- 23 Ağustos 2012
- 14.875
- 39.361
- 798
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #20.521
Hamilelikden canim şişme ve kanama olabiliyormuşGünaydın kızlar 2 gündür kötüyüm diş etlerim şişmiş yarın kontrol var ne dicek bakalım dr niye şişerki acaba ya
Dikkat et canim cok yorma kendini ama bi yandan da şöyle düşün hareket etmek iyidirgünaydın,bugün misafirim gelecek diye dün biraz temizlik yaptım akşam ayağımı kımıldatamıyordum bir sancı ki sanki rahim kemiklerini kırıyorlar da bebek çıktı çıkacak tabi biryandan eşimden de paparayı yiyorum misafirin yüzündem doğuracaksın bebek nekadar aşağı inmiş diyo oyy korkudan da ölecektim artık,şükür ki sabaha karşı geçti
Malesef burda dr larımizin ilk tercihi bi cok insanin ve dshi benim ahima girdiler bi annenin en dogal.hakki normal dogum cok ileri vak alar olmadigi müddetçe ben normal doğumun fıtraten gerekli bisey oldugunu düşünüyorum ki bunun icin cok ugraştim nasib olmadı ama artik Turkiye de halk bu konuda daha bilincli bence normal.dogum ucretleri once sezeryandan daha azken simdilerde daha yukseltildi arz talep meselesi insanlar normal dogum icin egitimlere katılmakda cesitli egzersiz ve masajlarla o kesi olayini da kaldiriyor insta da dr zahide küçük takip ediyosan kesiziz yapiyor kadin ustelik dogum yaparken kadinlarin bagrigi falan da oyle.aman aman değil artı dogum sirasinda pelvis masajı da yapıyor hatta doguma haftalara kala.evde kedniniz yapip doguma hazirlanabilirsiniz diyor tabii ben tüm bunları ic cekerek okuyorum 2 sezeryanin uzerine dr larin cogu normal e yaklaşmadı ama dedigin gibi avrupa da olsaydık yaptırilırdı ne diym bende nasibime razi oldum artıkGünaydın
Şeker yüklemesini öcü bulmak için hiç şeker tüketmemek lazım bence. Kısmetse ben haftaya yaptıracağım.
Aslında benim kafama takılan bazı hususlar var. Önceden doğum yapan tecrübeli ve bu konuları araştıran arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Arkadaşım Acıbadem'de doğum yaptı ve normal doğum. 3200 kg doğdu bebek. Vajina kısmına kesik bile atmadılar. Ama normal doğumla ilgili durumları okurken hep bir kesik atıldığını okuyorum. Şimdi normal doğumda bu kesik neye göre ve neden atılıyor? Bu kesiğin atılması hangi durumlarda şarttır?
Bir de gerçekten sezeryan oranlarının yüksekliği beni ciddi derece de korkutuyor. Bu kadar kadının vücudu hamile kalmaya, bebeği geliştirmeye uygun ama normal doğuma nasıl uygun olmaz? Zaten Avrupa'da 1., Dünya'da ise 3. sıradayız.
doğumda kan kaybı olacağını hesaba katmam gerekiyor galiba teşekkürler :)Canım devamlı üstünde sabahlıkla duramazsın illaki çıkarırsın o ara üşürsün bekli insan doğumdan ya da ameliyattan sonra bi üşüme geliyor her üşüdüğümde sabahlık giymektense uzun kollu daha mantıklı geliyor bana ne üşürüm ne sıcaklarım
bu sabah itibariyle 8 kilo aldım canım bazı haftalarda alım artıyor bazılarında yavaşlıyor sağlıklı beslenmeye çalış abur cuburdan uzak dur yeter iştahı çok fazla takma kafanaGunaydin bu arada kızlar bu sabah itibarıyle 4 kilo aldım sizde durumlar nasil acikcasi bu haftalar oştah bakimindan zorlayan haftalar merak ediyorum sizi
biraz işi abartıp yordum canm yoksa gün içinde yine her iş biz de ama fazla zorluyorum biri geleceği zaman.Dikkat et canim cok yorma kendini ama bi yandan da şöyle düşün hareket etmek iyidir
Malesef burda dr larımizin ilk tercihi bi cok insanin ve dshi benim ahima girdiler bi annenin en dogal.hakki normal dogum cok ileri vak alar olmadigi müddetçe ben normal doğumun fıtraten gerekli bisey oldugunu düşünüyorum ki bunun icin cok ugraştim nasib olmadı ama artik Turkiye de halk bu konuda daha bilincli bence normal.dogum ucretleri once sezeryandan daha azken simdilerde daha yukseltildi arz talep meselesi insanlar normal dogum icin egitimlere katılmakda cesitli egzersiz ve masajlarla o kesi olayini da kaldiriyor insta da dr zahide küçük takip ediyosan kesiziz yapiyor kadin ustelik dogum yaparken kadinlarin bagrigi falan da oyle.aman aman değil artı dogum sirasinda pelvis masajı da yapıyor hatta doguma haftalara kala.evde kedniniz yapip doguma hazirlanabilirsiniz diyor tabii ben tüm bunları ic cekerek okuyorum 2 sezeryanin uzerine dr larin cogu normal e yaklaşmadı ama dedigin gibi avrupa da olsaydık yaptırilırdı ne diym bende nasibime razi oldum artık
