2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
yok canım hepımızın basına gelebılıo cocuk yokken uyuyakalıosun vs bn alarm kuruodum bazen sabah ezanı okunmadan gıreym.dye uyuyakalrsam dye ama kuzum o sekılde de emzırmek ıstemem yaa emzırmenın şartları arasında yokmus gusul mecbur kalırsan 3kez memeyı sılmek yeterlıymıs ama ıcım rhat etmez 😂

Kiz sil gitsin memeni bisi olmaz sabah kalkar temizlenirsin :D

Arkadaşlar bugün gastroentroloji ve çocuk alerji dr gittik oğluma alerji testi yapıldı raporlu mama ve ikimizede diyet verdiler benim diyetim sadece süt ürünleri oğlumun diyeti ise can sıkıcı. Ben normalde günde 2 kez 30 ar cc mama veriyordum. Şimdi günde 6 kez 30 ar cc ye çıktı. Emzirme yide saatli yapacaksın dedi. Mesrla öğlen 1 buçukta mama verip 4 e kadar emzirmek yok. Bilemiyorum benim oğlum sürekli emmek isteyen doysun yada doymasın emmek isteyen bir bebek nasıl yapıcaz bilmiyorum. 1 ay sonra ben diyeti açıcam daha sonra kontrol.

çook canım sıkkın buraya yazmazsam patlıcam sinirimden eşimle tartıstım ben eşimin kuzenleriyle ıkı haftada bır görüşüyorum dısarı cıkıyoruz hep planlıdır. Kv. alyayı uyut bana bırakıp gıdersın dedı o da camıye gıdıyor aksamları mukabele varmıs. en gec 9da geldedım tamam dedı hazırlandım alyayı da uyutmadım cok uykusu geldı basladı aglamaya bagrıs cagrıs dayanamadı kaynım dedi 9bucukta gelcekmıs ben de sinirlendım üstümü çıkardım çok da inadımdır eşim de arkadaslarının yanına gıdecekti aradılar gel dıye ben dedım gitme ben vazgectım o da gitmek zorundayım dedı sinirle defol dedim. gitti kaldım tek başıma elimde şuan neskafe sıkılıyorum. kv.e demıs erken gel dıye eşim o da geldı dedım gec gelcen dedıler uyuttum cıkamam artık ustum basım da cıkardım hazrlanamam dedım ben de ısrarına ragmen cıkmıcam dedım. eşim dısarda ben pinekliyorum ben mı haksızım bana sacma sapan sureklı farklı saat soyledıler. içim cok skkın salonda bı basıma takılıyorum aglıyorum sinirimden esıme bıton laf da söyledım aramız da bozuldu. ona mı yanaym yalnız kaldıgıma mı😓

Canim boyle ufak seyler icin esine defol gibi kirici kelimeler kullanmamani oneririm. Kizinin babasi hayat arkadasin boyle seyler icin sana olan sabrini azaltma :/ biraz idareci olmak gerekiyor canim

Ya canım bilgi için teşekkür ederim. 2 kutu mamayı çöpe atmıştım çok yararlı bir bilgi.

Canım 3 ay kontrolümü. Doktor kilosuna azfalan dedi mi. Biz 2. Ayda 600 gr aldık 4300 olmuştuk . Bu ay kaç alacak merak ediyorum açıkcası 😔 bi ben 5000 gr mı göremedim grupda sanırım 😂

Canım. Öyle kafana göre alma aşıyı ya doktorunla yada sağlık ocağı ile görüş. Onlar sana bir tarih versinler ona göre al lütfen.
Biz de 2.ayda 4800 gördük. Bakalım 3.ayda kaç çıkacak meraklardayım

evetkız eşim de muhacır tipten ni bildin 😁 ay serdivanda oturuyorum ya ben artık burdakılerı görmen lazım naparsın yapık edik mari gb cumleler kullanıyorlar ben de 2yılda onlar a benzedım bazen yapık edik fln dıyorum bıseyler ıcın annemler dıyor sen ne diyorsun😂😂 yıllarca dılmende beraber oturmusuz ama tanısamamısz😏
Kizçe demenden anladim 😂 biz arnavutuz ama sadece dedem arnavut babanem ananem fln hep muhacir haliyle onlarin adetlerle buyuduk 😂 o zaman soruyorum tursu pidesini biliyormusun bi macirlar biliyo cunku kime sorsam one diyo 😃

