- 14 Nisan 2019
- 2.155
- 5.691
- 88
- 32
- Konu Sahibi perikanadi
-
- #6.621
maşallah miniklere biz daha 2.5 ayligiz merak ediyorum her dönemin kendine özgü zorlukları ama genel olarak ileriki sizin olduğunuz aylar nasıl uyku emme ek gıda diş vs gibi. ben gün sayıyorum bi 5 aylık bi 6 aylık olsunlar diyorum ama daha mi zor olacak acabaMerhaba ikiz anneleri nasılsınız bebekleriniz kaç aylik oldular bnm kızlar 8 aylik oldu çok şükür
Bizim için 6 ay öncesi daha zordu emmedi bnmkiler mamayı sevmediler 6 7 çeşit denedim yok sevmedi çocuklar ek gidaya geçince daha rahat oldu ama bu defada ne yedirsem derdi başladı kızların biri çok iştahsız zorla yediriyorum dönüyor yuvarlaniyorlar henüz emekleyemiyor bnm miniklerim yalnız bırakamıyorum odanın bi basına birini bi basına birini koysam iki dk arkamı dönüyorum ki yanyanalar sac baş girişmişler önceden hiç iş yapamıyordum artık yanimda oturtup azda olsa yapiyorum en azından mutfak işini yapiyorum uyku bizde doğdukları günden beri aynı uykusuz bnm kızlar gündüz yarim saat uyuyor 2.5 3 saatte bir gece 12 1 den önce uyumazlar gece 3 4 defa uyanıyoruz öyle işte cnm her dönem ayrı güzel ama şuan bnm kilerin en iyi donemi ödüm kopuyor yürümeye başlayınca napcam diye dişleri birinde hala tik yok diğer kızım alt ikisi çıktı çok şükür büyük sıkıntı yaşamadık birkaçgün karnı ağrıdı ishal oldu o kdr baya uzun anlattım ama neyse :)maşallah miniklere biz daha 2.5 ayligiz merak ediyorum her dönemin kendine özgü zorlukları ama genel olarak ileriki sizin olduğunuz aylar nasıl uyku emme ek gıda diş vs gibi. ben gün sayıyorum bi 5 aylık bi 6 aylık olsunlar diyorum ama daha mi zor olacak acaba
Ah benim de kız emip uyuyor oğlan öyle gazlı ki akşamları 6 gibi başlıyor üç saat hemen hemen geziyoruz evin içinde ağlama krizleri eşliğinde oturduğum an basıyor yaygarayı ayakta gezecek ya da zıplayacağız ancak öyle susuyor benimkiler de 3 aylık oldu kızım tazyikli gelince çırpınıp ağlıyor emmiyor zaten her emmeden sonra dik bile tutsak kusuyor. Mamayı biberonla değil de kaşık biberonla vermeyi denesen canım belki işe yarar 3 ayda zaten meme reddi oluyor genelde belki geçicidirah arkadaşlar kızım uyuyor da oğlum salla beni, salla beni kucak kucak sürekli. sırtı yere deymeye görsün basıyor çığlığı uyanıyor. gazı da azaldı baya sorun o da degil yasayan var mı nasıl aştınız 75 gunluguz bu arada kızımda meme reddi oldu bir de ona uzuluyorum sabirla deniyorum bazen 5 veye 10 dk emiyor. napalim biberon verme mama verme de ikiz yetmiyor işte geçer mi ne yapayım ona da
Canım üzülme ben 34+4de kasim ayında doğum yaptım benimde bir oğlan bir kız kızım oğlana göre geriden geliyor aynı senin gibi bir kaç hafta daha bekle kızım olandan hep bir ay sonra gitti böyle konularda erken doğdukları için biraz geç temas olabiliyorMerhaba anneler ikizlerim 26 aralıkta 33+1 doğdular 3 aylık oldular oğlum göz teması kuruyor bizi yakınken takip ediyor ellerimizi oyuncağını falan ama kızımda asla bunlar yok hep başka yerlere uzaklara boş bakıyor bu beni endişelendiriyor acaba bebekleriniz ne zaman göz teması kurmaya başlamıştı
