2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

İkiz gebelıkler hep duyuyorum kanama oluyormus benım gecen hafta tam kontrole gıdecegım gun tekrar kanamam gelmıstı gıttım mesela nedenı bellı olmayan bır kanamaymıs hersey yolundaydı ama kanı ınsan gorunce bır korkuyor ben 15 haftadan sonra almaya basladım daha cok simdiye kadar 12 kilo aldim

Ama bize de dua edin tek plesanta cift keseleri var . birbirlerinden daha bir swy alacaklar mi onumuzdeki haftalarda belli olacak. Rabbim yavrularimizi da bizleri de saglikla sureci tamamlamaya nasip etsin .

İnş Rabbim hayırlısıyla kucagınıza almayı nasıp etsin hayırlı sonuclar cıkaın inş dualarım hepınızle

Evet cok haklisin perinatolog cok farkli. Cerrahpasa'da ustunde cok duruyor. Her muayene bölüm sefi gelip herhangi bir komplikasyon var mi diye birebir bakıyor.
3 haftada bir muayene cagiriyorlar. Şimdiye kadar her sey yolunda gitti sukur ama Allah korusun damar paylasimi gibi durumlar olabiliyormuş duymussundur transfuzyon diye o durumlarda cerrahi mudahele yapacagiz dedi. Insallah oyle bir duruma gerek kalmaz hic birimiz icin.
11. Haftada perinatolog ikisi de kiz gibi demisti bana. 14. Haftada jinekologumda ayni seyi soyledi. 16. Haftada perinatolog kesin kiz ikisi de dedi.
Allah hepimize en hayirlisini versin cinsiyet hic onemli degil.
Benimde icimde hep bir korku var. Aileme zehir ettim su süreci. Surekli felaket senaryolari yaziyorum. Okudugum olumsuz her sey benimde başıma gelecekmiş gibi kuruyorum. Esimde bana kiziyor boyle arastiriyorum diye ama elimde degil merak neticede. Tup bebek ayrica 5 senede oldu ilk denememiz kimyasal ile sonuçlandi. Inan oyle umutsuzdum ki su yasadigim gunler mucize gibi. Bir gun karnimin büyüyeceğini, mide bulantilarimin olacagini hayal bile edemiyordum.

Eger Allah nasip eder her sey yolunda giderse dogumumu jinekologumla yapmak istiyorum. Gecen hafta muayene gittim bebekler 200 gr civarindaymis. Dogumu sordum doktoruma. 36-38 haftalarda sezeryana aliyorum dedi. Ben normal olma sansimi sordum ama olmaz dedi. Napalim hayirlisi olsun.

Her namazimda hepimize dua ediyorum. Su gunleri gorduk, sonunu da getirsin Rabbim.

Yazdiklarini okuyunca kendi surecimi gordum . bir bebegi bekleme sureci haric benim de bekarligimda doktorlar tedavisiz hamile kalamazsin dediler . polikistik over swndromu vardi bende . hatta bu oyle beynime islenmisti ki esimle evlenme asamasjnda durumumu ona soyledim. O da sagolsun bebegi verecek olan Allah'tir vermezse de raziyim dedi. Cok sukur evliligimin daha yili dolmadan bebeklerimiz dunyaya gelecwk insaAllah. Doktorlarin bu soyleminden dolayi korunmadim. Bir aksilik olursa tedavime erken bslayalim dusuncesindeydim.
Okudugun arastirdigin risklerimizi bende ogrenince cok uzulmustum gece gunduz o korkuyla yatip kalkiyorum . Allah'a dua ediyorum insaAllah kan difuzyon olmadan hayirlisiyla saglikla surecimizi tamamlariz.
Rabbim bizlrri de tum hamilelri bebeklerini de korusun . Amin
Bu arada cinsiyete onem verdigimden degil cinsiyetleri belli olmustur diye sordum . saglikla gelsinler bizlere de Allah saglik versin onlara bakabilelim onceligimiz bu

Doktorum bana da %80sezeryan olacakmis gibi hazirlan dedi duruma .