nasıl oldu canım kolay geçti mi biz dün olduk dün zordu bugün banyo yaptırdım rahatladı biraz, ne kadar sürede iyileşti?
Sabah 10 da olmustu canim bizim. O gün 4 saatte bir calpol verdik. Aksam 17 ye kdr Çisini yaparken agladi tabi ki. Bizim doktorumuz sadece zeytinyagi surun demisti banyoyu da 4 gün sonra demisti. Bir hafta gectiginde o kipkirmizi hali gecmisti canim. Benim akrabam da 8 aylik yaptirmisti cok zorlanmislardi. Ona gore bakinca bence kolaydi :)
Zorlandınizmi bende 6 aylıkken yaptırmayı düşünüyorum cok cani yapicak diye korkuyorum
Bence ne kdr erken o kdr iyi canim. Hem anlamamalari, hem cabuk iyilesmesi iyi oluyor. Bizim ozelde ameliyathane ortaminda oldu beni almadilar mesela. Hala kisi ayrimi yapamadigi icin aglamadi giderken. Akrabaminki 8 aylikken yapilmisti. Annesini tanidigi icin ellerinden zorla aldilar. He o ayda yaninda da girse bu sefer annesi izin veriyor gibi olacak. Lokal anestezi ile anlamadi bizim ki. Ilk gun bi 7-8 saat cisini yaparken agladi.calpol sayesinde agrisi dindi. 2. Gun hic bi agrisi yoktu cok sukur.
Ayrıntıları anlatır mısın özelde mi fiyatı nedir? Kaç gündw iyileşti
Tabi ki canim. Ozel hastanede çocuk cerrahina yaptirdik. 750 tlydi fiyat pazarlik ile 500 tl ye indi. Ameliyathane ortaminda, lokal anestezi ile yapildi. 10 dk bile surmedi. Hemsire iceri aldı, ben kapida bekledim.sonra al annesi saril dediler. Agliordu o ara ama aglamasinin sebebi dil bagi da kesilmisti benim oglanin agzina bisi takmislar kizmis ondan. Ben sarilinca durdu. Odaya ciktim hemen emzirdim. Hafif hafif inliyordu tabi ki. Sonra cisini yapmasi icin beklettiler. Cisini yaparken agladi tabi. Aglamalari aksam 17 ye kdr fln surdu. 4 saatte bir calpol verdik o gün. Ben 17 den sonra aci hissetmeyince 6 -8 saate cikardim. 2. Gün hic vermedim. Kopuk bardagi kesip koydugumuz icin tutmakta da sıkıntı olmadi. Tam bir hafta sonra kizariklik ve sislik yok denecek kadar azdi. Bardagi da 4. Gunden sonra attik, normal yasama donduk dokununca acisi yoktu artik. Henuz donmedigi icin ,eliyle dokunmadigi ve de gunduz uyku sureleri o zaman daha fazla olduğu icin cok rahatti.

Kusmamız şöyle canım artık burnundan kusmuyor en azından ağızdan kusmalarımızda azaldı ama eğer çok ağlarsa Boğaz’ı acıyor bağırmaktan öksürmeye başlıyor oyle kusuyor, bazen de kaka yapmaya çalışırken ne var ne yok içinde o gaz basıncıyla alttan üstten çıkarıyor komple, ama ben maflorun etkisine inanıyorum, yok canım ben dayanamıyorum zAten ağlamasına ya halbuki hamileyken ne teorilerim vardı süslü püslü odalar yaptım bi de bebişe ama yanımdan ayırmayı düşünmüyorum :))
inşallah gecer o da ya bizim aynen devam kusmamız haftaya gastroenterolojiye götürcez malesef koca sehirde tek doktor var o da devlette :( büyük oglum 2 bucuk yıl benle uyudu asırı da düşkündür bana şükür bu yaz kendi istedi odasında yatagında yatmayı şimdi yat desek yatmıyor yanımızds yani çocuk hazır olunca zaten ayrılıyor

