2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
27 +6 bugün canm 2 hafta önde çıkmış,neyse unutmazsam sorayım bakalım doğuma nezaman diyecek doktor
Maşallah canım bebişin çok iyi bence bebeğin iki hafta önde diye doğum zamanın değişeceğini sanmıyorum bebiş ne zaman gelmeye hazırsa o zaman gelir canım tarihe bağlı kalma derim

Maşallah canım bebişin çok iyi bence bebeğin iki hafta önde diye doğum zamanın değişeceğini sanmıyorum bebiş ne zaman gelmeye hazırsa o zaman gelir canım tarihe bağlı kalma derim
adet tarihim karışık olduğu için tarihe takılıyorum canm yoksa hiç aklıma gelmez tarih,hayırlısıyla vakti saatinde gelirler inşallah

Kızlar eksikler bitti diyorsunuz ya, sadece kıyafet olarak mı? Ben mesela pişik kremi felan almadım, losyon almadım bunlar gerekli mi hemen?birde alt pijamalar felan oluyor ya lastikli onlardan alsam mı? Yoksa takım şeklinde mi alayım? Bizim bebek kilolu olacakmış doktor öyle söyledi bezi 1 alsam mı 2 ile devam mı edeyim. Birde müsli örtü müydü? O çok gerekli mi ben almadım şahsen, 4 tane felan battaniyesi olacak.

Canım son adet tarihin 23 Nisan ise senin beklenen doğum tarihin 28 Ocak. Benim ilk kızımda sat 24 Nisan'dı, beklenen doğum 29 Ocak'tı ordan biliyorum. Kızım da 24 Ocak'ta doğdu :)
Sonuç olarak kimsenin yumurtasının döllenme tarihi net olarak bilinemeyeceği için, işin standardı olsun diye son adet tarihi baz alınıyor doğum takvimi hesaplanırken. Bence senin tarihini 'geç döllenme' diyip değiştirerek hata yapmış doktorlar. 2 hafta ileri atarsan şu an bulunduğun haftayı, sat'a göre doğum tarihin ile kesişir zaten.
Sat'ı 23 Nisan olan birinin beklenen doğum tarihi 20 Şubat olamaz. Benim fikrimi sorarsan sen Ocak sonuna göre yap planlarını.

Pişik önleyici mustela, tedavi edici bepanthol aldım. Burt's Bees vücut yağı aldım. Bunlar doğduğu gibi kullanılacak şeyler. Almayı düşünüyorsan doğmasını bekleme.
Pijama falan hiç almadım çocuğa.
İçine uzun kollu çıtlı badi, üstüne penye tulum ile büyütmeyi düşünüyorum bunu da ilk kızım gibi :)
Müslin bez, ağız silmeye, biri kucağına alınca omzuna vurmaya falan iyi oluyor, yoksa kıyafetlere sürtünüyor çocuğun hassas cildi, ondan al bence. Büyük parça alıp yarım kundak için kullanmayı da düşünüyorum ben.
Ayrıca doğum için daha 2 ayı geçik süre var, şimdiden yapılan kilo tahminlerine göre bez alma. 1 numara 3-5 kilo arası için kullanılıyor, 5 kilodan fazla doğacağını sanmıyorum bebeğinin :) 1 paket de olsa 1 numara al sonrası için 2 paket de 2 numara al bence.
Benim ilk kızım 3350 doğmuştu, 28 günlükken 4350 olmuştu, ona rağmen 2 paket 1 numara (ilk doğduğunda çok sık kaka yapıyor merkonyumu atmak için) 2 paket de 2 numara kullanıp 3 numaraya öyle geçmiştik.

