- 4 Kasım 2013
- 2.663
- 3.828
- 133
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #22.081
son zamanlarda bende bulantı yaşıyorum,normal demek kikızlar sabahları mıgde bulantım vardı kahvaltı edemıyordum sımdı oglenlerıde basladı mıgde bulantısı olan varmı ya yoksa cocuk buyudugu ıcın baskımı yapıyor acaba mıgdeye normalmı ki ?
Nasıl yani canım senin yatış şeklin mi risk yaratmış anlamadımArkadaşlar yan yatış yastığı varmış kullanan oldu mu tavsiye edermisiniz?Biz 2 çocuğumuz da da ölüm riski yaşadık o korkuyu tekrar yaşamak istemiyorum alsam etkisi olur mu acaba
bizi hastanede hemşire ve doktor sıkı sıkı tembihledi. mutlaka yan yatırın ve sık sık uyandırıp emzırın kontrol edin diye. çünkü henüz hareket edip dönemediği için kusarsa nefessiz kalır demişlerdi. kızımda çok kusuyordu. ilk zamanlar çok tehlikeli gerçekten. ani bebek ölümlerinin yaşandığı zamanlarmış. yan yatırmaya dikkat etmeli. yanınızda uyutmayın bi anda dalar üzerine yatarsınız. emzirirken özellikle sandalyede oturuyordumki uyumayayım diye. yatakta emzirdiğimde de eşim başımda bekliyordu çünkü bi anda dalabiliyordum. yüzünü kapatmayın asla. üzerini de yüzüne bişey gelmeyecek şekilde örtün.bize hiç yan yatırın diyen olmadı desemdaha bu hamileliğim de duydum,ikisinde de aspirosyon mu neydi adı yani kusmuğu kaçmasıyla nefes alamayıp morarmalar oldu,eşim in psikoloji alt üst oldu kaç yaşına gelene kadar panik yaşadı adam,alalım biz en.iyisi onu.
annenin değil canım bebeğin yatış şekli. sırt üstü yatırmamalı asla kusarsa bogazına kacmasın diye. onlarda bilmiyormus sanırım. kendı donup pozısyon değiştirdiği aylara dek hep yan yatırmalı. ama hep aynı tarafa değil. bir sağ tarafına yatırıyosanız, bir sol tarafına yatırın ki. kafasında aynı yöne yatmaktan kaynaklı yamukluk olmasınNasıl yani canım senin yatış şeklin mi risk yaratmış anlamadım
canım ben oğlumda kullandım aylarca . çevire çevire yatırdım hep.yani bi sağa bi sola .Arkadaşlar yan yatış yastığı varmış kullanan oldu mu tavsiye edermisiniz?Biz 2 çocuğumuz da da ölüm riski yaşadık o korkuyu tekrar yaşamak istemiyorum alsam etkisi olur mu acaba
Bende de kansızlık var canim kanka ilacını sabah aksam ic dedi ama ben pek düzenli icemiyorum doğumda nasil olacak bilmiyorum bakalımCanım değerlerin kaç acaba kadın doğum doktorun bu zamana kadar kan tahlili yapmadı mı hiç yapsa bile kansızlığın olduğunu görüp ilaç tedavisine başlaması gerekmez miydi bende aşırı kansızım doktorumun verdiği ilaçla yükseldi doğum zamanı kan kaybımız çok oluyor o yüzden ilaç takviyesi olması lazımdı şimdiye kadar
Canım aynen ya elli defa git gel yapmayım direk cuma gideyim .tam 32+0 da yazıyorlar canım.ilkinde öyle yapmıştı. benim 32+0 oldugum gün 30 aralık pazara geliyor. 31 aralık ve 1 ocakta resmi tatil nasıl olacak bilmiyorum. gerçi ben daha 28. haftadayım 13 aralık için kontrol randevum var gittiğimde konuşacağım bakalım ona göre bişey söyler heralde
İlk zamanlar bebek yastığı kullanmiyorum yastikta kafası dönüyor ama yastiksiz yan yatirdigin gibi duruyor kafasi arkasina da bir yastik önlem amaçlı zaten yarim saate kirk dk ya bir emzirince goz sürekli uzerinde oluyoryan yatış yastığı değil de normal bebek yastığı ile destekledik. bizi de ilkinde baya korkuttular hastanede. aman dikkat edin kusar boğazına kaçar nefessiz kalır diye. eşim de az parayonak sürekli kalkıp kontrol ediyordu. sürekli yan yatırıp arkasına yastıkla destekliyorduk. seninde korkun varsa alabilirsin pratik olur.
canım zaten biz 2 yaşına kadar yastık kullanmadık kızım 3,5 yasında hala sevmıyor yastık. yastıgı yan yatırıp arkasını desteklemek amacıyla kullandık başlarda.İlk zamanlar bebek yastığı kullanmiyorum yastikta kafası dönüyor ama yastiksiz yan yatirdigin gibi duruyor kafasi arkasina da bir yastik önlem amaçlı zaten yarim saate kirk dk ya bir emzirince goz sürekli uzerinde oluyor
sen şu an tam olarak kac hafta kac gundesinCanım aynen ya elli defa git gel yapmayım direk cuma gideyim .
