2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Dikkat et canim cok yorma kendini ama bi yandan da şöyle düşün hareket etmek iyidir
Malesef burda dr larımizin ilk tercihi bi cok insanin ve dshi benim ahima girdiler bi annenin en dogal.hakki normal dogum cok ileri vak alar olmadigi müddetçe ben normal doğumun fıtraten gerekli bisey oldugunu düşünüyorum ki bunun icin cok ugraştim nasib olmadı ama artik Turkiye de halk bu konuda daha bilincli bence normal.dogum ucretleri once sezeryandan daha azken simdilerde daha yukseltildi arz talep meselesi insanlar normal dogum icin egitimlere katılmakda cesitli egzersiz ve masajlarla o kesi olayini da kaldiriyor insta da dr zahide küçük takip ediyosan kesiziz yapiyor kadin ustelik dogum yaparken kadinlarin bagrigi falan da oyle.aman aman değil artı dogum sirasinda pelvis masajı da yapıyor hatta doguma haftalara kala.evde kedniniz yapip doguma hazirlanabilirsiniz diyor tabii ben tüm bunları ic cekerek okuyorum 2 sezeryanin uzerine dr larin cogu normal e yaklaşmadı ama dedigin gibi avrupa da olsaydık yaptırilırdı ne diym bende nasibime razi oldum artık

doğumda kan kaybı olacağını hesaba katmam gerekiyor galiba teşekkürler :)

Gunaydin bu arada kızlar bu sabah itibarıyle 4 kilo aldım sizde durumlar nasil acikcasi bu haftalar oştah bakimindan zorlayan haftalar merak ediyorum sizi
bu sabah itibariyle 8 kilo aldım canım bazı haftalarda alım artıyor bazılarında yavaşlıyor sağlıklı beslenmeye çalış abur cuburdan uzak dur yeter iştahı çok fazla takma kafana

biraz işi abartıp yordum canm yoksa gün içinde yine her iş biz de ama fazla zorluyorum biri geleceği zaman.
Ssvd grupları var canm face de eğer normal doğurmak istiyorum dersen takip et 3 sezeryan sonrası yapanlar bile var ve artık çoğu yerde de yaptıran doktor var,ben çok isterdim ama bulunduğum yerde kabul eden doktor yok

Bi suruuu kan verdik kızlar hem seker hem normal kan değerleri hem de kan uyuşmazlığı için serbetimizi de ictik bekliyoruz bebeğimizin ağırlığı 1.200 boyunu sormayı unutmusum bizden bu kadar simdilik:)
uyuşmazlık iğnesini şimdi yaparlar belki canm,özel e mi gidiyorsun devlette iğneyi yatış yapıp vuruyorlardı galiba

Evet ssvd grubunu takip ediyorum hatta benim dr umda destekleyenlerden ama 2 sezeryan sonraı kabul etmiyor edenler de istanbul ya da ankara dir bir de bende fitikla varis var dogumda patlayabilirmis oda risk yani o hayalden vazgeçtim sağliklisiyla atalatalim insallah sezeryani

Ben normal doğurup 10 gün yatıp naz yapmayi düşünüyorum
yok beni ilkinde ilk 10-15 gün çok güzel nazladılar. annem kardeşim babam kocam haklarını yemeyeyim. hatta ilk bikaç ay. çok yardım ettiler. şimdi de aynı desteği görürüm. çünkü yardıma muhtacım ve yardım istemekten hiç çekinmiyorum. her şeye yetişicem diye kendimi harap edemem.

dr tamamen doğumu kolaylaştırmak için atıyormuş o kesiyi epizyotemi deniyor galiba. ben sezeryan dogurdum ama okuduklarıma göre dr nuzla doğum öncesi kesi istemediğinize dair konusma yapın deniyor. ve kesi istemiyorsanız sonlara doğru perine masajı ile bölgeyi esnek tutun deniyor. hastanın tercihlerine saygı duyan hastane ve dr bulmak çok önemli bu da anca çok özel hastanelerde mevcut. bi devlet hastanesinde dogum yapıp bana kesi yapmayın diyemıyorsun desende dr dinlemiyor bi an önce bitsin diye cart diye kesiyor. okuduklarıma göre gerekli esneklik sağlandıkça kesi şart değilmiş.
sezeryanın artmasının bir sebebi de kadınların artık daha zor hamile kalması ve bebeğe bir şey olacak korkusu. mesela benim tüp bebekti ve gittiğim 5-6 dr normal doguma yanasmadı. sezeryan yaparım dedi.

