• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
amniyosentez ön raporumu bugun aldık.. ağlamaktan yorgun düştüm.. bebeğimde trizomi 21 cıktı. isyan etmek istemiyorum etmiyorum da ama daha dün 2 saat önce doğum yapmış bir kadın bebeğini çöpe attı neden ona değil de bana .... bu satırları ağlayarak yazıyorum lütfen bana yardım edin lütfenn.... ben inanmıyorum bir mucize istiyorum allahımdan ama babası olumsuz düşünüyor. gittiğim bütün doktorları tek tek aradık hepsi eşim gibi düşünüyor. daha bu sabah oğlumu özledim diyip usg resimlerine baktım videolarını seyrettim. allahıma yalvarıyorum bir mucize istiyorum lütfen allah rızası için bana dua edin yalvarıyorum

Cok uzuldum allah yardimciniz olsun sorulmaz ama ne yapmayı dusunuyorsunuz doktorlarinkz nediyor bu konu hakkinda

amniyosentez ön raporumu bugun aldık.. ağlamaktan yorgun düştüm.. bebeğimde trizomi 21 cıktı. isyan etmek istemiyorum etmiyorum da ama daha dün 2 saat önce doğum yapmış bir kadın bebeğini çöpe attı neden ona değil de bana .... bu satırları ağlayarak yazıyorum lütfen bana yardım edin lütfenn.... ben inanmıyorum bir mucize istiyorum allahımdan ama babası olumsuz düşünüyor. gittiğim bütün doktorları tek tek aradık hepsi eşim gibi düşünüyor. daha bu sabah oğlumu özledim diyip usg resimlerine baktım videolarını seyrettim. allahıma yalvarıyorum bir mucize istiyorum lütfen allah rızası için bana dua edin yalvarıyorum
Sanırım en iyi ben anlayabilirim. Evet trizomi 21/18 değildi oğlum ama yaşama şansı %50 verilen bir canı taşıdım.
Kimsenin haddine değil ne yapacağını söylemek ama ben oğluma nefes alma hakkı verdiğim için çok huzurluyum. Belki yaşayacaktı ve buna karar veren ben olamazdım. Bana aldır dediklerinde hissediyordum oğlumu. İlk gözağrımdı. Gerçi hala öyle..
Elimden geleni yaptığım için çok mutluyum ve iyi ki doğurmuşum diyorum.. Tek nefesine dahi değerdi meleğimin .
Şuan işteyim ama yaZmak istersen yazabilirsin şuan içinde olduğun durumda hislerin o kadar normal ki bunu veya benzerini yaşamamış başka kimse anlayamaz içinde kopan ateşi.
Umarım kendiniz için doğru olan kararı verirsiniz. Gereğinden fazla sorumluluk gerektiren bir süreç. 🧡

Canım ne denir, nasıl teselli edilir bilmiyorum.. İnş kesin tanı farklı çıkar, çok iyi düşünülüp karar verilmesi gereken bir mevzuu.. Rabbim hakkınızda en hayırlı olana yönlendirsin inş. Bu arada bizim kurum hemşiresinin yeğeninde amniyosentez sıkıntılı çıkmış yıllar önce, ama çocuk sağlam doğmuş.. Tabii o zamanki testler nasıldı bilmiyorum... Allah yar ve yardımcın olsun...🙏🙏

Çok çook üzüldüm. Sadece bunu yazabiliyor olmak bile çok üzücü. Keşke elimizden başka bir şey gelse. Tek yapabileceğimiz dua etmek, dualarım sizinle..

Istesem bende kullanirim bise demezler ama ne biliyim bulascaksa esimden de bulasir ayni is yerindeyiz sonucta o yuzden pek takmiyorum 😂
Tabi canım öyle bulasirsa her türlü gelir de bizim is yeri zorunlu idari izne çıkardı bize tercih imkanı sunmadilar yoksa çalışmaya alistigim için evde olmak zor oluyor bütün gün zmaan geçmiyor

Allah a sığın dua et benim bir yakınım a da kesin dawn sendromu dedi ler o çok dua etti bebeği sapa sağlam Saglıkla doğdu şuan da bir ssglik sorunu yok inşallah senin için de öyle olur.

