- 19 Ekim 2017
- 2.847
- 3.212
- 133
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #41.601
Yok canım su ara sinirlerim alınmış gibiyimSariligi cok dert etme kuzum gecer kafamzda buyuttgmz kadr bisiy degil hatta bunnla ilgili.bi makle okumustm.uzayan sarilik gecirenler daha zeki oldgunu sarilign aslnda beyin gelisimi.icin faydali oldugu sinir degerleri asmadgi surece zekaya buyuk.katkisi oldgu yaziyordu
kucağından bırakma kalsın orda uyusun ben öyle yapıyorum uyumadan önce suyunu atistirmaliklarimi kumandaları yanıma alıyorum kucağımda mışıl mışıl uyuyo bende kafami koltuğa yaslayıp uyuyorum çoğu zaman. Bazı bebekler güveni bu şekilde sağlarmış ne kadar uzun sure sana yapışık kalırsa o kadar kolay ayrılacak bak gör 2 aydır yapışıktık biz 3 gündür artik kendi uyumaya yavaş yavaş başladı tabi hala arada kucak istediği oluyorValla birisi banada söylese bu bebekleri uyutmak için nasıl yöntemleri var çok memnun olacağım. Kucağımdan bıraktığım anda ciyak ciyak. Daha bu saat oldu kahvaltı yapamadım. Süt nasıl oluşsun anlamıyorum ki
Biz şöyle bir düzen oluşturduk 3 saatte bir muhakkak 60 cc veriyorum arada anne sütü alıyor yanı dönüşümlü olarak 1 bucuk saatte bir besleniyor ama bazen 60 cv yetmiyor 80 yapiyorum sadece geceleri mama vermiyorum anne sütü alıyorArkadaşlar 57 günlük bebek için her öğün alması gereken anne sütü/mama miktarı nedir? Yaklaşık olarak kaç cc ile doyuyorlar?
Gerçekten mi :) ne kadarlık oldunuz pekikucağından bırakma kalsın orda uyusun ben öyle yapıyorum uyumadan önce suyunu atistirmaliklarimi kumandaları yanıma alıyorum kucağımda mışıl mışıl uyuyo bende kafami koltuğa yaslayıp uyuyorum çoğu zaman. Bazı bebekler güveni bu şekilde sağlarmış ne kadar uzun sure sana yapışık kalırsa o kadar kolay ayrılacak bak gör 2 aydır yapışıktık biz 3 gündür artik kendi uyumaya yavaş yavaş başladı tabi hala arada kucak istediği oluyor
Peki doyduklarını anladıkları zamana geldik mi? Çünkü 120 cc içiyor ancak uyuyor. 4.6 kilo şu an.Canım kilo*150 ml tüm gün alması gereken miktar. Bebek 5 kilo ise 5*150=750 ml süt almalı. 10 kere besliyorsan 75 ml süt veya mama almalı bebek.
Biz şöyle bir düzen oluşturduk 3 saatte bir muhakkak 60 cc veriyorum arada anne sütü alıyor yanı dönüşümlü olarak 1 bucuk saatte bir besleniyor ama bazen 60 cv yetmiyor 80 yapiyorum sadece geceleri mama vermiyorum anne sütü alıyor
10 hafta canım ben 40tan sonrasını saymamisim onu farkettim özellikle son 1 aydır kucaktan indiği anda bağırıyordu çığlık çığlığa tamam dedim kal kucakta nereye kadar askere kadar değil ya dun gece hic inmedi kucaktan ama sabah 8den beri kendi yerinde uyuyor hic aramadıGerçekten mi :) ne kadarlık oldunuz peki
aa bence de erken ya az daha durayms ne guzel rhaattik:))Kızlar adet oldum çok şaşkınım bu kadar erken beklemiyordum ilk ergenlik adetimde bile bu kadar şaşırmamıştım
Onu bilemiyorum ki.Peki doyduklarını anladıkları zamana geldik mi? Çünkü 120 cc içiyor ancak uyuyor. 4.6 kilo şu an.
