- Konu Sahibi perikanadi
-
- #1.901
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz icin rabbim sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin insallahhMerhaba öncelikle hayırlı olsun. Benim bat günümde degerim 1000 di. 5. haftada keseyi gördük 7. haftada kalp atışını duyduk. o zamana kadar onceki doktorum hep tek dedi. Ama ben dediğin gibi ikiz olduğunu hissediyordum ve belirtilerimide diger gebeligime gore daha agir yasiyordum. doktora ikiz olabilir mi dediğimde bana güldü hayır dedı. Meğersem görememiş başka bir hastaneye gittiğimde doktor bakar bakmaz ikiz dedi. Ailenizde varmış tabiki kısmet sizde de olabilir. Bazen hcg degerlerinden çok net anlaşılmıyor ikiz mi oldugu. İki yada tek önemli olan sağlıklı olsunlar. Ama ikiz gebelik diğer gebelikler gibi değilmiş daha ağır geciyor. Hakkinda hayırlısi olsun.
Amin canım Allah razı olsun. Teşekkür ederim bilgilerin icin rabbim bebeklerinizi size bağışlasın. Tek veya ikiz aslında cidden onemli degil yeterki sağlıklı dogsunlar hayirli evlat olsunlar ama iste ikizin heyecanıda bi farklıdır illakiHayirli olsun canim. Allah insallah gonlune gore verir. Benim beta degerlerim 2 kat artiyordu 2 gunde. Keseleri gorene kadar kesinlikle ikiz diyebilecegimiz birsey yok neyazikki. Ama benim bebekler tutunurken karnimin 2 farkli noktasinda batmalar cok yasadim 2-3 gun. Ama bununla alakalimi bilmiyorum acikcasi.
Benim göğüs hassasiyetim en başından beri aşırı ağrılı geciyor malesef birden sertlerdiler ve büyüdülerOncelikle hayirli olsun. Ben ne belirti ne beta ne de hissiyatla ikizin anlasilabilecegini sanmiyorum.
Benim transferin 10. Gunu beta 300 12. Gunu 1000 idi. 5. Hafta tek kese gorduk. 7 haftada tek kesede ikiz oldugunu ogrendik, kalp atislarini duyduk. 7. Haftaya kadar hic hamilelik belirtim olmadi.
Aynı durum bende de söz konusu canım bizimkilerde sürekli ikiz olur inşallah felan diyorlar ikizi onlar soktu kafama bi nevi maşallah sizlere rabbim bebeklerinizi sizlere bağışlasın hayırlı ömürler nasip etsinHayırlı olsun canım. Ben de 7. Haftam da öğrendim ikiz olduğunu kalp atışlarını duyduk ama eşimin tarafı çok dillendirdi inşallah ikiz olur diye tabi şok oldu herkes. Battan hemen sonra 2000 cıktı değerim şaşırdık. Göğüs hassasiyeti mide bulantısı.. ağır geçti 3.haftadan sonra şuan 10.haftalık halâ kusmalar bulantılar devam
Kendi aile çevreniz ve gecmisinizde varsa genetiktir, ben de hicbir ilaç ve tedavi olmadan ilk hamileligim ikiz ama bende genetik. 6. Hafta iki kese görmeden önce içime doğmuştu eşime söylemiştim :) hayırli olsun bebekler saglikla gelsin insallahKızlar merhaba. Bugün 2kese göründü ve şok oldum. Sizlere sorum şu; ben geçen ay femara kullandım ve tutmadı bu ay hiçbirşey kullanmadım hatta zamanına bile dikkat etmedim ilişkinin ve sonuç ikiz. İlacın 2. Aya etkisi ile ikiz hamile olanlar var mı yoksa Benimki genetik mi çok merak ediyorum
Amin canm Allah razı olsun.. Aile de ikiz var mı? Ilk gebeliğin miAynı durum bende de söz konusu canım bizimkilerde sürekli ikiz olur inşallah felan diyorlar ikizi onlar soktu kafama bi nevi maşallah sizlere rabbim bebeklerinizi sizlere bağışlasın hayırlı ömürler nasip etsin
Ananemin ve halamin ikizleri vardi ilk gebeliğim canım 2 aylık evliyim daha 5+6 oldu bugun hamileligimdeAmin canm Allah razı olsun.. Aile de ikiz var mı? Ilk gebeliğin mi
Canım bn 18 ay ilaç kullandım hipertroid için normale döndü hormonlar doktor artık içmene gerek Yok ilaçları deyince bıraktım şimdi çok şükür normal hormonlarım propycil diye bir hap veriyorlar onu kullanıyorsun kontrol altına alınmazsa gebelikte çok tehlikeli bebeği direk etkiliyor diye biliyorum tiroid hastalıkları şakın aksatma kontrolleriniMerhaba Kızlar, aranızda hipertroidi geçiren oldu mu acaba nasıl bir yol izlendi
Çok teşekkürler canım bilgilendirdiğin için. Dr troid usg ve tekrar tetkik istedi duruma göre hareket edecek. Sonuca göre takip deriz ya da ilaç başlarız dedi. İnşallah bir problem olmaz. Ne zorluklarla geldi bebeklerim Allah onlara sağlık versin inşallah. Ellerimde titreme ve çarpıntı oluyor. Bulantı kusmam çok ve 7 kilo verdim beş haftadaCanım bn 18 ay ilaç kullandım hipertroid için normale döndü hormonlar doktor artık içmene gerek Yok ilaçları deyince bıraktım şimdi çok şükür normal hormonlarım propycil diye bir hap veriyorlar onu kullanıyorsun kontrol altına alınmazsa gebelikte çok tehlikeli bebeği direk etkiliyor diye biliyorum tiroid hastalıkları şakın aksatma kontrollerini
