• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
csyrc csyrc nerelerdesin sesin çıkmıyor? Merak ettim seni.
bugun yazdim ama hata verip durdu ben de anlamadim,simdi kendine gelmis herhalde :) iyiyim wendy sen nasilsin? bakiyorum ama yazmaya firsat bulamiyorum pek. bebis iyi sukur,bugun hafif gazli gibi geldi. benim de belim agriyor ya sol yanim batiyor. hic durmadim dogum yaptm sabaha eve geldim basladim ayaklanip is guc yapmaya. oglani bile hemen okula birlikte biraktik bensiz gitmiyor diye. bakim ne zamana gececek. siz nasilsinizzz kucuk prenses iyi mi annesi? :)

benim kanamam bitti kizlar dun. bugun 10gunluk oldu bebis. normal dogumda kan kaybi 200-300ml yaziyor,bende 650 ml gitmis, sanirm ondan boyle kisa surdu. sizde durumlar nasil

İlkinde benimde kaynanam aynisini yapardi bende ilkinde cok halsizdim biraz da cekiniydm kirilmasnlar etmesnler duye bisiy diyemiyodum snra bign tartstk bana sen baana cocugu bile vermedn deyince gor bakalm ikinci olnca yaklasablcn mi dedm smdi ikinciyi besgnden sevdi kucgna vermedk esimde vermedi sagolsn ilkinn rahatszlklarndanda cok cektk oyle herkesn kucgnda herkesden ayri bi mikrop geliyo bebek dedgn besgnde buyur emzrp emzrp koyucn yazikcocugada iki buklm kucklarda seni cok iyi anliyrm bosver gececk hepsi esin gelck ve sen yuvana doncksn insallah
Bizimki gece sesini duysa odaya dalıyor öyle bir manyak zorla kucağımdan almaya falan çalışıyor. Belki 5 kez odadan kovdum ama arlanmada yok benimkinde çattım resmen. En azından seninki koydugun tepkinin farkında salaga yatipta gelip almıyor. Bizimki hastanede yanımızda durmadı simdi torunu kıymetli oldu. Millet baktı 2 gün hastanede bize hanım bıraktı eve geldi eşimde son derece sinir olmuş durumda bana hak veriyor en azindan görmesi gerekiyormus

Gözüm üstünde hep yan yatiriyorum zaten gazi geldiginde kendini sıkıyor kusuyor bazende beslenme sonrasi oluyo besledikden sonra yarim saat dikkat ediyorum giden sütlere icim acıyor sen mama veriyor musun veriyosan ne kadar veriyordun
veriyorum canm gün de 1 60 cc bazende hiç vermiyorum

Canım bizim Güney’inde 3-4 gün sürmüştü hatta göbek deliği baya kırmızı kabuk bağlamıştı seninkinde çok fazla bir şey yok hava alsın kurusun canım ince damla şeklindeyse korkma ama çok geliyorsa doktora git canım k vitamini iğnesi vuruyorlar geçiyor
öyle yapıcam geçmezse canım 1 2 damla gelip kuruyo altını değiştirirken farkediyorum bende atletinede deyiyo peki neden oluyo bu ilk oğlumda hiç olmamıştı böyle bişey canım acaba bezmi deyip tahriş ediyo yada gazı var diye kendini sıktığı içinmi oluyodur allah korusun iltihap olmasın :(

-Gzmlkz- -Gzmlkz- canım bizimde göbek düştükten sonra her banyosunda kanama oluyodu doktora götürdük k vitamini iğnesi yaptırdı sonra hiç olmadı sende götür bence .
@Umutherzaman jeya jeya @wendy- sinca sinca @Hirosum ve kardesi @volveron ve diğer arkadaşlarım ben her akşam diyorum ikinci üçüncü çocuğu olanlar nasıl dayanıyor diye siz aklıma geliyorsunuz. Maşallah size valla . Ben bitaneyle bu kadar yoruluyorum siz naasıl baş ediyorsunuz. Tabi tecrübede çok önemli ama Allah yardımcınız olsun . jeya jeya kuzum yorulman çok normal Allah sana fazla fazla güç kuvvet versin inşallah. Ama atlatıcaz bugğnleri çok güzel günlerimiz olacak Allahın izniyle. Sağlıklı olsunlarda kuzucuklarımız gerisi bir şekilde halloluyor.