Aman Allahım ne güzel şeyler var uyucak filan kesintisiz beslenme düzeni olcakmis@engteacher86 canım iyi ki hatırlattın unutmuştum. Arkadaşlar 3. Ay doktor notlarını atıyorum bunlar bizim değil bir arkadaşımın. Ama baya detaylı olduğu için bize çok yarıyor size de yarar umarım.
Kilosuna göre değişiyor canım mesela 5 kiloysa 800 cc ye kadar alabilirArkadaşlar 57 günlük bebek için her öğün alması gereken anne sütü/mama miktarı nedir? Yaklaşık olarak kaç cc ile doyuyorlar?
Bende sagip verdiğimden doktor banada 3 saatte bir ver dedi ,bende yapamıyorum aynı dediğin gibi oluyo bazen yarım saat sonra bida isteyebiliyo ,aslında 8*90cc diyolarCanim.ben sagip verdgim halde sabt miktar icmiyo bu is cok karsik.bi bakiyom 90cc icmis bi bakuyorm 30 icmis bi bakiyorm 30 ictgi halde 3 saat aranmiyo istemiyo versemde.icmiyo bi bakiyorm 60icmis yarim saat snra tekrr istyo bizde yemek olaynda bi olcu tuttramadik
Ama her zaman 750 süt içmek diye bişey yok sanırsam o gün canı 600. Cc de isteyebilir sanirsamCanım kilo*150 ml tüm gün alması gereken miktar. Bebek 5 kilo ise 5*150=750 ml süt almalı. 10 kere besliyorsan 75 ml süt veya mama almalı bebek.
En fazla 120 ,cc icebiliyolarBenimki biraz önce yani 1.30 gibi yattı 120 cc aldı ancak uyudu. Acaba doyduğunu anlamıyor mu? 120ccde çok geldi bana.
doktorum 5 6 aydan önce olmazsın demişti bana büyük sürpriz oldu benim rahatlığım buraya kadarmışaa bence de erken ya az daha durayms ne guzel rhaattik:))
Canim bu bebekten bebeğe değişen bir durum su kadardır diye şartlama kendiniArkadaşlar 57 günlük bebek için her öğün alması gereken anne sütü/mama miktarı nedir? Yaklaşık olarak kaç cc ile doyuyorlar?
Merhaba canım bizde de kusmalar mevcut mesela mama sonrasi 1 yemek kasigi falan biraz once 30 cc fazla verdim daha fazla kustu hala 60 cc icebiliyor az ve sık besliyorum bende ilk 6 ay normalmiş aslında hatta kuzenimin kizi 3 yaşında daha yeni bitirdiler kusmayi bu arada kac kilosunuz ayda kac kilo alıyorMerhaba,
Sizler bebeklerinizi uyuturken ne giydirip ne örtüyorsunuz? Olduğunuz yerin hava durumuyla birlikte yazabilir misiniz?
Bir de iki ay oldu ben uşağı bezlemeyi beceremiyorum, günde iki uç kere idrarı taşıyor. Dikkat de ediyorum ama, sizin taktiklerini nedir? Simdi iki numara Goon kullanıyorum. O epey büyük ama daha az tasiriyor. Sleepy 2 numarada ve prima 1 numarada sürekli taşırma oluyordu.
Son olarak, kusmalara doyamayan bir bebem var, herkes normal diyor ama bana fazla geliyor zaten kilosu geriden geliyor. Kusan bebeklerin anneleri, Sizinkiler ne kadar kusuyor?
Ben örnek vereyim, emzirdikten sonra gaz çıkarıp dik tutmaya çalışıyorum o arada tahminen 1-2 yemek kaşığı sindirilmemiş süt kusuyor sonra altını açarken veya oynarken de o miktarlarda kusuyor 1-2 kere. Daha sonra da süt kesiği kusuyor. Aksam üzeri yarim cay bardağına yakin kustugu oluyor 1 seferde. Gaviscon da kullanıyoruz ama pek etkili olmadı.
Çok soru sordum ama sizin tecrübelerinizden faydalanmayı çok isterim.
Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?