2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Hadi bakalım, yazarsın burdan hocayı nasıl bulduğunu, belki değişmiştir :):) 4 yıl geçti :):) Normalde nereye gidiyorsun, ah eskişehirrr özledim :):)
Tamam canım yazarım :) Takipte biraz karıştı bizim normalde yunusemre devlete gidiyorum doktorum Teoman Haluk Minsin ama orda da doğumhane yeni kuruluyor benim doğumuma yetişmezse diye ümit hast.de Talat Remzi Demirkol a da bir kez gittim ara ara orayada gideceğim.

Kızlar Günaydın :) üç gündür sağ tarafım ağrıyor ama şiddetli değil kısa süreli. okuduğuma göre şu haftalarda normalmiş rahim genişliyormuş. geçen de sol tarafımda 8 kez su balonu patlaması gibi hafif şeyler oldu komikti :))

ben zeytinyağı kullanıyorum şu an. pahalı çatlak kremlerinden alınmalı mı emin değilim açıkçası. Lierac falan.

Hanımlar bana mi denk geliyor bilmiyorum ama ilk bebegimde bütün testler özelde, simdi ise kadın dogum hastanesinde yaptırıyorum ozelde dediğiniz gibi uzun uzun bakiyorlar bol usg fotosu veriyorlar ama verdikleri raporu inceledigimde devlet daha detaylı bakıyor mesela ilkinde ikili testte burun kemiği ve ense kalınlığına bakılmış, fakat ikincisi devlette mide cebi, mesena, kan akışı, baş cevre buyuklugu vs.filan hep incelendi ama dr fazla konusmuyordu, ilkinde detaylı usg özelde yapıldı bir damarda daralma olduğu icin dr devlete perinotoloji uzmanina yonlendirdi mesela, bu gebelimde ise Devlet Hastanesi'nde zaten uzman var gerekli görülürse perinotologa yonlendirilir. Acaba fazla açıklama yapmiyorlar diye incelemiyorlar gibi bir algı mi olusuyor devlette, aslinda cok hastaları oldugu icin cok da tecrubeleri var..
Canım benim gittiğim perinatalog üniversite hastanesinde hoca ama kendi muayenehanesinde yapıyor ayrıntılı usg orada bakmıyor. 12. Haftada ense kalınlığını hoca kendisi yokmuş asistanı yaptı yarım saatten fazla sürdü Üniversite hastanesinde bende memnun kaldım ondan. Bazıları uzun uzadıya baksa da bazıları hemen bitiriyor işi değişiyor yoğunluklarına göre sanırım

Canım benim gittiğim perinatalog üniversite hastanesinde hoca ama kendi muayenehanesinde yapıyor ayrıntılı usg orada bakmıyor. 12. Haftada ense kalınlığını hoca kendisi yokmuş asistanı yaptı yarım saatten fazla sürdü Üniversite hastanesinde bende memnun kaldım ondan. Bazıları uzun uzadıya baksa da bazıları hemen bitiriyor işi değişiyor yoğunluklarına göre sanırım
Allah hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın, ben de ilk başta anlamıyordum." Aa bak ozeldeki dr ne kadar cok foto verdi bebeği uzun gösterdi filan" diyordum sonra Metehanın raporu ile karsılastırdım meger devletteki dr daha detaylı incelemis insan karşılaştırınca anlıyor. Tabi her annenin hakki detaylı bilgi verilmesi ama dedigin gibi yoğunluktan fazla konusmuyor drlar

ben de hindistan cevizi yağı almayı düşünüyorum.Daha erken mi acaba?
hindistan cevizi yağım var aslında bir kavanos fakat bu yağ normalde saç için kullanılıyor ben oyüzden almıştım. ve tüylendirme yaptığınıda duydum oyüzden onu kullanmak istemiyorum canım. erken değişl bence başla canım

Ben üşenmeyip tüm vücuduma sürüyorum :) Özellikle göğüs uçlarına bolca sür arkadaşım. Emzirirken rahat edersin diyorlar
Ama göğüs ucunu masaj yapmak iyi değil diye okumuştum burda .
Ben gobegime ve kalçalara sürüyorum ama yinede yirtilacakmis gibi hisediyorum.