Tabi canım öyle bulasirsa her türlü gelir de bizim is yeri zorunlu idari izne çıkardı bize tercih imkanı sunmadilar yoksa çalışmaya alistigim için evde olmak zor oluyor bütün gün zmaan geçmiyor

Aynen calisma hayatina alisinca zor valla cocuk olunca isi birakcam bi sure dusunuyrm nasıl yapicam diye millette diyor sıkılmaya vakit bulamazsin diye insallah oyle olur 😂

Slmm bende geldim doktordan:spor:bugün 14+5tim 16+1 çıktık erken döllenme kaynaklı sanırım😊141gr ve 14cm olmuşuz,yine çok hareketliydi😍bu sefer unutmadık video çektik,kesin erkek dedi dr:21:kendimi alıştırsam iyi olacak çünkü hep kız hissediyordum:confused:kv aradı isim buldum size dedi tabi koymazsınız ama fikrimi söylemek istiyorum dedi Mehdi ya da Mehti yazılışı bilmiyorum🙈bakarız anne dedim😂eşim Aybars güzel dedi ben Cihangir olsun derken hepimiz ayrı telden çalıyoruz🤣🤣1ay sonra detaylı için gün verecek dr,ya prof ya da radyolojide yaptırıcam daha çok var düşünürüm artık,sırt ağrımı söyledim takip edelim dedi havlu ısıt koy sırtına dedi bitkisel yağ kullan dedi,magnezyum demir ve d3 verdi,şindilik böyle:KK37:
Seninle aynı gidiyoruz kilosu ve boyu da aynı ve bende tatlı yiyemiyorum hala 🤦‍♀️ Midende bulanıyor mu? Neden 1 ay sonra veriyor randevuyu? Şimdi verip 1 ay sonra gitmen gerekmiyor mu? Yoğun oluyormuş ya bana dr. Haftaya randevu için muhakkak ara dedi 🤷🏼‍♀️

Aynen calisma hayatina alisinca zor valla cocuk olunca isi birakcam bi sure dusunuyrm nasıl yapicam diye millette diyor sıkılmaya vakit bulamazsin diye insallah oyle olur 😂
Aynen öyle oluyor, sıkılmaya zaman kalmıyor, ben ücretsiz izin aldım 1,5 yıldır evdeyim, şimdi 2. geliyor 2 yıl da onun izni olucak, sonra nasıl adapte olurum bilemiyorum🤔

Ben ücretsiz izinlerimi de kullanıp tekrar baslicam çalışmadan duramıyorum şuan daha doğuma 20 hafta var evdeyken kapı süsü bebek takı yastığını kendim mi yapsam diyorum 😂

Magnezyum kullanıyormusun? Aynı durumu bende yaşıyorum. Özellikle oturup kalkarken sağ kasığım çekiyor topal gibi yürüyorum. Doktorum magnezyum yazdı. Henüz kullanmadım bu akşamdan itibaren başlayacak. Özellikle gece yatarken daha fazla ağrı oluyor. Hareketsiz kalınca. Birde rahim büyüdüğü için çekme ve kasılma hissedilebiliyormuş.birde idrar tahlili yaptır anı tavsiye ederim. Enfeksiyon varsa oda kasılma ve ağrı yapabiliyor. Benim temiz çıktı çok şükür. Geçmiş olsun😊
Bu hafta kontrolum var baktırırım karındaki kasılmalar rahim gerilmesinden sanırım ama çok şiddetli kalça bel agrım kemiklerim çok agrıyor kalkamıcak kadar teşekkür ederim 😊

Merhaba, 1 aydan sonra doktora gittik. Bebeğimizi gördük. Kollarını başının iki yanına kaldırmış uyuyordu. Aynı benim uyuduğum gibi. Eşim takıldı, aynı senin gibi uyuyor diye. Bacaklarını da bğdaş yapmış. Çok rahat görünüyordu. 12 dakika kadar uğraştı doktor ancak cinsiyeti göremedi. 1 ay önce % 100 diyemem ama erkeğe benziyor demişti. Hem küçüktü hem de anlık göstermişti. Dolayısıyla halen cinsiyeti % 100 bilmiyoruz. Her an kıza dönebilir. Dün gece rüyamda kızım oluyordu. Hemen büyüyordu, hep beraber vakit geçiyorduk, ona sarılıyordum hep. Çok güzeldi. THS yüksekliği konusunda bir şey yapmayacakmışız. Diğer değerlerim normalmş. THS çok yüksek değilmiş. Eğer düşürmeye çalışırsak diğer değerleri bozabilirmiş. Bebğim en başından beri 1 hafta geriden geliyor. Geç döllenme demişlerdi ama tek bir sefer tam haftasında çıkmıştı (farklı bir doktorda), bu doktor en başından beri 1 hafta geride geliyor ama bu öenmli değil, kendi haftasına göre gelişimi sağlıklı bir şekilde doğru orantıda devam ediyor dedi. 2.75 çıktı üst bacak kemiği. 7 katı 19.25 çıkıyor. Sanırım internette baş pop mesafesi olduğu için düşük. Bu hesaplama bacak boyunu da kapsıyor diye anladım. 191 gramdı. Şu an tam 16+ 4 , oysaki sat'a göre 17+4. Çok kustuğumu söyledim. 6 tüp kan aldırdım. Demir omega 3 alımım yeterli mi bakacaklarmış her şeye ayrıntılı. Ben ısrar etmesem almayacaktı. En başta aldırmam gereken kanları 5. ayımda aldırdım. Geç olsun güç olmasın. Ayrıca siz idari izinlisiniz sanırım. Ben işteyim :KK43: Adınıza çok sevindim. Hiçbir yere çıkmayın. Bol bol dinlenin.

