2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ayy bende çok severim bisküvili pastayı . Sağlıklı olsunlar da bende kilosuna kafa takmıyorum benim oğlumda minik doğanlardan.

Çok geçmiş olsun . Büyüdükleri için artık evde kalmak istemiyorlar ya bizimki de sürekli kapıya gidiyor. Daha önce de bahsetmiştin sanki iştahsızlık durumundan doktora danıştınız mı belki önerisi olur. Bizde dönemsel iştahsızlık oluyor bi bakıyorum çok güzel yiyor bi bakıyorum hiç istemiyor. Emme sıklığı azalmadı hala tam gaz devam gece de sürekli emiyor hele 5 ten sonra yapışık yatıyoruz sıcak bi yandan bebe bi yandan yanıyorum yani . Kendi başına asla oyalanmıyor paçama yapışıyor çekiştirip duruyor yakaladığı anda. Yeter ki yanında biri olsun anne baba ya da anneanne dede vs. Bana emmek istediği zaman bağımlı oluyor sadece.
Belki mizaçtır anne desteğine daha fazla ihtiyaç duyuyordur. Sana da hak veriyorum zor zamanlar geçiriyorsun hem iş hem çocuk hem de ev zaten kendine fırsatı kalmıyor insanın. Bir ara görümce ilgileniyordu sanki dimi
Çocuğum yokken 2 olsun diyordum şimdi sağlıklı olsun da bana yeter 1 tane diyorum. Çünkü gerçekten çok zor. Allah yardımcımız olsun.

"Bazen yetersiz hissediyorum ve gerçekten piskolojik olarak zorlanıyorum" cümleni öyle iyi anlayabiliyorumki. hepimiz benzer durumdayız Allah kolaylık versin hepimize

kızlar bebişiniz için artık kullanmadıgınız eşyalarını satmayı düşünüyormusunuz ? burada bu iş için açılan ayrı bir sayfa varmı ? veya hangi sitelerden satılabilir acaba ? sahibinden.com letgo.com gibi . siz ne yapıyorsunuz ?

Letgo ve dolap uygulamasından alan arkadaşlarım var.
Ama ben ucuncuye saklarım :)

Evet görümcem dayanamadı gitti doktor kilosu normal diyor ama annelik işte doymadigini bildiğimden kendime yükleniyorum şimdilerde niye böyle oldu diye emzik tutmuyor biberon da biraz biberon tutsa arada inek sütü verebilirdim

Galiba bebeğimi yol tutuyor ya yolculuk halindeyiz güzel gidiyordu aslında koltuğuna da alıştı. Bir anda çok fazla kustu . Dr kontrolüne gidince soracağım ne yapabiliriz diye. Var mı böyle sorun yaşayan sanırım katı gıda vermek lazım kusmaması için sadece ekmek yedi kuzum ya zorlamadım bende hiç

Öncelikle çok geçmiş olsun, merak ettimde aşı olmuş muydunuz?
Bebekle ilgili sorularınıza gelince benzer süreçleri geçenlerde yaşadım hatta yazmıştımda gerçekten çok zorlandım. Azı dişleri kabarmıştı, iştahsızlık ve gece çok uyanma hemen uyumama gibi durumlar yaşadım. Ama bir süre sonra geçti ve çok şükür iştahı da düzeldi. Bu arada şu meşhur kusma ve ishal hastalığı da atlattık. sadece uyku kısmı tam düzelmedi gece 3-4 defa kalkıyor bana çok fazla geliyor. Bir yaş için daha düzenli bir uyku umuyordum
dediğim gibi neyseki uyku dışında hepsi geride kaldıDarısı başınızaDiyeceğim tek şey sabır sabır sabır. Birazda yardım alın çevreden her şeye yetişmeye çalışmayın.

Ben saklamak istediğim birkaç parça dışında hepsini durumu iyi olmayan çevremdeki insanlara verdim.

Bu arada anne sütü dışındaki sütler pişik yapabilir verirseniz pişik kremini sürmeyi ihmal etmeyin derim.

