2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
cuma dr a gittim.26+5 di 1060 gram olmuş. her şey yolunda çok şükür. devlet hastanesine gidiyorum bir sorun olmadıkca sezeryanları 39. haftada yapıyoruz dedi dr. ben hep 38. hafta diye planlıyordum.
Maşallah canım özeller 38 de alıyor hemen ama devleti bilmiyorum hiç ama olsun ben kadar kalırsa anne karnında o kadar iyi canım

Selam kızlar oğluşum la bi maşallahınızı alırız
Oy surata bak tosun tosun maşallah

Bende bugün alışveriş yaptım eksiklerimin yarısını hallettim geriye çok az birşeyler kaldı tabi eksik dışında beğenip dayanamayıp başka şeyler aldığımda oluyor çok ağırlaşmadan kar kış gelmeden bitirmem lazım sağlık ocağına da gittim kontrolüm vardı oğlumun kalp atışlarını dinledik gayet iyiydi kuzum

Maşallah canım özeller 38 de alıyor hemen ama devleti bilmiyorum hiç ama olsun ben kadar kalırsa anne karnında o kadar iyi canım

Oy surata bak tosun tosun maşallah
Teşekkür ederiz :)

Devlette suda dogum da mi varmış hangi ildeydin canim sen
Evet canım normal doğumu desteklemek için devlette de başladı izmirde

Bende alışverişimi yavaş yavas yapıyorum agırlaşmadan ne olur ne olmaz :)

Yaaaa bu ne tatlılık

Ay doğsa diye bi taraftan sabırsızlanıyorum bi taraftan da hamileliğin tek çocuklu hayatın uyumanın keyfini çıkar wendy diyorum

Tekrar bi maşallah oğluşuna, adını ne koymayı düşünüyorsunuz?

Maşallah kızlar alışverişler tamamlanıyor, benim ilki ile cinsiyet aynı olunca çok bi şey almayı düşünmüyorum, ama yine de hayata ablasının küçülenleri ile başlamasın diye her ay için yeni bir kaç bi şey alacağım, ama daha erken diye çok kasmıyorum, bi ara annemle kızımdan kalanları yıkar asarız, eksik varsa alırız, malum 37ye kadar çalışmayı düşündüğümden ağırlaşmaya vakit yok, hareketli hayat moduna devam.

Umut'un alis verisini bitirdik tek eksiğimiz suan aklımızda olan bana pijama takımı onu da halledersek biz tamamiz insallahh

Adana da olduğunu pek sanmıyorum ama kontrole gidince bi sorayim olursa o daha iyi olur

Maşallah kuzucuklarınıza
Böyle güzel haberlerle gelen olunca kendi haberim gibi seviniyorum valla Sağ salim kavuşsak hepsine de rahatlasak.

Mesajı ben yazmışım gibi olmuş
Aralık da geçsin de yıkama ütüleme işine başlarım. Birkaç parça ben de alcam ama ilk kızımdan kalanlar hiç kalmış gibi değil hepsi yepyeni taş gibi. 1 aylık olduğunda 3 ay kıyafetlerine geçiliyor zaten. Baya küçük yapıyorlar 0 ayları. O yüzden fazla masraf yapmicam ben de ama 3-5 parça bir şey alırım bakalım Aralık maaşı yatsın da
Kızımı görmeye 4 gün kaldı. Çok merak ediyorum 1 ay oldu

Aynen, Aralık maaşı ile Ocak ayında hazırlık yaparız inşallah

herkese mutlu akşamlar.
Yaşadıklarımı birilerine faydası olur düşüncesiyle paylaşmak istiyorum. Bugün kontrolümüz vardı. doktor açlık ve tokluk şekerime baktı. Açlık şekerim 84, tokluk şekerim 113 çıktı. Doktor şeker yüklemesine gerek olmadığını söyledi. Şeker yüklemesi zorunlu değil yani. Açlık ve tokluk şekerine bakılarak da durumu değerlendirebiliyorlar.

26 hafta 5 gün itibari ile bebeğin kilosu 951 gram, boyu da 33,5 cm olmuş. Sizlerde boy ve kilo paylaşımı yaparsanız karşılaştırma yapabiliriz. Elbet önden yada geriden giden çocuklar olabiliyor. Ölçümlerde de ufak tefek farklar oluyordur.

İdrar testinde bir miktar bakteri tespit edildi. Bakterileri yok etmek için doktor antibiyotik verdi ve 3 gün sonra yeniden muayeneye çağırdı. Hamilelikte antibiyotik kullanmanın bir zararı yokmuş fakat doktorun verdiği antibiyotiği kullanmakta fayda var. Doktora danışmadan kullanmamak gerek tabi ki.

Bu haftaya kadar doktor magnezyum kullanmama izin vermemişti. İhtiyacın olan magnezyumu maydonoz gibi bitkilerden al demişti. Bu hafta magnezyuma başladık.

Günde 8-9 defa kasılma oluyor. Doktor saatte 7-8 kasılma olursa haber ver. Günde 8-9 bu haftalar için normal dedi.

Bebeğe isim aramaya devam ediyoruz ama insan çocuğuna hiç bir ismi layık görmüyor. Çocuk her ne kadar bizim evladımız olacak olsa da o ayrı bir birey. Onun çocukluk, gençlik ve yaşlılığında kullanabileceği sade güzel bir isim bulmak istiyoruz. İsim işi gerçekten zormuş...Şimdilik gelişmeler bu şekilde. Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum...

Kızlar bişey daniscam sizlere,tecrübeli hamileler bilir bebeğin en hareketli olduğu dönemler bu haftada başlayıp 32 de bitermiş genelde,ama benim bebişin hareketleri öyle aman aman sert değil,yani hafif dokunuşlar gibi,sanki daha önceki haftalarda daha sert hareketleri olmuştubi derdi ki War acaba,benim bebek kız acaba erkekler daha mı sert vuruyor,annemlere soruyom 30 yıl önceki hamilelikteki hareketi nasıl hatırlayalım diyolar,en iyi siz cevaplarısiniz,endişe etmeli miyimbazen uzuluom daha çok hareket etmiyor diye

Canım her bebeğin hareketleri aynı sertlikte olmaz. Kız-erkek farkı olduğunu sanmıyorum. Benimki kız ama hareketleri çok sert ve güçlü. Henüz azalma yok. Ama ilerleyen aylarda yeri daraldığı için az ama sert hareketler yapmaya devam edecek. Şimdiki kadar sayı olarak fazla olmayacak, at koşturamayacak yani :)
Karın dokusunun kalınlığı ile ilgisi olduğunu biliyorum ama. Karın dokusu ince ise ve anne az kilo aldıysa karındaki yağ tabakası daha ince olduğu için hareketler daha net ve hissedilir oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…