- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #23.061
ÇOK GECMİŞ OLSUN BEN 1 AY CEKTİM OKSURUGU AYVA KABUGU KAYNATTIM SENDE DENE İSTERSEN1 aydan once gecmez benim öksürük de bebeği etkilemesnden korktugum icin doktora gittim ilac yazdi bu sekilde doğumu bile başlatır dedi normalde ilac kullanmayı sevmem ama saati saatine kullanıcam biran once iyilesmek icin
Canm hiç bir şey sağlıktan önemli değil ben kamu da çalışıyorum ağır grip oldun iş yeri hekimi antibiyotik parol yazdı çalışıcak durumda değilim dedim dinlemedi çalıştım iyice ilerlemiş devlet hastanesine hemen randevu aldım 3-4 gün sonraya nasıl çalıştığıma inanamadı rapor yazdı.ne şefin senin hastalığını nede bi başkası canm.o yüzden kendini en iyi sen bilirsin 1 haftadır yatıyorum eşim yemek yapıyor temizlik yapıyor hâlâ tam iyileşemedimTmm
Tmm canım cok sagol zaten dayanamicm eski sezeryan dikis yerim cok agriyor sanirim doktorun erken cik demesinde bir neden varmis.
Sagol canim tesekur ederim Ayvayi bol bol yedim ağaçta ayva kalmadi ama manav marketlerde vardir dimi denemek lazimÇOK GECMİŞ OLSUN BEN 1 AY CEKTİM OKSURUGU AYVA KABUGU KAYNATTIM SENDE DENE İSTERSEN
Kizlar kahvaltida bir dilim tereyag ekmek bir yumurta biraz peynir yemistim. Sekerimi olctum doktorumun dedigi gibi 2 saat sonra ölçtüm 85 cıktı. Bu seferde düşük geldi o zaman bugun yiyebilirim demek mi
Haklisin canm cok gecmis olsun.Canm hiç bir şey sağlıktan önemli değil ben kamu da çalışıyorum ağır grip oldun iş yeri hekimi antibiyotik parol yazdı çalışıcak durumda değilim dedim dinlemedi çalıştım iyice ilerlemiş devlet hastanesine hemen randevu aldım 3-4 gün sonraya nasıl çalıştığıma inanamadı rapor yazdı.ne şefin senin hastalığını nede bi başkası canm.o yüzden kendini en iyi sen bilirsin 1 haftadır yatıyorum eşim yemek yapıyor temizlik yapıyor hâlâ tam iyileşemedim
Sağol canmHaklisin canm cok gecmis olsun.
hmm sağol. ağrıdan korkuyorum. oturup kalkmayı bebeği almayı tek başıma hemen yapabilir miyim?eve dönünce hiç ağrı kesici içmedim. dr yazmıştı ama kullanmadım. antibiyotik kullanmıştım. ama hastanede bol bol ağrı kesici iğne yapmışlardı. 2 gece hastanede kalma hakkını kullan. bazen 1 gece sonrası iyiyseniz eve yollayalım diyorlar hastaneden. sakın çıkma 2 gece kal hiç değilse orda ağrın oldukça iğne yaptırırsın. kişiden kişiye değişir tabi de ben evde içme ihtiyacı duymamıştım. zaten ilaç içmeyi hiç sevmiyorum
ilk 2 gün hastanede hemşireler filan yardımcı oluyor zaten. sezeryan sonrası 3 saat sonra kaldırıp yürütüyorlar zaten gazın olmasın diye. sürekli hemşire dr gelip yürü hareket et gazın olmasın merdiven in-çık diyorlar. eve gelince de tabi bi anda kalkıp oturamıyosun çok yavaş hareket ediyosun mesela gece bebek ağladığında eşim beşiğinden alıp bana veriyordu emziriyordum eşim gazını çıkarıp geri beşiğine yatrıyordu. 1 hafta civarı kendini toparlamış oluyorsun yaklaşık. tabi ben 2. gün ev süpürdüm diyende var ama ben biraz naz yaptım. bide dikişime bişey olcak diye çok korkuyordum. ama öyle hemen dikişe bişey olmuyormuş. narkozdan sonra 1 hafta gıcık tutmuştu. o da beni baya zorlamıştı.öksürürken dikişlerim acıyodu. ama dayanılmıcak kadar değil canım korkma.hmm sağol. ağrıdan korkuyorum. oturup kalkmayı bebeği almayı tek başıma hemen yapabilir miyim?
