2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Senin damlanın adi ne canım.Koşarak gidecem zaten canım evim evim diye tutuştum resmen:))

dvitamini hangi marka kullanıyorsunuz aklım bu konuda karışıktı iyice karıştı @engteacher86

Newvit diye bir marka kızlar bizimki. İçinde Vitamin D3 ve organik sızma zeytin yağı var. Başka hiçbir şey yok.

Bizimde öyle hemen hemen her bezde kaka ve cis var mutlaka. Ama bir kac gundur kakamizin rengi yeşile calmaya ve icinde şöyle tane tane sariliklar var neden böyle oldu anlamadim bende sizin renkler nasil

Hardal tanesi gibi parçacıklar olması normal. Anne sütü alınca öyle oluyor. Ama yeşil olmaması lazım. Parlak hardal renginde bizimki. Popoyu boyuyor resmen silsem de sanki popo sarı kalıyor boyalı gibi:) internetten baksana canım yeşil kaka neymiş. Üşütmüş olabilir mi ki?

Doymuyorlar mı acaba anlamıyorum ki . Benimkide 2 saatte bi emmek istiyo. Salı günü kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktor. Doymuyosa mamaya başlayalım da çocuk da rahat etsin bende .

2 saat duruyorsa iyi yine. Benimki anca uyursa 2 saat memeden durur ki öyle bir şey kırk yılda bir oluyor. Kucakta uyumayı bıraktırmaya çalışıyoruz ya bakalım hanıma, uyuyor yerine koyuyorum 20 dk da uyanıyor Sonrasında maksimum 1 saat sonra tekar uykusu geliyo doğru düzgün uyumadığı için, emmeden de uyumayı bilmiyor. Bu kısır dönde yaşıyoruz

Bizimki de emerken öyle martı gibi ses çıkarıyor. İlk başlarda daha çok yapıyordu ama bu ara azaldı sanki. 45 günlükken gidince söylicem doktora ben de baksın bakalım.

Doyana kadar aynı memeyi veriyorum ben. Bir süre emince eğer bırakmadıysa tekrar süt akışı başlıyor zaten. Eğer emip kısa sürede bıraktıysa, çok geçmeden tekrar istiyor meme. Yarım saat - 1 saat içinde emzirirsem aynı memeyi veriyorum. Yeterli olup olmadığını kendi biliyor. Bırakana kadar emiyor zaten.

Benimki de gaz çıkaramıyor yukardan sırtını eskittim çocuğun sıvazlamaktan pıtpıtlamaktan. Çoğu zaman çıkaramıyor ve barsaklara gidiyor o gaz. Sonrası da malum zaten. 2 saat uykunuz varsa iyi maşallah.

Kizlar merhaba bugun asimizi olduk 4650 GRM OLMUS SIPAM 51,5 CM BOY KAFA 37 KUSURDU HATIRLAMIYORUM 49 CM 4300 kilo DOGMUSTU NORMALMI SIZCE 2,5 CM BUYUMUS

Canım 1 ay kontrolü mü bu? İlk ay için 350 gr ve 2.5 cm az gibi sanki ama. Doktorun ne dedi?

2 saat deliksiz uyku nerdeeee. Geceleri emzirip anneme bırakıyorum ayıldıkça pıt pıt yapıyo öyle uyuyo. Hep bi ayılma uyanma peşinde. Uyandıkça da meme istiyo. Bende o 2 saatlik süreyi koruyabilmek için uyutmaya çalışıyorum. Tek memede ki süt yeterli gelmiyo doymuyomuş gibi hissediyorum. Ay iyice kafayı yedim bu süt yüzünden. Memelerim şişmiyo sertleşmiyo diye sütümün azaldığını düşünüyorum. Ama sabah 7’den gece 12’ye kadar 5-6 çişli bezimiz oluyo. Günde 3-4 kerede kaka yapıyo. Tartıyı bilmiyorum salı günü kontrol o zaman görücez .

Canım kriterin kakadan ziyade çiş olsun, ilerleyen zamanlar için özellikle.
Anne sütü barsaklarda tamamen sindirilebildiği için çişli bez sayısı önemli beslenip beslenemediğini anlamak için. 5-6 çişli bez de yeterli bence şu an için. İnşallah yeterince kilo almıştır Asya hanımcık:)
Meme şişmesi için bir şeyler yazmıştım geçen gün, okumamışsın sen sanırım. 'Memeniz taş gibi olduysa emzirmek için geç kalmışsınız demektir' diyordu okuduğum bir yerde. Depo değil ki bu bacım biriksin öyle, çocuk emdikçe geliyor. Ben hiç sertleşmesini kriter almıyorum. Sadece en son hangi memeden emzirdiğimi anlamama yardım ediyor o kadar :))
Bu sabah 5 buçukta bir başladı Elif de, 7 buçuğa kadar ne uyudu ne uyuttu, kundak yapıyorum ellerini çıkmaya çalışıyor pısır pısır. Açıyorum, kollarını tepiştirmekten uyumuyor bu sefer de ağlıyor. Deli oldum en son, gecenin dr etkisi vardı sanırım, 'ben niye susturamıyorum bu çocuğu ağlarken' diye ağladım. İyi geldi ama ağlamak biraz rahatladım :))

Bizim de ağlama saatimiz geliyor, 3 saat dolana dolana gezeriz evde şimdi.

