- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #37.501
Bencede canım otur oturduğun yerde hic bulaşma birde o laf var dimi biz baktık. Neye bakıyorlar aceba.Gitmem canm gitmem kizim için aklımdan geçirdim kaynvalide bana bakacak olsaydı iki günlükken ogluda gitmşken bırakıp gitmezdi şimdi öyle böyle bakıyor bakıyoz başimizin caresine sonra biz baktık olmasın
Canım hasta mı oldun gecmış olsunSağol canım çıkarmıyorum hiç inşallah çocuklara bulaşmadan atlatırım
Sağol canım ya aynen evin içinde nasıl beceriyoruz hasta olmayı anlamadım
Sağol canım aynen dikkat etsen de zor tek dileğim çocuklara geçmesin inşallah hemen atlatırım
Gayet iyi canım 2 kez ver memeyi birde emzirmeden once bez koy göğsünün ustune elunke bastırarak dairesel hareketler yaptir. Sütun fazlasiyla yetiyor olması lazım. 1.bucuk saatte ver sen memeyi 2-3saat bekleme hicCanım inşallah dediğin gibi olur bugün sağdım ikisinden toplam 50 ml çıktı. Bu arada ben göğüs ucum az diye silikon uc ile emziriyorum ama coj pişmanım acaba onla düzgün memeyi boşaltamıyor mu yaglı süt en sondaymış ya ah Bi mememi tel tutsa
Tamam canım öyle yapayım. Göğüsümde sertlik olmuş dünden mama vermiştim 30 cc kadar emmeyince hemen sertleşmiş. Sezeryan yerim de acıyor. Bebek göğsü alırken cok aglıyor. Allahım neye üzülecegımı şaşırdım. Büyük sınavdayızGayet iyi canım 2 kez ver memeyi birde emzirmeden once bez koy göğsünün ustune elunke bastırarak dairesel hareketler yaptir. Sütun fazlasiyla yetiyor olması lazım. 1.bucuk saatte ver sen memeyi 2-3saat bekleme hic
Aynen canım ya çok kötü hasta oldum sağolasınCanım hasta mı oldun gecmış olsun
Selam kızlar nasılsınız?
Valla kendimi iyice röntgenci sapık gibi hissediyorum artık
Okuyup okuyup kaçıyorum, hiçbir şey yazmaya fırsatım olmuyor. Kızım zaten kucakta uyuyor, o uyurken de tek elle kolla büyük kızıma ne kadar yetebilirsem bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Tlf elime alınca hemen yapışıyor dibime. Gündüz anca ufak tefek kaçamaklar yapabiliyorum öyle olunca.
Bugün 30 günlük olduk, 40'a geri sayım başladı ama hala ele gelir bir değişiklik yok bizde. Gündüz uyanıkken bol bol ağlamalı, uyurken de kucağa yapışık günler yaşıyoruz. 3 gün önce 2 gece sadece uyandı, emdi uyudu, hiç ağlamadan hem de, o gecelerin gündüzünde sevinçten ne yapacağımı bilemedim. Yaşasın dedim gündüz ağlasa da gece uykularımız düzeldi en azından. Ama erken sevinmişim. Dün gece 1.5 saate yakın ağladı yine. Ondan önceki gece de uyandı ağladı ama saate bakmadım. Gece uykuları anca 3-4 aylık olduğunda düzene girecek ben artık onu aldım sınır olarak. Onu kabullendim yani.
Daha büyük bir derdim var ki o da gündüz uykularında kucaktan bırakır bırakmaz uyanıyor. Nereye koyduğumun bir önemi yok. Sürekli kucakta uyuyor, 50 kilo kadınım artık taşıyamaz oldum. Dün gece ağlarken 2 dk gezdirdim yatak odasında, sonrasında eşime verdim uyandırıp, oturdum ağladım benim kollarım tutmuyor bütün gün kucağımda taşımaktan kollarım bitmiş diye. Uyutup beşiğine koyduğu bebekleri olan anneleri kıskanarak geçecek hayatım. İlk kızım da böyle kucakta uyumuştu haftalarca, en son pes edip ayakta sallamıştım. İlk kızıma hamileyken çok büyük laflar etmiştim sonra hepsini yutmam 1 ayımı almamıştı. Kızım daha 1 aylıkken yapmam dediğim her şeyi yapmıştım. Bunda da aynı yollardan geçmek istemiyorum.