Hastanede agri kesici igne yaptırmak.gerekiyor canim hatta 6 saatte birdi yanliş hatirlamiyosam evde basit bi agrikesici veriliyor hadi evde kini atlatirsın da hastane de bilemedim parola da mi allerjin var ?ayy inşallah normal dogurursun sezeryana gerek kalmazGünaydın kızlar, ben ilkini normal doğum yapmıştım ama bu sezeryan olabilir dedi doktorum. ama bende ağrı kesici alerjisi var. daha önce sezeryan olanlara soruyorum. ağrı kesici kullanma ihtiyacınız olmuş muydu. eve dönünce çok acıyor mu sezeryan yeri
Ayy o gıcık öksürük olmasin ya hele hapşırik yok boyle bi agrı ama şunu biliyorum ne kadar hareket edersen o kadar cabuk toparliyorsun bi de spinal cok iyi kizlar aklınızda olsun epidural ya da genel den iyi herkesin acı esigi farkli ama spinal bana çok rahat geldiilk 2 gün hastanede hemşireler filan yardımcı oluyor zaten. sezeryan sonrası 3 saat sonra kaldırıp yürütüyorlar zaten gazın olmasın diye. sürekli hemşire dr gelip yürü hareket et gazın olmasın merdiven in-çık diyorlar. eve gelince de tabi bi anda kalkıp oturamıyosun çok yavaş hareket ediyosun mesela gece bebek ağladığında eşim beşiğinden alıp bana veriyordu emziriyordum eşim gazını çıkarıp geri beşiğine yatrıyordu. 1 hafta civarı kendini toparlamış oluyorsun yaklaşık. tabi ben 2. gün ev süpürdüm diyende var ama ben biraz naz yaptım. bide dikişime bişey olcak diye çok korkuyordum. ama öyle hemen dikişe bişey olmuyormuş. narkozdan sonra 1 hafta gıcık tutmuştu. o da beni baya zorlamıştı.öksürürken dikişlerim acıyodu. ama dayanılmıcak kadar değil canım korkma.
Yahu bi de son yıllarda cok yasanmaya basladi bebek.dogunca solunum yetersizligi deyip kuveze alıyorlar haftasi buyuk.olsa da inşallah saglikla.kucagimiza alirizkızımı sezeryanla 37+4 de almışlardı ciğer geliştirici daha erken haftalarda yapılıyor aslında . gerçi bazen bebek 39 da doğsa bile nefes sorunu yaşayabiliyor. neyse yapacaksa yapsın canım daha garanti olur.
Birde yanimda espiri yapanlara sinir oluyordum çünkü gülmekte dikislerimi agritiyordu ve ben her seye gulen biriyim gulmemi kontrol edemem espiriyi yasaklamistim bit haftaAyy o gıcık öksürük olmasin ya hele hapşırik yok boyle bi agrı ama şunu biliyorum ne kadar hareket edersen o kadar cabuk toparliyorsun bi de spinal cok iyi kizlar aklınızda olsun epidural ya da genel den iyi herkesin acı esigi farkli ama spinal bana çok rahat geldi
Bende hazırlıklara başladım bir çok şeyini aldım bir tek yatağıyla bakım ürünleri falan kaldı bende 31 aralıkta senelik izne ayrılıp temizliğimi falan yaptırcam kıyaferleride yavaştan yıkamaya başlıcam artık hakkımızda hayırlısı inşallah en azından 36 yı görürüz canımamin canım, ben de dün gittim doktora, halen plasenta aşağüıda ve büyük bir plasentam varmış, bir ihtimal bebek büyüdükçe yukarı çıkabilir dedi. bir de total plasenta previaymış yani rahmin çıkışını komple kapatıyormuş. dün akşam ben de okudum internetten (doktor kanama olursa haber ver dedi sadece), kanama olursa erken doğum ihtimali varmış hakikaten. bu yüzden hazırlıklarımı tamamlamaya karar verdim. cumartesi karyola siparişi vereceğim, pijama takımlarımı alacağım. bebeğin kıyafetlerini yıkama evi düzenleme için de aralıkın son haftası işten izin alacağım. biz hazırlıklarımızı yapalım, gerisi kader kısmet artık, sağlıklı doğum, bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almaya dua edelim.