Ah sizinki de pek erkenmiş. Tam yemek saati. Ama en azından yatma saatine kadar sıranızı savıyorsunuzdur. Bizimki iyice 9-12 arası coşuyor. Çok zor durumdayız valla ailece. Kucakta da susmuyor deli olcam çocuk ağlama sesinden Bu yaşta kafam çekmiyor artık. Bitse şu 3 ay da biraz rahatlasak.

Ah canım geldi de benim kız çok ağlak ya deneyemiyorum. Az daha büyüsün diye bekliyorum. Benimki uyanık olduğu sürece ağlıyor sağolsun
Benim oğlan da aynı oldu gece gündüz yok ıkı gecede öyleydi bugn gündüz de aynı büyüdükçe rahatlıycaz derken büyüdükçe daha kötü oldu sürekli aglıyor ne yapsam susmuyor kafayı yıycem((

Birde cnm benimki hızlı nefes alıp veriyor sende de var miydi

Merhaba, benim bebeğim de 20 günlük oldu, Yuksek TSH için doktora gidince tartildi, 20 günde henüz 100 gram geçmiş doğum kilosunu.

Çok kusuyor, hiriltili nefes aliyor, burnu tikaniyor, kilo almıyor, kakasında beyaz parçacıklar oluyor. Ben de sut alerjisi mi diye endiselendim.

Sizin bulgularını neydi?

Ah canım sorma, şu an cebelleşiyoruz, yemek vs unuttuk zaten. Pişirmeme fırsat bırakmıyor ki.

Kızlar galactago eczaneden mı aldınız internetten mi getrttnz eczanede 50 lira nette 36
Hepsi burada dan aldım 30 tl ye 2 tane alınca kargo bedava oldu.etkisi var mı mutlaka vardır içeriğine göre.ama benim sütüm zaten pek olmadığı için çok da farketmedi.bestlak da kullandım aynı içeriğe sahip.

Bi deneyelim bakalım şimdi eşim hat ve kartla ilgili sıkıntı çıktı onu halledip haber verecek brazdan sipariş vercem bize etkisi olacak mş

Ya bilmiyorum ki kuzum herkes diyo ya birinden emzirirken diğerinden akıyo bende artık öyle olmuyor. E sık sık emzirdiğim içinde sertleşmiyo. Ama emzirmeden önce sıkıyorum süt geliyo ıslatıyorum meme ucunu asya bitirince emmeyi bida sıkıyorum memeyi yine süt geliyo oluyo. Ama yetmiyo mu onu bilmiyorum. Bunu anlamanın tek yolu tartı. Mamaya asla öcü olarak bakmıyorum gerekirse veririm ama doktor kontrolüne kadar vermek istemiyorum tartıyı etkilemesin diye. O yüzden salıya kadar memeyle yapışık yaşıcaz. Ama aynı elif gibi uyanık kaldığı heran ağlıyo ağzı meme arıyo uyurkende zaten derin uykusa değil pısır pısır kendini sıka sıka uyandırıyo. Artık uykusuzluktan çıldırcamx bide diyolar uykusuzlukta sütü keser ona da stres yapıyorum. Ay bilmiyorum ben asyadan çok mu şey bekliyorum :)

Tsh ölçümünüz yapıldı mı düştü mü acaba ? Benim kızda da yüksek çıkmıştıda.

Ya canım benim sut bi oluyor bı olmuyor gecen hafta carsamba saglk ocagnda tarttm 5.250 gelmişti bir hafta gecti bugün kıyafeti ile 5.800 geldi zorla emzırıyorum birde kıloya bakınca ellesme cocuga dıyorum ama içim rahat etmiyor

Ben 2 martta doktorunda tartmıştım 4200 çıkmıştı. Dün sağlık ocağında 5000 kilo çıktı. İkiside kıyafetliydi. Ama farklı kıyafetler tabi. Bide ebe tartıdan tartıya fark eder dedi. Önümüzdeki salıda 1 aylık kontrolü var kendi doktorunda yine 4200’le arada ne fark olacak bakalım. Aman bu ay ki kontrol geçse bir sonraki ayı bekle ki gelsin:) ama doktora sorucam sütün yeterli dese bile arada bi yere gideceğim zaman mama versek olur mu diye haftada 1-2 kere mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…