- Konu Sahibi perikanadi
-
- #1.501
Benim de ilk gebeliğim biri 7+5 biri de 7+3 haftalk. Bizde de iki tarafta var :) Allah yardımcımız olsun zorlu bi süreç bekliyor biziilk gebeligim canim senin:) hehe bizim ailede cok var ikiz cok istiyordum normal olsada ihtimalim yuksekti ama es faktornden dolayi tupbebek tedavisi gordm 2 transfer oldu sans olsn die genelde 1 i tutarms 1 dedi doktor daha iyi soradan bole bi sevnc yasadik:) 8 haftalik oldk canisi ama saklanan minigim biraz daha kucuk 1 hafta kadr vrms arasnda ina zmaanla buyur o daasiri bulantim var zor geciyor bebislerim iyi olsn yeter ki ben cekerim❤
Masallah yaknms ayni gunlerimiz teldeki uygulamaya gore bugun 7+4 benimde canim. Diger bebegimi tam bilmiyorm ctesi doktor daha net soler gidicem:) aynen olsn ben herseye raziyim 1 yil bekledm bugunleri dogumdn da korkmuyorm 2 kere amelythaneye grdgmdn normal dogm yaparm cesart geldi ama bakalm nasi olck ikizle:) 28 canim 20 aylk evliym sen canim:)Benim de ilk gebeliğim biri 7+5 biri de 7+3 haftalk. Bizde de iki tarafta var :) Allah yardımcımız olsun zorlu bi süreç bekliyor bizikaç yaşındasın ve kaç yıllık evlisin canm
Sağlıklı gelirler inşaallah normal doğum olur kolay olur bol dua etmek lazım. 24 yaşındayım 10 aylık evliyim :)Masallah yaknms ayni gunlerimiz teldeki uygulamaya gore bugun 7+4 benimde canim. Diger bebegimi tam bilmiyorm ctesi doktor daha net soler gidicem:) aynen olsn ben herseye raziyim 1 yil bekledm bugunleri dogumdn da korkmuyorm 2 kere amelythaneye grdgmdn normal dogm yaparm cesart geldi ama bakalm nasi olck ikizle:) 28 canim 20 aylk evliym sen canim:)
Masallah canim sana da ilk bebegin ikiz olmasi guzel sansliyiz teyzemin bi oglu vardi ikncisi imiz oldu 3 oldu birden:) tekcocugum ven cok istiyordm 2 olmasini esmle sukur❤ evet ya oyle vala da tupbebekle dgu icn blki riske atmz doktor hic blmigorm ne dicek ins iyi gider surec son aylarda bizi neler bklick bakalim. Calisiyorm da bakalm nasi olck:)Sağlıklı gelirler inşaallah normal doğum olur kolay olur bol dua etmek lazım. 24 yaşındayım 10 aylık evliyim :)
İnş cok isterim. Çalısıyomusun pekiAmin canim. Hoş geldin aramıza. Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin seninde. Benimde iki oglum var. İkizlerimde bir kız bir oğlan aynı durumdayız seninle. Serklaj öyle herkese yapılan bişey değil. riskli gebelere yapılıyor açılması olan daha önce erken doğum oykusu bulunan vb kişilere yapılıyor. Cok'şükür bende yok dikiş falan. Allah dikişli arkadaslarada yardim etsin. ikiz gebelik riskli zaten ama serklajlilarin durumu daha zor daha çok dikkat etmeleri gerekiyor sürekli yatıyorlar. Allah hepimize yardım etsin arkadaşım. Insallah hepimiz saglicakla bebeklerimizi kucağımıza alır bundan sonraki evrede buyumeleri ve gelişimleri konusunda sohbetler yaparız.
