2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Benim başıma gelmedi ama burada hamile bir arkadaşa çok sık oluyordu sağlık çalışanı kendisi normal diyordu. Ama arkadaşın dediği gibi tansiyona dikkat et sorun yoksa normal. Evde tansiyon aleti alırsan daha iyi olur benim tansiyonum çıkmaz genelde ama annem tansiyon hastası idi i yüzden takip ediyorum sürekli gebelikte şeker ve tansiyon erken fark edilmesi çok önemli. Sorunsuz geçer umarım sadece gebelikten olmuştur inşallah.
Zor gerçekten hepimiz benzer seyler yasiyoruz Allah hepimize yardım etsin canım. daha fazla zorluklar çekmeyiz Sağ salim vakti zamanında kucaklarız bebislerimizi insallah.Hepimiz ve bebislerimiz Allah'a emanet olsun..
Amin inşallah, Rabbim hepimize ve evlatlarına sağlık sıhhat versin.

Benim de bulantim çok fazla . Öğretmenim ve okul eziyete dönüştü
Haftalardır susuz yaşıyorum. Su içtiğim gibi her sey çıkıyor
Ne zaman biter bu bulanti

Ben 16. Haftadayim hala ara ara bulantı oluyor ama eskisi gibi degil. Su icmeye calisin en azindan icine kucuk bir limon parcasi atin. Mandalina yiyordum ben o da iyi geliyordu.

Geçmiş olsun, sıvı tüketmek bebekler içinde önemli çeşitlendirmeye çalış sıvıyı. Benim 13. Hafta bitimi gibi çok hafiflemisti. Kişiye göre çok değişiyor ne zaman biteceği. Ben 5 kg vermiştim.

Ben 16. Haftadayim hala ara ara bulantı oluyor ama eskisi gibi degil. Su icmeye calisin en azindan icine kucuk bir limon parcasi atin. Mandalina yiyordum ben o da iyi geliyordu.
Meyve yiyordum ama hepsi çıktı. Su anda tuketebildigim sıvı hiçbir sey yok . Katı yediğim yemekler de durmuyor gerçi

Şimdi ağrıyla kalktım, ciddi iltihap var, zencefil bal limon yaptım şimdi sıcak onu içiyorum
İltihap varsa çok ılık iç canım sıcak çoğaltır. Hatta görebiliyorsan iltihaplı bölgeleri bademcik civarında bir kulak pamuğu yardımıyla onları tahliye et iyileşmesi hızlanır. Ben bu şekilde yapıyorum genelde ilaçsız geçer.

Geçmiş olsun dikkatli olmakta fayda var keşke gebelikte hiç hasta olmasak
Keske canim bugun bebeklerimide kontroo ettirdim, rahim boyu iyi ve bebeklerde suan icin bi sorun olmamasina ragmen karar ver haftaya seriklaj yapalim dedi doktorum. Onlem icinmis. Kafam allak bullak oldu, sizin fikriniz nedir, yaptirmalimiyim sizce?

Benim dr konu ile ilgili hiç konuşmadı her şey iyi diyor ama araştırdığımda çoğul gebeliklerde pek etkili olmadığını okudum. Daha önce erken doğum yapanlara yapılıyor mutlaka ama dikişi olan kişilerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Dikiş yerine dinlenebiliyor isen bol bol Uzan ağır iş yapma daha etkili olabilir. İkiz gebelik süreci daha zorlu her şey daha erken başlıyor mesela daha erken ama benim kaburga ağrılarım şimdiden başladı. Dikisin acisi onun hijyenini sağlamak daha zor ama illa gerekli ise dr d bırakmak lazım karari.

@mel33 yaptırdı ondan fikir alabilirsin.

Her sey yolunda ise neden boyle bir sey onermis anlamadim. Biraz arastir istersen. Eğer calismiyorsan evde dinlenerek gecirsen gunleri daha iyi olmaz mi ?

Caniiim
Canım benim erken doğumum oldu 25 haftalık bebeğini kaybettim.kızım 20 haftalıkken 20 mm altına düşmüştü acil serklaj oldum.Öyle dünyaya getirdim.şimdi ikizlere hamileyim.12.haftamda kanamam oldu.rahim ağzım 28 mm düşmüş.13 .haftada serklaj yapıldı.zaten kanana olmasa da serklaj olacaktım.5 haftayı geçti canım.buarada fitil kullandım enfeksiyon için antibiyotik kullandım ama enfeksiyon geçmemiş..kültür verdim üreme çıkmamış.doktor 2 hafta bekleyelim.sonra tekrar test versin dedi.pazartesi kasılmam oldu 1 gece hastane de kaldım serum verildi.şimdilik iyiyim.bu arada ben hamile kaldığını öğrendiğimden beri yatıyorum.hiç kalkmıyorum 18haf..başka birşey aklınıza takılırsa cevaplarim.inşallah herşey iyi olur..

Gecmis olsun canim, insallah bebeklerini zamani gelince saglikla kucagina alirsin. Ayrica bilgilendirdigin icinde cok tesekkur ederim. Sanirim seriklaj yaptirmiycam gerekli olmadikca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…