- Konu Sahibi perikanadi
-
- #1.041
Bu başlık çok iyi oldu benim için, baya sayfa okudum, ikizde kanaması olan arkadaşlar olmuş, bende dün gece kanamayla acile gidince ikiz olduğunu öğrendim ağlayarak girdiğim hastaneden sevinçle çıktım. Dün iğne oldum ve doktor 4hğnde bir yapılmak üzere 3 iğne daha yazdı, bugün ikindiden sonra kanamam durdu inşallah her şey hepimiz için sağlıcakla ilerler10 gün sonra kalp atışı için çağrıldık , bu kandil gününde mesajı okuyan arkadaşlardan dua istiyorum inşallah sevincimiz yarım kalmaz, rabbim sağlıcakla hepimizin kucağına aldırsın yavrularını Hayırlı kandiller herkese
Hayırlı kandiller kızlar rabbim sağ salim bebekleeimizi kucaklamak nasip etsin inşallah bu mübarek günde isteyen dileyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
Canım senin ki yükselmiş tabi ki o kadar olduğunda zaten Doktorlar ileri araştırma yapiyor, M mel33 arkadaşımızın sınırda zaten birşey olacak bir seviye değil zaten uzun süre antibiyotik aldı bu düşmüş hali muhtemel.CRP çok önemli canım. Ben öğrendiğimde 80e çıkmış doğum başlamıştı. 200e kadar çıktı antibigptiğe dirençliydi en güçlü serumla antibiyotikler işe yaramadı. Sana tavsiyem sıfırladığından emin ol. Çok az seninki ama benşm ağzım yanınca uyarmak istedim
Canim gecmis olsun cok bende 19 haftalik cift yum. Ikizlerine hamileyim 1 parmak acilmam olmus ve dun dikis atildi senin kacinci haftanda yaptilar bide kanaman oldumu benim suyla birlikte gelen kanmam var doktor iki ay kalkmadan yatacaksin dedi cok korkuyorum rabbim bebeklerimizi bize bagislasin insallahKızlar ben doktordan geldim.hani kesede sızıntı vardı ya.kanda crp 0-5 arası olması gerekirken 6 çıktı .doktor çok önemli değil dedi.ultrasonda sularda çıktı.çok şükür.antibiyotiği bitir dedi.bir sıkıntı olmazsa 2 hafta sonra gel dedi.Yine su rahim ağzından spekylum ile alınan test var ya ondan tekrar yaparız dedi.ben ondan çok korkuyorum.dikisim var ya serklajliyim.öyle işte canlar.Rabbim hayırlısını versin
Aminn inşallah Allah razı olsun. İnsan korkuyor ister istemez. Haftada bir yaptırıyorum proluton ve progestan ampul. İnşallah tekrar yaşanmaz kimseye yaşatmasın AllahHoşgeldiniz kızlar sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah şimdiye kadar iki kez kanama geçirdim biri çok yoğun kanama idi sonraki daha az proluton iğneyi aksatmayin bana haftada bir devam dedi dr.
Canım senin ki yükselmiş tabi ki o kadar olduğunda zaten Doktorlar ileri araştırma yapiyor, M mel33 arkadaşımızın sınırda zaten birşey olacak bir seviye değil zaten uzun süre antibiyotik aldı bu düşmüş hali muhtemel.
Hadi yaİlk hamileliğimde badem yağı kullanmıştım ama bende işe yaramadı koca koca çizikler kaldı
Esim banyodan sonra karnima zeytinyagi suruyo o da kimyasal icerikli kremleri sevmiyor. İki bebisle karnimiz daha buyuyecek cildim kuru ve zayif biriyim sanirim cok catlayacagim :))Canım ben özel bir şey ekstra yapmıyorum zaten çok kilo alıp verdiğim için çok çatlak var. Gergin hissedince vücut Krem var lolabomb markasının onu sürüyorum. Çatlatacak ise önlenemez diye düşünüyorum hele ki ikiz mümkün değil varlar ama kaşıntı gerginlik hissini azaltır bir şeyler sür çok para boşuna verme derim. Meşhur iki krem var mustela ve lierac dediğim gibi gereksiz buluyorum önce para vermeyi.
.
