- Konu Sahibi perikanadi
-
- #1.221
Canım o kadar dayanabilir miyim bilmiyorum.serklajliyim.kesede sızıntı var.sürekli yatıyorum.Rabbim büyük .....Evet haklısın : )
Sağlıkla doguralım insallah arkadaşım.
36. haftalari mart ın ilk haftasına denk geliyo ve balik burcu oluyo bebekler.Biz koc burcuna göre hesaplayip tüp bebek tedavisine basladik.ama ikiz olunca 40.haftaya kadar beklemiyolar.
saglikli olsunlar da : )
Kizlar beslenme hakkinda konusalim mi ?
Gunluk nasil besleniyorsunuz? Bu konuda birbirinize tavsiyede bulunmak, yanlis bir sey yapıyorsak uyarmak iyi olur bence.
Ben mesela sabahlari 1 bardak portakal suyu, peynir, kasar, domates ve tam bugday ekmegi yiyorum. Gun asiri yumurta yemeye calisiyorum. (Ilk 12 hafta yumurta hic yiyemedim.)
Gunde 1 tane muz, ayva ve gun asiri nar tuketiyorum.
2 litre su iciyorum.
Aksamlari haftada 1 gun balik, 2 gun et, 1 gun bakliyat, diger gunler sebze yemeye calisiyorum. Her yemekte salata ya da yogurt tuketiyorum.
Ceviz acikcasi cok duzenli bir sekilde degil, mutfakta gördükçe birkaç parca yiyorum.
Sut ile pek aram iyi degil. Haftada 1 ya da 2 bardak iciyorum.
Sizce yanlis ya da eksik yaptigim bir sey var mi ?
İlk aylar çok bulantı olduğundan tuzlu kavrulmuş çerez tüketiyorum yeni sadece öyle tuketebiliyordum lakin şimdi çiğ olanlar pek tatsız geliyor ama şifa diye küçük bir kase yiyorum çok çok yemiyorum onu da. Rabbim korur onları biz kendimize bakıyoruz aslında özellikle kalsiyum bizim için gerekli.Aksam yemeginden sonra kaburga agrisi ve siskinlik bende de oluyor. Cok fena bir sey. Gecrn hafta kayinvalidemler gelmisti misafirlige yanlarinda zor oturdum.
Sende cok guzel besleniyorsun masallah. Insallah yedigimiz her sey sifa olur bebeklere.
Benimde bunyem senin gibi ust uste yedigim seylerden cok cabuk bikiyorum mesela transferin ilk zamanlari kuruyemis tukettim her gun simdi hic canim istemiyor, yemiyorum.
Takip ediyorum arkadaşım.ve dualarım seninle.Canım o kadar dayanabilir miyim bilmiyorum.serklajliyim.kesede sızıntı var.sürekli yatıyorum.Rabbim büyük .....
Kuzum bahsettiğin sey bende sırt ağrısı şeklinde oluyor.sanki gazım var sırtıma vuruyor.çok kötü oluyorum.nefes aldırmıyor...Bence gayet iyi besleniyorsun maşallah.
Kahvaltı genelde
bir bardak portakal mandalina karışık suyu
Yarim kaşarlı yumurta (peyniri başka şekilde yiyemiyorum)
Birer lokma kayısı reçeli, kuşburnu reçeli ve fıstık ezmesi.
İki dilim tam buğday ekmeği
Zeytin önceden yiyordum artık yiyemiyorum mesela önü gibi çok nadir.
Kahvaltı arada simit portakal mandalina suyu yetiyor bikiyorum sürekli aynı şeylerden.
Arada
Meyve elma ayva mandalina muz bazen nar bu meyveler yarım yarim genelde yiyorum.
Geç uyandıgim için iki ana öğün oluyor genelde ki fazlasını zaten midem almıyor.
Arada süt ile ya finger biskuvi ya da biraz çikolatalı Mısır gevregi ile yiyorum genelde günlük süt tüketiyorum.
Akşam yemeği
Haftada iki balık yiyorum
Haftada iki kez organik tavuk ile yapılmış çorba oluyor (normal pişmiş sade halini yiyemiyorum)
Her gün çorba olur yoğurtlu çorba, tarhana, mercimek vb.
Arada pilav ve makarna oluyor yemeğin yanında gidecekse.
Kırmızı et haftada bir kez bile tuketemiyorum çok nadir, yiyemiyorum onu da tiksinti var nedense normalde de çok sevmem.
Bakliyat pek yiyemiyorum çok nadir.
Her gün pişmiş sebze olur sofrada
Akşam yemeğinin yanında ya salata ya yıkanmış taze yeşillik ya da ayran olur genelde.
Ara öğün
Maden suyu sade, çoğunlukla içerim bazı günler hariç.
Karışık çiğ çerez (badem, fındık, yer fıstığı, Antep fıstığı, kaju karışımı)
Günlük 1,5-2 lt su güne göre değişiyor yediğime göre de.
Genel olarak bu şekilde tüketiyorum arada değişiyor bazen bazılarını yemiyorum ama genelde hazır bir şey tüketmemeye çalışıyorum. Suyun yanında yediklerim hariç onları tüketmeden süt içemiyorum maalesef.
Çok düzenli yiyemiyorum her şeyi çabuk bıkan biriyim elimden geldiğince düzenli besleniyorum ama hala 5 kg vermiş 3 kg almış durumdayım genel vücut durumuma göre eşim kilo verdiğini söylüyor aldığım yerler göğüs ve göbek zoraki kısımlar. Zayıflıktan ölmuyorum ama uzun yıllardır görmediğim kiloları görüyorum.