Benim Bebişte de hırıltı var burnundan sandım serum falan yaptım ama geçmiyor arada bi de mukuslu kakamız da oluyor ama onemsememeye çalışıyorum çünkü eğer alerjik bişiy olsa ortaya çıkardı muhakkak çünkü bazen sadece peynir ekmek yiyebiliyorum bebişteb bişiy hazırlayamıyorum mutfaktan ne kaptıysam işte bisküvi gofret bunlarla karnımı doyurmaya çalışıyorum e sürekli de tükettiğim için bunları mutlaka başka etkiler de çıkardı diye düşünüyorum
ben de cok kustugundan acaba kusmugumu takılıyor diyorum ama artık alerjiye yorar olduk herseyi sag olsun esim çok pimpirikli beni de kendine benzetti

Ya canım bilgi için teşekkür ederim. 2 kutu mamayı çöpe atmıştım çok yararlı bir bilgi.

Canım 3 ay kontrolümü. Doktor kilosuna azfalan dedi mi. Biz 2. Ayda 600 gr aldık 4300 olmuştuk . Bu ay kaç alacak merak ediyorum açıkcası 😔 bi ben 5000 gr mı göremedim grupda sanırım 😂

Canım. Öyle kafana göre alma aşıyı ya doktorunla yada sağlık ocağı ile görüş. Onlar sana bir tarih versinler ona göre al lütfen.
Kafama gore degil kuzum ucuncu ayda rota ve menenjit asisi var eczaneden alin yapalim isterseniz dedi ama ikisi agir gelirmi diye sormadim

ben de cok kustugundan acaba kusmugumu takılıyor diyorum ama artık alerjiye yorar olduk herseyi sag olsun esim çok pimpirikli beni de kendine benzetti
Bizimkide hırıl hırıl oksuruk yok burnu acik suan bir kustu ama anlatamam bogulurcasina ust bas hicbirsey kalmadı
Acaba hirilti nedenki S Sevimlipanduf

Canim boyle ufak seyler icin esine defol gibi kirici kelimeler kullanmamani oneririm. Kizinin babasi hayat arkadasin boyle seyler icin sana olan sabrini azaltma :/ biraz idareci olmak gerekiyor canim
ilk defa böyle birsey söyledim kuzum bız sevgılıyken bıle tartısmazdık. tartışmalarımz çok nadirdir ve eşim gb bi örnek görmedım cevremde benı asla kırmaz birbirimizi mutlu etmek ıcın her seyı yaparız yani bunca hengamede bıle benı dınlendırmek adına bıcok sey yapar cok yogun calıstıgı halde dahi sınırlerım bozuldu şu sıralar regl mı gelıyor anlamadım cok pısman oldum ben de normalde de tartıssak hemen yumusar esım de ben de uzatmayız bırbırımıze sakasına manyak mısın vb seyler dahı soylememısızdır bugune dek. benım ıcın önce saygı gelır ztn ama ben böyle söyledım ve cok pişmanım. hala gelmedı cok kırılmış. msj attı gidince seni tanıyamıyorum bisuredır dıye. kızım uykusundan dolayı aglıyordu cok ben de bugun cok yoruldum patladım ona :/

Kizçe demenden anladim 😂 biz arnavutuz ama sadece dedem arnavut babanem ananem fln hep muhacir haliyle onlarin adetlerle buyuduk 😂 o zaman soruyorum tursu pidesini biliyormusun bi macirlar biliyo cunku kime sorsam one diyo 😃
bılmıyorum kuzum 🤔 benım dedeler muhacırmış köken bulgar göçmenii amanhıc duymadım kızçe lafına da evlenınce alıştım ya eşim öğrencilerine de kızçeler der hep😂😂 hepten serdivanlı olmuşum mari bennhaahhahaha

sinirimi buzdolabından cıkardım tertemız oldu baya o kısım ıyı oldu iyi bir temizledim canıma susadım dınlenmek varken. akılllanmıcam sanırım😂