Hayırlı akşamlar anneler kızımda geçmeyen kızarıklıklar var fotoları atayım anlatayım detayları

Eklentiler

• 20210808_192115.webp
    17 KB · Görüntüleme: 53
  • 20210808_192040.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 47
Hayırlı akşamlar anneler kızımda geçmeyen kızarıklıklar var fotoları atayım anlatayım detayları
kurbanda elbistana gtmiştik adanada falan durduk ordan önce okadar sıcağa rağmen orda hiç bişsy olmadı pişikde dahil.Sonra elbistandan memlekete dönmemize 1 gün kala sinek ısırmış benide ısırdı yattığımız odada varmış kızımn kollar da yüzde benimde ellerim bileklerimde vardı.
Kendi evime geldiğimde 1yaş aşısı vardı doktor sinek ısırığı dedi aşıya engel değil dedi yaptı aşıyı.aşıdansonra ateş fln olmadı.5 gün sonra ateşlndi 2.günde geçmeyince acile götrdüm.kulağı kızarmış enfeksiyon var dedi boğazıda akıntı olmuş.antibiyotik ateş dşrücü bide alerji şrbu verdi.sonra kızarklıklar arttı karnında yoktu oradada çıkmıştı.sağlık ocağına götrdüm şuruba devam et dedi 2 de krem verdi.sizce bunlar ney test yapan olmadı.6.hastalığa bnzior mu?

İlk defa duydum bunu :) 1yaşından sonra ben de süt verecegim buna dikkat ederim :)
Bu arada belli bir marka veya tür falan varmı süt konusunda?
Bende çevremden gözlemledim. Hazır pastörize sütleri kastediyorum marka ayırt etmeden. Ben henüz sade süt vermedim, ana sütlaç, ya da sütlü tatlılar verdim, şimdilik sorun olmadı.

Çok geçmiş olsun. Ardı ardına çok olay yaşadığınız için tam olarak neden kaynaklanmış emin olmak zor olabilir. Keşke aşıyı erteleseydiniz. Antibiyotikten sonra olsaydı ondan kaynaklanıyor derdim. Ama ondan önce olmuş. Bence iyi bir çocuk doktoruna danışın. Kaşıntı falan yapıyor mu? Ya da günden güne azalma falan var mı?

Çok geçmiş olsun. Böyle hasta bebek görünce dayanamıyorum. İçim eriyor.
Bizde 6. Hastalık geçirdik. Önce ateşlendik. Ateşimiz 39 bucuga kadar çıktı. Aynı zamanda dişlerimiz çıkıyordu. Doktora götürdük. Diş ateşi 38 i geçmez, bu 6. Hastalık, iyi huylu olduğu için antibiyotiğe gerek yok dedi. Ateş 3 ila 5 gün sürer sonra deride döküntüler olur dedi.
Dediği gibi de oldu. Ateşimiz 4 gün sürdü. 4. gün sonunda hafif döküntüler oldu. Önce ensede sonra eller ve ayaklarda en son sırtında çıktı. 2 3 gün döküntüler devam etti. Sonra geçti.
Sizin döküntüler bize göre daha yoğun görünüyor. Bizim döküntüler isilik şeklinde ve daha seyrekti. Yine de bilemedim. Doktor daha iyi cevap verecektir bu konuda.Belki diğer bebeklerde böyle yoğun olan varsa cevap verecektir.

Etiket bildirimi gelmemiş mesajlara bakarken gördüm
Ben pandispanya yapamıyorum onun yerine keçiboynuzu unuyla bebişe uygun kek yaptım. Daha doğrusu pandispanya denemesi ile yola çıktım sonuç kekimsi oldu keki sulandırılmış pekmezle ıslattım. Katların arasına bolca meyve koydum. Naked cake benzeri olmasını istediğim için de dışına labne&bal kullandım ve tabi katların arasına da. Sorarsan kekimsi pandispanyamın Tam tarifini paylaşmaya çalışırım müsait bir zamanda

sağolasın.Antibiyotikten mi acaba dedim onu kestim baktım pek bişey fark etmedi şimdi yeniden başladım acildeki doktor enfeksiyon demişti.Aşıyıda erteleye erteleye son süresine kalmıştık bidahada erteleyemezdik doktrda zaten sinek ısırığı demişti.bi ara yüzünde vardı 2 gün falan çoktu sonra azaldı şimdide ellerinde ayaklarında var.çok kaşınmıo gibi ama arada elleriyle uğraşıo

çok sağolasın.bizim ateşte 3 gün falan sürdü geçmeyince acle götrdük oda enfeksiyon var dedi kulağı kıxarmış dedi.ama bu döküntülerin tam ne oldğnu söyleyemedi

antibiyotik dışında başka bi ilaç vermedi değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…