• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Gene gaz bizi mahvetti. Acile gittik doktor karnına masaj yaptı sende yap dedi yolladı. Resmen gece olsun istemiyorum. Ağlamaktan bitap düşünüyor yavrum memede almıyor
Oy kuzucuk ya, hiç kıyamam. Benimki de gaz sancısı başladığında almıyor memeyi. Johnson’un masaj yağı var ondan alıp bende yapmayı düşünüyorum. Yatmadan yıkayıp masaj yapsan sende iyileşir belki?

V volveron canım geçmiş olsun değil gözüm aydın dicem. Bir şeyin sebebini bulmak insanı çok rahatlatıyor. İlk kızım kilo değil gramlar alarak büyüdü, bilinçli bir doktora denk gelemedik kim bilir ne derdi vardı yavrumun. Siz erken davrandınız, her şey yoluna girer inşallah.
Bir meme askısı da bende var. Uyanık olduğu sürece yarım saatte bir teklif etsen geri çevirmiyor sağolsun:) Gece iyi dalıp uyumadıysa 3 saatte bir erzirdiğim hiç olmadı benim. Maksimum 2 saat aralıkla emmek istiyor. Bakalım bu iştaha ne olmuş yarın göreceğiz. Hem aşı var hem kontrol. Kaç kilo olduğunu çok merak ediyorum.
3 gündür kucakta uyutmama çalışmaları yapıyoruz, kıyametler kopuyor. Memede uyuyor, dalınca yatırıyorum 5-10-15 canı kaç dakika sonra isterse uyanıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum 3 saat uyumayıp üstüne 10 dk da uyanınca. Sonrasında tabi sesi çıktığı kadar bağırıyor uykusuzluktan. Bugün 2 kez uyutup yanında yattım. 1.'de sık sık uyandı sırtına pıt pıtladım geri uyudu. Bu şekilde 2 saat uyudu. 2.'de daha az uyandı ve pıt pıt gerektirdi ama yanından kalktığım anda tepişmeye başlıyor, yanına yatınca kıpırtısız uyumaya devam. Bu nasıl iş anlamadım. Yarın üstümden çıkardığım kirli badiyi ve 2 tane de kullanılmış göğüs pedini koycam yanına, koklaya koklaya uyusun :))
Yalnız kalana kadar bu uyku işini çözmemiz lazım. Evin işi ve çocuk her şey kalır, aç susuz bekleriz eşim işten gelsin de karnımızı doyuracak yemeği yapayım diye.
Ya şu çocuğu uyutup beşiğine koyan bacılar, şu insana bir akıl verin rica ediciiim, siz hiç mi kucakta memede uyumasına izin vermediniz nasıl oldu da sizin bebeler sizden ayrı uyumayı başarıyor?? Benimkilerin nesi eksik veya sizinkilerin nesi fazla?? Daralıyorum acık, bana yol gösterin yahu :KK43:
Kız anam işin çok zor bizimki de hemen hemen alıştı gibi tabi bu kadar çok değil sanırım biz hatayı küçükler ufaklar diye yanımızdan ayırmadık hiç ben Güney’i emzirip gazını çıkarıp atıyorum hemen beşiğine biraz mırın kırın ediyor sonra duruyor tabi durmadığı ısrarla beni alın diye ağladığı da oluyor o zaman kucağıma alıyorum pışpışlıyorum sakinleşince tekrar koyuyorum böyle bi döngünün içindeyiz :)) geceleri yanımda yatıyor beşiğine koymuyorum kusarsa göremem diye bi de bizim oğlanın şöyle bir huyu var pek ağlamaz ama devamlı mızırdanıp duruyor gündüz mışıl mışıl uyuyor gece kapı gıcırtısı gibi susmuyor yok böyle bir gıcırdama :KK70: bazen beni çileden çıkarıyor öyle sesler çıkarıyor ki anlatamam dere kurbağası mı desem dağ keçisi mi desem ne desem acayip ya :KK70:
Sonuç olarak bu veletler bizi çok güzel kullanıyorlar tabi ki bize ihtiyaçları var yanımızda güvende hissediyorlar o sıcaklığı seviyorlar fakat aşırısı yorucu olabiliyor şöyle yapmayı dene istersen güzelce karnı doyduktan gazı çıktıktan sonra ağlamıyorsa at hemen beşiğine her ağlamasında al kucağına sakinleştir sonra tekrar geri koy ona dokun konuş yanında olduğunu bilsin pış pış pat pat yapabilirsin poposuna biraz yorucu olabilir senin için ama kendi kendine uykuya dalması uyandığında geri uyumaya alışması lazım tabi ufacık bebekten dört dörtlük bir performans beklemiyoruz ama en azından beşiğindeki uyku süresini biraz olsun uzatabilirsin belki Allah yardımcın olsun canım gerçekten çocuk büyütmek sabır işi kaç tane olursa olsun tecrübemiz de olsa bazen yetmiyor tökezlediğimiz anlar oluyor umarım en kısa zamanda bebişleri bi düzene sokabiliriz :))

