriyor hatta kıkır kıkır çok tatlı videosunu çekmiştim izleyip izleyip gülüyoruz😂

Kaka bulaşmış mı diye bakıyorum yoksa silmiyorum akıntıyı ellemiyorum

İyi akşamlar kızlar. Kız bebeklerde pişik kremi sudo krem gibi ürünleri bebeğin iç dudaklarının arasına klitorisin olduğu yere umarım tarif edebildim 😂😂 Sürüyor musunuz. Ben sürüyorum doğrumu yapıyorum bilemedim,
Canım ben daha hiç krem sürmedim. Doğduğunda pişik olmaya müsait bir yapısı mı var diye anlamak için bekledim kızarıklık falan olursa sürelim diye düşünmüştüm hiç bişey olmadı şükür bebekler için bile olsa kimyasal madde var diye gerek olmadıkça kullanmayı düşünmüyorum bez yada ıslak mendil markası değiştirince takip ediyorum bir sorun olmadı şimdiye kadar. .
O bölgeyide sadece kaka yaptığında açıp temizliyorum normalde dokunmuyorum. Dokunmamak gerekiyormuş doğal yapısı bozulmasın diye..

Gereksiz gerginlik olmus aslinda sen tanemin bebek bana uysun gece kalkmayiim diye gec yatiriyorum lafina cevap verdin okudugun bilgilerle ama S Sevimlipanduf yanlis anladi sanirim takilmayin kizlar Allah hepimizin yavrularina saglik versin gelip gecici bu günler
Yanlış mı anlamışım ilahi komiksin 😂😂

Büyüğün kaç yaşında benim kızım 3.5 yaşında gündüz uykusunu bıraktı akşamüstü uyuyor bazen onu da yarım saatte kaldırıyorum akşam geç kalmasın diye
Büyüğün erken yatmasını sağlarsan size zaman kalır
Aynı sayılır sizinle. Üç buçuk olmasına iki ay kaldı. Uyumuyor uyumuyor akşama doğru oturduğu yerde sızıp kalıyor. Erken uyandirirsam uykusunu alamadığı için ortalığı yıkıyor çok sinirli oluyor. Keşke bıraksa gündüz uykusunu erken yatar. Zaten erkenden kalkiyor.

Evet canım düzeltilmiş olarak 2 aylık şuan, aslında gelişim olarak 3 ay özelliklerini taşıyor gaz vs sorunumuz bitti ama sebepsiz uyku problemimiz var, bir de çok gazlı bir bebekti ıkınma sorunumuzdan dolayı göbek fıtığımız falan olmuştu hep böyle kendini rahat hissetsin ağrısını hissetmesin diye kucakta gezdirdik o da alışkanlık yaptı sanırım şimdilerde evi inceliyor duvardaki tabloya, duvar kağıdına,buzdolabında magnetlere, özelliklere aynaya bakmak, böyle meraktan da gezmek istiyor biraz bizimki
Evet artık çevreye ilgileri artıyor .
Minik yaramazlarla işimiz var şimdiden gezmeye alıştılar :)

Benim doktorum saat sikintisi olmadigini soyledi. Yada sutunu dok demedi. Kadin dogumcumada sordun o da aynini dedi. Akciger filminde cok dusuk radyan derecesi oldugu icin emzirmeye sikintisi yok saat siniri yok dediler. Ben o yuzden 2saat sonra emzirdim kuzum
Ben akciğer tomografisi çektirdim bana da emzirme dedimediler bir iki saat sonra emzirdim. Röntgen tomografi gibi çekimlerde o anlık radyasyon veriliyor sonrasına kalmıyor zaten diye biliyorum ben.

Ben böyleyim. Duştan Sonra Uykum kaçar.
Kızımı yıkamadık, yarına bıraktım. kardiyolojiye götüreceğiz çünkü
Kardiyolojiye neden gotureceksiniz canım?
Bize de doktorumuz kalbinde üfürum var önemli bir şey gibi görünmüyor ama kardiyolojiye götürün yine de demişti henüz gitmedik.

Back
X