Canım benim 12+5 te tedbir amaçlı serklaj yapıldı.serklaj dan dolayı 3 4 gün lekelemem oldu.sonra bir sıkıntı çıkmadı şükür.ben işte daha 5 gün önce su gibi akıntı geldi.doktora gittim bebeklerin suyu mu diye.oda test yaptı.hafiften bir sıkıntı olabilir dendi.işte 2 kutu antibiyotik verdi.dün kana bakıldı.bebeklerin suyuda iyi dendi canımCanim gecmis olsun cok bende 19 haftalik cift yum. Ikizlerine hamileyim 1 parmak acilmam olmus ve dun dikis atildi senin kacinci haftanda yaptilar bide kanaman oldumu benim suyla birlikte gelen kanmam var doktor iki ay kalkmadan yatacaksin dedi cok korkuyorum rabbim bebeklerimizi bize bagislasin insallah
Sağol canım hala antibiotik kullanıyorum zaten.umarım kullandığım zaman duser.3 günlük antibiyotiğin duruyor zaten....CRP çok önemli canım. Ben öğrendiğimde 80e çıkmış doğum başlamıştı. 200e kadar çıktı antibigptiğe dirençliydi en güçlü serumla antibiyotikler işe yaramadı. Sana tavsiyem sıfırladığından emin ol. Çok az seninki ama benşm ağzım yanınca uyarmak istedim
Belli olmaz şimdiden kişiye özgü bir durum eskiden kadınlar bir şey sürmeden de çatlamadigi oluyormuş. Sağlıki olsun bebekler başka bir isteğim yok benim.Esim banyodan sonra karnima zeytinyagi suruyo o da kimyasal icerikli kremleri sevmiyor. İki bebisle karnimiz daha buyuyecek cildim kuru ve zayif biriyim sanirim cok catlayacagim :))
Benim çok düşük çıkmıştı takip edelim dedi bir süre endokrinoloji sonra normal sınırlara gelince gebelikte düşüp çıkabiliyormus kadın doğumcu takip etsin sorun olursa gel dediler. Daha yaptırmadim yakında sağlık ocağında baktiracagim bende. Bir şey yoktur sanıyorum ama istersen yaptır tabi.Kızlar birşey soracam.benim hemoglobinime baktıriyorum.ama troit e bir hamile kaldığında baktırmustim.bir daha da bakılmadı.kafama takıldı .troitte felan bir sorun çıkmamıştı.acaba yükselmiş ya da düşmüş olabilir mi.doktoru arasam da istesem mi kan tahlili
Canım işte sonra pimpirikli diyorlar.kendin kendinin doktoru olmazsan olmuyur.banada hamileliğin başında baktılar tsh: 1.25 çıktı normal dendiBenim çok düşük çıkmıştı takip edelim dedi bir süre endokrinoloji sonra normal sınırlara gelince gebelikte düşüp çıkabiliyormus kadın doğumcu takip etsin sorun olursa gel dediler. Daha yaptırmadim yakında sağlık ocağında baktiracagim bende. Bir şey yoktur sanıyorum ama istersen yaptır tabi.
Tepkisi olur vücudun zaten bilirsen. Benim çarpıntı vardı çok yoğun. Daha önce yakın zamanda subakut troid geçirmiştim ondan biliyorum tsh diplere iniyor. Kendiliğinden indi kendiliğinden çıktı normal dendi gebelikte oynar çok sorun olmaz yukselmedigi sürece dedi.Canım işte sonra pimpirikli diyorlar.kendin kendinin doktoru olmazsan olmuyur.banada hamileliğin başında baktılar tsh: 1.25 çıktı normal dendi
Sonra serklaj.idrar yolu enfeksiyonu sonra akıntı kanda enfeksiyon derken arada kaynadı.acaba düşüp yükselse vücut tepki verimiydi ki.cuma eşini kandırırsam yaptırayım.o gün perinotılog a söyledim.24.haftada şekere bakarken ona da bakarız deri ama daha 1 ay var ona.dur ben arayayım olmazsa doktoru....
Gunaydin canim. Benimde hipertiroidim vardi, suan degerler iyi cikiyor fakat sık sık baktiriyorum. Bence aklina takildiysa baktir, icin rahat ederKızlar birşey soracam.benim hemoglobinime baktıriyorum.ama troit e bir hamile kaldığında baktırmustim.bir daha da bakılmadı.kafama takıldı .troitte felan bir sorun çıkmamıştı.acaba yükselmiş ya da düşmüş olabilir mi.doktoru arasam da istesem mi kan tahlili
Ben hipertiroid oldugumda nabzim cok hizli ve duzensiz atiyordu dinlenik durumda bile, dolayisiyla cok kisa mesafe yurusem bile ölü gibi yorgun oluyor zangir zangir titriyordum. Bide ellerim cok titriyordu. Icersini elektrikliyle supurdugumde okadar cok terliyordumki. Bide en onemli belirtisi 1 haftada 2 kg veriyordum. Yaklasik 1.5 ayda toplam 10 kg verdim. Hipotiroidtede benimkinin tersi, cok kilo aliyormussunCanım işte sonra pimpirikli diyorlar.kendin kendinin doktoru olmazsan olmuyur.banada hamileliğin başında baktılar tsh: 1.25 çıktı normal dendi
Sonra serklaj.idrar yolu enfeksiyonu sonra akıntı kanda enfeksiyon derken arada kaynadı.acaba düşüp yükselse vücut tepki verimiydi ki.cuma eşini kandırırsam yaptırayım.o gün perinotılog a söyledim.24.haftada şekere bakarken ona da bakarız deri ama daha 1 ay var ona.dur ben arayayım olmazsa doktoru....