Y Yslysl senin o kaynananı ne yapmalı bilmem ki . Ya bizimkinide babası kucağa alıştırdı sıpalar hemen alışıyolar zaten ama benim annem mesela hemen uyarıyo alıştırıyosunhz sonra çok çekersiniz diye. Seninkide yol gösterip uyaracağına kendisi yapıyo. Gıcık kadın ya. Sen merak etme kendi evine geçince bi düzene oturtursun. Zaten sıpalar 40ına kadar bi düzenleri yok ne isteseler yapıyoruz gaz problemleri falan filan. Zamanla düzene sokucaz hepimiz sende evine gitmiş olucaksın istediğin gibi şekillendirirsin paşayı.
Allahindan bulur insallah gene kavga ettik akşam akşam sinirimi çocuktan cikardim. Çocuğumu nasıl egitecegimede karışır oldu pislik karı. Zaten eşim gelsin basta onun hakkindan gelecem Allahin cezası bunlar hep onun yüzünden başıma geliyor zaten cok doldum yine

Selam kızlar nasılsınız?
Valla kendimi iyice röntgenci sapık gibi hissediyorum artık:KK57:
Okuyup okuyup kaçıyorum, hiçbir şey yazmaya fırsatım olmuyor. Kızım zaten kucakta uyuyor, o uyurken de tek elle kolla büyük kızıma ne kadar yetebilirsem bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Tlf elime alınca hemen yapışıyor dibime. Gündüz anca ufak tefek kaçamaklar yapabiliyorum öyle olunca.
Bugün 30 günlük olduk, 40'a geri sayım başladı ama hala ele gelir bir değişiklik yok bizde. Gündüz uyanıkken bol bol ağlamalı, uyurken de kucağa yapışık günler yaşıyoruz. 3 gün önce 2 gece sadece uyandı, emdi uyudu, hiç ağlamadan hem de, o gecelerin gündüzünde sevinçten ne yapacağımı bilemedim. Yaşasın dedim gündüz ağlasa da gece uykularımız düzeldi en azından. Ama erken sevinmişim. Dün gece 1.5 saate yakın ağladı yine. Ondan önceki gece de uyandı ağladı ama saate bakmadım. Gece uykuları anca 3-4 aylık olduğunda düzene girecek ben artık onu aldım sınır olarak. Onu kabullendim yani.
Daha büyük bir derdim var ki o da gündüz uykularında kucaktan bırakır bırakmaz uyanıyor. Nereye koyduğumun bir önemi yok. Sürekli kucakta uyuyor, 50 kilo kadınım artık taşıyamaz oldum. Dün gece ağlarken 2 dk gezdirdim yatak odasında, sonrasında eşime verdim uyandırıp, oturdum ağladım benim kollarım tutmuyor bütün gün kucağımda taşımaktan kollarım bitmiş diye. Uyutup beşiğine koyduğu bebekleri olan anneleri kıskanarak geçecek hayatım. İlk kızım da böyle kucakta uyumuştu haftalarca, en son pes edip ayakta sallamıştım. İlk kızıma hamileyken çok büyük laflar etmiştim sonra hepsini yutmam 1 ayımı almamıştı. Kızım daha 1 aylıkken yapmam dediğim her şeyi yapmıştım. Bunda da aynı yollardan geçmek istemiyorum.
Sonra oturup düşündüm, bugünden tezi yok bu işe dedim el atmak gerek. Ne kadar küçükse o kadar çabuk adapte olur yeni duruma diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. 3-4 aylık olsun gazı bitsin diye beklersem iyice alışacak sonra bıraktırmak imkansız olacak. Ayrıca benim 4 ay çocuğu kucağımda uyutmak gibi bir lüksüm olamaz, 15 güne gider kv. Yalnız kalcaz yani yakında.
Öğlen 3 gibi emzirdim uyudu koltuğa bıraktım 20 dk sonra uyandı. Sonra bir de akşam 7 gibi emzirdim uyudu yine bıraktım koltuğa ve kurulu saat gibi 20 dk sonra uyandı. Geri kalan 3 ile 7 saatleri arasında hiç uyumadı ve %99'u ağlayarak geçti bu sürenin. Az önce yıkadım işte şimdi de emziriyorum uyuyacak, bakalım gecemiz nasıl geçecek. Gündüz uykuları gece uykularının mayasıdır derler, gerçekten eğer gündüz kötü geçtiyse gece uykusu daha saçma sapan oluyor. Birkaç gün belki birkaç hafta, bilmiyorum ne kadar sürer ama bu kucakta uyuma alışkanlığını acilen bıraktırmam lazım kızıma. Hazır kv burdayken bu işi halletmem lazım yoksa o gidince biz aç kalırız. Kucağımda uyuma huyu olmasa, bazen 2 saati geçik uyuyor, o sürede ben akşam yemeğimi de yaparım evi de toplarım, hiçbir işim kalmaz. Sonra isterse hiç uyumasın akşama kadar. Ama sürekli kucakta uyuyunca tam bir kabus oluyor her şey. Evde bir çocuk daha olduğunu düşünürseniz işin zorluğunu anlarsınız. Var mı akıl verecek olan bana :(

