2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
dün 27+6 dıydı,1305 gr 40 cm çıktı canm gelişim olarak 29.haftalarda dedi ultrason kağıdın da da 29+6 yazıyordu,doktor kemik gelişimi falan çok güzel dedi,maşallah.Şekerle alakalı hiç bişey demedi[/QUOTE]
27 de bana 1200 demisti canim bence normal

Böbrekte genişleme bende de bebek te de çıktı canım ama doktor çok değil önemli değil dedi sağ tarafımda agrı vardı antibiyotik veriyor iki seferdir kullanıyorum sizin genişlemeler ne kadardı ?

27 de bana 1200 demisti canim bence normal[/QUOTE]
canm bş sıkıntımız yok şükür,doktorlarda sadece kilosuyla önde demiyorlardır,benim durum farklı zaten 2 hafta önde denilse bile bişey değişmez çünkü zaten gebeliğin başında 3 hafta gibi oynama yapıldı adet tarihimle,şöyle söyleyim ilk bthc sonucum 2800 benim o orana 3 haftalık dedi doktor ki oğlumda 184 çıkan hcg ile 4 haftalık hamilesin denilmişti,benim iş karışık yani kızımın tarihini bi belirliyemedik

atlet külot hiç giydirmedim ben çıtçıtlı iç body üzerine giysilerini giydirdim. çok sıkı kundak yapmasan bile penye battaniyeyle sarılı tut sürekli bebekler kundaktan hoşlanıyor aslında. hem uyku sırasında elleri kolları bi anda oynayınca kendi kendilerini uyandırmamış oluyorlar.

Tamam da cnm banu doktorun uygulamasında zaten 28 haftalik bebek 1350 gr gösteriyor nasil diyor doktorlar 10 gun ilerde diye acaba kilo disindaki seylere mi bakiyotlar
Benim bebiş ölçümlerde şöyle çıkıyor canım. (Tabi Dr her ölçümünü yaptıysa) Misal, ayak kemiği ölçümü 5 gün ilerde, kafa 2 gün ilerde, göbiş 1 gün ilerde, boy gününde, jilo 1 gün ilerde vb.... 10-12 adet ayrı ölçüm var. Bunların sonucunda ultrasondaki haftası çıkıyor.

Arkadaşlar sol el bileğim çok ağrıyarak uyandım hep gece. 3 parmağımda uyuşuyordu. (gerçi her yerim özellikle bacaklarım da çok ağrıyor). Bilek ağrısı sızı şeklinde hala devam ediyor. Bu karpat tünel sendromu yazıyor nette araştırınca. O ise tedavisi de yoktur, doğumdan sonra geçer yazıyor. Kendince bir tedavi uygulamış veya hafifletebilmiş olan var mı?

geceleri ateşler içinde yanıyorum. ellerim ayaklarımdan ateş fışkırıyor. 3 gecedir doğru düzgün uyuyamıyorum. sinirlerim çok bozuk yorgun ve gerginim. gün içinde yorulup gecede uyuyamayınca heyheylerim tepemde oluyo. kızımda sağolsun gecenin ortasında uyanıp bizim yatağa geliyor. biri içerden biri dışardan tekmeliyo olan benim uykuya oluyo. izne çıksam da şöyle cocuk okuldayken azıcık dinlenebilsem. 3. trimesterda enerji azalıyor galiba artık.

adıyla yaşasın inşallah, çok güzel olmuş ismi

Amin canım hepimizin inşallah
gözün aydın canım
Amin canım hepimizin inşallah

Dunku doktor direky 10 gun ilerde dedi.kilo boy soyledi tamam. Hic bas cevresi su cevresi demedi 5 dakkada bitirdi resmen. 28.haftada doktor degistirince sanirim cok ilgilenmiyorlar

Dunku doktor direky 10 gun ilerde dedi.kilo boy soyledi tamam. Hic bas cevresi su cevresi demedi 5 dakkada bitirdi resmen. 28.haftada doktor degistirince sanirim cok ilgilenmiyorlar

Ben başından beri perinatoloğa gidiyorum. O da tüm bunları tek tek söylemiyor normalde. Geçen kontrolde sorular sorunca ekranda açıp gösterdi. Belki 1 kerelik geldiğini zannetmiştir, kendi hastası olunca biraz daha uzun tutuyorlar.

Kızlar kan uyuşmazlığı için kan vermiştim sonuç çıkmış ama yağmur yağıyo diye çocukla bu havada gidip doktora gösteremedim netten baktım benim kan grubum b negatif eşimin a pozitif. Sonuçta şöyle yazıyo İNDİREKT COOMBS TESTİ : NEGATİF. Sadece bu yazıyo ne demek oluyo bu bebek benim kanımdanmı acaba ondanmı negatif yazıyo

Hanımlar merhaba, aklıma takılan bir şey var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdi ben pazartesi günü aç karnına kan verdim ve şekerim 71 çıktı. Salı günü de şeker yüklemem vardı lakin ben pazartesi günü boğazımı tutamadım, normalde asla bu kadar tüketmem. Yediklerimi yazıyorum.
-1 paket cips
-2 bardak kola
-1 avuç kestane
-1 nar
-3-4 tane mandalina
- 40 gr tahin helvası yedim. (Canı çeken olursa helal etsin, doğru ilgi vermek adına yazdım.)
Gece 12'ye kadar yedim yani.
Sabah 10.30-11 gibi doktora gittim. Parmağımdan şekere baktılar 128 çıktı açlık. Ama bir gün önceki tahlilde 71, ondan önceki tahlilde 80 çıkmıştı. Doktorda cumartesi günü yapacak bana şeker yüklemesini.

Açlık şekerim bir gün önce yediklerim yüzünden mi fazla çıktı böyle? Bu kadar etkiliyor mu bilen var mı?

Canım nette böyle yazıyor:

Bebek doğduğunda kordonundan alınan az miktarda kan ile bebeğin kan grubu bakılır ve direkt coombs testi yapılır. Testinsonucu indirekt coombs testinde olduğu gibi negatif (-) olmalıdır. Bu annenin bebeğe karşı antikor oluşturmadığını gösterir. Bu durumda anneye anti-D immunglobulin (kan uyuşmazlığı iğnesi) yapılır.

Yani bebeğin kan grubu değil de vücut bebekle savaşıyor mu diye bakılıyor. Şu an seninki savaşmıyor ve uyuşmazlık iğnesi vurulacaksın.

anladım canım sağol yarın gidip yaptıriym ozaman ben

12 saati geçmediyse etkilemiş olabilir bence. çünkü 12 saat açlık istiyorlar genelde şeker tahlillerinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…