Gittiğim gebe eğitiminde normal doğumu da uzun uzun anlattılar. Tabi ki kolay olmadığı gibi, öcü de değil. Ne ile karşılaşacağını bilince daha da rahatlıyor insan. Anlatılana göre, çok korkulan kasılmalar regl sancısı tarzında, 60-90 sn sürerken en top noktası 5-10 sn sürüyormuş. Kasılmayı başlatan hormon gene oksitosinmiş. Kasılma bittiği an uyku ve mutluluk hormonu endorfin salgılanıyormuş. Kasılmalar arasında uyuyan anneler varmış. Yeterli açılma olunca, doğuma geçilir, büyük tuvaletini yaparken gibi 3-4 ıkınmada bebek zaten çıkar dedi. Biz birinin yanında tuvaletimizi yapabilir miyiz, bazen misafirlikte bile yapamayız. İşte oksitosin de utanma duygusu olursa hemen kaçar açılma ve doğum uzadıkça uzar. Bu yüzden yanınızda sürekli duracak tek kişi eşiniz olmalı, başka kişi istemiyoruz, diğerleri merhaba deyip gitmesini tercih ederiz dedi.

Rahimde acı hissedebilecek sinirler zaten yokmuş. Sancı denilen aslında bir çeşit baskı olup bebeğin başının bastırdığı rahim ağzı ve vajinada oluyormuş. Tabi ki bir yerin 10 cm kadar açılması kolay değil ama bu şekilde anlattılar. Doğumhaneye gelirken, laptopunuzu tabletinizi, örgünüzü, derginizi getirin; neyi neden yaşadığınızı bildiğiniz sürece gerçekten abartılacak bir durum değil göreceksiniz dediler. Bazen yeteri kadar açılmazsa, ve bebek çıkışa geçtiyse, yırtılma olmasın diye kesik atılıyormuş. Bazen de yırtılma olursa dikiş atılıyormuş. Perine masajı, kegel egzersizi, sıcak uygulama bir de doğru ıkınma ile kesisiz oluyor artık doğumlar. Kısmet olursa ben de yaşayıp görücem.

Normal doğumun olabileceği; bebeğin büyüklüğü, çatının darlığı, doğum sürecinde bebeğin geliş açısı, açılmanın yeterli olması, Anne ve bebeğin sağlığı tansiyonu vb. birçok şeye bağlıymış. Her doğum başka bir hikaye, biz de her doğumda ne olacağını bilemeyiz sıkı takip ederiz dedi. Bazen 5 kilo çocuk normal doğmaz deriz, 1,55 anne normal diye ısrar eder, öyle güzel açılır ki 3 saatte çocuk çıkar, bazen 2,5 kilo çocuk doğamaz sezeryana döneriz dedi...

Normal doğumda bebeğin çıktığı yoldaki tüm bakteriler bebeğe bulaşıyormuş. Bebek karındayken son derece steril bir ortamda diyor. Bağırsaklarımız ve sindirim sistemimizde olması gereken bakteriler henüz onda yokmuş. Doğan bebeklere yapılan testlerde, normal doğumla doğan bebeğin bağırsaklarında annenin yararlı bakterileri bulunurken, sezeryanla doğan bebeğin bağırsaklarında Dr un DNA sı da dahil olmak üzere bir dünya alakasız şey bulunmuş. Bu yüzden normal doğan bebekte gaz ve kusma daha az olurmuş.

Bir de normal doğumda sıkıntıyı önce çekiyorsunuz, bebek doğduğu an kucağınıza veriliyor sıfır acı sıfır sıkıntı, ten teması derken vücut doğum yaptığını farkında, süt de daha rahat geliyor diyor. Sezeryanda öncesinde hiç sıkıntı yok, sonrasında ağrı var bebeğe kendi başına bakabilmek 1 haftayı bulur dediler.Sütte biraz gecikme olabiliyor. Sezeryan birçok durumda gerekli bir şey fakat anne veya bebeği kurtarma operasyonu olmalı, tercih olmamalı dediler.

Gene uzun oldu kusura bakmayın, bu kısmı da yazayım dedim :) sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…