Siz de var mi bilmiyorum kızlar benim akşam yemeğinden sonra özellikle kaburga ağrısı şişkinlik sancısı başlıyor. Açken daha rahatım sanırım bunun etkisi.
Neyse sağlıklı yiyip sağlıkla büyük minikleri.
Var mi öneriniz
Amin canım benim.inşallah Rabbim burda olan olmayan herkesin evladını sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.Allah razı olsun.....Takip ediyorum arkadaşım.ve dualarım seninle.
Ben 2 yavrunuda sağlıkla doğuracağına inanıyorum.
Allahın izni ile ogünler geldiginde bunu hatırlatıcam sana.
Rabbim o kuzuları sana bagışlasın.
Kızlar güzel besleniyorsunuz bence. Ben iki haftadır ağzıma doğru dürüst bir şey sürmüyorum midem çok bulanıyor. Ayva çubuk kraker ve bazen meyve. Çok nadir kuru ekmekle kaşar iki kere falan yedim sanırım. Bulantılar geçince düzene girer inşallah.
18. Haftada başladı bende kaburga bölgesinde yani sırt ortasi diyebiliriz. Hepimiz çekeceğiz demek ki gittikçe çoğalıyor bebekler büyüdükçe. Arada dediğin gibi nefesi zorluyor afakanlar bastı diyorum.Kuzum bahsettiğin sey bende sırt ağrısı şeklinde oluyor.sanki gazım var sırtıma vuruyor.çok kötü oluyorum.nefes aldırmıyor...
Canım çoğumuz öyleydik 13. Haftaya kadar bende beslenmedim desem yeridir 5 kg vermiştim. İlk üç ay anneden her türlü gerekeni depodan alıyor Bebek endişe edecek bir şey yok. Bulantı azalınca sende düzgün beslenirsin. Ki bir yerden sonra yemek için yer de kalmıyor bende öyle yani çok az tuketebiliyorum.Kızlar güzel besleniyorsunuz bence. Ben iki haftadır ağzıma doğru dürüst bir şey sürmüyorum midem çok bulanıyor. Ayva çubuk kraker ve bazen meyve. Çok nadir kuru ekmekle kaşar iki kere falan yedim sanırım. Bulantılar geçince düzene girer inşallah.
Tüm hamileler mi bebekleri ile ilgili endişe yaşıyor . Bende ikizlere hamilyim 9. Haftamdym tüp bebekle dondurulmş trnasferi oldm bende hep tedirginm galiba hepimizde bu endişeler sürekli var tabbime emanet bebeklerimiz şnşallah herkes sağlıkla kucagına alırBenim yaşım da 37, perinatolog detaylı incelemede her hangi bir risk görmeyince amniyo sentez yapmaya gerek yok dedi, ufak da olsa risk yaratabilir diye , sonraki kontrollerde de bir sorun yok dedi..25 haftalık oldular ..yine de insanın içinde bir şüphe kalıyor , burda olan olmayan , çoğul ya da tekil herkesin çocuğu sağlıkla gelsin dünyaya:)
Masallahin var . nazar degmesin . gayet iyi besleniyorsun . bende zar zor olsa bir seyler yiyorum ama su olayini asamadim . midem bulaniyor su ictikce . hatta meyvelerden aldiklarkmla geciniyorum desem yeridirKizlar beslenme hakkinda konusalim mi ?
Gunluk nasil besleniyorsunuz? Bu konuda birbirinize tavsiyede bulunmak, yanlis bir sey yapıyorsak uyarmak iyi olur bence.
Ben mesela sabahlari 1 bardak portakal suyu, peynir, kasar, domates ve tam bugday ekmegi yiyorum. Gun asiri yumurta yemeye calisiyorum. (Ilk 12 hafta yumurta hic yiyemedim.)
2 litre su iciyorum.
Aksamlari haftada 1 gun balik, 2 gun et, 1 gun bakliyat, diger gunler sebze yemeye calisiyorum. Her yemekte salata ya da yogurt tuketiyorum.
Ceviz acikcasi cok duzenli bir sekilde degil, mutfakta gördükçe birkaç parca yiyorum.
Masallahin var . nazar degmesin . gayet iyi besleniyorsun . bende zar zor olsa bir seyler yiyorum ama su olayini asamadim . midem bulaniyor su ictikce . hatta meyvelerden aldiklarkmla geciniyorum desem yeridir
Masallahin var . nazar degmesin . gayet iyi besleniyorsun . bende zar zor olsa bir seyler yiyorum ama su olayini asamadim . midem bulaniyor su ictikce . hatta meyvelerden aldiklarkmla geciniyorum desem yeridir
İnşallah canım iyi olsunlarda katlanırım ben başka bir şey istemiyorum korkular bitmiyor maalesef10. Haftaya kadar bende oyleydim. Mandalina ve muz disinda bir sey yiyemiyordum. Gececek insallah sabirli ol.
Bende iki kilo vermişsinizdir şok kilo almasam iyi olacak diyordum :) hayırlısıyla inşallah geçer bu süreç18. Haftada başladı bende kaburga bölgesinde yani sırt ortasi diyebiliriz. Hepimiz çekeceğiz demek ki gittikçe çoğalıyor bebekler büyüdükçe. Arada dediğin gibi nefesi zorluyor afakanlar bastı diyorum.
Canım çoğumuz öyleydik 13. Haftaya kadar bende beslenmedim desem yeridir 5 kg vermiştim. İlk üç ay anneden her türlü gerekeni depodan alıyor Bebek endişe edecek bir şey yok. Bulantı azalınca sende düzgün beslenirsin. Ki bir yerden sonra yemek için yer de kalmıyor bende öyle yani çok az tuketebiliyorum.
Kizlar beslenme hakkinda konusalim mi ?
2 litre su iciyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?