- 14 Nisan 2019
- 2.155
- 5.691
- 88
- 32
- Konu Sahibi perikanadi
-
- #6.241
2 yada 3 saatte bir 45 50 ml mama yada anne sütü bazen 4 saati buluyor benim kızım oğlum 2 saaatte bir besleniyor 2 tane olunca düzen kurmak çok zor ben hala kuramadım duzenMerhaba kuvozden çıktıkeve geldik buraya yazmaya fırsat bulamadım bir türlü. Ama yavaş yavaş sistem oturtmayı düşünüyorum.
Hastanede bebekleri 3 saate bir besliyorlardi evde bazen bu süre uzuyor çünkü uyandırmakta güçlük çekiyorum bazen de uyanıkken emmiyorlar. Biberon alımı sorun yok ama içini bitirme sıkıntısı var. Siz 1 aylık bebeklerinizi nasıl kaç saatte bir beslediniz?
1 hafta kontrolleri sanirim.Yok.hic korkma sorun cikmayacak..Sadece cok sistematik besle.Bence en onemlisi o.Ilk 3 ay kilo alma konusunda zirve yapiyolarken en ust limitte alsinlar.2 kiloyu asmislardir da taburcu etmislerdir zaten .Allah korusun hastanede yattık 3 gün sonra zor çıktık hocalar kongredeymis nerdeyse yatacaktik daha asistanlar bizim yetkimiz Yok taburcu etmeye dediler. Yarın kontrol var. Bir sorun çıkacak diye çok korkuyorum
Allah korusun hastanede yattık 3 gün sonra zor çıktık hocalar kongredeymis nerdeyse yatacaktik daha asistanlar bizim yetkimiz Yok taburcu etmeye dediler. Yarın kontrol var. Bir sorun çıkacak diye çok korkuyorumIlk ay 2 saati aşmadik hic.Uyandirmasi 45 dk suruyodu.Hatta bir defasinda 1800 dogani acile goturucektik neden uyanmiyor diye.Hastane cok sıkı tembihlemisti 3 saati aşmamak konusunda şekerleri dusuyor dedi.Yani saat kuruyodum ortalama 2 bucuk saatte bir beslenme oluyordu.Simdi 3 e cikardim hatta 4 bile oluyor bazen.Illaki icecekler bitiricekler su anda cok cabuk yoruluyolardir daha cok kucukler cunku.Tavsiyem ne yap ne et uyandir 3 saati aşma.
Evet 2 yi asmislardi şimdi bu yetersiz beslenme yüzünden yarın hastaneye alırlar diye korkuyorum. Zayıf doğan en son kilo vermisti sonra aldı tabi. Şimdi ya kilo verdilerse ve hastaneye yatmak zorundasınız bebekler iyi beslenemiyor derlerse diye korkuyorum1 hafta kontrolleri sanirim.Yok.hic korkma sorun cikmayacak..Sadece cok sistematik besle.Bence en onemlisi o.Ilk 3 ay kilo alma konusunda zirve yapiyolarken en ust limitte alsinlar.2 kiloyu asmislardir da taburcu etmislerdir zaten .
Memeden beslenince 40 ya da 50 ml alıp almadıklarını bilemiyorum ama mama verirken sorun değil zaten. Şu kontrolü bir atlatsaydik hayırlısıyla2 yada 3 saatte bir 45 50 ml mama yada anne sütü bazen 4 saati buluyor benim kızım oğlum 2 saaatte bir besleniyor 2 tane olunca düzen kurmak çok zor ben hala kuramadım duzen
Peki bu 1 hafta kontrolünde neye bakıyorlar?1 hafta kontrolleri sanirim.Yok.hic korkma sorun cikmayacak..Sadece cok sistematik besle.Bence en onemlisi o.Ilk 3 ay kilo alma konusunda zirve yapiyolarken en ust limitte alsinlar.2 kiloyu asmislardir da taburcu etmislerdir zaten .
