2019'da ikiz annesi olacak anneler beni yalnız bırakmayın :)

Ayaklarını uzatabilecegin bir sehpa gibi bir şey kullanabilirsen çok ise yarar. Bel ağrısı yeni yeni başladı benim ama 18. Haftadan bu yana dağ tarafta yoğun kaburga ağrısı var hem önde hem arkada. İkize gebeler uzun süre çalışamiyor zaten yani çok hızlı ağırlaşıyor hızlı büyüme evresine girdik yine mesela biz seninde büyüme evresi su anda karnım aşağı fazla asılı kalırsa sancı başlıyor karnımda sirtimda. İnşallah iyi geçer kontrolün. Ankara'da dr çok ama çok pahalı çok kalabalık.

İyi akşamlar herkese bir sorum olacak bir kaç saattir sol tarafımda bir agrı var hatta ağrı değilde elektrik çarpması seyirme gibi rahatsız edici bir his ) böyle bisey yaşamış olan var mı normalmidir yarını beklesem yoksa acilemi gitsem bilemiyorum yada çok mu büyütüyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

haklısın sen bir ay benden öndesin karin buyudukce agrilar artıyor. bende henüz kaburga ağrısı yok. bel ve kalça bana yetiyor şimdiden. Kayseriye gideceğim ben çok iyi bir perinatolog tavsiye ettiler 600 TL istiyor. Her zaman gidemem ama ayrintili bir.baksın diye gidecegim. Hareketleride hala hissetmedim bebislerin. Siz ne zaman hissettiniz.

Bebeğin hareketlerini çok erken hissettiğini söyleyen arkadaşlar bu şekilde bir durum anlatırlar büyütülecek bir şey değildir. Ayrıca hastane böyle şeylerde bir şey yapamaz ki kanama kasılma gibi durumlara bakıyorlar onun dışında bir şey yok maalesef. Allah'a emanet, gönlünü ferah tut. Rahim büyüyor değişik hisler normal.

Çok teşekkür ederim ciddimisin bu zamanlar hissebiliyorsam ve öyleyse devam edebilir zevkle :) doktorumla konuştum bende olabılır kanaman yoksa endişelenme dedi oda yanıtladıgın için tekrar sağol

Bir ay sonra ikisi de iki Katına çıkmış olacak öyle düşün hala plasenta da büyüyor birden artış oluyor göbekte şaşırırsin. 16. Hafta gibi hissetmeye başlamıştım birini diğerini de on gün falan sonrası sanırım. İkiz olunca kolay olur diye düşünüyorum ama dikkat etmiyorsun belki sen ayakta otururken onlar pek hareket etmez uzanmak lazım.

Çok teşekkür ederim ciddimisin bu zamanlar hissebiliyorsam ve öyleyse devam edebilir zevkle :) doktorumla konuştum bende olabılır kanaman yoksa endişelenme dedi oda yanıtladıgın için tekrar sağol
Çok erken ama bazıları hissediyorum diyor ben o kadar erken hissetmedim ama Bebek hareketleri başladı ama çok minik belki kolay hissedebilcgin bir yerde. Panik olacak bir durum değil. Kırmızı kan gelirse acilen hastane bu zamanda kasılma olmaz ileriki haftalarda kasılma olursa sıvı gelirse bunlar dışında çok ilgilenmezler. Panik yok.

Canım 20.haftada 317 ve 370 ti sanırım.boylarını söylemedi.senin peki...
Boylarını söylemiyolar bayağdır.normal gelişim diyip geçiyolar.
20.hafta 420 gr lar bebekler.Genelde herkesin 300 civarı benimkiler tontiş olucak sanırım.
Yukaridaki bi mesajini okudum.hep yattigini yazdigin.Ne kadar zor bisey yapiyosun Sen fedakarlikla yavrularina sahip cikiyosun canim benim ben inanıyorum Rabbim onları saglikla kucagina almani nasip edicek.Ve bana söylediginde ben cokkk mutlu olucam gönülden dua ediyorum sana.
Nede olsa biz aynıgün doğum yapma adaşıyız : )

Allah razı olsun canım.Rabbim sanada hayırlı doğumlar nasip etsin.evet sadece wc ye banyoya birde doktor için kalkıyorum.arabanın arkasında yatıyorum.evde bazen kaos çıkıyor.eşimdem üst üste birşey isteyince.onun yüzü bile egilse benim zoruma gidiyor....

Ahhh ahhhh o oturmaktan kaynaklanan ağrıları bir de ileriki haftalarda gör arkadaşım. Ben de oturarak iş yapıyorum ama resmen kemiklerin batmasından oturamıyorum. Büyüme ağrıları normal diyolar da böyle nasıl çalışılacak onu söylemiyorlar. Hele işe geliş gidiş; yemekhaneye git-gel yürüdüğüm çıktığım bayırlar... insana illallah dedirtiyor ki, ben bide hergün git gel 3 saat yol çekiyorum. Allah yardım etsin hepimize; ikizle çalışmak hiç kolay değil. Ben oğlumda hiç böyle olmamıştım. İkiz gebelere ekstradan sadece 2 hafta doğum öncesi izin veren sistemi anlamak gerçekten güç...

Kizlar catlak kremi ne kullaniyorsunuz?
Daha önce konuşmuştuk birileriyle olacağı varsa işe yaramaz ki ikiz de mucize olur yaramasi.
Kaşıntı gerilme gibi durumlarda temiz içerikli bir krem yeter.
Piyasada meşhur iki marka var pahalı degmiyor çoğunlukla. Mustela ve lierac sanırım.
Doğal Hindistan cevizi yağı, kakao yağı, badem yağı bu üçü iş görür.
Dediğim gibi çatlamaya engel olur kesin diyemeyiz biraz yapı meselesi bu.

Kızlar selam. Doktorum 3 hafta sonra detaylı ultrason önerdi. Sizler neler yaptırdınız? Bu testin doğruluğu yeterli mi biliyor musunuz
Detaylı dediği ense ölçümü vs içeriklidir bildiğimiz ayrıntılı değildir çok erken yoksa, ikizlerde ikili test yapılmadığından demiştir. Normal usg cihazı ile yapar ense ölçümü burun kalbine bakar o kadardır sanıyorum.
Ayrıntılı usg 18. Haftada ve 21. Haftada yapıldı benim.

Kızlar selam. Doktorum 3 hafta sonra detaylı ultrason önerdi. Sizler neler yaptırdınız? Bu testin doğruluğu yeterli mi biliyor musunuz
Canim bende 12. Haftamda detayli ultrasona girmistim. Ve gercekten detayli bakiliyo, tum organlar teker teker inceleniyo sadece ense olcumu olmuyo.

Canım peki orda olumlu sonuç almak yeterli geliyor mu? Yani yanılma payı ne kadar biliyor musun
Benim perinatolog tarafindan yapilmisti. Cok detayli bir sekilde herseyi anlatti. %olarak riskleri verdi, kesin sonuclari hangi testlerle alabilecegimizi bu evrede gerekli olup olmadigini falan herseyi uzun uzun anlatti. Hatta rutin kontrollerimin ne sıklikla yapilmasi gerektigini bile soledi.

Süper canım bana da öyle dediler, neyin gerekli olup olmadığını doktor söyler size dediler. Perinatalog benimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…