Oo senin işin daha zor çünkü ikiz gebelik normal gebeliğe göre daha ağır geçiyor. Son aylara doğru ara verirsin heralde işe mecbur. Genel de sezeryan diyolar bilmiyorum ya Inşaallah kolay bi şekilde normal olurMasallah canim sana da ilk bebegin ikiz olmasi guzel sansliyiz teyzemin bi oglu vardi ikncisi imiz oldu 3 oldu birden:) tekcocugum ven cok istiyordm 2 olmasini esmle sukur❤ evet ya oyle vala da tupbebekle dgu icn blki riske atmz doktor hic blmigorm ne dicek ins iyi gider surec son aylarda bizi neler bklick bakalim. Calisiyorm da bakalm nasi olck:)
ilk gebeligim canim senin:) hehe bizim ailede cok var ikiz cok istiyordum normal olsada ihtimalim yuksekti ama es faktornden dolayi tupbebek tedavisi gordm 2 transfer oldu sans olsn die genelde 1 i tutarms 1 dedi doktor daha iyi soradan bole bi sevnc yasadik:) 8 haftalik oldk canisi ama saklanan minigim biraz daha kucuk 1 hafta kadr vrms arasnda ina zmaanla buyur o daasiri bulantim var zor geciyor bebislerim iyi olsn yeter ki ben cekerim❤
Bizim ablamızda heyecanla bekliyor biraz da tedirgin yaşı küçük 4 yaşında hafif kıskançlık olucak gibi ama hakkı normal bir durum önemli olan biz denge de tutmaya çalşıcaz inşallah Allah hepimize güç versin ilk olan tecrübesizlikten diğerleri böyle durumlardan yana zorlanıyor :) benim midem en başından beri sorunluydu canım hala da öyle ama artık çıkarsam da ağrıdan duramasam da yemeye uğraşıyorum kaşar sabahları tüketmeye başladım muzu çok zor yiyorum kiviyi yiyordum ama hergün değil söylediğin çok iyi oldu bundan sonra hergün yemeye çalışıyım inşallah. Allah razı olsun hayırla sağlıkla al miniklerini kucağına arkandan geliyorum inşallahEvet bizim ev cürcüna olacak inş ablalari dört gözle beklıyor cok tşk ederim inş sonuna kadar dayanırız bebeklerımız ıcın inş doguma kadar sabahları kaşar peynir günde bir muz ve bir kivi yemeni tavsiye ederim bebegı beslıyomus kivide içindekı bır madde bebegin cıger gelısımınde etkı olan maddeymıs doguma kadar ye ucundan azıcık ac cay kasıgıyla ıcını oya oya ye ıns kuveze gırmeden saglıcakla alırız bebeklerımızı kucagımıza dualarım hepımız ıcın olucak dogumda
Allah bağışlasın evlatlarını canım dikiş herkese yapılmıyor zaten bende de Yok önceden düşük ve erken Doğum hikayen varsa ya da kontroller de drun herhangi bir rahim kısalığı açıklığı gibi erken Doğum riski gördüyse yapıyor sana şimdiye kadar yapılmadıysa bundan sonra da yapılmaz büyük ihtimal çünkü belli bir zamandan sonra yapmıyorlar zatenBende 19 hafta nın içindeyim bana dikiş den bahsedilmedi acaba neye göre ve ne zmn serklaj yapıldı kızlar size bu arada 31 yasında 2 oglandan sonra bir kız bir erkek bebek bekliyorum ben size dua ediyorum sizdede dua beklerim inş Rabbim korktuklarımızdan emin eylesin kucaklarımızı boş bırakmasın inş
Sarı akıntı bende de oluyor bazen daha renksiz bazen daha sarı oluyor normal bence.Kızlar bebekler hareket ettikçe resmen şeyimin içi acıyor.birde akıntı gelince iç çamaşırına bakıyorum.açık sarı leke oluyor iç çamaşırım.bu normal mi kızlar sizdede oluyor mu
Kuzum acı değil de nasıl anlatsam.sizi gibi gıdıklama gibi.değişik bir şey.bağırsaklarim gurul gurul patlamış mısır gibi...o zamanda oluyor o his.Sarı akıntı bende de oluyor bazen daha renksiz bazen daha sarı oluyor normal bence.
Bebeklerin hareketi aşağı yakın olduğunda vajinaya vuruyor acısı bu da çok normal benim oğlan aşağıda onun hareketleri vuruyor mesela ama çok canım acımıyor senin dikiş nedeniyle daha çok acıyor olmalı.
Canım sen ne yaptın.leke felan gelmiyor değil mi.rahatım nasıl.ne zaman kontrolünSarı akıntı bende de oluyor bazen daha renksiz bazen daha sarı oluyor normal bence.
Bebeklerin hareketi aşağı yakın olduğunda vajinaya vuruyor acısı bu da çok normal benim oğlan aşağıda onun hareketleri vuruyor mesela ama çok canım acımıyor senin dikiş nedeniyle daha çok acıyor olmalı.
Canım kafası aşağıda ise kafasını çevirdikce benzer hisler bende de oluyor. Arada bağırsaklara doğru bir vuruyorlar o zaman bir sancı başlıyor gaz ile birlikte geçiyor. Normal hisler bunlar, maşallah onlara buradayız diyorlar.Kuzum acı değil de nasıl anlatsam.sizi gibi gıdıklama gibi.değişik bir şey.bağırsaklarim gurul gurul patlamış mısır gibi...o zamanda oluyor o his.
İyiyim çok şükür leke falan yok. Evdeyim yatıp kalkıyorum arada oturup örgü öruyorum başka bir şey yapmıyorum. Kontrol 13 Aralık. Aralığa geldik çok şükür Ocak ayı biraz daha rahatlamış oluruz hafta açısından ilerlemiş olur.Canım sen ne yaptın.leke felan gelmiyor değil mi.rahatım nasıl.ne zaman kontrolün
Ben tetanoz iğnesi olmadim süreç karışık bizim kanama sancı falan olunca dr gerek yok dedi.Benimde vajinama dogru vuruyorlar sanki o an tuvaletim gelmiş gibi oluyor. Sari akinti bende de var. Doktor normal dedi.
