- Konu Sahibi ogretmenhanim
- #15.301
Kızlar 23+2 gün olduk, bu haftalarda sizin bebişlerin hareketleri nasıl. Fazla evhamlıyım sanırım gündüz bir kaç kez hafif hissettim ama akşam üstü tatlı yedim ona rağmen hala hiç hareket yok.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah canım benim inşallahYüksek değil ama dikkat etmem gereken rakamlarinşallah sıkıntısız atlatırız bu süreci
Ölçmedigim için bilmiyorum ama galiba benimde yüksek başım agirmaya başliyor ve çok geçmeden burnum kaniyor bı kaç kez oldu böyle tansiyona bağlıyorum ama umarım başka bişey değildirKızlar benim tansiyon 13 7 çıkıyor. Sizlerin ne durumda ? Hastanede Perşembe günü 10 6 çıkmıştı. Nabzım hep 110 larda![]()
Ya o zaman kesin olcturmelisin. Ne olur ne olmazÖlçmedigim için bilmiyorum ama galiba benimde yüksek başım agirmaya başliyor ve çok geçmeden burnum kaniyor bı kaç kez oldu böyle tansiyona bağlıyorum ama umarım başka bişey değildir
Benim de öyle baya büyüdü influencerlara bakıyorum da benim şuan sahip olduğum göbek kadar göbek ile doğuma gidiyorlar![]()
Amin canım bugün geçti artık yarın ölçtürürüm sarımsaklı yoğurt düşürürmüş bugün komsu öyle diyodu ben net nedenini bilmedigim için yemedim ama siz deneyin isterseniz aşırıya kaçmadanYa o zaman kesin olcturmelisin. Ne olur ne olmaz
Benim burun kanamam yok ama dişeti kanamam var. Onunla alakalı değildir diye düşünüyorum. Rabbim yardımcımız olsun![]()
İnşallah canımAy inşallah tansiyon problemi yaşamayız. Gebelikte en korktuğum şeylerden biri
Ben de bir haftadır hastayım. İyileşmedim. Sinüslerim dopdolu. Kulaklarim bile tıkandı o derece. Baş ağrısı da yapınca bugün parol aldım. Sabahtan beri yatıyorum. O yüzden nefes darlığımda var. Karpal tünel sendromum yok ama ilk gebeligimin sonuna doğru kol uyuşmaları yaşadım. Geceleri uyutmayan cinsten. Sonra sağ kolumda devamlı kalmaya başladı. Doğumdan 1 ay sonra falan geçmişti. Acaba diyorum kilo da mı etkiliyor. Kilolu hamile kaldım onun etkisi mi![]()
Bendr alıcam ama kaç cm lik bu toplar internetten sipariş vericrm sirf doğum için başlamaö gerek sanırım 23 hafralık olduk günde 15 dk üzerinde zıplasan yeter demişlerdi. Ayy bu 3. Gebelik ama sanki ilk gibiYeni yeni yapmaya başladım cidden faydası olduğuna da inanıyorum zaten bi haftadır aşırı sırt ağrım vardı gece uyutmuyordu 2 gün acemi işi plates yaptım topla kendi kafamdan hareketler sırt ağrım azaldı ki doğum için bacak pelvis vs. kuvvetlendirici birşeyler yapınca o da kolay olur herhalde bir de bizim gebe okulundaki ebe sancılar başlayınca 30 dklik araliklara ininceye kadarki süreci evde kendiniz geçirin hastanenin stresini yaşamayın gidince açılmada fazlalaşmiş olur ve hastane süreci azalmış olur dedi evde sıcak duş almak kendi mahremiyetin içinde zorlukları çekmek hastanedeki stresten daha iyiymiş öyle de yapabilirsek ne alaumarım hepimizin ki kolay ve vaktinde olur da bebislerimize en güzel şekilde kavuşuruz
Tansiyon yükselirse acile gidicez. Sonra kadın doğum takip edecek. Hap veriyorlar. 24 saatlik idrar falan alıyorlar. Gebelikte tansiyon tek başına olmuyor. Bazen ödem idrarda protein kaçağı falan eşlik ediyor. Asıl sıkıntılı kısım burası. İnşallah hiç birimiz yaşamayız. Ama hem kilolu olduğumuz için hem de tansiyon sınırda olduğu için diyetimize dikkat etmemiz lazım.İnşallah canımtansiyon aleti şart kesinlikle. İki kez ölçüp ortalamasını alın diyorlar. Tansiyon yükselirse napcaz bilmiyorum. Hap mı verirler mi? Ben de kilolu hamileyim.
Kaygı bozukluğum nefes açlığına sebep oluyor. Hayat kalitem çok düştü. Ben yarından itibaren ölçüp yazicam. Yüksek seyrederse acile giderim
Aynıyız senle uzan yavaşça dürt bakalım tepki verir belki ben her okşadığımda tekme atıyor bide cinsiyet neKızlar 23+2 gün olduk, bu haftalarda sizin bebişlerin hareketleri nasıl. Fazla evhamlıyım sanırım gündüz bir kaç kez hafif hissettim ama akşam üstü tatlı yedim ona rağmen hala hiç hareket yok.