Anladım canım bende anne karnında sandım benim bebegin kafası da sağ da bu gece de sağda uyudum uyandım ondan korktum bi an onu sağlık ocağından söylediler bana yarın da eğitim varmış oraya çağırdılar gidicem inşallah :)annenin değil canım bebeğin yatış şekli. sırt üstü yatırmamalı asla kusarsa bogazına kacmasın diye. onlarda bilmiyormus sanırım. kendı donup pozısyon değiştirdiği aylara dek hep yan yatırmalı. ama hep aynı tarafa değil. bir sağ tarafına yatırıyosanız, bir sol tarafına yatırın ki. kafasında aynı yöne yatmaktan kaynaklı yamukluk olmasın
hayır bebeği emzirip sırt üstü yatırıyorumdum benNasıl yani canım senin yatış şeklin mi risk yaratmış anlamadım
tamam canm sağol,alayım bendecanım ben oğlumda kullandım aylarca . çevire çevire yatırdım hep.yani bi sağa bi sola .
Canım cevremizdeki insanlar nedense herseyi cok biliyorlar. Senin doktorun demediyse iç tabikide banada doktorum hamurisi kizartma tatli türünü yasakladi,meyveyi azaltmami söyledi. Ona rağmen arada kaçırıyorum:))Çevremdekiler ya doktorum bana yiyecek içecek konusunda kısıtlama yapmadı çok kilo alma hamur işi yeme dedi olmazsa bende 2 güne bir falan içeyim :)
yok canm yanıma hiç yatırmadım,yine yatırmam ama bizi hiç uyarmadılar,Allah kimseye yaşatmasın o anlarıbizi hastanede hemşire ve doktor sıkı sıkı tembihledi. mutlaka yan yatırın ve sık sık uyandırıp emzırın kontrol edin diye. çünkü henüz hareket edip dönemediği için kusarsa nefessiz kalır demişlerdi. kızımda çok kusuyordu. ilk zamanlar çok tehlikeli gerçekten. ani bebek ölümlerinin yaşandığı zamanlarmış. yan yatırmaya dikkat etmeli. yanınızda uyutmayın bi anda dalar üzerine yatarsınız. emzirirken özellikle sandalyede oturuyordumki uyumayayım diye. yatakta emzirdiğimde de eşim başımda bekliyordu çünkü bi anda dalabiliyordum. yüzünü kapatmayın asla. üzerini de yüzüne bişey gelmeyecek şekilde örtün.
Anladım canım dikkat etmek gerek tabi öyle ayriyeten yastığa gerek yok bebek yastığıyla da olabilir aslındahayır bebeği emzirip sırt üstü yatırıyorumdum ben
amannn biz o korkuyu yaşadığımız için alalım en iyisi canmAnladım canım dikkat etmek gerek tabi öyle ayriyeten yastığa gerek yok bebek yastığıyla da olabilir aslında
Tamam canım sorucam inşaallah korktuğum şeylerin hiç biri yokturdurBenimde ilk canım canım insan tereddüt yaşıyor canım tabikide haklisin. Doktor kontrolüne gidince sen yinede kafana takikan ne varsa sor için rahat eder bari
canm peki bişey sorcam bu hamileliğimden önce düşük yapmıştım 72 saat içinde bu iğneden oldum ben devlet karşılamadığı içinde bayağı pahalıydı büyük ihtimal yine bize parayla aldırcaklarCanım nette böyle yazıyor:
Bebek doğduğunda kordonundan alınan az miktarda kan ile bebeğin kan grubu bakılır ve direkt coombs testi yapılır. Testinsonucu indirekt coombs testinde olduğu gibi negatif (-) olmalıdır. Bu annenin bebeğe karşı antikor oluşturmadığını gösterir. Bu durumda anneye anti-D immunglobulin (kan uyuşmazlığı iğnesi) yapılır.
Yani bebeğin kan grubu değil de vücut bebekle savaşıyor mu diye bakılıyor. Şu an seninki savaşmıyor ve uyuşmazlık iğnesi vurulacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?