- 23 Ağustos 2012
- 14.983
- 39.645
- 798
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #38.101
Senin damlanın adi ne canım.Koşarak gidecem zaten canım evim evim diye tutuştum resmen:))
dvitamini hangi marka kullanıyorsunuz aklım bu konuda karışıktı iyice karıştı @engteacher86
Bizimde öyle hemen hemen her bezde kaka ve cis var mutlaka. Ama bir kac gundur kakamizin rengi yeşile calmaya ve icinde şöyle tane tane sariliklar var neden böyle oldu anlamadim bende sizin renkler nasil
Doymuyorlar mı acaba anlamıyorum ki . Benimkide 2 saatte bi emmek istiyo. Salı günü kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktor. Doymuyosa mamaya başlayalım da çocuk da rahat etsin bende .
Kızlar merhaba ; Bizim sıpaya laringomalazi teşhisi konuldu.Ciddi nefes alırken ses çıkartıyordu son1haftadır.Yenidoğan normaldir dedim artarak devam edince acile gittim.Ordan kbbye yönlendirdiler.Burnundan attıkları kemarayla koydular teşhisi.Yapılacak bişey yokmuş sadece zaman gerekiyormuş ilaç be cerrahi müdahelesi yok.Zamanla azalacakmış sesleri.Emerken çok tıkanıyodu genzine kaçıodu.Doktor dura dura emzirmemi söyledi.Yani uyurken uyanıkken emerken dururken sürekli kumru gibi ses çıkartıyor.Arada azalsa da sesi devam edyor.Çok ilginç ilk defa duydum..Neyse şuanda iyi görünüyor zaten kendiliğindem geçen birşeymiş bizde evdeki kuşa alışacagız :) Bu arada laringomozi soluk borusunun üst kısmının yumuşak olması.Doğuştan gelen bişey.
Güzel anneler siz her emzirmede iki memeyide veriyor musunuz? Ben 15 dk birini 15 dk diğerini veriyorum yani her zaman 15’er olmuyoda 10-10 15-10 ‘da olabiliyor hanfendiye bağlı. Ama ikisinide veriyorum ancak doyuyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz tek meme yeterli oluyor mu ?
Bizde şöyle bi sıkıntı var canım. Asya bi memeyi 15-20 dk maksimum emip bırakıyo sonra almıyo bir saat sonra uyanıp yine istiyo. Bende çareyi bir memeyi bıraktıktan sonra gaz çıkartıp diğer memeyi vererek buldum. Böylece 2 saatte bir uyanıyor. Sanırım tek memedeki süt ona yetmiyor
Kizlar merhaba bugun asimizi olduk 4650 GRM OLMUS SIPAM 51,5 CM BOY KAFA 37 KUSURDU HATIRLAMIYORUM 49 CM 4300 kilo DOGMUSTU NORMALMI SIZCE 2,5 CM BUYUMUS
@engteacher86 canım sling geldi mi? Denedin mi?
Newvit diye bir marka kızlar bizimki. İçinde Vitamin D3 ve organik sızma zeytin yağı var. Başka hiçbir şey yok.
Hardal tanesi gibi parçacıklar olması normal. Anne sütü alınca öyle oluyor. Ama yeşil olmaması lazım. Parlak hardal renginde bizimki. Popoyu boyuyor resmen silsem de sanki popo sarı kalıyor boyalı gibi:) internetten baksana canım yeşil kaka neymiş. Üşütmüş olabilir mi ki?
2 saat duruyorsa iyi yine. Benimki anca uyursa 2 saat memeden durur ki öyle bir şey kırk yılda bir oluyor. Kucakta uyumayı bıraktırmaya çalışıyoruz ya bakalım hanıma, uyuyor yerine koyuyorum 20 dk da uyanıyorSonrasında maksimum 1 saat sonra tekar uykusu geliyo doğru düzgün uyumadığı için, emmeden de uyumayı bilmiyor. Bu kısır dönde yaşıyoruz
Bizimki de emerken öyle martı gibi ses çıkarıyor. İlk başlarda daha çok yapıyordu ama bu ara azaldı sanki. 45 günlükken gidince söylicem doktora ben de baksın bakalım.
Doyana kadar aynı memeyi veriyorum ben. Bir süre emince eğer bırakmadıysa tekrar süt akışı başlıyor zaten. Eğer emip kısa sürede bıraktıysa, çok geçmeden tekrar istiyor meme. Yarım saat - 1 saat içinde emzirirsem aynı memeyi veriyorum. Yeterli olup olmadığını kendi biliyor. Bırakana kadar emiyor zaten.