Benmde ilk gebelik sezeryan 2. 41+3 dr normal odlı tabi dr gözetiminde 38den sonra 2 günde bir hastaneye cağordı ve prosödür olarak yatış verdi sezeryan geçmişim olduğu için ilk etapda heyecanlanmıştım kabul edip yatt7m saatler sonra ebe gelip ben senin yerinde olsam imza atar cıksrım biz sana müdahele etmicez suni vdis veremeyiz sezeryan geçmişin olduğu için herseyin iyi sancım yok evinde bekle ve bu dediklerimi kimseye deme dedi ben bi şok oldum doğuö yapocam sanarken beklemedemişim ve 1.5 hafta gidip gelip imza attım her yere imza atıyordum artıkBebek zaten 36/38 gibi kanala iniyor
Doğum pozisyonunu çok önceden alıyorlar
36 dan itibaren haftalık nst kontrolleri başlıyor
Bebeğin başı dönmediyse yada plasenta aşağıdaysa vs sezeryan önceden planlanıyor
Normal ilerleyen bir doğumda bazen bebeğin suyu geliyor ve açıklık istenen ölçüde gerçekleşmiyor, suni sancıya rağmen ilerleme kaydetmediklerinde nst de bebeğin kalp atışlarına göre de acil sezeryan planlaya biliyorlar
Benim 2. Doğumumda 40. Haftamdaki çatı muayenemde açılmam olmadığı için dr sezeryan planlamak istedi
Sorumluluk bende diye imza verip 2 gün yürüyüş yapıp bol ılık duş alıp pilates topu üzerinde hareketler yapmıştım ve 40+2 de doğumum gerçekleşti
Annenin ne istediğini bilmesi çok önemli, tabi tıbben normal doğuma bir sakınca yoktu ve tek engel açılmamın olmamasıydı
Aksi taktirde ben de bu riski göze almazdım
Benim açken 8-5, tokken 9-6. Hep düşük olması da bi sorun mu bilginiz var mıBenim de bu hafta hep bir tık yüksek çıkıyor. Şaşkınım. 12 ye 8, 11 e 7 filandi bir süredir. Doktor 14 e 10 gibi olursa devamlı gel dedi. Benimki şu şekilde; 13 e 9, 12 ye 9, 137 ye 98 , 13 e 95, son dört ölçümüm bu dünden beri. Tedirginim. Nefes açlığı ve el bileklerimde karpal tünel var.
Bende red vekledim ama dopum bekleniyor yazıyor. İnternette bebek 3 aylıkken geldi diyen cok bakalımsebebini yazmamışlar
Bana perinatologum 12e 8 sınır üstü cukarsa direk en yakın acile git demişti. Ben 3 sene evvel hipertansiyon teşhisi verildi. 2 sene hap kulanfıö sonra bi kontrılde dr bana dana kim koydu bence senin yok dedi rapor yazılsın demiştim bence yazmayalım ömğr boyu denle gelir bu dedi den takibini yine yap yüksek çıkarsa iöersin dedi ve fark ettimki hap içsemde içmesemde 12.9 13.8 rvet 11 e düşmüyor ama düşünce bende belirtiler başlıyor bünye buna alışmış sanırımBenim de bu hafta hep bir tık yüksek çıkıyor. Şaşkınım. 12 ye 8, 11 e 7 filandi bir süredir. Doktor 14 e 10 gibi olursa devamlı gel dedi. Benimki şu şekilde; 13 e 9, 12 ye 9, 137 ye 98 , 13 e 95, son dört ölçümüm bu dünden beri. Tedirginim. Nefes açlığı ve el bileklerimde karpal tünel var.
Yüksek ise eğer ılık suya yarım limon anında düşürür.Amin canım bugün geçti artık yarın ölçtürürüm sarımsaklı yoğurt düşürürmüş bugün komsu öyle diyodu ben net nedenini bilmedigim için yemedim ama siz deneyin isterseniz aşırıya kaçmadan
Düşük olması normal olanBenim açken 8-5, tokken 9-6. Hep düşük olması da bi sorun mu bilginiz var mı
Eğer yükseklik varsa coraspin falan kullanmak gerekiyor diye biliyorum bir de tuz diyeti. Tabi onlar da destek için yapılabilir ama gebelik zehirlenmesi yaşanmaması için coraspin veriyolarYüksek ise eğer ılık suya yarım limon anında düşürür.
Düşğk ise tuzlu ayran . Sarımsak dengeler ama cok yüksek ise zaman alır ve yüksek tansiyon tehlikeli.
Canım diş eti kanaması çok fazla gebede oluşuyor bende de var ve çalışırken çok sık karşılaşırdık. Normal bşr durum tuzlu su gargara yaparsın tansiyonun düşükkenYa o zaman kesin olcturmelisin. Ne olur ne olmaz
Benim burun kanamam yok ama dişeti kanamam var. Onunla alakalı değildir diye düşünüyorum. Rabbim yardımcımız olsun![]()
Yok ya hiç tepki yok cinsiyeti erkekAynıyız senle uzan yavaşça dürt bakalım tepki verir belki ben her okşadığımda tekme atıyor bide cinsiyet ne