2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

bende geçen haftalarda nifty testi yaptirdim.
Ankarada özel bi laboratuvar bu testi yapıyo.yurt dışına yollamak istemedigim orayi sectim.Acibadem.Amerkan hast. hep orayla çalisiyo.
Eger test sonucu kötü cikarsa aminosentez yapılıp hangi bebek hasta ise o saptanıp.hasta olan alinıyo.
Bende cok korkmustum ama güzel çıktı sonuç.
insallah sizinde iyi çıkar

içinizde kist olupda tedavi ile hamile olan varmı varsa istanbul avrupada hangi doktoru tavsiye edersiniz
Çikolata mı? basit mi? Ben tedaviyle hamile kaldım iki kese gördük bir de kist varmış 2cm civarında. Doktor önemli değil hamilelik sürecinde erir dedi.dBasit kistti çatlamamış yumurta

Doktor ikizlerde hormonlar daha cok calisir buna bagli olarak akintilarda da farkliliklar olabilir dedi.
Gercekten öyle cok evham yapiyoruz.
Evet hormonlar tavan, yapmayalım evham birbirimizi de tetiklemeyelim en iyisi :)
Benim pkos var tedavi ile ikizlere hamileyim. Tüp bebekte en kolay hastalar pkos olan hastalardır denir hatta. Yumurta sayısı çok olduğu için ilaç dozunu ayarlamak zor oluyor ohss olma ihtimali yüksektir lakin pozitif daha kolay alınıyor diye biliyorum. Benim ilk tedavi tüp bebekte. Aşılama etkisiz gibi biz de tek yumurta geliştirmek çok zor dediğim gibi ilaç dozajı ayarlama sorunu olduğundan. Hala 3,5 cm civarında bir kist var sağda benim tedavi sürecinde büyüdü orada kaldı kendiliğinden eriyecek diye bekliyoruz. Ohss de oldum hafif şiddetli.
Bebeklerim gayet iyi çok şükür.
Ben Ankara'da tedavi olsun ama bunun pkos ile çok ilgisi yok her dr genel olarak aynı tedaviyi uyguluyor benim dr ilaç dozajıni düşük tuttu her defasında aşırı şişirmek istemiyorum dedi ona rağmen ohss den kaçamadik en fazla transferin birkaç ay ertelenir sorun olmaz.

Ayy inşallah canım yaşın kaçtı senin? Daha doğrusu yaşım 36 ondan korkuyorum biraz, bir de benim jinekolog doktor biri kötü çıkarsa, onu almaya çalışırken diğeri de etkilenebilir demişti, ondan korktum biraz da. Gerçi ben daha detaylı araştırmamı yapmadım bu konularda, bu salı hamile kaldığımdan beri ilk defa tüp bebek doktorumu görücem, ona baya güveniyorum, ona sorim kafamdakileri. Hatta amerikan hastahanesinden, bu doktora geçiş yapmıştım... Ben bu aminosentezi de araştirim canımmm

Ben bayag bi araştırdım.
ultrasonda bebeklerde bi sorun görünmüyodu ama yaşım 39 oldugundan risk grubu içindeydim.
Evet 2 taneden biti hasta olunca, hasta olan alınırken sagliklida etkilenebiliyomus malesef.
Aminosentez kesinlik icin yapilan eski bi yöntem ama onda da 300 de 1 bebeklerin düşme riski var.
Ama sen henüz tahlil yaptırmadan bunları hiç düsünme.
insallah sonucun temiz çıkar ve bosuna kendini ve içindeki kuzuları üzme.
10.hafta dan sonra istedigin zaman bu testi yaptırabiliyosun.
Bikac kiside duydum down send. lu bebekler 2 aya kalmadan kalpleri duruyomus.Doğal süreç rahim hasta olanı elemine ediyo.
Kalbini ferah tut ve testini yaptir ki icin rahatlasin.

Bi yandan benim dondurulmuş embriyolarla oldu, inş da dediğin gbidir canım ki senin yaşın da bana yakın. Moral oldu bu yazın ben şuan daha 9. Haftamdayım, sen nasılsın. Şuana kadar çok zorlandın mı cnm 10. Haftalardan sonra. Çok değişik bir süreç ya

1 hafta sonra test yaptırmak için uygun haftada olucaksın.
Benim 6.hafta ile 12.hafta arasi mide bulantısı,ateş basması açısından zordu hasta gibiydim.
Ama kanama vs hic bisey yaşamadım.Burada bi cok arkadaşımız malesef daha zor seyler yasiyo .
Kuzularım artık büyüdükleri için iyi hissediyorum.hareketlenmeleri yaşamak hamileligin en tatlı yanı sanırım.
Olumlu düşün olumlu olsun herşey : )

Bende 34 yaşındayım testler konusunda tereddütlüyüm. Drum 11. Hafta için ikili test yazmış ama ben pek emin değilim. lavitabellamk benimde dondurulmuş embriyo transferi ile oldu

Benim mide bulantılarım 6. Haftada başladı, hiç kusmadım ama tabii yaşam kalitemi düşürdü + bir de bulantı ikacı kullanıyorum. Onun dışında bi kere ciddi kanamamoldu ama bir gün sürdü çok şükür. Karın ağrılarım hep var. Ben de ilk olarak şu testi sonrasında bebişlerin hareketlerini bekliyorum inş canım

Bende 34 yaşındayım testler konusunda tereddütlüyüm. Drum 11. Hafta için ikili test yazmış ama ben pek emin değilim. lavitabellamk benimde dondurulmuş embriyo transferi ile oldu
Senin dr un perinatolog degil sanirim.
Zira ik8z hamilelikde perinatolog kontrolu önemli.
Çünki ikizlerde ikili.üçlü tarzı test yapılmaz.Iki bebek olduğu icin deger doğru cıkmaz bu sebeple ikizlerde dna kromozon testi(prena,nifty vs..) öneriyo perinatologlar

Drum perinatalog ama ona kontrole gittiğimde kese tekti ona göre yazdı tahlilleri. Bir daha ki kontrolümde Aralık’ta yaptırmadan önce konuşacağım illa ki onunla

Canım senle aynı bebislerimizin doğum tarihi.....

Canım senle aynı bebislerimizin doğum tarihi.....
Evet haklısın : )
Sağlıkla doguralım insallah arkadaşım.
36. haftalari mart ın ilk haftasına denk geliyo ve balik burcu oluyo bebekler.Biz koc burcuna göre hesaplayip tüp bebek tedavisine basladik.ama ikiz olunca 40.haftaya kadar beklemiyolar.
saglikli olsunlar da : )

Benim yaşım da 37, perinatolog detaylı incelemede her hangi bir risk görmeyince amniyo sentez yapmaya gerek yok dedi, ufak da olsa risk yaratabilir diye , sonraki kontrollerde de bir sorun yok dedi..25 haftalık oldular ..yine de insanın içinde bir şüphe kalıyor , burda olan olmayan , çoğul ya da tekil herkesin çocuğu sağlıkla gelsin dünyaya:)

Amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…