- 4 Şubat 2018
- 86
- 67
- 8
- 38
- Konu Sahibi perikanadi
-
- #3.041
Öncelikle gözün aydın.Bir an önce kucağına alırsın inşallah.Kaçıncı haftadaydın?bebeklerin kilosu nasıl?Sakın üzülme ben 3 hafta boyunca ağladım ama şimdi yanımdalar neden üzmüşüm kendimi diyorum.sütün etkilenmesin sakın üzülme.önemli olan sağlıklı olmaları.Allah razı olsun. Benim de durmadılar. Bugün doğum yaptım. Küveze koydular yavrularımı
Çok geçmiş olsun, Allah kalan yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, bu konuda bir bilgi sahibi değilim. Sadece yazmak istedim.Arkadaşlar hepinize merhaba. Allah hepimizin yavrularını kucağına almayı nasip etsin. Bende 2 hafta öncesine kadar ikiz bebek annesiydim bebeklerden birisinin kalbi 8 haftalıkken durdu çok üzgünüm. Diğer kuzumun durumu iyi çift yumurta ikizi bu arada. Şuan 10 haftalık ama ben çok endişeliyim bu bebeğiminde kalbi duracak diye çok korkuyorum. Doktor herşey yolunda dese de inanamıyorum yoğun stres altındayım. Bu arada ilk gebeliğim ve tüp bebek. Bu durumu yaşayıp tek bebekle yoluna sağlıklı devam eden var mi acaba ???
Hayırlı olsun ve geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sağlıkla tekrar kavuşursunuz.Allah razı olsun. Benim de durmadılar. Bugün doğum yaptım. Küveze koydular yavrularımı
Benim kızımda öyleydi hep haftasından önde gidiyordu bütün ölçümleri, hiç bir problem olmadı sağlıklı bir bebek olarak doğdu. İkizlerde daha henüz 18+0 ız, senin haftanı bilemiyorum o yüzdensevgili anneler çift yumurtla ikizlerim 30. haftada biri 1.300 digeri 1.600 dü... bebeklerden birisi baş ölçüsüne göre iki hafta önde çıkıyor dr a göre normal bir durum ama beni endiselendiriyo başının büyük olması... hamilelikte yeterince beslenemiyorum mide sorunları yüzünden ..sizin bebeklerin haftaları ve kiloları ne kadar acaba ..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimizi sağ salim kucaklarimiza alalim inşallah
Benimde 30.haftamda biri 1300 digeri 1500 dü.bugün 32.haftaya girdik yarın kontrolüm var bakalım ne kadar oldular.benim daha önceki cocugumda da iki hafta ileri demişlerdi korkma sorun olmuyorsevgili anneler çift yumurtla ikizlerim 30. haftada biri 1.300 digeri 1.600 dü... bebeklerden birisi baş ölçüsüne göre iki hafta önde çıkıyor dr a göre normal bir durum ama beni endiselendiriyo başının büyük olması... hamilelikte yeterince beslenemiyorum mide sorunları yüzünden ..sizin bebeklerin haftaları ve kiloları ne kadar acaba ..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimizi sağ salim kucaklarimiza alalim inşallah
Evet, doğumdan sonra bulunduğunuz ilçenin Kaymakamlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuru yapmanız gerekiyor. Hanede kişi başı gelirin asgari ücretin 3/1 oranında oması gerekiyor o da 690 tl gibi bir tutar. Kişi başına düşen gelir bunun altındaysa çocuklar 2 yaşını doldurana kadar her ay 150 tl yardım verecekler. Ben maalesef faydalanamıyorum :)İkiz gebelikte devlet yardımı varmış. Haberiniz var mı?? Sartlara baktım tam anlayamadım sanki. Böyle haklarımız varsa bilelim ve kullanalım
Seker mantari besler; dikkat edin yememeye calisib derin.Benim de şiddetli kaşıntı var canım karaciğer enzimleri normal ama tatlı yersem iyice azitiyor dikkatimi cekti
Ee o zaman bende faydalanamıyorum ben çalışmıyorum ama eşim öğretmen.Evet, doğumdan sonra bulunduğunuz ilçenin Kaymakamlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuru yapmanız gerekiyor. Hanede kişi başı gelirin asgari ücretin 3/1 oranında oması gerekiyor o da 690 tl gibi bir tutar. Kişi başına düşen gelir bunun altındaysa çocuklar 2 yaşını doldurana kadar her ay 150 tl yardım verecekler. Ben maalesef faydalanamıyorum :)
Canım ben ıspartadayım bizde bulamadık. Maalesef karaborsa yapıyorlar ilaç 9.5lira çok ucuz ama saklıyorlar. Eşim eczacının birinin üstüne gitti biraz çirkef davrandı bir tane var deyip verdiler. Prepar için taa antalyaya gitti 10 liralık ilaç. Eczacıları tehdit edin cimere bimere sağlık bakanlığına yazın yalan söylüyorlar. Dişini gösterince hemen bir tane var deyip satıyorlarArkadaşlar bugün dr gittim 6+1 gebelik haftası keselerin etrafında kanama alanı vardı çok korktum dr iğne yazdı ama hiçbir eczanede yok siz nerden buldunuz yardımcı olurmusunuz lütfeniğnenin adı proluton depot 500mg lütfen yardımcı olurmusunuz izmirde oturuyorum ama türkiyenin heryerinden getirebilirim kargo aracılığıyla
O sancılar çok normal ben artık peçeteye korkarak bakıyordum kesin kanngöreceğim diyordum bişi yoktu şükür. Ama sen yine tedbiri elden bırakma kişiden kişşye değişebilirMerhaba arkadaslar,
Cevap yazab arklarima tesekkurler; o gun malesef turoid ilacimi almadim; o gunu atlamis oldum artik saat kurup yataktan kalkmadan once ilaci atiyorum agzima.