Sonra oturup düşündüm, bugünden tezi yok bu işe dedim el atmak gerek. Ne kadar küçükse o kadar çabuk adapte olur yeni duruma diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. 3-4 aylık olsun gazı bitsin diye beklersem iyice alışacak sonra bıraktırmak imkansız olacak. Ayrıca benim 4 ay çocuğu kucağımda uyutmak gibi bir lüksüm olamaz, 15 güne gider kv. Yalnız kalcaz yani yakında.
Öğlen 3 gibi emzirdim uyudu koltuğa bıraktım 20 dk sonra uyandı. Sonra bir de akşam 7 gibi emzirdim uyudu yine bıraktım koltuğa ve kurulu saat gibi 20 dk sonra uyandı. Geri kalan 3 ile 7 saatleri arasında hiç uyumadı ve %99'u ağlayarak geçti bu sürenin. Az önce yıkadım işte şimdi de emziriyorum uyuyacak, bakalım gecemiz nasıl geçecek. Gündüz uykuları gece uykularının mayasıdır derler, gerçekten eğer gündüz kötü geçtiyse gece uykusu daha saçma sapan oluyor. Birkaç gün belki birkaç hafta, bilmiyorum ne kadar sürer ama bu kucakta uyuma alışkanlığını acilen bıraktırmam lazım kızıma. Hazır kv burdayken bu işi halletmem lazım yoksa o gidince biz aç kalırız. Kucağımda uyuma huyu olmasa, bazen 2 saati geçik uyuyor, o sürede ben akşam yemeğimi de yaparım evi de toplarım, hiçbir işim kalmaz. Sonra isterse hiç uyumasın akşama kadar. Ama sürekli kucakta uyuyunca tam bir kabus oluyor her şey. Evde bir çocuk daha olduğunu düşünürseniz işin zorluğunu anlarsınız. Var mı akıl verecek olan bana
[/QUOT
Bende koyun koyuna uyumaya alıştırdım galiba yanımda okşar güzel uyuyoki
Canım kilo alımı önemli bir de uzerine kusmalarımız artti gece gaz sancilari diye agliyodu kızim 2 gundur mama verince susuyor demekki aç mişYa xanim neden doktora gidiyorsunuz ben sadrce dogum yaptiktan 1 hafta sonra gittim doktora kilo aljmi baslamis iyi dedi bidaha da gitmedik dokyora 26 gunluk olduk bendd gitmelimiyim doktora
Canım bebeğin gazdan ağladığına emin misin? Kilo sorunu varsa bence açlıktan ağlıyor olabilir. Her bebek aynı cc mama veya sütle doymuyor. Bak benim sütüm bol, bebeğim de emiyor, kilo alımı da iyi ama geceleri ağlarken ortalığı yıkıyordu. Ben de hiç aç kalmasına ihtimal vermedim, emiyor çünkü, gaz sandım o yüzden. Çişli bez sayıları da çok ama aç kalıyormuş, biraz obur bir bebek. Kendini besleyecek kadar emiyor ama tok hissetmiyormuş. Sütümü sağıp verince sustuğunda anladım doymadığını. Gazdan mı açlıktan mı ağlıyor bence ondan emin olmalısın.Tamam canım öyle yapayım. Göğüsümde sertlik olmuş dünden mama vermiştim 30 cc kadar emmeyince hemen sertleşmiş. Sezeryan yerim de acıyor. Bebek göğsü alırken cok aglıyor. Allahım neye üzülecegımı şaşırdım. Büyük sınavdayız
Ahh canım yenidoğan bebek böyle olur hersey yolunds olsa biraz fszla uyusa bile neden uyuyor diye hayiflaniyorzTamam canım öyle yapayım. Göğüsümde sertlik olmuş dünden mama vermiştim 30 cc kadar emmeyince hemen sertleşmiş. Sezeryan yerim de acıyor. Bebek göğsü alırken cok aglıyor. Allahım neye üzülecegımı şaşırdım. Büyük sınavdayız
Yaa canim benim bende şuan üzüldüm , ben böyle birsey hissetsem düşünmeden başlardım mamayı benim ilk oglum mamayla büyüdü ne yaptıysam olmadı kısmeti öyleymiş diyorum çabuk toparlar insallah bundan sonraKızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
