- 22 Aralık 2014
- 2.141
- 3.625
- 133
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #39.001
Teşekkürler:)Aşı olduğu gun banyo yapmasın sadece. Ertesi gun yapabilir. Bana oyle dendi.
Sagol cnm evet takip edicem eskiden bizi nasıl yıkıyorlardı acaba su yutuyoruzdur kesin de iste panigim çok ben ya artık tek basima yıkamam eşimle yikicam. Millet nasıl 5 6 çocuk yapip büyütüyor ben anlamiyorum bende mi sıkıntı bir rahat olamadım yaOyyyy yaşadığın paniği şuan resmen ben hissettim. Çok çok geçmiş olsun kuzum Allah korusun. Bence bir şey olmaz o şampuanlar bebeğin yutma ihtimaline karşı yapılıyodur zaten yani bebek yutmasada ağzından bi yerden mutlaka kaçıyodur öyle kimyasallar içerdiğini hiç sanmıyorum o şanpuanların. Sen takip et bakalım kusacak mı kakasında bşr anormallik olacak mı ben hiçbir şey olcağını sanmıyorum
Sagol cnm evet takip edicem eskiden bizi nasıl yıkıyorlardı acaba su yutuyoruzdur kesin de iste panigim çok ben ya artık tek basima yıkamam eşimle yikicam. Millet nasıl 5 6 çocuk yapip büyütüyor ben anlamiyorum bende mi sıkıntı bir rahat olamadım ya
Allah şifa versin,uzmandan duyacağımız güzel bir söz nasıl iyi geliyor insana.Allah hiçbir anne babayı evlatlarının sağlığı ile imtihan etmesin.Merhaba kızlar,anne karnında 13mm ve 9mm genişleme vardı bizim oğlusun bobreklerinde. Burdaki çocuk hastanesinde nefroloji uzmanı var ama 15-20 gün sonrasına veriyor randevuyu üstelik direk gidemiyorsun önden çocuk dr muayene edip yeşil alan açması gerekiyormus. Biz dün gittik çocuk dru onden ultrason ve idrar tahlili yapalım dedi. Tabi bu sabah ultrasyonu çektirdik idrar sonucu çıktı dr yokmuş bugün birde. Neyse özel muayenesi olan bir dr var şehir dışından bile gelen hastaları var alanındaki iyilerdenmiş. Eşimle hemen aradık randevu istedik durumu anlatınca 12de buyurun gelin dedi. Sadece 40dk adam bizimle ilgilendi çocuğun bütün muayenelerini yaptı. Üstelik bize hic bir yerde söylenmemişti kalbinde üfürüm ve yumurtalıklarında da su toplanmış olduğunu bu 2 durumunda geçici olduğunu panik olmamamiz konusunda telkinde bulundu. Böbrekler içinde 2 ayda bir kontrole gidilecek, genişlemede değişiklik olup olmadığına bakılacak bir süre, suanda genişleme biri 11mm digeri 6 mm,o arada rutin kontrolleride yapılacak boylelikle. Fiyatı biraz yüksek ama her konuda aydınlattı ve baya rahatlatti bizi. O yüzden artık bu drla devam edeceğiz. Sadece kalca ultrasyonu için devlete gideceğiz galiba 2-3 ay arasinda yapılıyor dedi. Bu arada 3880gr olmuşuz 27günde. Yeni doğan bebekler 600-1000 gr arasında kilo almasi normal olanmis bu arada. Ayrıca devletin karşılamadığı rota ve meningokak asilarini sordum yatırırsanız iyi olur dedi. Allah bütün hasta çocuklara şifa versin gerçekten anneler babalar kötü oluyor düşünmekten. Biz biraz rahatladık darısı diger güzel sonuçlar bekleyenlerin başına.
Güle güle kullanın canım, bizde slingi denedik iyi gibi bakalım para boşa gitmez inşallah.
