2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Allah her iki yavrunada saglikli sihhatli kavusturur insallah canim. Transfuzyonmu olusmus bebeklerde?

Canim fetal dna testi hakkinda butun doktorlar bilgi veriyor. Fakat perinatolog kontrolunde sorun veya riskli durum gorulurse yaptirilmasi gerekli. Bence perinatolog kontrolunu bekle. 12. Hafta ve 22. Hafta hersey yolunda ise yaptirmazsin.

Günaydın kızlar dün kontrolüm vardı.Devlet hastanesinde bir doktora göründüm bana dikaryonik diamniyotik yani çift yumurta dedi.Kendi doktorum bana hep tek yumurta demişti.Hatta dünkü doktora sordum emin misiniz çift yumurta diye dedi evet 2 kesede 2 ayrı plesantadaymış.Her gittiğimde yeni biŕsey öğreniyorum.Kafam çorba oldu.Ayrıca dedim perinatolojiye yönlendirin gerek yok dedi şimdilik.

zor durumda olan herkesin Allah yardımcısı olsun. çoğumuzun zor dönemlerden geçtiğini düşünüyorum. inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız ve son olur.
benimde çift kese tek plasenta. hep çift yumurta ikizi dmeişlerdi ama tekmiş meğerse..

Canım ense kalınlığına bakılan ultrason 12. Haftada yapılıyor. Birde detaylı ultrason var 19-24 haftalar arasında yapılıyır. Benimki yatın yapılacak nasipse 19+6 olacak bebekler

Canim cift plesesanta ve cift kese tek yumurta ikizlerindede oluyor. Benimde ilk baslarda bazi doktorlar cift bazilari tek yumurta ikizleri demislerdi. Perinatologa sordugumda tek plesanta buyuzden tek yumurta ikizi demisti.

Bu testlerle neden ilgileniyorsunuz? Eger test sonucu bir anomali bozukluk varsa gebeligi sonlandirmayi düşünüyorsaniz yaptirin ama ben her durumda bebeklerimi istiyorum diyorsanız hic gerek yok. Hem bosuna masraf hemde sonucta bir olumsuzluk cikarsa, gebelik surecinizi kendinize zehir edeceksiniz. Bunu dusunun derim.

Ben hic bir testi yaptirmadim. Rutin kan idrar tahlilleri disinda.

Doktorum aklıma soktu. Yaptırın böyle bi test var dedi. İkili test sizlerde ise yaramıyor ikizlerde yapılmıyor dedi. Sanki yapmamız şart gibi hissettim . Tüp bebek hamilelerine mi yapmak zorundasınız gibi davranıyorlar anlamadım . Zaten zor olan bir hamilelik bi de doktor böyle bi şey var ikili test ise yaramıyor diye ısrarla anlatınca panik yaşadım haklı olarak

Bende tup bebek hamilesiyim. Perinatologum ikili uclu testler yanlis sonuçlar veriyor ama istersen fetal dna testi var yaptırabilirsin dedi bende istemediğimi soyledim, yapmadık.
Bu surecte bizim icin onemli olan, duzenli doktor kontrolü, dinlenme, iyi beslenme, moral, her gun duzenli tansiyon olcun, asm'de rutin kan ve idrar tahlillerinizi yaptirin duzenli olarak ve doktorunuza kontrol ettirin yeterli bence.

Canim cift plesesanta ve cift kese tek yumurta ikizlerindede oluyor. Benimde ilk baslarda bazi doktorlar cift bazilari tek yumurta ikizleri demislerdi. Perinatologa sordugumda tek plesanta buyuzden tek yumurta ikizi demisti.
Bana da dr um çift kese çift plesanta dedi çift yumurta dedi ama şimdi benim de tek olma ihtimali var mı yani valla ne zormuş bu ikiz hamilelik

Bana da dr um çift kese çift plesanta dedi çift yumurta dedi ama şimdi benim de tek olma ihtimali var mı yani valla ne zormuş bu ikiz hamilelik
Canim tek yumurta ikizleri 3 farkli formda oluyor: cift plesanta cift kese, tek plesanta cift kese ve tek plesanta tek kese. Bunlar tamamen embriyonun bolunme zamaniyla alakali. Ama cift yumurta ikizleri sadece cift plesanta ve cift kese icinde oluyor. Yani evet senin cift plesanta cift kese oldugundan tek yumurta ikizi de olabilir cift yumurta ikizide. Benim karistirma sebepleri tek seferde 2 embriyo transfer edilmesiydi. Dikkaysiz olan doktor direk 2 embriyo transfer edilmis ozaman cift yumurta ikizi diye solemisti plesantaya bile bakmadan. Ama alaninin en iyilerinden olan emekli prof aradaki zar cok ince bence bunlar tek yumurta ikizi demisti 8-9 haftalikken. Bende perinatoga acikladim biri oyle biri boyle diyo diye. O da plesanta durumundan dolayi kesinlikle tek yumurta dedi. Aman saglikli olsunlarda herseyin basi o. Aynen canim ikiz gebelik cok zormus sonlara dogru daha iyi anliycaksin :)

İçim rahatladı tüp bebek hamilesinin de böyle yaptırmaması. Normal gebelik de ikiz annelerinin çoğu duymamış bebekleri doğanlar var haberleri yok. Bu testten . Bende acaba tüp bebek olduğu için mi benden istediler diye düşündüm . Doktorun ayda bir kontrol yeter dedi.

Canim benimkide tup bebek bende yaptirmadim. Benim embriyolar pgt li olmasina ragmen perinatolog kesin teshis fetal dna ile konuyo, yaptirabilirsin demisti. Ben sordugumda gerek varmi diye riskli bir durum gormuyorum bence gerek yok demisti. Sanirim onlar bilgi vermek zorunda olduklari icin anlatiyorlar. Buarada ikiz gebelerin rutin kontrolunun 2haftada 1 yapilmasi gerekiyor. Bazi arkadaslarimiz kendi kadin dogumcularinin yaninda perinatiloga da kontrol oluyorlar onlarin perinatolog kontrolleri ayda 1 oluyor. Benim fikrim ikiz gebelerde tecrubeli bir kadin dogumcuya gitmen. Ikizlerin riskleri coktur. Buyuzden gittigin hastanenin 3. Seviyede yeni dogan yogun bakimida mutlaka olsun derim ben.

. Sağlıklı olsunlar inşallahta ben zorluklara razıyım benim doğal yolla gebelik ama onda da yumurtanın bölünme durumu oluyormuş sanırım bakalım şimdilik çift diyorlar ileride değişecekmi açıklama için tşk ederim

Selam canim aa bayada olms zmaan aslnda hep sizlerden duydm bunlari bende suphe ediyorum artik:) hayirlisi ve saglklisi olsn ins senin icin canim. Benmde cift kese ve ayri hersey. Detyli ultrasnda soracam ozellkle perinatologa:)

Canimm aydinlattin bizleri sagolasin❤ benimde 2 embriyo transferiydi farkli doktorada gtmstm ayni dedi bakalim perinatolog detaylida ne dicek:)

Benim doktorun ayda bir kere gelsen yeterli dedi. Hatta mart ortasına tarih verdi . Farklı şehirde olduğumuz için mi diye düşündüm . Bir ay çok uzun süreç gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…