Ilk 3 ay bizimde emme sorunu vardı oğlan hala emmiyir kız alıştı ben gogsume mama damlatiyordum şırınga ile aradan ağzına sıkiyodum süt geliyor sanıyordu emiyordu öyle alıştı biberonda verdim ama emen çocuk emiyor birakmadi memeyi daha çok bağımlı oldu ama oğlum ilk haftalar emdi sonra bıraktı ne yaptıysak alismadiah arkadaşlar kızım uyuyor da oğlum salla beni, salla beni kucak kucak sürekli. sırtı yere deymeye görsün basıyor çığlığı uyanıyor. gazı da azaldı baya sorun o da degil yasayan var mı nasıl aştınız 75 gunluguz bu arada kızımda meme reddi oldu bir de ona uzuluyorum sabirla deniyorum bazen 5 veye 10 dk emiyor. napalim biberon verme mama verme de ikiz yetmiyor işte geçer mi ne yapayım ona da
çok doğru oğlum dediğin gibi emiyor biberon hiç etki etmedi yapışıyor en baştan beri kızım yazdığım gibi hala 3 ay 4 ay red olabiliyormuş bekliyorum bende geçer diye umut ediyorum arada çok güzel emiyor genelde az amaIlk 3 ay bizimde emme sorunu vardı oğlan hala emmiyir kız alıştı ben gogsume mama damlatiyordum şırınga ile aradan ağzına sıkiyodum süt geliyor sanıyordu emiyordu öyle alıştı biberonda verdim ama emen çocuk emiyor birakmadi memeyi daha çok bağımlı oldu ama oğlum ilk haftalar emdi sonra bıraktı ne yaptıysak alismadi
bizde 81 gunluguz 36+6 dogduk benimde kızım etrafı izliyordu sürekli oğlum gülücüklere önce başladı bende korktum ama son bir haftadır değişti kizim gözlerimin içine bakıyor konusuyor sesli gülüyor endişelenme farklı gelişiyorlar canimMerhaba anneler ikizlerim 26 aralıkta 33+1 doğdular 3 aylık oldular oğlum göz teması kuruyor bizi yakınken takip ediyor ellerimizi oyuncağını falan ama kızımda asla bunlar yok hep başka yerlere uzaklara boş bakıyor bu beni endişelendiriyor acaba bebekleriniz ne zaman göz teması kurmaya başlamıştı
bende vermedim canim aldim hatta bakmiyorum tartiya ama cok yiyordum bu hafta kismaya basladim artik süt olsun derken ipin ucunu kacirdim malesef bakalım biraz az yediğimde gidecek mi bir dahaki ay. birde şu kahrolası virüs evde kapanmakta yediriyor ailece annemdeyiz. Allahım bir an önce bitirsin şu illeti evlatlarımızı büyüklerimizi bizleri korusunKızlar ben ikizlerimi emziremiyorum sütü tam olrak alamadıkları için sağıyorum günde 7 bazen de 8 keZ süt çokıyo yani vücudumdan bir hafta sonra 3 aylık olacak kuzular. Ama ben kilo vereceğime alıyorum 76 işe doğuma gittim bir ay sonunda 63 olmuştum şimdi 67 olmuşum evet yemek yiyorum ama bu kadar almam normal mi sonuçta emziriyorum da sayılır neden kilo alıyorum
Oğlan icin bende çok uğraştım ama 4 buçuk ay oldu hala emmiyorçok doğru oğlum dediğin gibi emiyor biberon hiç etki etmedi yapışıyor en baştan beri kızım yazdığım gibi hala 3 ay 4 ay red olabiliyormuş bekliyorum bende geçer diye umut ediyorum arada çok güzel emiyor genelde az ama