uyuşmazlık iğnesini şimdi yaparlar belki canm,özel e mi gidiyorsun devlette iğneyi yatış yapıp vuruyorlardı galibaBi suruuu kan verdik kızlar hem seker hem normal kan değerleri hem de kan uyuşmazlığı için serbetimizi de ictik bekliyoruz bebeğimizin ağırlığı 1.200 boyunu sormayı unutmusum bizden bu kadar simdilik:)
Devlette canım da haftaya yapicaz dedi evet önce yatış yapıyorlar sonra igneuyuşmazlık iğnesini şimdi yaparlar belki canm,özel e mi gidiyorsun devlette iğneyi yatış yapıp vuruyorlardı galiba
Oyy maşallah tombik kuzuyaBi suruuu kan verdik kızlar hem seker hem normal kan değerleri hem de kan uyuşmazlığı için serbetimizi de ictik bekliyoruz bebeğimizin ağırlığı 1.200 boyunu sormayı unutmusum bizden bu kadar simdilik:)
Evet ssvd grubunu takip ediyorum hatta benim dr umda destekleyenlerden ama 2 sezeryan sonraı kabul etmiyor edenler de istanbul ya da ankara dir bir de bende fitikla varis var dogumda patlayabilirmis oda risk yani o hayalden vazgeçtim sağliklisiyla atalatalim insallah sezeryanibiraz işi abartıp yordum canm yoksa gün içinde yine her iş biz de ama fazla zorluyorum biri geleceği zaman.
Ssvd grupları var canm face de eğer normal doğurmak istiyorum dersen takip et 3 sezeryan sonrası yapanlar bile var ve artık çoğu yerde de yaptıran doktor var,ben çok isterdim ama bulunduğum yerde kabul eden doktor yok
Abur cubur agzima giriyor mu ki bebege yarayacak sekilde baya az yiyorum bakalimbu sabah itibariyle 8 kilo aldım canım bazı haftalarda alım artıyor bazılarında yavaşlıyor sağlıklı beslenmeye çalış abur cuburdan uzak dur yeter iştahı çok fazla takma kafana
yok beni ilkinde ilk 10-15 gün çok güzel nazladılar. annem kardeşim babam kocam haklarını yemeyeyim. hatta ilk bikaç ay. çok yardım ettiler. şimdi de aynı desteği görürüm. çünkü yardıma muhtacım ve yardım istemekten hiç çekinmiyorum. her şeye yetişicem diye kendimi harap edemem.Ben normal doğurup 10 gün yatıp naz yapmayi düşünüyorum
bilmiyorum cnm belki zamanla yaparız bişeyler şimdilik çekiniyorum :) şimdilik bebişler giysin yeterçok sağol canım. İnstagram üzerinden bir sayfa acip ordan satabilsen cok güzel olur
dr tamamen doğumu kolaylaştırmak için atıyormuş o kesiyi epizyotemi deniyor galiba. ben sezeryan dogurdum ama okuduklarıma göre dr nuzla doğum öncesi kesi istemediğinize dair konusma yapın deniyor. ve kesi istemiyorsanız sonlara doğru perine masajı ile bölgeyi esnek tutun deniyor. hastanın tercihlerine saygı duyan hastane ve dr bulmak çok önemli bu da anca çok özel hastanelerde mevcut. bi devlet hastanesinde dogum yapıp bana kesi yapmayın diyemıyorsun desende dr dinlemiyor bi an önce bitsin diye cart diye kesiyor. okuduklarıma göre gerekli esneklik sağlandıkça kesi şart değilmiş.Günaydın
Şeker yüklemesini öcü bulmak için hiç şeker tüketmemek lazım bence. Kısmetse ben haftaya yaptıracağım.
Aslında benim kafama takılan bazı hususlar var. Önceden doğum yapan tecrübeli ve bu konuları araştıran arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Arkadaşım Acıbadem'de doğum yaptı ve normal doğum. 3200 kg doğdu bebek. Vajina kısmına kesik bile atmadılar. Ama normal doğumla ilgili durumları okurken hep bir kesik atıldığını okuyorum. Şimdi normal doğumda bu kesik neye göre ve neden atılıyor? Bu kesiğin atılması hangi durumlarda şarttır?
Bir de gerçekten sezeryan oranlarının yüksekliği beni ciddi derece de korkutuyor. Bu kadar kadının vücudu hamile kalmaya, bebeği geliştirmeye uygun ama normal doğuma nasıl uygun olmaz? Zaten Avrupa'da 1., Dünya'da ise 3. sıradayız.
Canım formaliteden yapıyor yatisi gidip yatış yaptırıyorsun igneni yaptırıp geri çıkıyorsun hemenKızlar kan uyuşmazlığı iğnesi olurken yatışmı yapıyolar ben nasıl yapıcam çocukla gidicem hastaneye mafolur oralarda
anladım cnm korktum bi an :)Canım formaliteden yapıyor yatisi gidip yatış yaptırıyorsun igneni yaptırıp geri çıkıyorsun hemen
Günaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?