V
volveron
canım geçmiş olsun değil gözüm aydın dicem. Bir şeyin sebebini bulmak insanı çok rahatlatıyor. İlk kızım kilo değil gramlar alarak büyüdü, bilinçli bir doktora denk gelemedik kim bilir ne derdi vardı yavrumun. Siz erken davrandınız, her şey yoluna girer inşallah.
Bir meme askısı da bende var. Uyanık olduğu sürece yarım saatte bir teklif etsen geri çevirmiyor sağolsun:) Gece iyi dalıp uyumadıysa 3 saatte bir erzirdiğim hiç olmadı benim. Maksimum 2 saat aralıkla emmek istiyor. Bakalım bu iştaha ne olmuş yarın göreceğiz. Hem aşı var hem kontrol. Kaç kilo olduğunu çok merak ediyorum.
3 gündür kucakta uyutmama çalışmaları yapıyoruz, kıyametler kopuyor. Memede uyuyor, dalınca yatırıyorum 5-10-15 canı kaç dakika sonra isterse uyanıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum 3 saat uyumayıp üstüne 10 dk da uyanınca. Sonrasında tabi sesi çıktığı kadar bağırıyor uykusuzluktan. Bugün 2 kez uyutup yanında yattım. 1.'de sık sık uyandı sırtına pıt pıtladım geri uyudu. Bu şekilde 2 saat uyudu. 2.'de daha az uyandı ve pıt pıt gerektirdi ama yanından kalktığım anda tepişmeye başlıyor, yanına yatınca kıpırtısız uyumaya devam. Bu nasıl iş anlamadım. Yarın üstümden çıkardığım kirli badiyi ve 2 tane de kullanılmış göğüs pedini koycam yanına, koklaya koklaya uyusun :))
Yalnız kalana kadar bu uyku işini çözmemiz lazım. Evin işi ve çocuk her şey kalır, aç susuz bekleriz eşim işten gelsin de karnımızı doyuracak yemeği yapayım diye.
Ya şu çocuğu uyutup beşiğine koyan bacılar, şu insana bir akıl verin rica ediciiim, siz hiç mi kucakta memede uyumasına izin vermediniz nasıl oldu da sizin bebeler sizden ayrı uyumayı başarıyor?? Benimkilerin nesi eksik veya sizinkilerin nesi fazla?? Daralıyorum acık, bana yol gösterin yahu