Canım sadece anne sütü alan bebeklere vermeye gerek yok ama bi kere verdiysen hep vermen gerekirmiş. Mama yiyorsa azıcık verebilirsin.Bebişlere arada su veren var mı?kızım için okunmuş su var evde biraz veriyim mi
İyi yapmışsın canım, bende bugün denedim durdu içinde ama ben çok beceremedim daha zamanla alışıcaz inşallah. İade etmeyim dedim alışsın evi falan makinelerken iyi olur yine.@wendy- Kızlar ben sling'i iade ettim bugün trendyol'a. Durmuyor içinde çünkü hiç, avazı çıktığı kadar ağlıyor. Her türlü ağlıyor da, sling işe yaramadı yani. Benim işime şurda birkaç ay lazım. Şu an içinde durmuyorsa bir anlamı yok benim için. 5 buçuk kilo nerdeyse şu an. 2 aya ben onu taşıyamam zaten onun içinde, 50 kiloluk kadınım ben
116 lira da para verdim yazık işime yaramayan şeyi ne yapayım. İade ettim, bez alırım o parayla.
1. Ay aşısı eczanelerde oluyor ya da ilaç depolarında var,bilginiz olsun.biz öyle yaptırdıkCanım geçmiş olsun küçülme var anne karnındakine göre inşallah git gide dahada küçülecek. Üfürüm bizde de var doktor 1 yıla kadar geçebileceğini geçmezse o zaman bakılacağını söyledi. Masum üfürük diyolarmış. İnşallah bizimkilerde geçer. Rota ve menenjit aşısını mutlaka yaptırıcaz bizde çok önemli aşılar. Gerçi biz hala 1. Ay aşısını olamadık aşı yokmuş. Allah evlatlarımıza şifa versin ayakları taşa değmesin inşallah.
1. Ay aşısı eczanelerde oluyor ya da ilaç depolarında var,bilginiz olsun.biz öyle yaptırdık
Her zaman yaptırabilirsiniz.2. Ay aşısında 3 gün beklemek gerekiyor.Hepatit aşısı olduktan sonra ne zaman banyo yaptırılır kızlar. Sağlık ocağında birşey demediler.
Insallah cnm ya bugün Mugeyi izledim insanlar dogurup dogurup nasıl atıyorlar çocuklarini ya. Biz kılına zarar gelse kendimizden geciyoruzAh canım benim hiç stres olma Allahın izni ile bir sey olmaz
Canım benim kizda kirki cikti kaka yapmayı bıraktı resmen doktor kırkına kadar kaka önemli kirkindan sonra cisli bez sayısı önemli bizim için dedi sadece anne sütü alıyorsa 10 12 gün kaka yapmamasi normal dedi normalde her bez kakali olurdu bizde şimdi yapmıyorEvet canım doktor normal dedi. 1-2cay kaşığı zeytinyağı verebilirsiniz dedi
Babaannem babamı varilin içine sokup cikartip öyle yıkarmış babam hep anlatir:))) valla cnm en zor zamanlar ilk yürümeye başladığı zamanlar her seyi ağızlarına atıyorlar çok dikkatli olmamız gerek. Gerci benim oğlum 7 yaşında geçen çiğ hamur alip ağzına attı damağına yapıştı zor cikarttik yani sakınan göze çöp batıyor tabiri doğru:)Valla ben sabun yuttuğum günleri hatırlıyorum açıkcası banyo tasını kafama yediğim günleride unutmadım:))) öyle öyle büyüdük işte. Modern zaman anneleri olarak hepimiz öyleyiz asla yalnız değilsin ben daha hiç kendim yıkamadım bile annem yıkıyo hep aysonu gidicek napıcambakalım ancak eşimle yıkarım bende :) valla ben hayranım bir sürü çocuk yapabilen insanlara ben sanırım yapamam .