Benimki de gaz çıkaramıyor yukardansırtını eskittim çocuğun sıvazlamaktan pıtpıtlamaktan. Çoğu zaman çıkaramıyor ve barsaklara gidiyor o gaz. Sonrası da malum zaten. 2 saat uykunuz varsa iyi maşallah.
Canım 1 ay kontrolü mü bu? İlk ay için 350 gr ve 2.5 cm az gibi sanki ama. Doktorun ne dedi?
Ah canım geldi de benim kız çok ağlak ya deneyemiyorum. Az daha büyüsün diye bekliyorum. Benimki uyanık olduğu sürece ağlıyor sağolsun
2 saat deliksiz uyku nerdeeee. Geceleri emzirip anneme bırakıyorum ayıldıkça pıt pıt yapıyo öyle uyuyo. Hep bi ayılma uyanma peşinde. Uyandıkça da meme istiyo. Bende o 2 saatlik süreyi koruyabilmek için uyutmaya çalışıyorum. Tek memede ki süt yeterli gelmiyo doymuyomuş gibi hissediyorum. Ay iyice kafayı yedim bu süt yüzünden. Memelerim şişmiyo sertleşmiyo diye sütümün azaldığını düşünüyorum. Ama sabah 7’den gece 12’ye kadar 5-6 çişli bezimiz oluyo. Günde 3-4 kerede kaka yapıyo. Tartıyı bilmiyorum salı günü kontrol o zaman görücez .
Bizim de ağlama saatimiz geliyor, 3 saat dolana dolana gezeriz evde şimdi.
Benim oğlan da aynı oldu gece gündüz yok ıkı gecede öyleydi bugn gündüz de aynı büyüdükçe rahatlıycaz derken büyüdükçe daha kötü oldu sürekli aglıyor ne yapsam susmuyor kafayı yıycemAh canım geldi de benim kız çok ağlak ya deneyemiyorum. Az daha büyüsün diye bekliyorum. Benimki uyanık olduğu sürece ağlıyor sağolsun
Birde cnm benimki hızlı nefes alıp veriyor sende de var miydiCanım sadece süt kalması değil belirtisi .Çok rahatsız edici bi ses mutlaka anlarsın yani ve sadece derin uykuda falan yok onun dışında hep var güvercin gibi . Ben rahatsız olduğum için götrdüm onlarda buru dan baktı kamerayla .Çocuk büyüdükçe geçecekmiş zaman söylemedi .Ben araştırdım biraz genellikle 6ay ama 2yaşına kadar süren var .nefes boruaundaki yumuşak yerin kemikleşmesi lazım geçmesi için.Sadece beslemeyi yavaş yapmamı söyledi onun dışında nefes alamazsa falan gel dedi .
Merhaba, benim bebeğim de 20 günlük oldu, Yuksek TSH için doktora gidince tartildi, 20 günde henüz 100 gram geçmiş doğum kilosunu.Tesekkurederim canim emzrme de bende bunu uyguluyorm peynirde laktoz yokmuş sadece onu yiyorum simdilik kakasi düzeldi ve kusma si yok gecen hafta cok kusuyordu bakalim 2 gün sonra kontrol var dr ne diycek birde bugün sunu ogrendim 6 . Ayda ya da en gec 9. ayda geçiyor muş insallah gecer de rahalariz
evet canım bizimkide öyle .Birde cnm benimki hızlı nefes alıp veriyor sende de var miydi
Ah sizinki de pek erkenmiş. Tam yemek saati. Ama en azından yatma saatine kadar sıranızı savıyorsunuzdur. Bizimki iyice 9-12 arası coşuyor. Çok zor durumdayız valla ailece. Kucakta da susmuyor deli olcam çocuk ağlama sesindenBu yaşta kafam çekmiyor artık. Bitse şu 3 ay da biraz rahatlasak.
Hepsi burada dan aldım 30 tl ye 2 tane alınca kargo bedava oldu.etkisi var mı mutlaka vardır içeriğine göre.ama benim sütüm zaten pek olmadığı için çok da farketmedi.bestlak da kullandım aynı içeriğe sahip.Kızlar galactago eczaneden mı aldınız internetten mi getrttnz eczanede 50 lira nette 36
Bi deneyelim bakalım şimdi eşim hat ve kartla ilgili sıkıntı çıktı onu halledip haber verecek brazdan sipariş vercem bize etkisi olacak mşHepsi burada dan aldım 30 tl ye 2 tane alınca kargo bedava oldu.etkisi var mı mutlaka vardır içeriğine göre.ama benim sütüm zaten pek olmadığı için çok da farketmedi.bestlak da kullandım aynı içeriğe sahip.