Hiç vicdan azabı yapmaya gerek yok. Mama da öcü değil gerçekten. Mutlu anne, mutlu bebek demek. Süt için kendini harap etmek daha kötü. İnsan lohusa iken kendine karşı çok acımasız. Sen onu aç bırakmamak için elinden geleni yapmışsındır Emin’im. Önemli olan da bu.Kızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
hiç üzme kendini sen onun için emzirmeye çalıştın nerden bilebilirsin yetmediğini,bundan sonra mama takviyesi yaparsın biran önce toparlar merak etme,valla başlarda her emzirme arkasına 40 cc verdim hemde hiç düşünmedim bile mama vermesem mi demeyi mamayı bukadar kötü düşünmesek keşke bak şimdi de sütüm düzene giriyo sadece 1 defa veriyorum.Kızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
Kızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
Evim cok rahat valla aynen ama bn çok yorgun kızım çok sıkıldı babası gitti kardeş geldi orası rahat dışarı da oynar babaannesnn keçisi var birkaç tane yavrularla baya zaman gecirir Kaynbaba da evde cok durmaz zatn bir hafta falan gitsem degısıklık olsun falan kızım için aslında babam da cagırma gecen geldi adam sabaha kadar beşik salladı böyle olmaz kızım gel oda ayarlayalım kal biraz dedi kv ile de yarımsaat mesafe evleri birer hafta kalsam mı diye düşünmüştüm sadece :)
ay kızlar bugün asya en son 11.30’da emmişti sonra yattık 3.30 da bi kalktım ki uyuyo bizde uyuya kalmışız. Yavrum 4 saattir açmış hemen emzirdim şimdi yine uyudu çok vicdan yaptım
Tecrübeli anneler bı ay sonra artık 3 saatte bir emzir kuralı yok dimi ?bebek ne zaman isterse ozaman ne zaman uyanırsa ozaman, çünkü istemediği zamanda emmiyor bizimki,söz nasıl yapiorsunuz
Kızlar anneler bebkleriyle ilgili ne hissederse doğruymuş anne sütü öncelik ama mamaya da öcü gibi bakmayalim bu konuda lohusaya ciddi baskı oluyor ve şuan cok üzgünüm vicdan azabi cekiyorum kızim 3050 gr olmuş dogum kilosunun 100 gr altina düşmüş dr acligindan emiyor dedi kaka tahlili vericez laktoz intoleransi ve sut allerjisi var mi diye bakicaz 1 hafta ne zaman isterse mama ver iyice doyur dedi Allah baska dert vermesin ama cidden cok üzüldüm bi anne olarak bebegimi aç bırakmışım
Canım gazdan agCanım bebeğin gazdan ağladığına emin misin? Kilo sorunu varsa bence açlıktan ağlıyor olabilir. Her bebek aynı cc mama veya sütle doymuyor. Bak benim sütüm bol, bebeğim de emiyor, kilo alımı da iyi ama geceleri ağlarken ortalığı yıkıyordu. Ben de hiç aç kalmasına ihtimal vermedim, emiyor çünkü, gaz sandım o yüzden. Çişli bez sayıları da çok ama aç kalıyormuş, biraz obur bir bebek. Kendini besleyecek kadar emiyor ama tok hissetmiyormuş. Sütümü sağıp verince sustuğunda anladım doymadığını. Gazdan mı açlıktan mı ağlıyor bence ondan emin olmalısın.
Bu kadar zor oldugjnu bilmiyorduk. İlk bebek eşimde bende şoklardayız. Aglayıp duruyoruz bizde oğlumlaAhh canım yenidoğan bebek böyle olur hersey yolunds olsa biraz fszla uyusa bile neden uyuyor diye hayiflaniyorz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?