Ben hiçbir şey kullanmıyorum karnımda iki yerde çatlak gördüm :) olacağı varsa oluyor ama önlem almakta iyidir diye düşünüyorum. Ne kullansam diye düşünüyorum
Bende kuruluk çok var pul pul dokuluyor, cildim rahatliyor surunce eger usenmezsen kakao yagi en iyisi, eritmek gerekiyor, ama ilk aylar hindistan cevizi yağı işimi goruyor, ben son aylar kakao yağını kullanirim diye düşünüyorum. Son aylar catlama daha cok oluyor benim bütün catlaklar son 1 ay kala oldu. Olacagi varsa oluyor elbet ama kullanırsak daha az catlayabiliriz :KK66:

Yani kizlar bilmiyorum ben Istanbul'da yasiyorum, buradaki devlet doktorlari hastadan bikmis gibi davraniyor. O kadar yogunlar ki iki hasta birden içeri alıyorlar. Dolayisiyla çok ilgilenemiyorlar.

Sorduğun soruya canı isterse dogru duzgun cevap veriyor, gelen hasta kitlesi genelde sosyo ekonomik olarak düşük olduğu için herkesi aynı kefeye koyuyorlar. Ben cahil değilim, iletişim kurabilirim, kendimi ifade edebilirim yani artistlik yapmalarına gerek yok :işsiz:

Herkesin kendi kararı tabi ama ben tercih etmiyorum . Sağlık konusunda parayı düşünmeyiz eşim de ben de . Bu sebeple özelleri tercih ediyoruz. Bebek doğunca da özel sağlık sigortası yaptıracağız insallah.

ben zeytinyağı kullanıyorum şu an. pahalı çatlak kremlerinden alınmalı mı emin değilim açıkçası. Lierac falan.
En sağlıklısı gerçek Zeytinyağı veya badem yağı. E vitamini ampül de eczaneden alıp bunların içine katabilirsiniz. Çok pahalı şeylere gerek yok. Benim ilkinde göğüslerim Çok çatladı hatta bacaklarımın arası afedersiniz kalçamın aralarına kadar çatladı ama göbeğimde sadece 3 tane ince çatlak oldu. Bazı vücutlar çatlamaya müsait

Yani kizlar bilmiyorum ben Istanbul'da yasiyorum, buradaki devlet doktorlari hastadan bikmis gibi davraniyor. O kadar yogunlar ki iki hasta birden içeri alıyorlar. Dolayisiyla çok ilgilenemiyorlar.

Sorduğun soruya canı isterse dogru duzgun cevap veriyor, gelen hasta kitlesi genelde sosyo ekonomik olarak düşük olduğu için herkesi aynı kefeye koyuyorlar. Ben cahil değilim, iletişim kurabilirim, kendimi ifade edebilirim yani artistlik yapmalarına gerek yok :işsiz:

Herkesin kendi kararı tabi ama ben tercih etmiyorum . Sağlık konusunda parayı düşünmeyiz eşim de ben de . Bu sebeple özelleri tercih ediyoruz. Bebek doğunca da özel sağlık sigortası yaptıracağız insallah.
Eğer İstanbul'daysan Zeynep Kamil Kadın Doğum hastanesini onerebilirim. Dediğin bazı hastaneler icin cok doğru evime yakın 5dk uzaklıkta Ümraniye Kadın Dogum Hastanesi var kapısından gecmem oyle diyim canim

Çatlaklar için ilk hamileligimde lierac aldim, bir iki kez sürdüm sonra sklip bıraktım hiç çatlağım yok. Bizde zaten pek olmaz , genetik galiba bu

Şimdi de herhangi bir önlem almayı dusunmuyorum, yağlarla uğraşmayı hiç sevmiyorum ya içim bir tuhaf oluyo onları sürerken :KK45:

Kızıma banyodan sonra yağ süremezdim, eşim sürerdi . Vicik vicik icim almiyo benim :KK53:

Bu kullandığımız yağlar umarım bize kıl olarak geri dönmez :KK49:tüylenme yapıyor bazı yağlar benimkisi badem yağı ve uzum çekirdeği yagi karışımı.

Back
X