Son düzenleme:
Alıyor canım ysni süt geliyor onu demek istedim. Uyanamayınca genelde sagdıgımı verip öyle uyandırıyorum
kiz keyifci o zaman uykudanda ödün vermiyor sütten de:)) yesinlerde bir sekilde karınları doyup büyüsünler şöyle ele avuca gelsinler azıcık kaygılarımız azalacak

V volveron canım geçmiş olsun değil gözüm aydın dicem. Bir şeyin sebebini bulmak insanı çok rahatlatıyor. İlk kızım kilo değil gramlar alarak büyüdü, bilinçli bir doktora denk gelemedik kim bilir ne derdi vardı yavrumun. Siz erken davrandınız, her şey yoluna girer inşallah.
Bir meme askısı da bende var. Uyanık olduğu sürece yarım saatte bir teklif etsen geri çevirmiyor sağolsun:) Gece iyi dalıp uyumadıysa 3 saatte bir erzirdiğim hiç olmadı benim. Maksimum 2 saat aralıkla emmek istiyor. Bakalım bu iştaha ne olmuş yarın göreceğiz. Hem aşı var hem kontrol. Kaç kilo olduğunu çok merak ediyorum.
3 gündür kucakta uyutmama çalışmaları yapıyoruz, kıyametler kopuyor. Memede uyuyor, dalınca yatırıyorum 5-10-15 canı kaç dakika sonra isterse uyanıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum 3 saat uyumayıp üstüne 10 dk da uyanınca. Sonrasında tabi sesi çıktığı kadar bağırıyor uykusuzluktan. Bugün 2 kez uyutup yanında yattım. 1.'de sık sık uyandı sırtına pıt pıtladım geri uyudu. Bu şekilde 2 saat uyudu. 2.'de daha az uyandı ve pıt pıt gerektirdi ama yanından kalktığım anda tepişmeye başlıyor, yanına yatınca kıpırtısız uyumaya devam. Bu nasıl iş anlamadım. Yarın üstümden çıkardığım kirli badiyi ve 2 tane de kullanılmış göğüs pedini koycam yanına, koklaya koklaya uyusun :))
Yalnız kalana kadar bu uyku işini çözmemiz lazım. Evin işi ve çocuk her şey kalır, aç susuz bekleriz eşim işten gelsin de karnımızı doyuracak yemeği yapayım diye.
Ya şu çocuğu uyutup beşiğine koyan bacılar, şu insana bir akıl verin rica ediciiim, siz hiç mi kucakta memede uyumasına izin vermediniz nasıl oldu da sizin bebeler sizden ayrı uyumayı başarıyor?? Benimkilerin nesi eksik veya sizinkilerin nesi fazla?? Daralıyorum acık, bana yol gösterin yahu :KK43:
ben beşiğinde sallamadan uyutanlardanım canm diğer 2 çocuk daha iyiydi kızım birazcık oyalatıyor,emzirip koyuyorum genellikle orda uyuyor kendi akşamları ağlama saati var ozaman da beşiğinde sırtını sıvazlayıp usulca piş piş diyorum ama sallamak kesinlikle yok

Selam kızlar, teli kızımdan alabilirsem okuyorum ama genelde şarjını bitirmiş olduğundan bakamıyorum haliyle.