Allah korusun hastanede yattık 3 gün sonra zor çıktık hocalar kongredeymis nerdeyse yatacaktik daha asistanlar bizim yetkimiz Yok taburcu etmeye dediler. Yarın kontrol var. Bir sorun çıkacak diye çok korkuyorum
Evet 2 yi asmislardi şimdi bu yetersiz beslenme yüzünden yarın hastaneye alırlar diye korkuyorum. Zayıf doğan en son kilo vermisti sonra aldı tabi. Şimdi ya kilo verdilerse ve hastaneye yatmak zorundasınız bebekler iyi beslenemiyor derlerse diye korkuyorum
Peki bu 1 hafta kontrolünde neye bakıyorlar?
Bize Aptamil in protein gibi bir şeyini verdiler. Anne sütüne karistirilan. Riskli bebeklik polikliniği varmış oraya gidin dediler.Boy,kilo genel bakim.Cok uzun surmuyor.Doktor bize aptamilin dusuk kilo ve prematureler icin ek toz mamasini vermisti.Size de verebilir bu kontrolde.Anne sutune ekliyorsun.
Bize Aptamil in protein gibi bir şeyini verdiler. Anne sütüne karistirilan. Riskli bebeklik polikliniği varmış oraya gidin dediler.
Bize bir şey demediler topuk kanında da sorun yok herhalde sormustuk sorun yok dediler bir de bebekler 1 ay kaldı hastanede acaba sağlıkocaginda topuk kanı alacaklar mi?Evett o iste.Onu ihmal etme.Ver karistirip sutune.Kilo aldiriyor.Topuk kanlarinda sorun cikmadi degil mi ?
Memeden sonra ben ikisinede 35 40 ml mama desteği verdim kontrole gidene kadarMemeden beslenince 40 ya da 50 ml alıp almadıklarını bilemiyorum ama mama verirken sorun değil zaten. Şu kontrolü bir atlatsaydik hayırlısıyla
Bize bir şey demediler topuk kanında da sorun yok herhalde sormustuk sorun yok dediler bir de bebekler 1 ay kaldı hastanede acaba sağlıkocaginda topuk kanı alacaklar mi?
Doğum için doktorunuz normal sezeryan diye bir yorumda bulunuyor mu? Bende öğretmenim28. Haftadayım kısmetse 30 da çıkacağım. Yabi idaredeyim yoksa o kadar bile dayanamazsın siz iyi götürmüşsünüz sınıfta. İkiz gebelik çok zorGüya 35e kadar çalışırım diyordum kızımda 37ye kadar çalışmıştım çünkü ama nerdeee mümkün değil artık doğumdan sonra rapor falan bir şekilde haziranı bulmamız lazım
maşaallah.Memeden sonra ben ikisinede 35 40 ml mama desteği verdim kontrole gidene kadar
Valla aldilarsa da 2. Kez bilmiyorum mesela 2 kez beyin ultrasonuna girdiler ama bize sonuç söylemediler. Kan aldılar sonuç söyleme yok sadece bana mesaj geliyordu radyoloji sonucunuZ çıktı diye.Sorun olursa ariyorlar zaten bir daha vermek icin.Benim minigin 3.kez aldilar.Bir degerimiz takipte mesela.Prematurelerde oluyormus.Ne guzel sorun cikmamis sizde.
Sen yap yoksa kan şekeri düşer sarılık riski var diye kuveze alırmaşaallah.
Kontrol yarın. İnşaallah risk yoktur. Kan tahlili mi yapiyorlar?Sen yap yoksa kan şekeri düşer sarılık riski var diye kuveze alır
Valla aldilarsa da 2. Kez bilmiyorum mesela 2 kez beyin ultrasonuna girdiler ama bize sonuç söylemediler. Kan aldılar sonuç söyleme yok sadece bana mesaj geliyordu radyoloji sonucunuZ çıktı diye.
Öncelikle çok sevindim eve gelmiş minikler gözünüz aydın kontrolleri de güzel çıkar inşallahBen 3 gun sonra falan taktım hala da takıyorum karnım gitmedi
Evet daha rahat hareket ediliyor. Ağrı azaltıyorÖncelikle çok sevindim eve gelmiş minikler gözünüz aydın kontrolleri de güzel çıkar inşallahBen göbekten çok bebeklerime daha iyi bakabilir miyim bel ve dikiş ağrısı daha az oluyor, daha rahat hareket ediliyor dediler ondan merak ettim dr sorup alacağım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?