2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

k.
gündüzler bir şekilde geciyorda geceleri sabaha kadar geziyorum bütün odaları aynı yöne yatmaktan kalca kemiklerim agriyo ve her gün daha da zor olmaya başladı rabbim yardımcımız olsun.

Aynen benim doktorum da baktığını söylemedi herşey yolunda diyor.yalnız son kontrolde bebeklere baktıktan sonra rahmine doğru indi acaip bastırdı sanırım ölçüyor.

Kızlar benim doktorum bakıyorsa da bana söylemiyor, daha hiç ölçmedi, sağlıklıyız böyle devam diyor hep. Ama bir risk görse söyler herhalde, sormama gerek var mı bilemedim.
Geçen hamilelğimde benimkide hiç söylemiyordu erken doğumla kaybettik. Bu hamileliğğmde o doktor a gittiğimizde ben hatırlatıyorum ama karından ölçüyor. Birde prof gidiyorum o 12. Haftadan beri her gidişimizde hem karundan hem alttan ölçüyor. Şimdiye kadar herşey normal diyordu hiç risk yoktu ama 20. Hafrada kontrolde 2 nin altına düştü acil serklaj yapıldı. İyiki yapmışız diyor çünkü bebeğin eşi dışarı çıkmış iterek dikmiş az daha dursak doğuma gelecektik yine

İşte sizin gibi olayları duyunca bir stres oluyorum bende.kontrole gittiğimde Sorayım daha 3 hafta var ama

Çok geçmiş olsun yeniden, daha önceden de konuşmuştuk bunu. Ben de şöyle düşündüm, acaba tüp bebekle hamile kalanlarda daha mı çok dikkat ediyorlar bu duruma, benim kızımda da hiç ölçmemişti doktorum ya da ölçtüyse de söylememişti. O Proftu bu doktorum Doç. ikisine de çokj güvenirim. 15 Martta eski doktoruma gideceğim Eskişehire, Prof olana bakalım ben de bir sorayım bu durumu.

Benim drum 20. Haftaya kadar hiç ölçmemişti diğer gebeliklerimde de 20 haftadan itibaren ölçmeye başladı sonra her randevuda ölçüldü, vaginal ultrason cihazı ile ölçüyor rahim ağzı uzunluğunu

Belki benim öyküm olduğu içindir. Bunlarda ikiz olunca daha temkinli gidiyordu r

Kızlar benim doktorum bakıyorsa da bana söylemiyor, daha hiç ölçmedi, sağlıklıyız böyle devam diyor hep. Ama bir risk görse söyler herhalde, sormama gerek var mı bilemedim.
Canım ben özellikle soruyorum ama o ölçmüş oluyor zaten. Bir sıkıntı görürsem vajinal bakarım dedi. Benim daha önceden küretajlarım var, histereskopi, hsg ve yumurta toplamalar oldu bunlar da riski artırıyor sürekli rahme müdahale olduğu için

Merhaba kizlar

Bugun benim kontrolum vardi. Idrarin koyu renk olma durumunu sorup doktoruma yazacaktim size.
Enfeksiyon cikmadi bende idrar durumum normal ancak tiroid degerim 3'un altinda olmasi gerekirken, 3.46 cikti. Euthyrox adinda bir ilaca basladik her gun yarim içecekmisim.

Gercekten cok zorlanmaya basladim artik. 3 adim atiyorum her yerim agriyor. Bende geceleri hic yatamıyorum artik. Sonu hayirlisiyla gelir insallah.

Geçmiş olsun canım bende troid ilacına başladım iki haftaya yakın oluyor. Hayırlısıyla bir doğursaydık vakti zamanında

Kuyruğuna gelmişsiniz az daha sabır. Keşke bizde oralara gelebilsek

Ben 7 haftalikken gittim tek kese idi 9 da cift kese gozuktu

Merhaba canim Seninle tamamen benzer şeyler yaşıyoruz. Bende cok fazla ayakta duramiyorum. gecen hafta benim de tsh 4.5 cikmisti. kadin dogumcum endokrine yonlendirdi.Ben dahiliye doktoruna gittim çok düşündü ilaca başlama konusunda az süren kaldı ilk haftalarında olsaydı sinir sistemi gelisimi oldugu icin daha tehlikeliydi hemen başlardık ilaca dedi. Birde birkaç gun arayla tahlil yapıp takip edelim ona göre çok yükselirse ikaca başlayalım. dedi. Bugünkü tahlilimde 3.26 ya düşmüş tsh degerim ilaç kullanmadan. Yalnız ben dereotu tükettim bu arada onun dengeledigini duymuştum sende dene istersen

Amin amin insallah. Senin kac cikti tiroid degerin?
Canım aslında benim ilk hipertroidi olarak başladı yani tsh düşük t3,t4 yüksekti o takip ediliyordu. En son kontrolde tsh gene düşük ama bu sefer t4 de düşmüş. Endokrin uzmanı t4 düşüklüğünü gebelikte sevmeyiz senin hipertroidi hipotroidiye döndü bu sebeple ilaç başlayacağı dedi. Salı tekrar baktıracağım değerlere duruma göre ilaç dozu artacak yada azalacak. Tsh değerim 0,11 civarındaydı

Evet ayni seyleri yasiyoruz. Periyodumuzda ayni demekki bu donemlerde normal bu durumlar. Dahiliye doktoru aslinda ilac vermeme de gerek yok organ gelisimi tamamlanmistir onu etkilemez ama ileri surecte zeka gelisimini etkileyebiliyor. Cokta yuksek cikmamis deger ama yinede riske atmayalim dedi. Ilaci yarim icecegim zaten.
Dereotunu hic bilmiyordum. Iyiki soyledin hemen aldirayim esime. Aslinda hamd olsun son 1 haftaya kadar iyiydim. Ama 1 haftadir kendimi asiri agir hissediyorum. Dönemiyorum, oturdugum yerden kalkmam zor oluyor, yururken bacaklarimin arasi cok agriyor. Bugun apartmandan taksiye cok zor yurudum. Yinede cok şükür, Allah baska dert sıkıntı vermesin. 3-4 hafta daha dayanacağız insallah.

Benim t3 t4 normal cikti. Sadece tirod yuksek. Yarim kullan yeterli hapi dedi. Insallah seninde normal seviyeye doner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…