Acemi anneyiz canım beklicez bakalım ne zaman yapacak. Doktor beni rahatlattı birazCanım benim kizda kirki cikti kaka yapmayı bıraktı resmen doktor kırkına kadar kaka önemli kirkindan sonra cisli bez sayısı önemli bizim için dedi sadece anne sütü alıyorsa 10 12 gün kaka yapmamasi normal dedi normalde her bez kakali olurdu bizde şimdi yapmıyor
Canım emziren annelere kesinlikle ilk 4 ay diyet önerilmiyor sen bilirsin ama bir uzmanla görüşmeden yapma derim.o 20 kiloyu alanlardan biride benim 6 kilo fazlalık kalmıştı şuanda çok az yiyorum vermek için,lokum büsküvi yi deli gibi yedim durdum süt olsun diye şimdi o tarz yiyecekleri ağzıma sürmüyorum sabah kahvaltımı güzel yapıp öğlen salata tarzı yiyorum akşamda sadece yoğurt yiyorum gidecek inş.
Gözün aydin canım dr kesinlikle rahatlatmali anne babaları. 600-1000gr almasi normal olan sen hic sıkma canını bol bol emzir pasayi.Kızlar doktora geldik yeni tavsiye ettikleri bi doktor. Kilosu iyi 600 gr almış 800 almadı gerek ama önemli değil dedi. Boyu 52 idi 56 Ölçtü çok iyi dedi. Kabızlık 8 güne kadar normal dedi. Sütüme baktı Senın cok güzel kaliteli sakın mama verme dedi. Bende 2 gündür zaten vermiyordum. Aktif hareketli sağlıklı bç bebek dedi. Sarılık 2.5 aya gecmesse test yaparız dedi. Gayet memnun kaldım
Oh oh canım maşallah gununuzude almışsınız. Masallah pasanin uykusu güzel o zaman, uyku banada süt yapiyor uyuyamadigim gün sütüm baya az.Günaydın kızlar biz oglusla her gün sabah keyfi yapiyoruz memeler sabah dolu olunca o emiyor ben uyuyorum o uyuyor ben uyuyorum öyle saat 11 oluyor gece çok emmiyor artık ben zorla kaldırdım bugün 3.30 da. Birde 7 de kalktı. Sünnet icin haftaya cumartesiye randevu aldik 500 lira. 4 güne gecer dedi doktor lokal yapacakmış igne ile uyusturcakmis bizde yanında olucakmisiz sünnet sırasında.
Oh oh kalca ultrasyonunuda aradan çıkarmışsınız. Rahat edersiniz artık bir süre. Bencede 44 günde çok güzel kilo almış minik.Git bakalım al bir memleket havası iyi gelir.Selam kızlar. Yaptık bir çılgınlık, hafta sonu için memlekete gidiyoruz. Doktora gittik bugün. Kalça ultrasonu çekildi. Her şey normal çok şükür. Su gibi hala kakasını dedim, normal dedi. Çok ağlıyor dedim 4-5 aya kadar normal dedi. Her şeyini kontrol etti, gayet sağlıklı bir bebek, fiziksel bir sıkıntısı yok dedi.
44 günlük bugün. 5240 olmuş, boyu da 58 buçuk :) 1770 gr almış 44 günde, doymuyor da ondan mı ağlıyor acaba deyince hayır alakası yok, mama falan verme gayet yeterli bu kilo dedi. Peki dedik. Ağlamasına bir çare yok yani
İlk doğumda insan eski halime dönebilecek miyim diye merak ediyor da hiç korkma her şey eskisi gibi oluyor
Nerdeyse her bez kakalı, hardal gibi değdiği yeri boyuyor ve cıvık hala ishal gibi.
Maşallah valla 33 dk rekor:)
Benim de ağdaya gitmem lazım, şu an memleket meselesi kadar önemli bu konu benim için
Maşallah canım. Gayet iyi bence de. Memeye devam :)
Hadi hayırlısı olsun annesi damatlığını da görün inşallah :)
Evet heyecanla bekliyoruz sizinde yaza dogru olacak daha rahat olurCanım emziren annelere kesinlikle ilk 4 ay diyet önerilmiyor sen bilirsin ama bir uzmanla görüşmeden yapma derim.