Bizimkide hırıl hırıl oksuruk yok burnu acik suan bir kustu ama anlatamam bogulurcasina ust bas hicbirsey kalmadı
Acaba hirilti nedenki S Sevimlipanduf
Hırıltı Bizdede hep vardı hala da var nerden geldiğine dikkat et ben korkuyodum ama genzinden olduğunu anlamıştım dr her gidişimde ciğerlerini dinliyo temiz genizden geliyo kış bebeği mevsimsel diyo birde sigara dumanı etkiliyomus eşim balkonda iciyo ama üstünede siner mutlaka sigaradan sonra temizlen üstünü değiştir dedi

ilk defa böyle birsey söyledim kuzum bız sevgılıyken bıle tartısmazdık. tartışmalarımz çok nadirdir ve eşim gb bi örnek görmedım cevremde benı asla kırmaz birbirimizi mutlu etmek ıcın her seyı yaparız yani bunca hengamede bıle benı dınlendırmek adına bıcok sey yapar cok yogun calıstıgı halde dahi sınırlerım bozuldu şu sıralar regl mı gelıyor anlamadım cok pısman oldum ben de normalde de tartıssak hemen yumusar esım de ben de uzatmayız bırbırımıze sakasına manyak mısın vb seyler dahı soylememısızdır bugune dek. benım ıcın önce saygı gelır ztn ama ben böyle söyledım ve cok pişmanım. hala gelmedı cok kırılmış. msj attı gidince seni tanıyamıyorum bisuredır dıye. kızım uykusundan dolayı aglıyordu cok ben de bugun cok yoruldum patladım ona :/
Erkekler bizim sacma hallerimize anlam veremiyor, malesef anlamiyolar.Senin kizin allahtan arada boyle huysuzlaniyor hep huysuz bir bebek olsa uyumasa falan sen kayislari koparacan heralde :)
Benim cadıyı 8den beri uyutmaya çalışıyorum uyuyor 1 dk sonra gözü acik utu yapmam gerek oglani yikamam gerek mutfagi hic demiyorum bile iste

Erkekler bizim sacma hallerimize anlam veremiyor, malesef anlamiyolar.Senin kizin allahtan arada boyle huysuzlaniyor hep huysuz bir bebek olsa uyumasa falan sen kayislari koparacan heralde :)
Benim cadıyı 8den beri uyutmaya çalışıyorum uyuyor 1 dk sonra gözü acik utu yapmam gerek oglani yikamam gerek mutfagi hic demiyorum bile iste
Benim kiz sabah 9da uyandi ve 10dk once uyutabildim. Mahvoldum bittim valla bugun. İlk bebiste boyle bi tecrube gercekten cok zormus gercekten 😲

Benim kiz sabah 9da uyandi ve 10dk once uyutabildim. Mahvoldum bittim valla bugun. İlk bebiste boyle bi tecrube gercekten cok zormus gercekten 😲
Insallah bayagi uyur o da dinlenir sende. ne oluyor bu bebeklere nasil dayanabiliyorlar anlam vermek imkansiz gercekten senin gözün korkmustur valla ilk bebekte
Benim oglumunda uykusu cinsti ama bu onu solladi yani ya da iki cocuk diye mi agir geliyor bilmiyorum

Insallah bayagi uyur o da dinlenir sende. ne oluyor bu bebeklere nasil dayanabiliyorlar anlam vermek imkansiz gercekten senin gözün korkmustur valla ilk bebekte
Benim oglumunda uykusu cinsti ama bu onu solladi yani ya da iki cocuk diye mi agir geliyor bilmiyorum
Bende anlamıyorum eskiden bizler böyle degilmisiz ya emzirip besige koyarlardi yada 2pis pis tanam uyurmusuz. Bu yeni bebekler uyumuyor. Zaten bebek dedigin uyur benimki bebek degil diyorum :)) valla korktu biraz gonlum ise baslamayi cekiyor :)))

Back
X