İnş olur canımBi deneyelim bakalım şimdi eşim hat ve kartla ilgili sıkıntı çıktı onu halledip haber verecek brazdan sipariş vercem bize etkisi olacak mş
Canım kriterin kakadan ziyade çiş olsun, ilerleyen zamanlar için özellikle.
Anne sütü barsaklarda tamamen sindirilebildiği için çişli bez sayısı önemli beslenip beslenemediğini anlamak için. 5-6 çişli bez de yeterli bence şu an için. İnşallah yeterince kilo almıştır Asya hanımcık:)
Meme şişmesi için bir şeyler yazmıştım geçen gün, okumamışsın sen sanırım. 'Memeniz taş gibi olduysa emzirmek için geç kalmışsınız demektir' diyordu okuduğum bir yerde. Depo değil ki bu bacım biriksin öyle, çocuk emdikçe geliyor. Ben hiç sertleşmesini kriter almıyorum. Sadece en son hangi memeden emzirdiğimi anlamama yardım ediyor o kadar :))
Bu sabah 5 buçukta bir başladı Elif de, 7 buçuğa kadar ne uyudu ne uyuttu, kundak yapıyorum ellerini çıkmaya çalışıyor pısır pısır. Açıyorum, kollarını tepiştirmekten uyumuyor bu sefer de ağlıyor. Deli oldum en son, gecenin dr etkisi vardı sanırım, 'ben niye susturamıyorum bu çocuğu ağlarken' diye ağladım. İyi geldi ama ağlamak biraz rahatladım :))
Ah sizinki de pek erkenmiş. Tam yemek saati. Ama en azından yatma saatine kadar sıranızı savıyorsunuzdur. Bizimki iyice 9-12 arası coşuyor. Çok zor durumdayız valla ailece. Kucakta da susmuyor deli olcam çocuk ağlama sesindenBu yaşta kafam çekmiyor artık. Bitse şu 3 ay da biraz rahatlasak.
Merhaba, benim bebeğim de 20 günlük oldu, Yuksek TSH için doktora gidince tartildi, 20 günde henüz 100 gram geçmiş doğum kilosunu.
Çok kusuyor, hiriltili nefes aliyor, burnu tikaniyor, kilo almıyor, kakasında beyaz parçacıklar oluyor. Ben de sut alerjisi mi diye endiselendim.
Sizin bulgularını neydi?
Siparişi verdim birkaç güne gelir ınsallah olur bide bebe gönlü ile emmek isteseİnş olur canım
Ya canım benim sut bi oluyor bı olmuyor gecen hafta carsamba saglk ocagnda tarttm 5.250 gelmişti bir hafta gecti bugün kıyafeti ile 5.800 geldi zorla emzırıyorum birde kıloya bakınca ellesme cocuga dıyorum ama içim rahat etmiyorYa bilmiyorum ki kuzum herkes diyo ya birinden emzirirken diğerinden akıyo bende artık öyle olmuyor. E sık sık emzirdiğim içinde sertleşmiyo. Ama emzirmeden önce sıkıyorum süt geliyo ıslatıyorum meme ucunu asya bitirince emmeyi bida sıkıyorum memeyi yine süt geliyo oluyo. Ama yetmiyo mu onu bilmiyorum. Bunu anlamanın tek yolu tartı. Mamaya asla öcü olarak bakmıyorum gerekirse veririm ama doktor kontrolüne kadar vermek istemiyorum tartıyı etkilemesin diye. O yüzden salıya kadar memeyle yapışık yaşıcaz. Ama aynı elif gibi uyanık kaldığı heran ağlıyo ağzı meme arıyo uyurkende zaten derin uykusa değil pısır pısır kendini sıka sıka uyandırıyo. Artık uykusuzluktan çıldırcamx bide diyolar uykusuzlukta sütü keser ona da stres yapıyorum. Ay bilmiyorum ben asyadan çok mu şey bekliyorum :)
Bugun verdik yarin çıkacak inşallahTsh ölçümünüz yapıldı mı düştü mü acaba ? Benim kızda da yüksek çıkmıştıda.
Ya canım benim sut bi oluyor bı olmuyor gecen hafta carsamba saglk ocagnda tarttm 5.250 gelmişti bir hafta gecti bugün kıyafeti ile 5.800 geldi zorla emzırıyorum birde kıloya bakınca ellesme cocuga dıyorum ama içim rahat etmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?