Ah o polikistik over sendromu yok mu
Bende nisanliyken adetim cok yogun ve agrili geçiyor diye kiz kardesimin dogumunu yaptigi doktora gittim. Pko var dedi dogum kontrol hapi verdi. Doktora cok guvenip o ilaci kullandim. O arada evlendim. 9 ay kullanmis oldum o ilaci. Baska hic korunma olmadi. Sonra baska doktorlara gittim. Pko ya da baska hic bir sey yok dediler. O ilaci kullandiran doktora hala cok kızıyorum.
Hic bir sorun yokken 5 yil bekledik insallah nasip bu zamanlaraymis. Allah kimseye evlat hasreti cektirmesin.

Bende donem donem dogum kontrol hapi kullanmistim. Evlenmeden bir kere sogan kuru yaptim ondan sonra adetlerim duzelmeye basladi. Alternatif tip goz ardi ediliyor ama eski insanlarin bildigi bir seyler var.
Dedigin gibi bebeislerin gelecegi zamanlar bu zamanlar. Allah sag saglim kucagina almayi nasip etsin. Allah baska dert vermesin

Benim 24.hafta bitiyor ..şimdiye kadar 6 kilo aldım ama bu aydan sonra çok alınıyormuş galiba bakalım kaç kilo ile bitirecem :/

Selam kızlar, iyi kaynatmissiniz.
Bugün indirim var diye soobe nin sitesinden alışveriş yaptık ikiz olunca ne çok masraflı oldu sağlıkla gelsin inşallah yavrular.

Ben sanırım arkadaşlar öyle söyledi henüz doktor teyidi yok

Bugün indirim var diye soobe nin sitesinden alışveriş yaptık ikiz olunca ne çok masraflı oldu sağlıkla gelsin inşallah yavrular.
Kuzum sağlıcakla giysinler...ben 30.hafta dolana kadar mendil bile almayacağım söz verdim kendime.Canım bugün kabızlıkta uğraşıyorum.dikşimde var.ıkındıkça korktum.çok beterim bugün

Ben canımbenim ikizlerde aynı

Kuzum sağlıcakla giysinler...ben 30.hafta dolana kadar mendil bile almayacağım söz verdim kendime.Canım bugün kabızlıkta uğraşıyorum.dikşimde var.ıkındıkça korktum.çok beterim bugün
Canım bende almayayım diyordum ama ekonomik sıkıntı malum çok uygun gelince aldık Rabbim sağlık versin bebeklerimize inşallah bir şey olmaz.
Hareketsizlik de kabızlık yapıyor, beslenmene sıhhat ediyor musun. Sebze salata meyve ekle mutlaka yediklerine.
Ikınmak kanamaya da neden oluyor Allah korusun Dikkat et. Doktorlar şurup veriyormus kabızlık için istersen bir sor. Ben bir kez kanama oldu hastanedeydim ac kalmaktan doktora sorduk yediklerine dikkat etsin gerek yok demişti. Sıkıntı etme kendine canım benim stres de tetikler.
İyi misin bu aralar.

Hayirli olsun kuzucuklar saglikla giysin insallah.

Benimde icim gidiyor ama kendimi tutuyorum. En azından 27. Haftadan sonra alayim diyorum bakalim durabilirsem.

Annem 2. Battaniyeyo ormeye başladı bile onu tutamiyorum ama.

Canım bugünümüze şükür.bugünde bu kabızlık çıktı.inan hergin salata yiyorum.zeytinyağı içiyorum.3 litre su içiyorum.ısırgan semiz otu marul birini kesin yiyorum ..günde sadece 3dilim ekmek yiyorum .yani yapacağım herşeyi yapıyorum.dikişimden korkuyorum.ay buda çok zormus

Canim bu son hafta benimde ayni sikintim var neyazikki. Kuru kayisi ye, bana iyi geliyor.

Kabızlıga kivi cok iyi gelıyor gunde bır kıvı tavsıye ederım hemde bebegın cıger gelısımıne yardımcı olan bir madde varmıs kıvıde ınternete yazın guzel acıklamıslar bagırsagıda yumusatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…