Çok geçmiş olsun cnm hiç endişelenme Allah’ın izniyle hiçbirsey olmaz sağ salim alırsın bebişlerini kucağına korkulacak birsey değil doktorun kontrolündesin ztn o tıtremelere çarpıntılara da normalde dideral diye ilaç kullanılıyor onuda kullandım nabzım 160 ları buluyordu on7n için vermişti tabi gebelikte kullanılıyor mu onu bilmiyorum ama korkacak birsey yok çok şükür tedavisi olan birsey bol bol dinlen stres yapma sınırlenme sakin ol bunlar çarpıntıları el ayak tıtremelerini tetikliyor artırıyor çünküÇok teşekkürler canım bilgilendirdiğin için. Dr troid usg ve tekrar tetkik istedi duruma göre hareket edecek. Sonuca göre takip deriz ya da ilaç başlarız dedi. İnşallah bir problem olmaz. Ne zorluklarla geldi bebeklerim Allah onlara sağlık versin inşallah. Ellerimde titreme ve çarpıntı oluyor. Bulantı kusmam çok ve 7 kilo verdim beş haftada
Maşallah güzel günler gorsun inşallah bebeklerin. Ömürleri güzel olsun.Selam kizlar cok sukur persembe gunu kuzularimi kucagima saglikli bir sekilde aldim dogum sezeryan oldu cunki iki bebekte makat gelisiydi bugun daha iyim hala hastanedeyiz ben yurt disindayim burda biraz tutuyorlar hastanede dualarim sizinle ins sizlerde kuzulariniza saglikli sekilde kavusun
Masallah gözünüz aydın, geçmiş olsun.Allah saglikli uzun ömür versinSelam kizlar cok sukur persembe gunu kuzularimi kucagima saglikli bir sekilde aldim dogum sezeryan oldu cunki iki bebekte makat gelisiydi bugun daha iyim hala hastanedeyiz ben yurt disindayim burda biraz tutuyorlar hastanede dualarim sizinle ins sizlerde kuzulariniza saglikli sekilde kavusun
Ne güzel Rabbim hayırlı uzun ömürler versin bahtlarını açık Etsin analı babalı büyütsün inşSelam kizlar cok sukur persembe gunu kuzularimi kucagima saglikli bir sekilde aldim dogum sezeryan oldu cunki iki bebekte makat gelisiydi bugun daha iyim hala hastanedeyiz ben yurt disindayim burda biraz tutuyorlar hastanede dualarim sizinle ins sizlerde kuzulariniza saglikli sekilde kavusun
Canim ben hamile kalmadan 1-2 yil once cok siddetli hipertoroid gecirmistim. Gebelikte riskleri var ama tedavisiyle saglikla bebegine kavusursun. Hemen kadin dogumcunla gorus ilac tedavisine baslar. Sık sık kontrol ettirirsin. Eger benim gibi ilac alerjin cikarsa ki insallah cikmaz benim gibi diyetle de duzeltebilirsin.Merhaba Kızlar, aranızda hipertroidi geçiren oldu mu acaba nasıl bir yol izlendi
Yaaa coookkkk sevindimmmmmSelam kizlar cok sukur persembe gunu kuzularimi kucagima saglikli bir sekilde aldim dogum sezeryan oldu cunki iki bebekte makat gelisiydi bugun daha iyim hala hastanedeyiz ben yurt disindayim burda biraz tutuyorlar hastanede dualarim sizinle ins sizlerde kuzulariniza saglikli sekilde kavusun
cok sevindim Rabbim hayirli saglikli omurler versin insallahSelam kizlar cok sukur persembe gunu kuzularimi kucagima saglikli bir sekilde aldim dogum sezeryan oldu cunki iki bebekte makat gelisiydi bugun daha iyim hala hastanedeyiz ben yurt disindayim burda biraz tutuyorlar hastanede dualarim sizinle ins sizlerde kuzulariniza saglikli sekilde kavusun
Maşallah Allah evlatlarınla sağlıklı uzun ömürler nasip etsin darısı bizlerin başına inşallahSelam kizlar cok sukur persembe gunu kuzularimi kucagima saglikli bir sekilde aldim dogum sezeryan oldu cunki iki bebekte makat gelisiydi bugun daha iyim hala hastanedeyiz ben yurt disindayim burda biraz tutuyorlar hastanede dualarim sizinle ins sizlerde kuzulariniza saglikli sekilde kavusun
Canım teşekkür ederim inşallah öyle olur. Perinatalog endokrine yönlendirdi şimdi omların tahlillerini tamamlamasını bekleyeceğim inşallah omlara bir şey olmaz. Endokrin hocasına da özel randevu aldım bakalım ne diyecekCanim ben hamile kalmadan 1-2 yil once cok siddetli hipertoroid gecirmistim. Gebelikte riskleri var ama tedavisiyle saglikla bebegine kavusursun. Hemen kadin dogumcunla gorus ilac tedavisine baslar. Sık sık kontrol ettirirsin. Eger benim gibi ilac alerjin cikarsa ki insallah cikmaz benim gibi diyetle de duzeltebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?