• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Merhaba, hiç kafanıza takmayın demek için yazıyorum :) Gebeliğimi öğrendiğimde hemen TSH bakıldı ve ertesi gün 50 mg ilaç kullanmaya başladım, değerim 7 küsür idi. Önceki sene genel kontrolde biraz yüksek çıktığı için hemen bakılmıştı.
20 gün içinde 1küsürlere geriledi, hala da her gün aç karnına devam ediyorum ve sonuna kadar da devam edeceğim.

Bu arada referans değerler her yerde değişiyor diye biliyordum ki gördüm öyleymiş. Türkiye'de 0.27-4.2 olması gereken aralık. Bu da sizi rahat ettirsin :) O bahsedilen düşük, erken doğuma sebep olan değerler çok çok yüksek değerlermiş Allah korusun.

Cok tesekkur ederim hmgercekten icim rahatladi. TSH hormonu 2.50 olmali gibi gormustum arastirirken. Th3 srrbest degeri 4.00 tu maksimum. Yani cok yuksek degilse uzulecek bi sey yok. Ilacla 2 haftada hale yola koyarlar o zaman bu hormonu. Cok sevindim. Tesrkkurler.

Selamlar. Doktordan geldim az once. TSH hormonu maksimum 3.00 olmaliyken benimki 4.10'mus. Hipotiroidi diyorlar. Ilk defa duydum. Daha once bilinen bir tiroid problemim yoktu. Gebelikte olur boyle seyler diyolar. Sizin bi bilginiz var mi? Bugun yeniden kan verdim. Haftaya sonuclar cikacakmis. Ardindan hala yuksek ise eger ilac tedavisine baslayacakmisiz. Bu hormonun yuksekligi dusuk, erken dogum ya da gebelik zehirlenmesine sebep olabilir diyolar Allah korusun. Evham yapmamaya çalışıyorum ama canım sıkıldı gercekten. Umarim sizler iyisinizdir. Kucak dolusu sevgiler.
Evham yapma canım benim çıkmıştı oğluma hamileyken ilaç kullandım son ay artık gerek kalmadı geçti gitti inşallah ilaçlık bi durum olmaz sakin ol 😘🥰

Cok tesekkur ederim hmgercekten icim rahatladi. TSH hormonu 2.50 olmali gibi gormustum arastirirken. Th3 srrbest degeri 4.00 tu maksimum. Yani cok yuksek degilse uzulecek bi sey yok. Ilacla 2 haftada hale yola koyarlar o zaman bu hormonu. Cok sevindim. Tesrkkurler.
Bir de bu TSH öyle bir şey ki, çok yüksekliğinde gebelik bile oluşmayabiliyormuş zaten. Hiç kafanıza takmayın :) Başlarda ben de bir panik oldum ama bunun için gittiğim doktor o kadar rahatlattı ki beni sağ olsun.
Diğerleri için buradaki aralıklar şöyle:
serbest T3 = 2.3-4.5
serbest T4 = 0.93-1.70

Bunların gereken değerde olması çok iyi demişti bir de doktorum, TSH yüksek olsa bile o sayede düşmesi kolaylaşıyor diye yorumladım.

2 haftada hallolur dediğiniz gibi, ama sürekli kullanmak gerekebilir yine de aklınızda olsun :)

Kuzum yeni gordum bu mesajı.....dikkat et kendine ve ailene. o saçma sapan hastane maskeleri bi ise yaramıyor dikkat et. N-95 sipariş ver amazondan yada herhangi bi siteden eğer eczanede bulamazsan. Onu kullan sende esinde oglunda. Ve bol bol ellerinizi yıkayın. C vitamini yüklemesi yapın mutlaka, bagisiklik sisteminizi yüksek tutmanız gerekli.
Canım maskeler malesef ondan korumuyor çoğunlukla ellerden geçiyor ,dışarı çıktığımız gün zaten dışardaykende hep dezenfektejeli kullanıyoruz eve girer girmez eller burun ağız yıkama herzamanki aslında .sadece markete çıkıyor eşim şimdilik işlerni evden idare ediyor o yüzden biraz rahatız ☺️

Bursada yaşıyormuşsun hangi hastane doktora gidiyorsun canım bende bursadayım
Yalovaya gidiyorum canim ben. Kontrollerim, dogumum orda olucak. Yalovaya yakiniz. Merkez uzak geliyor. Sen nereye gidiyorsun?

Çok sayfa oluyor her girdiğimde okuyamıyorum o kadar zamanım olmuyor umarım herkes iyidir:-) sizinle bir şey paylaşıcam:-) dün hayatımda ilk defa 2 haftalık bebek kucağıma aldım, annesi emzirirken izledim altını değiştirirken izledim o kadar güzeldi ki çok güzel bi his :-) kendi çocuğumuz olunca kimliktir ne şahane olur 😍😍kendimi ne kadar kasmışsam kollarım sırtım hamlamış 😂😂😂çok tatlı çok güzel bi hismiş gerçekten 🤗🤗

Back
X