pişik kremi ilkinden kalan var yeni doğduğunda korkuyordum sürekli sürüyordum pişik olmasın diye. losyon almamıştım şimdide almıcam. patikli attanmı bahsediyorsun onları takım olarak da tek de alabilirsin ihtiyaca göre karar verirsin. kiloluda doğsa 4 kiloya 1 no bez daha iyi oluyor. az adetli 1 paket 1 no alabilirsin. zaten başta günde 7-8 bez gidiyor. 50 li alsan 1 haftada biter. 1 tanede 2 no alırsın. müslin örtü çok rahat oluyor çok amaçlı. ister omzuna ört bebeği yatır. ister bebeği kurula banyodan sonra. yada yazın sıcaklarda sadece müslin örtersin üzerine. pusetin üstüne örtüyosun ışık gelmesin diye.kundak yapmak için kullanıyosun. baya işe yarıyo aslında. ben ilk kızı sürekli kundak halinde penye battaniyeye sarıyordum kış olduğu için. kızımda çok kusuyordu. battanıyede cok lazım olmustu bana. 6-7 tane penye battaniye var.

hehhh canm çok güzel anlatmışsın demek istediğimi bende aynen öyle düşünüyorum doktorda 16 mayıs olarak baz aldım ama 1,2 hafta kadar önde görünüyor dedi.Muhetemelen değişim olmasa da en fazla 1 hafta geç döllenme olmuş olabilir,39.hafta da alıyoruz doğum başlamassa dedi kısmet bakalım

kızlar yarın Allahın izniyle bütün eksiklerimi almaya gidicem kızım için ama puset almakta kararsızım esım arabası var dıyor zaten gerek yok elde taşınan çanta gibi olanlar varya onlardan var bende onu kullan dıyor arada kaldım puset cok gereklımı kullanıslımı ?

Yani şu an bebeğin oldukça önde göründüğüne göre, geç döllenme ile ilgili yaptıkları tahmin yanlış bence de. Ayrıca 23 Nisan sat'ın, tahmini döllenme tarihi neden 16 Mayıs? 13 veya 18 değil :) O tahmini tarihin tutmasına imkan yok. Yani bence tahmini döllenme tarihleri üzerinden gideceğine son adet tarihini baz al. Sen benim dediğimi unutma, Ocak sonunda gelir senin bebiş, demişti dersin:)
Sezaryenin niye planlı? İlk doğum değil miydi senin?

Kizlar hava değişiminden mi yoksa vitaminsizlikten mi bilemedigim dudagimda genis bir uçuk cikti acaba dogal yollarla nasil geçirebilirim

Doğal bir yolunu bilmiyorum canım ama bende de çıkıyor.
Doktoruna danış ne yapman gerektiğini. Hamilelik başından beri hiç çıkmadı ama çıkarsa kullanırım diye Vectavir var benim evde. Viral rahatsızlıklar sıkıntılı, ben olsam ilaç kullanırım ama sen doktoruna sor ve kendin karar ver.

Canım arabanız yok anladığım kadarıyla?
Puset dediğin kısım, çocuk dik oturmaya başlayana kadar arabaya kemer ile bağlanıp araba koltuğu yerine kullanılıyor. 7-8 ay civarı da araba koltuğu alınıyor. Ne şekilde seyehat etmeyi düşünüyorsun o olmadan? Bebek arabanızı takım olarak almamışsınız sanırım. Bana araba seyahatleri çok tehlikeli geliyor bebek kucaktayken. İyi düşünün derim.
İyi alışverişler :)

yok arabamız var da bebek arabası da var ama o puset degıl hem oto ya koyuluyo hemde bebek arabasına konuluyo ama arkası ayarlamalı degıl puset gıbı degıl yanı ayrıyetten pusette lazım aynen takım almadık,sağolsun halam verdı bebek arabasını ama puset vermedı baskasına vermıs o baskası da baska şehirde puset evin içinde heryerde rahatlıkla kullanılıyormuş hemen hemen herkes oyle soyluyor ama arada kaldım

evde kullanılmıyor aslında. evde düz yatırıyoruz. arabada ve dışarıda rahat oluyor. mesel dr kontrollerınde arabada yolculuk yaparken yada ne bilim bi yere yemeğe gittin dışarda cafede orda burda misafirlikte cocuk rahatca içinde uyuyabiliyor. yani maddi imkanlar dahilinde düşünebilirsin alıp almamayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…