Yarın yeniden okula gidicek, 1 haftadır beni okula götür diye yalvarıyordu inşallah vazgeçmez devam eder ♥

V volveron canım çok geçmiş olsun, inşallah diyetine uyarak tüm sıkıntılarınınızdan kurtulursunuz. Biberon olarak ne kullanıyorsun sen? Neden boğulma tehlikesi geçiriyor bebiş? Allahım korusun gerçekten çok zor, gerekirse biberonu değiştir, avent çekmeden vermiyor mamayı, çenesi yoruluyosa kuzunun dinlenme esnasında gelen süt genzine kaçıyordur belki?

Bu arada şimdilik müsaitiz bizde 7-24 memedeyiz resmen ama ben misafir yanında falan emzirmeyi sevmediğimden biri gelince saatlerce başka odada durmak olmuyo. Şimdi rahat rahat emziriyoruz, misafir yanında illa biri daha olmalı. Az daha büyüsünler rahatlarız dicem de her yaşın her ayın başka derdi var, yeter ki sağlıklı olsunlar ne diyelim ♥
Tesekkurederim canim biberonavent kullaniyoruz mama yi.degistik laktozsuz olani verdi dr bir de laktaz enzimi veriyorum emzirme oncesi cok şükür dün kusmadı laktozdan kaynaklı imis bizimki
Bizim bebelerin hepsi meme de kalayım istiyorlar ama anne kokusuna da ihtiyaclari var kiyamiyorum ben bir de bebeklik donemi ni pek sevmiyorum biraz ele avuca gelsinler istiyorum

Ağzına damlatacaksan 3, kaşığa damlatıp vereceksen 5. Bize de aynısını verdiler ben kullanıyorum.
Sağol canım 3,5 ordan kafami karistirmis sanirsam 3 damlatiyorum 2 gündür bende.

d vit3 günde 3 damla
Sagol canım

Aysimacık bu gece 8 saat uyumuş tabi bende uyanmadım iyi ki şekeri falan düşmüyor uyandığında fıldır fıldır bakıp iyice doyurdu karnını
8 mi cidden mi masallah araliksiz uyumus biz gece 12den sonra 3 kez uyandik ama maşallah bu gece beni fazla zorlamadi bnm pasada
Aynen canım baya keyfine düşkün paşa. İnşallah Bi an önce toparlarlar :)
Paşaların genel keyfi bence bizimkide memeyi agzina alıyor memeden emmeden süt aksın istiyor akmayincada yaygarayi koparıyor:))

Sağol canım 3,5 ordan kafami karistirmis sanirsam 3 damlatiyorum 2 gündür bende.

Sagol canım

8 mi cidden mi masallah araliksiz uyumus biz gece 12den sonra 3 kez uyandik ama maşallah bu gece beni fazla zorlamadi bnm pasada

Paşaların genel keyfi bence bizimkide memeyi agzina alıyor memeden emmeden süt aksın istiyor akmayincada yaygarayi koparıyor:))
9 da uyumuştu 4 buçuk ta uyandı canm sonra saat başı kalkmaya başladı ama o 8 saat beni çok güzel dinlendirdi akşam elimi kaldırmaya.halim yoktu sağolsun hissetti demek ki :).Sizde iyi uyumuşsunuz canm 3 defa iyi maşallah

Back
X