öyle yapıcam geçmezse canım 1 2 damla gelip kuruyo altını değiştirirken farkediyorum bende atletinede deyiyo peki neden oluyo bu ilk oğlumda hiç olmamıştı böyle bişey canım acaba bezmi deyip tahriş ediyo yada gazı var diye kendini sıktığı içinmi oluyodur allah korusun iltihap olmasın :KK43:
Valla canım benim ilk oğlumda da olmamıştı k vitamini eksikliğinden oluyor derler hatta doğdukları zaman vuruyorlarmış bazılarına yetmiyor demek ki bizimki geçti kendiliğinden sizinki de geçer inşallah

Arkadaşlar salı günü kontrolde bebegım 100 gr almıştı bugün 20 gr cok az. 21 günlüğüz 3640 gr suan da doğum kilosu 3860tı üzülüyorum 1 hafta sonra gel dedi sarılık 8.8e düşmüş
Çocuğun kilosu iyi canım sen dogum kilosuna neden taktin zaten ilk asamada kilo verirker sonra toparlarlar. Arkadasim 3800 doğum yaptı 1 hafta sonra 2900e düştü cocuk sariliklari cok yukseldi 3 gun ışık altında kaldi. Simdi 3 aylik 8kg tosuncuk birsey oldu arkadasim dayamış mamayi obez oldu zavallim. Sen sütünü sağdın mi hiç ne kadar geliyor tek memeden. 2800 dogum yaptim bildigin cubuk gibi bacaklari kollari vs. 3gun sonra 100 gr vermişti. Çocuk sadece emiyor sütüm yetiyor mu bilmiyorum ama emiyor cisini kakasini yapıyor cok dusunmek istemiyorum. İcin rahat edecekse gunde 3 kez mama saati koy ama anne sutude verdigin icin 45ml gecmesin her verdiğin. Senin stresinde etkiliyordur. Bende sinirlenince çocuğa geciyor resmen stresim sinirim. Biraz rahat olmayı dene canım 1 hafta baska yere götürüp tartma sonra bugün gittigin yere git tart. Farkli yerlerde tartim yaptirdin onun etkisi seni bu hale getirdi bence. Hepimiz zor günlerden geciyoruz Allah hepimizi farkli bir imtihanla sınıyor. Çabuk atlatırız bu dönemleri işallah

sinca sinca cajım geçmiş olsun. Doktora gitmedin mi sıkıntı olur o dikişler.
Y Yslysl valla arkadaşım senin kv'yi okurken sinir oluyorum sen yaşarken Allah sana gani gani sabır versin. Ne zaman gidiyorsunuz kendi evinize? Az kaldı di mi eşinin gelmesine ?