Aynen biz plesantasi asagida olanlarin her seyi hazir bulundurmasi lazim ocak basi hastane cantami hazirlicam. Her sey tamamlansin sonrada dinlenirsek kanamamiz olmaz insallah 39 a kadar kanamasiz gecirip sonra doguran plesanta previa cok duydum.Bende hazırlıklara başladım bir çok şeyini aldım bir tek yatağıyla bakım ürünleri falan kaldı bende 31 aralıkta senelik izne ayrılıp temizliğimi falan yaptırcam kıyaferleride yavaştan yıkamaya başlıcam artık hakkımızda hayırlısı inşallah en azından 36 yı görürüz canım
Birde yanimda espiri yapanlara sinir oluyordum çünkü gülmekte dikislerimi agritiyordu ve ben her seye gulen biriyim gulmemi kontrol edemem espiriyi yasaklamistim bit hafta
ben aldıkça yıkadım yerleştirdim valla. evde bi çocuk olunca müsait oldukca yaptım yerleştirdim. son zamanlara kadar çalışıcam sıkışmak istemiyorum. yavaş yavaş yapıyorum. ama sizin daha dolap yok sanırım ortada mecbur bekliceksin.Benim Doğum okulların 15 tatiline geliyor kıyafetleri ne zaman yıkasam diye çok kararsızım. Bebek odasını da bugün sipariş verdik ay sonuna ancak gelirmiş ben biraz daha beklicem sanırım. Gruptakiler yıkayınca bende heves ettim ama durayım bari biraz daha :)
Gülmenin yasak oldugu gunlerdi ne günlerdi doğurmadan öncebol.bol gülek bence. 2 gün ya sonra eve gidince gerçekten ağrım cok olmamıştı hastanenin ilk günü kritikDD susunnn güldürmeyin diye bağırıyodum herkese hey gidi ya geçip gidiyo ama insan hiç geçmicek sanıyo o zamanlar.
Canım ağrı kesiciyi doktorum bana çok ağrın oldukça al demişti öyle de yaptım genelde yatıp kalkarken çok zor oluyor beni eşim kaldırıp yatırıyordu sağa sola dönerkende zor oluyor ilk zamanlar tabi bir de en kötüsü öksürük hapşırık ve gülmekGünaydın kızlar, ben ilkini normal doğum yapmıştım ama bu sezeryan olabilir dedi doktorum. ama bende ağrı kesici alerjisi var. daha önce sezeryan olanlara soruyorum. ağrı kesici kullanma ihtiyacınız olmuş muydu. eve dönünce çok acıyor mu sezeryan yeri
Benimde yatarken evde hiç agrimiyordu dikisim ama lavobaya giderken klozete otururken sanki organlarim sallaniyor gibi agriyordu o yüzden hep yatasim geliyordu. Biz daha üçüncüyü yapacaz sule bence dikişlere alismamiz gerekCanım ağrı kesiciyi doktorum bana çok ağrın oldukça al demişti öyle de yaptım genelde yatıp kalkarken çok zor oluyor beni eşim kaldırıp yatırıyordu sağa sola dönerkende zor oluyor ilk zamanlar tabi bir de en kötüsü öksürük hapşırık ve gülmeko zamanda dikişlerin acıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?