Aynı sorun bizd3de var artık biraz büyüdüler ve tum.sesleri alıyorlar biri anlayınca diğeri uyanıyor biz ışıkları söndürüp ikisini ayni anda uyutuyiruz ayakta sallayarak kızım bazen emip kendi kendine uyuyor gece uykusuna 9 10 gibi başlıyoruz sabah 8de kalkıyorlar öğlenden önce 1 kes öğleden sonra 1 veya 2 kez uykuya akşam 7 8 gibi kalkıyorlar 2 saat oyun sonra yatır eğer biri uyanık digeri uyuyorsa uykusunu bolunmesin diye yan odaya geçiyorum esim diğerinin yanında bekliyorKızlar size bir sorum var bebekleri nasıl uyutuyorsunuz su iki haftaya kadar yanyana besinleri salliyordum ikisini uyuyordular birbir seslerinden etkilenmiyordular ama şimdi tam biri uyuyor öteki bi bağırıyor hop uyandık geri tekrar sallıyorum gene aynı şey çıldıracağım artık sırf su uyku problemi yüzünden
Amin evde durunca daha sa yiyesi geliyo şnsanın hele bi de eşim yesin diye yapıyorum bi şeyler gel de yemebende vermedim canim aldim hatta bakmiyorum tartiya ama cok yiyordum bu hafta kismaya basladim artik süt olsun derken ipin ucunu kacirdim malesef bakalım biraz az yediğimde gidecek mi bir dahaki ay. birde şu kahrolası virüs evde kapanmakta yediriyor ailece annemdeyiz. Allahım bir an önce bitirsin şu illeti evlatlarımızı büyüklerimizi bizleri korusun
Bnm eşim pek yardımcı olmuyor ikisinede tek bakmak zorundayım ışığı da kapıyorum naparsan yapım uykusu yoksa çocuğun bu defada zorla beşiğe koyuyorum diye sinirlenip bağırıyor uykusu olanında kaçıyor uyku kaç aylik oldu sizin bebisler gece kaç kez uyanıyorlar birde mama mi veriyorsun mama veriyorsan kaç kez veriyorsunAynı sorun bizd3de var artık biraz büyüdüler ve tum.sesleri alıyorlar biri anlayınca diğeri uyanıyor biz ışıkları söndürüp ikisini ayni anda uyutuyiruz ayakta sallayarak kızım bazen emip kendi kendine uyuyor gece uykusuna 9 10 gibi başlıyoruz sabah 8de kalkıyorlar öğlenden önce 1 kes öğleden sonra 1 veya 2 kez uykuya akşam 7 8 gibi kalkıyorlar 2 saat oyun sonra yatır eğer biri uyanık digeri uyuyorsa uykusunu bolunmesin diye yan odaya geçiyorum esim diğerinin yanında bekliyor
Siz tek mi bakıyosunux ikizlereBnm eşim pek yardımcı olmuyor ikisinede tek bakmak zorundayım ışığı da kapıyorum naparsan yapım uykusu yoksa çocuğun bu defada zorla beşiğe koyuyorum diye sinirlenip bağırıyor uykusu olanında kaçıyor uyku kaç aylik oldu sizin bebisler gece kaç kez uyanıyorlar birde mama mi veriyorsun mama veriyorsan kaç kez veriyorsun
4 buçuk aylık geceleri mama veriyorum 10 11 gibi gece uykusuna geçmiş oluyorlar 2de sabah 5 te veriyorum 8de zaten tamamen uyaniyorlarBnm eşim pek yardımcı olmuyor ikisinede tek bakmak zorundayım ışığı da kapıyorum naparsan yapım uykusu yoksa çocuğun bu defada zorla beşiğe koyuyorum diye sinirlenip bağırıyor uykusu olanında kaçıyor uyku kaç aylik oldu sizin bebisler gece kaç kez uyanıyorlar birde mama mi veriyorsun mama veriyorsan kaç kez veriyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?