Selam kızlar nasılsınız?
Valla kendimi iyice röntgenci sapık gibi hissediyorum artık:KK57:
Okuyup okuyup kaçıyorum, hiçbir şey yazmaya fırsatım olmuyor. Kızım zaten kucakta uyuyor, o uyurken de tek elle kolla büyük kızıma ne kadar yetebilirsem bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Tlf elime alınca hemen yapışıyor dibime. Gündüz anca ufak tefek kaçamaklar yapabiliyorum öyle olunca.
Bugün 30 günlük olduk, 40'a geri sayım başladı ama hala ele gelir bir değişiklik yok bizde. Gündüz uyanıkken bol bol ağlamalı, uyurken de kucağa yapışık günler yaşıyoruz. 3 gün önce 2 gece sadece uyandı, emdi uyudu, hiç ağlamadan hem de, o gecelerin gündüzünde sevinçten ne yapacağımı bilemedim. Yaşasın dedim gündüz ağlasa da gece uykularımız düzeldi en azından. Ama erken sevinmişim. Dün gece 1.5 saate yakın ağladı yine. Ondan önceki gece de uyandı ağladı ama saate bakmadım. Gece uykuları anca 3-4 aylık olduğunda düzene girecek ben artık onu aldım sınır olarak. Onu kabullendim yani.
Daha büyük bir derdim var ki o da gündüz uykularında kucaktan bırakır bırakmaz uyanıyor. Nereye koyduğumun bir önemi yok. Sürekli kucakta uyuyor, 50 kilo kadınım artık taşıyamaz oldum. Dün gece ağlarken 2 dk gezdirdim yatak odasında, sonrasında eşime verdim uyandırıp, oturdum ağladım benim kollarım tutmuyor bütün gün kucağımda taşımaktan kollarım bitmiş diye. Uyutup beşiğine koyduğu bebekleri olan anneleri kıskanarak geçecek hayatım. İlk kızım da böyle kucakta uyumuştu haftalarca, en son pes edip ayakta sallamıştım. İlk kızıma hamileyken çok büyük laflar etmiştim sonra hepsini yutmam 1 ayımı almamıştı. Kızım daha 1 aylıkken yapmam dediğim her şeyi yapmıştım. Bunda da aynı yollardan geçmek istemiyorum.
Sonra oturup düşündüm, bugünden tezi yok bu işe dedim el atmak gerek. Ne kadar küçükse o kadar çabuk adapte olur yeni duruma diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. 3-4 aylık olsun gazı bitsin diye beklersem iyice alışacak sonra bıraktırmak imkansız olacak. Ayrıca benim 4 ay çocuğu kucağımda uyutmak gibi bir lüksüm olamaz, 15 güne gider kv. Yalnız kalcaz yani yakında.
Öğlen 3 gibi emzirdim uyudu koltuğa bıraktım 20 dk sonra uyandı. Sonra bir de akşam 7 gibi emzirdim uyudu yine bıraktım koltuğa ve kurulu saat gibi 20 dk sonra uyandı. Geri kalan 3 ile 7 saatleri arasında hiç uyumadı ve %99'u ağlayarak geçti bu sürenin. Az önce yıkadım işte şimdi de emziriyorum uyuyacak, bakalım gecemiz nasıl geçecek. Gündüz uykuları gece uykularının mayasıdır derler, gerçekten eğer gündüz kötü geçtiyse gece uykusu daha saçma sapan oluyor. Birkaç gün belki birkaç hafta, bilmiyorum ne kadar sürer ama bu kucakta uyuma alışkanlığını acilen bıraktırmam lazım kızıma. Hazır kv burdayken bu işi halletmem lazım yoksa o gidince biz aç kalırız. Kucağımda uyuma huyu olmasa, bazen 2 saati geçik uyuyor, o sürede ben akşam yemeğimi de yaparım evi de toplarım, hiçbir işim kalmaz. Sonra isterse hiç uyumasın akşama kadar. Ama sürekli kucakta uyuyunca tam bir kabus oluyor her şey. Evde bir çocuk daha olduğunu düşünürseniz işin zorluğunu anlarsınız. Var mı akıl verecek olan bana :KK43:
insallah en kisa zamanda duzelir diye dua etmekten baska caremiz yok :( benim oglum ne bikac ayi,yanlis degilsem 1yasini gecmisti hala.kucakta uyurdu. yapisik geziyordm cok zordu. ilk aydan sonra dayanamayip yanima yatirmistm gece ve ona da oyle alismisti. yami gece gunduz hep yanyana tenteneydik. hala yanimizda yatiyor kerata. gunduz uykusunda uyanir giderim yanina oylegeri uyur. tabi bu da cok zaman aliyor. nasil basladiysa oyle devam etti. simdi ben de bu defa aynisi olsun istemiyorum ama gorcez.ins basaririz bu defa

