- Konu Sahibi perikanadi
-
- #1.101
Şimdiden hayırlı doğumlar olsun inşallah. Biraz daha kalmasını ister bir sorun yoksa doktorun diye düşünüyorum.
Çoğumuz çift yumurta ikizi yani ayrı her şeyi ama aynı olan arkadaşlarda var tabi daha riskli. Benim tüp Bebek tedavi zaten.
Bende iki hafta gidebildim ise sizin gibi kanama oldu 15 hafta gibi rapor başladı ondan öncede bulantı için izin süre gidemedim yiyemedim hakim yoktu 5kg vermiştim. Hala rapor var cuma bitiyor ama yenilenir sanıyorum çünkü daha Perşembe yine kanama oldu.
Kaç kilo aldım canım bu süreçte en çok ve zaman aldın ne kadar az alırsak o kadar rahat olur diyorum zaten kilom vardı hala verdiklerimi alıyorum 5 verip 3 aldım ama beni şimdiden çok zorluyor bu göbek ve ağrılar çoktan başladı.
Masallah ne guzel. Rabbim cumlemize su gunleri gostersin. Size de hayirlisiyla yavrularinizi kucaginiza almayı nasip etsin. Dualarinizda bizi unutmayin lutfen.
Ama bize de dua edintek plesanta cift keseleri var . birbirlerinden daha bir swy alacaklar mi onumuzdeki haftalarda belli olacak. Rabbim yavrularimizi da bizleri de saglikla sureci tamamlamaya nasip etsin .
Benimde çift kese çift plesanta canım cinsiyetleri ne acaba ..rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin ..
Benim de oyle canim. Aydin da yasiyorum burada univ de bir prof da takip ediyor ikizlerimi. Ama prof da olsa perintolog farki bariz belli. Once Allah sonra perintologa guveniyorum. Univ dogum yapma ihtimalima karsi oraninda ozel kismindan takip edilsin istedim. Cunku bildigin gibi sadce dogum yapma durumumuzdan ziyade baska komlike durumlarda olabilir. Esim ankarali biz burada gorev yapiyoruz buyuk bir sehirde olmayi isterdik . ank univ hastanelerinde tedavi olanaklari oldukca iyiymis. Bazen de diyorum iyiki ank degilim belki durumumu cok kurcalardim. Cok arastiran merakli bi yapim oldugundan esim bazi seyleri yasakladi. Velhasil Allah'a emanetiz . takvimine baktim senin dogumun benden onde gorunuyor . cinsiyeylerini ogrenebildin mi kuzucuklarin hangi asamadasin neler yasiyorsun ???
Yazdiklarini okuyunca kendi surecimi gordum . bir bebegi bekleme sureci haric benim de bekarligimda doktorlar tedavisiz hamile kalamazsin dediler . polikistik over swndromu vardi bende . hatta bu oyle beynime islenmisti ki esimle evlenme asamasjnda durumumu ona soyledim. O da sagolsun bebegi verecek olan Allah'tir vermezse de raziyim dedi. Cok sukur evliligimin daha yili dolmadan bebeklerimiz dunyaya gelecwk insaAllah. Doktorlarin bu soyleminden dolayi korunmadim. Bir aksilik olursa tedavime erken bslayalim dusuncesindeydim.Evet cok haklisin perinatolog cok farkli. Cerrahpasa'da ustunde cok duruyor. Her muayene bölüm sefi gelip herhangi bir komplikasyon var mi diye birebir bakıyor.
3 haftada bir muayene cagiriyorlar. Şimdiye kadar her sey yolunda gitti sukur ama Allah korusun damar paylasimi gibi durumlar olabiliyormuş duymussundur transfuzyon diye o durumlarda cerrahi mudahele yapacagiz dedi. Insallah oyle bir duruma gerek kalmaz hic birimiz icin.
11. Haftada perinatolog ikisi de kiz gibi demisti bana. 14. Haftada jinekologumda ayni seyi soyledi. 16. Haftada perinatolog kesin kiz ikisi de dedi.
