2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
bizi hastanede hemşire ve doktor sıkı sıkı tembihledi. mutlaka yan yatırın ve sık sık uyandırıp emzırın kontrol edin diye. çünkü henüz hareket edip dönemediği için kusarsa nefessiz kalır demişlerdi. kızımda çok kusuyordu. ilk zamanlar çok tehlikeli gerçekten. ani bebek ölümlerinin yaşandığı zamanlarmış. yan yatırmaya dikkat etmeli. yanınızda uyutmayın bi anda dalar üzerine yatarsınız. emzirirken özellikle sandalyede oturuyordumki uyumayayım diye. yatakta emzirdiğimde de eşim başımda bekliyordu çünkü bi anda dalabiliyordum. yüzünü kapatmayın asla. üzerini de yüzüne bişey gelmeyecek şekilde örtün.

Nasıl yani canım senin yatış şeklin mi risk yaratmış anlamadım
annenin değil canım bebeğin yatış şekli. sırt üstü yatırmamalı asla kusarsa bogazına kacmasın diye. onlarda bilmiyormus sanırım. kendı donup pozısyon değiştirdiği aylara dek hep yan yatırmalı. ama hep aynı tarafa değil. bir sağ tarafına yatırıyosanız, bir sol tarafına yatırın ki. kafasında aynı yöne yatmaktan kaynaklı yamukluk olmasın

Arkadaşlar yan yatış yastığı varmış kullanan oldu mu tavsiye edermisiniz?Biz 2 çocuğumuz da da ölüm riski yaşadık o korkuyu tekrar yaşamak istemiyorum alsam etkisi olur mu acaba
canım ben oğlumda kullandım aylarca . çevire çevire yatırdım hep.yani bi sağa bi sola .

Bende de kansızlık var canim kanka ilacını sabah aksam ic dedi ama ben pek düzenli icemiyorum doğumda nasil olacak bilmiyorum bakalım

Canım aynen ya elli defa git gel yapmayım direk cuma gideyim .

Reactions: nix
İlk zamanlar bebek yastığı kullanmiyorum yastikta kafası dönüyor ama yastiksiz yan yatirdigin gibi duruyor kafasi arkasina da bir yastik önlem amaçlı zaten yarim saate kirk dk ya bir emzirince goz sürekli uzerinde oluyor

canım zaten biz 2 yaşına kadar yastık kullanmadık kızım 3,5 yasında hala sevmıyor yastık. yastıgı yan yatırıp arkasını desteklemek amacıyla kullandık başlarda.

Anladım canım bende anne karnında sandım benim bebegin kafası da sağ da bu gece de sağda uyudum uyandım ondan korktum bi an onu sağlık ocağından söylediler bana yarın da eğitim varmış oraya çağırdılar gidicem inşallah :)

Reactions: nix
Çevremdekiler ya doktorum bana yiyecek içecek konusunda kısıtlama yapmadı çok kilo alma hamur işi yeme dedi olmazsa bende 2 güne bir falan içeyim :)
Canım cevremizdeki insanlar nedense herseyi cok biliyorlar. Senin doktorun demediyse iç tabikide banada doktorum hamurisi kizartma tatli türünü yasakladi,meyveyi azaltmami söyledi. Ona rağmen arada kaçırıyorum:))

yok canm yanıma hiç yatırmadım,yine yatırmam ama bizi hiç uyarmadılar,Allah kimseye yaşatmasın o anları

canm peki bişey sorcam bu hamileliğimden önce düşük yapmıştım 72 saat içinde bu iğneden oldum ben devlet karşılamadığı içinde bayağı pahalıydı büyük ihtimal yine bize parayla aldırcaklar düşükten sonra olduğum için şimdi tekrar olmama gerek varmıdır ki sence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…