Gözün aydin canım dr kesinlikle rahatlatmali anne babaları. 600-1000gr almasi normal olan sen hic sıkma canını bol bol emzir pasayi.
Oh oh canım maşallah gununuzude almışsınız. Masallah pasanin uykusu güzel o zaman, uyku banada süt yapiyor uyuyamadigim gün sütüm baya az.
Bizde sünneti 4. Ay yatıracağız dr öyle dedi bize o zaman yapalım diye suanda bizde bekleyeceğiz
Oh oh kalca ultrasyonunuda aradan çıkarmışsınız. Rahat edersiniz artık bir süre. Bencede 44 günde çok güzel kilo almış minik.Git bakalım al bir memleket havası iyi gelir.
K Karabiberim123 canım senin minik mi kabiz olmustu nasıl oluyor ıki gündür
Gögüsm şiş oldugu zaman sanırım ön sut sulu oldugu için cıvık oluyordu ama bu aralar gögğa yumusak ve süt koyu geliyor galiba o yüzden kaka da koyu
Kızlar bugün tek basima banyo yaptırayım dedim bir heves battaniye serdim küvetine sırt üstü yatırdım yıkadım oynadık her sey yolunda idi yüz üstü yatırdım tam yıkıyorum bir şeylerin ters gittiğini anladim meğer oglus battaniyedeki suyu emmiş bogulacakmis hemen çevirdim sırtına vurdum ağlıyo çocuk sonra düzeldi lakin benim elim ayağım titredi aglmaya basladi çok beceriksizim diye kendime kızdım çokta su yuttu bebegim bir sıkıntı olur mu mikrop kapmaz ins suan iyi uyuyor
Kızlar bebeğin kıyafetlerini neyle yıkıyorsunuz. Ben ikinci deterjanı aldım ama leke çıkarmıyor hiç memnun kalmadım
Ay kızlar çok mutluyum, benim bebiş ilk defa 2-2.5 saatte bir emip, uyudu. Normalde aşırı düzensiz emiyordu. Dün ilk defa burnunu açtık ondan mı acaba?
Bizim sağlık ocağına aşı gelmiş kızlar. Tam bir aylık oleuk bugün hepatit aşımızı da olduk şükür. Boyunu pazartesi doktorda 51 cm ölçmüşlerdi, sağlık ocağında bugün 54 cm ölçtüler:) evde de 53 ölçüyoruz. Kilosu 3750 kıyafetlerle çıktı. Herşey yolunda şükür. Artık sağlık ocağına mı gitsem diyorum moralim düzeldi. Boyuna takmıştım kafayı.. bu arada solgarın bira tabletini aldım bence çok işe yaradı kızlar. İlk defa bugün kahve içtik dışarıda. Bundan sonra her gün bir saat kızı dışarıya yürüyüşe çıkaracağım. Sling için erken mi bir aylık bebek sling ile taşınır mı
Hepatit aşısı olduktan sonra ne zaman banyo yaptırılır kızlar. Sağlık ocağında birşey demediler.
Valla her dr bir değil buna kanaat getirdim ozellikle o bölüm uzmani bakıp zamanla geçer zaten gecmezse çözümu var dedi. Baska yerde ameliyat falan dediler gözümüz korktu canım ama bugün kus gibi hafifledik.Gözünüz aydın canım. Güzel haberler almışsınız sevindim. İnşallah daha da iyi olur zamanla. Doktor önemli değil dediyse hiç kafana takma, oluyor böyle şeyler. Gayet sağlıklı bebeklerimiz çok şükür.