Allah hepimize en hayirlisini versin cinsiyet hic onemli degil.
Benimde icimde hep bir korku var. Aileme zehir ettim su süreci. Surekli felaket senaryolari yaziyorum. Okudugum olumsuz her sey benimde başıma gelecekmiş gibi kuruyorum. Esimde bana kiziyor boyle arastiriyorum diye ama elimde degil merak neticede. Tup bebek ayrica 5 senede oldu ilk denememiz kimyasal ile sonuçlandi. Inan oyle umutsuzdum ki su yasadigim gunler mucize gibi. Bir gun karnimin büyüyeceğini, mide bulantilarimin olacagini hayal bile edemiyordum.
Eger Allah nasip eder her sey yolunda giderse dogumumu jinekologumla yapmak istiyorum. Gecen hafta muayene gittim bebekler 200 gr civarindaymis. Dogumu sordum doktoruma. 36-38 haftalarda sezeryana aliyorum dedi. Ben normal olma sansimi sordum ama olmaz dedi. Napalim hayirlisi olsun.
Her namazimda hepimize dua ediyorum. Su gunleri gorduk, sonunu da getirsin Rabbim.
Yazdiklarini okuyunca kendi surecimi gordum . bir bebegi bekleme sureci haric benim de bekarligimda doktorlar tedavisiz hamile kalamazsin dediler . polikistik over swndromu vardi bende . hatta bu oyle beynime islenmisti ki esimle evlenme asamasjnda durumumu ona soyledim. O da sagolsun bebegi verecek olan Allah'tir vermezse de raziyim dedi. Cok sukur evliligimin daha yili dolmadan bebeklerimiz dunyaya gelecwk insaAllah. Doktorlarin bu soyleminden dolayi korunmadim. Bir aksilik olursa tedavime erken bslayalim dusuncesindeydim.
Okudugun arastirdigin risklerimizi bende ogrenince cok uzulmustum gece gunduz o korkuyla yatip kalkiyorum . Allah'a dua ediyorum insaAllah kan difuzyon olmadan hayirlisiyla saglikla surecimizi tamamlariz.
Rabbim bizlrri de tum hamilelri bebeklerini de korusun . Amin
Bu arada cinsiyete onem verdigimden degil cinsiyetleri belli olmustur diye sordum . saglikla gelsinler bizlere de Allah saglik versin onlara bakabilelim onceligimiz bu
Doktorum bana da %80sezeryan olacakmis gibi hazirlan dedi duruma .
Ah o polikistik over sendromu yok mu
Bende nisanliyken adetim cok yogun ve agrili geçiyor diye kiz kardesimin dogumunu yaptigi doktora gittim. Pko var dedi dogum kontrol hapi verdi. Doktora cok guvenip o ilaci kullandim. O arada evlendim. 9 ay kullanmis oldum o ilaci. Baska hic korunma olmadi. Sonra baska doktorlara gittim. Pko ya da baska hic bir sey yok dediler. O ilaci kullandiran doktora hala cok kızıyorum.
Hic bir sorun yokken 5 yil bekledik insallah nasip bu zamanlaraymis. Allah kimseye evlat hasreti cektirmesin.
Benim 24.hafta bitiyor ..şimdiye kadar 6 kilo aldım ama bu aydan sonra çok alınıyormuş galiba bakalım kaç kilo ile bitirecem :/
15 normal diyorlar ikizlerde ama son aylarda hareketsizlik daha fazla olduğu için kilo alınabilir :/ bence şu an için gayet iyi gidiyorsunBende 19. Haftadayim 3 kilo aldim simdiye kadar. 10 kiloyu gecmek istemiyorum. Inşallah oyle olur.
