2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Arkadaşlar konuşuldu mu bilmiyorum şeker yukleme testi konusunda ne düşünüyosunz kesin yaptırmali mi
Yaptırmayan var mi kararsızım

Arkadaşlar konuşuldu mu bilmiyorum şeker yukleme testi konusunda ne düşünüyosunz kesin yaptırmali mi
Vallahi canım ne desek boşkendi kararını kendin vereceksin ben ilk gebelikte yaptırdım bunda da sabah gidicem doktorum yapalım derse yapicaz büyük ihtimal yaparım ama

Evet canım oldukça fazla konuşuldu ve sonunda 'herkes kendi karar vermeli' de hemfikir olduk
Kimse böyle bir şeyin vicdani yükünü alıp 'yaptır/yaptırma' diyemez sonuçta.
Seni ikna etmek için değil ama ben ne düşünerek karar verdiğimi söyleyeyim. '50 gr şeker içeren bir sıvıyı içmek mi bana ve çocuğuma daha çok zarar verir yoksa teşhis edilmemiş gebelik şekeri mi?' diye sordum kendime ve 2 çocuğumda da yaptırdım. Sonra 'keşke' dememek için, çünkü bana riski almaya değmez gibi geldi. Sen de doktorunla beraber karar vermelisin, endişelerini anlat, doktorun seni yönlendirir zaten.

Günaydın kızlar 2 gündür kötüyüm diş etlerim şişmiş yarın kontrol var ne dicek bakalım dr niye şişerki acaba ya

Günaydın
Şeker yüklemesini öcü bulmak için hiç şeker tüketmemek lazım bence. Kısmetse ben haftaya yaptıracağım.

Aslında benim kafama takılan bazı hususlar var. Önceden doğum yapan tecrübeli ve bu konuları araştıran arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Arkadaşım Acıbadem'de doğum yaptı ve normal doğum. 3200 kg doğdu bebek. Vajina kısmına kesik bile atmadılar. Ama normal doğumla ilgili durumları okurken hep bir kesik atıldığını okuyorum. Şimdi normal doğumda bu kesik neye göre ve neden atılıyor? Bu kesiğin atılması hangi durumlarda şarttır?

Bir de gerçekten sezeryan oranlarının yüksekliği beni ciddi derece de korkutuyor. Bu kadar kadının vücudu hamile kalmaya, bebeği geliştirmeye uygun ama normal doğuma nasıl uygun olmaz? Zaten Avrupa'da 1., Dünya'da ise 3. sıradayız.

günaydın,bugün misafirim gelecek diye dün biraz temizlik yaptım akşam ayağımı kımıldatamıyordum bir sancı ki sanki rahim kemiklerini kırıyorlar da bebek çıktı çıkacak tabi biryandan eşimden de paparayı yiyorum misafirin yüzündem doğuracaksın bebek nekadar aşağı inmiş diyo oyy korkudan da ölecektim artık,şükür ki sabaha karşı geçti

Günaydın kızlar 2 gündür kötüyüm diş etlerim şişmiş yarın kontrol var ne dicek bakalım dr niye şişerki acaba ya
Canım hamilelikte diş ve diş eti problemi çok oluyor mutlaka doktora git gerekli tedaviyi yapsın hormonlar sağolsun dişlerimizi de etkiliyor

Şimdi kuzum senin kesi dediğin epizyotomi biraz anneye bağlı birazda bebeğe eğer anne kendini çok yıpratmadan doğru şekilde ıkınırsa kesiye hiç gerek kalmadan bebek kolayca çıkıyor birde perine masajı diye birşey var ebe annenin vajinasına yaptığı bu masajla bebeğin geliş esnasında yırtılmayı en aza indirgemek amacıyla yapılıyor bu aralar çok yapılıyor hatta bunu evde anne adayları da yapıyor şimdiden hazırlamak adına kimisi eşine bile yaptırıyor ayrıca bebeğin gelişine göre mecbur rahat çıksın diye de yapılıyor kesi bence annenin kendini zorlayıp yırtılmasındansa doktor kontrolünde yapılması daha iyi olur hem daha az kesiliyor hem de toparlanması daha kısa sürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…