öyle yapıcam geçmezse canım 1 2 damla gelip kuruyo altını değiştirirken farkediyorum bende atletinede deyiyo peki neden oluyo bu ilk oğlumda hiç olmamıştı böyle bişey canım acaba bezmi deyip tahriş ediyo yada gazı var diye kendini sıktığı içinmi oluyodur allah korusun iltihap olmasın :KK43:
Büyük ihtimalle zorladığı içindir canm

hayırlısıyla yarın kızımın 40’ı çıkıyor bizde yıkama suyuna altın yüzük ve tesbih atılırmış annem söyledi bende öyle yapıcam herkesin adeti farklı herkes bişey söylüyor kafam karıştı :110:
Aa anlami neymis canim yuzukle tespihin sizin adette güzelmiş hoşuma gitti. Hadi sizde 40lanin bakalım :))

insallah en kisa zamanda duzelir diye dua etmekten baska caremiz yok :KK43: benim oglum ne bikac ayi,yanlis degilsem 1yasini gecmisti hala.kucakta uyurdu. yapisik geziyordm cok zordu. ilk aydan sonra dayanamayip yanima yatirmistm gece ve ona da oyle alismisti. yami gece gunduz hep yanyana tenteneydik. hala yanimizda yatiyor kerata. gunduz uykusunda uyanir giderim yanina oylegeri uyur. tabi bu da cok zaman aliyor. nasil basladiysa oyle devam etti. simdi ben de bu defa aynisi olsun istemiyorum ama gorcez.ins basaririz bu defa

Ya işte ilkler bir şekilde idare oluyor ama 2. De kucakta uyutma tam bir lüks. Gündüz kucakta uyuyan gece beşikte yatar mı? Gece de yanımda. Açıkçası gecede sıkıntı yok çünkü ben bile isteye yatırdım yanımda. Kusar eder görmem diye beşiğe yatırmaya korktum hep ilk kızımda da bunda da. Büyüğüm 6 ay yattı yanımda, sonra beşiğine yattı sıkıntı olmadı. 1.5 yaşına yakın da odasına geçirmiştik.
O süreçlerde ilk kızımda sıkıntı yaşamamıştık, bunda nasıl olur bilemiyorum ama şimdilik inan ki o kadar uzağı düşünecek mecalim yok. Şu kucakta uyumayı bıraktırsam bu yeter.

benim kanamam bitti kizlar dun. bugun 10gunluk oldu bebis. normal dogumda kan kaybi 200-300ml yaziyor,bende 650 ml gitmis, sanirm ondan boyle kisa surdu. sizde durumlar nasil
14 gun bitti canim hala kanamam devam ediyor. İlk 5-6 gün dependler hayatimi kurtardı baya vardi kanamam. Tahminimce dahada süreceği. Öyle görünüyor

sinca sinca cajım geçmiş olsun. Doktora gitmedin mi sıkıntı olur o dikişler.
Y Yslysl valla arkadaşım senin kv'yi okurken sinir oluyorum sen yaşarken Allah sana gani gani sabır versin. Ne zaman gidiyorsunuz kendi evinize? Az kaldı di mi eşinin gelmesine ?
Kuzum saçını başını yolmadan gidemeyecem herhalde. Yarın eşim geliyor. O da ayri bir dert neymiş 40i çıkmamış çocukla yola cikilmazmis anasi veriyor o akillarida ona biliyorum. Tahammülum kalmamis resmen kadın yapıyor yapiyor ben tepki verince ask olsun ne yaptımda böyle yapıyorsun diyor. Çocuğu opmeyin dedim şapur supur öpüyor emziriyorun geliyor aliyor hoppidi hoppidi hoplatiyor çocuk hepsini kusuyor ki uyariyorum bastan da. Valla esim 40i beklerse bana zindana dönen bu dönemde herkese yaşadığı hayatida zehir ederim yeter ya cek cek nereye kadar. Kendi hoplatiyor hoplatma diyorum oğlum annen ne bilir hoplatayim seni diyor.öpüyor iyice kucak çocuğu yaptı askimlar bilmem nelr çocuğa ben bicirik hadi gel uyuyalım dedim bicirik deme oğluma diyor ne diyorsun sen ya dedim sana mi soracam çocuğuma ne diyeceğime,defol git gözüm görmesin seni dedim kafayi yemiş sanki anasi ben degil o

Back
X