Bir aey daha danismak istiyordum, bazen afedersiniz wc’ye ciktiktan sonra ve o gun biraz kendimi yorduysam vajina bolgemde bir agri hissediyorum; boyle bir sey yasayaniniz var midir? Henuz 9 haftaligim; hala projestan ignesi vuruluyorum; bu nedenle aslinda bir yandan icin rahat ama wc’ye kosarak kanamam var mi diye kontrol etme ihtiyaci duyuyorum...
İlaç bulunmuyor maalesef. Firma zam bekliyor piyasaya sürmüyor bilerek çünkü onların tekelinde bu iş. Eczanelerde tanıdıklarına ayırtıyor. Clexane da da durum aynı. Firmalar ve devlet Aralık ayından beri anlaşamadı zam olayındaArkadaşlar bugün dr gittim 6+1 gebelik haftası keselerin etrafında kanama alanı vardı çok korktum dr iğne yazdı ama hiçbir eczanede yok siz nerden buldunuz yardımcı olurmusunuz lütfeniğnenin adı proluton depot 500mg lütfen yardımcı olurmusunuz izmirde oturuyorum ama türkiyenin heryerinden getirebilirim kargo aracılığıyla
çok teşekkür ederim şuan o kadar zor durumdayimki ilaç kaç para dese hemen alacağım eşime söyleyeyim bi bakalım bulabilecekmiyizCanım ben ıspartadayım bizde bulamadık. Maalesef karaborsa yapıyorlar ilaç 9.5lira çok ucuz ama saklıyorlar. Eşim eczacının birinin üstüne gitti biraz çirkef davrandı bir tane var deyip verdiler. Prepar için taa antalyaya gitti 10 liralık ilaç. Eczacıları tehdit edin cimere bimere sağlık bakanlığına yazın yalan söylüyorlar. Dişini gösterince hemen bir tane var deyip satıyorlar
ben zamlı alırım hiç sorun değil zaten eczacıya söyledim kaç para olursa olsun getirdin dedim ama yok diyorlarİlaç bulunmuyor maalesef. Firma zam bekliyor piyasaya sürmüyor bilerek çünkü onların tekelinde bu iş. Eczanelerde tanıdıklarına ayırtıyor. Clexane da da durum aynı. Firmalar ve devlet Aralık ayından beri anlaşamadı zam olayında
Canim hangi ilac bir tekrar soyler misin?çok teşekkür ederim şuan o kadar zor durumdayimki ilaç kaç para dese hemen alacağım eşime söyleyeyim bi bakalım bulabilecekmiyiz
ben zamlı alırım hiç sorun değil zaten eczacıya söyledim kaç para olursa olsun getirdin dedim ama yok diyorlar
Tabii ki dinleniyorum simdi mesela; yok bende de kan ama cok akintim var benim de tabii... normal hamilelikte zaten sanirim...O sancılar çok normal ben artık peçeteye korkarak bakıyordum kesin kanngöreceğim diyordum bişi yoktu şükür. Ama sen yine tedbiri elden bırakma kişiden kişşye değişebilir
Proluton depot 500 mgCanim hangi ilac bir tekrar soyler misin?
Canım eczacının elinde olan bir şey değil maalesef bu firma depolara ilaç vermiyor haliyle eczanede de ilaç bulunmuyor. Mesele parası değil yani. Zam konusunda anlaşamayan firmalar ve sağlık bakanlığıçok teşekkür ederim şuan o kadar zor durumdayimki ilaç kaç para dese hemen alacağım eşime söyleyeyim bi bakalım bulabilecekmiyiz
ben zamlı alırım hiç sorun değil zaten eczacıya söyledim kaç para olursa olsun getirdin dedim ama yok diyorlar
Yanlış anladınız konuyu biliyorum ama arkadaş eczacının elinde vardı ama karaborsa yapıyorlar diyince dedim zaten pahalı bi ilaç değilCanım eczacının elinde olan bir şey değil maalesef bu firma depolara ilaç vermiyor haliyle eczanede de ilaç bulunmuyor. Mesele parası değil yani. Zam konusunda anlaşamayan firmalar ve sağlık bakanlığı
Anladım canım. Tanıdığınız eczane varsa onlarda başka illere sorabilir aklında bulunsun. Benim bulunduğum bölgede yok maalesef bende bulamadım. Tüp bebek yapan arkadaşın elinde varmış şimdilik o verdi bakalım sonrasına düzelir inşallahYanlış anladınız konuyu biliyorum ama arkadaş eczacının elinde vardı ama karaborsa yapıyorlar diyince dedim zaten pahalı bi ilaç değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?