Ah canım bilemedim ki, ne zaman koyulaşıyordu ve azalıyordu bu kaka olayı hatırlamıyorum
Aynen canım iyiki gitmişiz adam alaninda iyimis baya Tekirdagdan gelmislerdi ayni sorun için. Esime dedim fiyati yüksek ama 2 aya bir çağırıyor aylık kontrollere sağlık ocagina gidicegiz 2 ayda birde ona gideceğiz.Sağol canım benim bide silikon ucu bıraksam
Benimki hep aynı saatlerde aglıyor kolik sanırım aksam 22-24arası cok huysuz inş gecer. Teşekkür ederim canım bu arada sagljkla büyüsünler
Hiç canını sıkma annesi. Allahın izni ile bişey olmaz paşaya. İçin rahat etmiştir iyiki gitmişsin o doktora. Doktor çok önemli Allah vicdan sahibi insanlarla karsilastirsin bende iyi bi doktor buldum
Evet canim birinde 2mm küçülme digerinde 3mm büyüme var ama şükür ki ameliyatlık seviyede değilmiş. Evet üfürüm genelde olurmuş 1yila kadar geçiyormuş bizede öyle söylendi. PaZartesi bizim aşıda yoksa bizde burulamayacagiz o zaman niye boyle olmus ki ya, asi nasil olmaz aklım almıyor.Canım geçmiş olsun küçülme var anne karnındakine göre inşallah git gide dahada küçülecek. Üfürüm bizde de var doktor 1 yıla kadar geçebileceğini geçmezse o zaman bakılacağını söyledi. Masum üfürük diyolarmış. İnşallah bizimkilerde geçer. Rota ve menenjit aşısını mutlaka yaptırıcaz bizde çok önemli aşılar. Gerçi biz hala 1. Ay aşısını olamadık aşı yokmuş. Allah evlatlarımıza şifa versin ayakları taşa değmesin inşallah.
Devlet aşı ihalesini tamamlayamamış yeni tamamlamış duyduğum kadarıyla. Bu arada çok geçmiş olsun, inşallah en kıss sürede hepsi kaybolurValla her dr bir değil buna kanaat getirdim ozellikle o bölüm uzmani bakıp zamanla geçer zaten gecmezse çözümu var dedi. Baska yerde ameliyat falan dediler gözümüz korktu canım ama bugün kus gibi hafifledik.
Aynen canım iyiki gitmişiz adam alaninda iyimis baya Tekirdagdan gelmislerdi ayni sorun için. Esime dedim fiyati yüksek ama 2 aya bir çağırıyor aylık kontrollere sağlık ocagina gidicegiz 2 ayda birde ona gideceğiz.
Evet canim birinde 2mm küçülme digerinde 3mm büyüme var ama şükür ki ameliyatlık seviyede değilmiş. Evet üfürüm genelde olurmuş 1yila kadar geçiyormuş bizede öyle söylendi. PaZartesi bizim aşıda yoksa bizde burulamayacagiz o zaman niye boyle olmus ki ya, asi nasil olmaz aklım almıyor.
Benim memeler artık hep yumuşak. Sürekli boşalttığı için:) Ama kakasını çişi gibi cıvık valla :)
Aman canım geçmiş olsun. Korkmuşsundur tahmin edebiliyorum. Kakasını takip et, biraz kıvamı değişik olabilir, çok aklına takılırsa sor doktoruna.
Mom's Green, Green Clean ve Minoris marka 3 deterjan aldım. Mom's Green'in bitkisel çamaşır suyu var beyaz sabun kokulu. Çok memnun kaldım. Kızımın kakası bol bol taşıyor. Mümkün değil leke çıkaracak bir ürün kullanmadan. Memnunum deterjanlardan da.
Gözün aydın canım:)
Ben de arada açıyorum burnunu serumla. Arada yapmak gerekiyor.
Maşallah canım bebeğine:)
Dışarı çıkmak ne iyi geliyor değil mi?
Ben de prş günü pazara çıktım pek mutlu oldum:))
Hepatit aşısında beklemek gerekmiyor canım da ben yine de 1 gün yıkamamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?