Ben sanırım arkadaşlar öyle söyledi henüz doktor teyidi yokKızlar cuma günü randevum var sezeryan için gün belli olacak cok heycanlıyım zaman ilk baslarda gecmıyor sanirim risk oldugu ıcın stres yaptıgımızdan inş hayırlısıyla kucagımıza alalım bebeklerımızi bu arada benim ikizlerim cift kese cift plesenta doktor ıkız gebeler arasında sanslı olunan durumlardan demişti baska varmı cift kese cift plesenta olan
Kuzum sağlıcakla giysinler...ben 30.hafta dolana kadar mendil bile almayacağım söz verdim kendime.Canım bugün kabızlıkta uğraşıyorum.dikşimde var.ıkındıkça korktum.çok beterim bugünSelam kızlar, iyi kaynatmissiniz.
Bugün indirim var diye soobe nin sitesinden alışveriş yaptık ikiz olunca ne çok masraflı oldu sağlıkla gelsin inşallah yavrular.
Ben canımbenim ikizlerde aynıKızlar cuma günü randevum var sezeryan için gün belli olacak cok heycanlıyım zaman ilk baslarda gecmıyor sanirim risk oldugu ıcın stres yaptıgımızdan inş hayırlısıyla kucagımıza alalım bebeklerımızi bu arada benim ikizlerim cift kese cift plesenta doktor ıkız gebeler arasında sanslı olunan durumlardan demişti baska varmı cift kese cift plesenta olan
Canım bende almayayım diyordum ama ekonomik sıkıntı malum çok uygun gelince aldık Rabbim sağlık versin bebeklerimize inşallah bir şey olmaz.Kuzum sağlıcakla giysinler...ben 30.hafta dolana kadar mendil bile almayacağım söz verdim kendime.Canım bugün kabızlıkta uğraşıyorum.dikşimde var.ıkındıkça korktum.çok beterim bugün
Selam kızlar, iyi kaynatmissiniz.
Bugün indirim var diye soobe nin sitesinden alışveriş yaptık ikiz olunca ne çok masraflı oldu sağlıkla gelsin inşallah yavrular.
Canım bugünümüze şükür.bugünde bu kabızlık çıktı.inan hergin salata yiyorum.zeytinyağı içiyorum.3 litre su içiyorum.ısırgan semiz otu marul birini kesin yiyorum ..günde sadece 3dilim ekmek yiyorum .yani yapacağım herşeyi yapıyorum.dikişimden korkuyorum.ay buda çok zormusCanım bende almayayım diyordum ama ekonomik sıkıntı malum çok uygun gelince aldık Rabbim sağlık versin bebeklerimize inşallah bir şey olmaz.
Hareketsizlik de kabızlık yapıyor, beslenmene sıhhat ediyor musun. Sebze salata meyve ekle mutlaka yediklerine.
Ikınmak kanamaya da neden oluyor Allah korusun Dikkat et. Doktorlar şurup veriyormus kabızlık için istersen bir sor. Ben bir kez kanama oldu hastanedeydim ac kalmaktan doktora sorduk yediklerine dikkat etsin gerek yok demişti. Sıkıntı etme kendine canım benim stres de tetikler.
İyi misin bu aralar.
Canim bu son hafta benimde ayni sikintim var neyazikki. Kuru kayisi ye, bana iyi geliyor.Canım bugünümüze şükür.bugünde bu kabızlık çıktı.inan hergin salata yiyorum.zeytinyağı içiyorum.3 litre su içiyorum.ısırgan semiz otu marul birini kesin yiyorum ..günde sadece 3dilim ekmek yiyorum .yani yapacağım herşeyi yapıyorum.dikişimden korkuyorum.ay buda çok zormus
Canım bugünümüze şükür.bugünde bu kabızlık çıktı.inan hergin salata yiyorum.zeytinyağı içiyorum.3 litre su içiyorum.ısırgan semiz otu marul birini kesin yiyorum ..günde sadece 3dilim ekmek yiyorum .yani yapacağım herşeyi yapıyorum.dikişimden korkuyorum.ay buda çok zormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?