Az once tetanos asimin ilk dozunu oldum. Hamileligin basindan bu yana 5 kilo almisim. Ebe hizli kilo aliyorsun dedi. Oysa o kadar cok dikkat ediyorum ki kizartma, hamur, abur cubur hic yemiyorum.
Devit, decavit, magnesium, ferrum kullanmaya devam ayrica doktorunla gorus onay verirse omega 3 kullan dediler bu kadar vitamine ne gerek varsa.
1 ay sonra asinin 2. Dozunu olacakmisim. Tansiyon 10a 6 cikti iyi ama yinede yemeklerine hic tuz koyma dedi.
Telefon gibi bir aletle bebeklerin kalp atisini dinledi Ebe. Ikisinin de kalp atisini duyduk. Sagdaki cok fena ama hic yerinde durmuyor dedi.
Canım kafası aşağıda ise kafasını çevirdikce benzer hisler bende de oluyor. Arada bağırsaklara doğru bir vuruyorlar o zaman bir sancı başlıyor gaz ile birlikte geçiyor. Normal hisler bunlar, maşallah onlara buradayız diyorlar.
İyiyim çok şükür leke falan yok. Evdeyim yatıp kalkıyorum arada oturup örgü öruyorum başka bir şey yapmıyorum. Kontrol 13 Aralık. Aralığa geldik çok şükür Ocak ayı biraz daha rahatlamış oluruz hafta açısından ilerlemiş olur.
Ben tetanoz iğnesi olmadim süreç karışık bizim kanama sancı falan olunca dr gerek yok dedi.
Sadece decavit kullanıyordum geçen hafta b12 eklendi düşük çıktı. Kan iyi dediler henüz verilmedi çok ilaç gerek yok dedi aile hekimi yeterli su anda sana dedi.
Maşallah durmasın yerinde kıpır kıpır olsun. Tansiyonda gayet iyi.
Bebeklerin kilo açısından arası zamanları biz de hızlı kilo alıyoruz. Ben hala başlangıç kilosuna gelmedim 5 verdim 3,5 aldım.
Kızlar bebekler hareket ettikçe resmen şeyimin içi acıyor.birde akıntı gelince iç çamaşırına bakıyorum.açık sarı leke oluyor iç çamaşırım.bu normal mi kızlar sizdede oluyor mu
Benim dr da ilaç gerekmiyor destek gerekmiyor diyor. Her türlü hacettepeye gidiyorum sorun olmaz sanırım geçti artık yapılmaz zaten. Hacettepe başka hastaneye hasta göndermiyor herhalde duymadım hiç.Masallah almamissin neredeyse hic. Insallah sağlıklı kilolarin olur asirisi olmaz.
Bende takip doktoruma sordum asiyi. Bizim hastanemiz steril bir sorun olmaz ama acil durum olur başka hastanede sezeryan olursun risk olabilir o yuzden asi ol dedi. Ona istinaden yaptirdim.
Vitamin konusunda da kullanmamak icin konustum kac kere takip doktorumla da perinatologla da ama ikisi de kullanacaksın diyorlar. Aile hekimi de onlarla ayni goruste. Nefret ettim vitaminlerden resmen. Hayirlisiyla bi dogursam daha vitamin icmem galiba. :))
Benim dr da ilaç gerekmiyor destek gerekmiyor diyor. Her türlü hacettepeye gidiyorum sorun olmaz sanırım geçti artık yapılmaz zaten. Hacettepe başka hastaneye hasta göndermiyor herhalde duymadım hiç.
B12 kokusundan tiksiniyorum bende decavitte kocaman zor yutmak.
Benim evden uzaklaşma planim olmadığından sanırım ev hastane sağlık ocağı arasında gidip geliyoruz. Özel hastanelerde sorun olduğunda özellikle ikiz gebelerde çok sık büyük kadın doğuma hasta gönderirler o yüzden dedim. Planlı doğum olsa da sıkıntı varsa hemen gönderiyorlar.Baska hastane derken mesela uzak bi yerde olursun sancin olur acil baska bir hastanede dogum yapmak zorunda kalirsan demek istedi doktor. Gerci bizim Allah nasip ederse planli gunu belli olacak gibi bakalim hayirlisi.
Benim evden uzaklaşma planim olmadığından sanırım ev hastane sağlık ocağı arasında gidip geliyoruz. Özel hastanelerde sorun olduğunda özellikle ikiz gebelerde çok sık büyük kadın doğuma hasta gönderirler o yüzden dedim. Planlı doğum olsa da sıkıntı varsa hemen gönderiyorlar.
Hacettepe utanır herhalde dışarı hasta göndermeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?