Kuzum zaten şükür öyle bir çarpıntım felan yok.2 gebelik geçirdim bundan önce troitte bir sıkıntı çıkmadı.ailede yok önceden de yoktu .yilda 1 kan veririm.doktorda zaten şeker yüklemesin de kan alac az o zaman bakarız dedi.hani bunu diyen perinotilog.esim senin dediğin gibi sürekli kan mi verilir duyur.zaten kanım 10 a düşmüş canım.hamileliği öğrendiğinde 14 ti.kan ilacı içiyorum.doktoru aradım ameliyattaymış.olmadı doktoru dinleyeyim.kan kalmayacak dediğin gibi.....Tepkisi olur vücudun zaten bilirsen. Benim çarpıntı vardı çok yoğun. Daha önce yakın zamanda subakut troid geçirmiştim ondan biliyorum tsh diplere iniyor. Kendiliğinden indi kendiliğinden çıktı normal dendi gebelikte oynar çok sorun olmaz yukselmedigi sürece dedi.
Şöyle ki dr a yakınmaların olur ya söyle böyle hissediyorum diye o zaman şüphe eder dr troid olabilir diye o vakit testi ister normalde tutun bakmıyorlar pek. Yani kişi biraz kendini takip edecek, eskiden varsa bir rahatsızlık o zaman söylemesi gerek.
Valla sürekli öyle tahlil her şeyi yaptırsam ben de kan kalmaz. :)
Canım titreme kilo almam 4 kilo normal olduğunu düşünüyorum.çarpıntım yok.2 gebelikte olmadı böyle birşey.normalde de yoktu canım.gebeliğin başında 1.25 çıktı.kan vermek sorun değil de.bedicina nin dediği gibi sürekli kan veriyorum.kanım 10 a düşmüş.doktor 24.haftada şekere bakarken bakarız dedi.ama şeytan işte kafama takıldı gece gece.....Ben hipertiroid oldugumda nabzim cok hizli ve duzensiz atiyordu dinlenik durumda bile, dolayisiyla cok kisa mesafe yurusem bile ölü gibi yorgun oluyor zangir zangir titriyordum. Bide ellerim cok titriyordu. Icersini elektrikliyle supurdugumde okadar cok terliyordumki. Bide en onemli belirtisi 1 haftada 2 kg veriyordum. Yaklasik 1.5 ayda toplam 10 kg verdim. Hipotiroidtede benimkinin tersi, cok kilo aliyormussun
Aynen oyle sagliklari herseyden onemli.Belli olmaz şimdiden kişiye özgü bir durum eskiden kadınlar bir şey sürmeden de çatlamadigi oluyormuş. Sağlıki olsun bebekler başka bir isteğim yok benim.
Doktorun şüphe edilecek bir şey gitmemiş demek ki bence de bekle canım sıkıntı olmaz. Kan benim sınırın biraz altında çıktı dr destek henüz gerekmiyor dedi çok ilaç sevmiyor benim perinatolog :)Kuzum zaten şükür öyle bir çarpıntım felan yok.2 gebelik geçirdim bundan önce troitte bir sıkıntı çıkmadı.ailede yok önceden de yoktu .yilda 1 kan veririm.doktorda zaten şeker yüklemesin de kan alac az o zaman bakarız dedi.hani bunu diyen perinotilog.esim senin dediğin gibi sürekli kan mi verilir duyur.zaten kanım 10 a düşmüş canım.hamileliği öğrendiğinde 14 ti.kan ilacı içiyorum.doktoru aradım ameliyattaymış.olmadı doktoru dinleyeyim.kan kalmayacak dediğin gibi.....
Sağlık ocağı 21. Haftada yapılır dedi dr una sor yapalım dedi. O dönem sancı çekiyordum bulamadılar nedenini dr uumda zaten belirsiz bir durum var daha da karmaşık hale gelmesin yaptırma tetanoz iğnesi dedi bende yaptırmadim. Dr yaptır derse yaptır derim.Aynen oyle sagliklari herseyden onemli.
Hafta olarak 23.haftada old gordum gebeligimi saglik ocaginda ebe de takip ediyor bana onumuzdeki ayda tetonoz asisini vuralim dedi . sen yaptirdin mi ? Aklima takildi
Daha once gecirmediysen ve ailedede yoksa hic kafana takma canim. Seker yuklemesinde verirsin kan, ama bisi cikmaz bence.Canım titreme kilo almam 4 kilo normal olduğunu düşünüyorum.çarpıntım yok.2 gebelikte olmadı böyle birşey.normalde de yoktu canım.gebeliğin başında 1.25 çıktı.kan vermek sorun değil de.bedicina nin dediği gibi sürekli kan veriyorum.kanım 10 a düşmüş.doktor 24.haftada şekere bakarken bakarız dedi.ama şeytan işte kafama takıldı gece gece.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?