Not; 2. kez bir hamile coronaya yakalanmış. Ingiltere'deymiş. Bir tane de yeni doğmuş bebekte corona çıkmış. Durumları iyiymiş. Hafif atlatıyorlarmış. Bbeğin anne karnındayken mı virüsü aldığı doğum esnasında mı aldığı bilinmiyor.

Ben ücretsiz izinlerimi de kullanıp tekrar baslicam çalışmadan duramıyorum şuan daha doğuma 20 hafta var evdeyken kapı süsü bebek takı yastığını kendim mi yapsam diyorum 😂

Ben yapamam ya birakamam yavrumu en az 3 yasina kdr kendim bakmak istiyorum en azindan derdini anlatcak hale gelsin sonra mecbur kres yolları 😣

Merhaba, 1 aydan sonra doktora gittik. Bebeğimizi gördük. Kollarını başının iki yanına kaldırmış uyuyordu. Aynı benim uyuduğum gibi. Eşim takıldı, aynı senin gibi uyuyor diye. Bacaklarını da bğdaş yapmış. Çok rahat görünüyordu. 12 dakika kadar uğraştı doktor ancak cinsiyeti göremedi. 1 ay önce % 100 diyemem ama erkeğe benziyor demişti. Hem küçüktü hem de anlık göstermişti. Dolayısıyla halen cinsiyeti % 100 bilmiyoruz. Her an kıza dönebilir. Dün gece rüyamda kızım oluyordu. Hemen büyüyordu, hep beraber vakit geçiyorduk, ona sarılıyordum hep. Çok güzeldi. THS yüksekliği konusunda bir şey yapmayacakmışız. Diğer değerlerim normalmş. THS çok yüksek değilmiş. Eğer düşürmeye çalışırsak diğer değerleri bozabilirmiş. Bebğim en başından beri 1 hafta geriden geliyor. Geç döllenme demişlerdi ama tek bir sefer tam haftasında çıkmıştı (farklı bir doktorda), bu doktor en başından beri 1 hafta geride geliyor ama bu öenmli değil, kendi haftasına göre gelişimi sağlıklı bir şekilde doğru orantıda devam ediyor dedi. 2.75 çıktı üst bacak kemiği. 7 katı 19.25 çıkıyor. Sanırım internette baş pop mesafesi olduğu için düşük. Bu hesaplama bacak boyunu da kapsıyor diye anladım. 191 gramdı. Şu an tam 16+ 4 , oysaki sat'a göre 17+4. Çok kustuğumu söyledim. 6 tüp kan aldırdım. Demir omega 3 alımım yeterli mi bakacaklarmış her şeye ayrıntılı. Ben ısrar etmesem almayacaktı. En başta aldırmam gereken kanları 5. ayımda aldırdım. Geç olsun güç olmasın. Ayrıca siz idari izinlisiniz sanırım. Ben işteyim :KK43: Adınıza çok sevindim. Hiçbir yere çıkmayın. Bol bol dinlenin.

Not; 2. kez bir hamile coronaya yakalanmış. Ingiltere'deymiş. Bir tane de yeni doğmuş bebekte corona çıkmış. Durumları iyiymiş. Hafif atlatıyorlarmış. Bbeğin anne karnındayken mı virüsü aldığı doğum esnasında mı aldığı bilinmiyor.

Sağlıklı olsunda elbet ogrenilir cinsiyet ama insanda belirsiz tuaf oluyor 😄

Ben yapamam ya birakamam yavrumu en az 3 yasina kdr kendim bakmak istiyorum en azindan derdini anlatcak hale gelsin sonra mecbur kres yolları 😣
Bende kendim bakmak istiyorum ama İstanbul şartları konut kredisi odemesi olunca zor yani eşime destek olmak zorunda yim yoksa kim istemez ki çocuğunu kendisi büyütsün 😥

Ya kizlar bu form çayları oluyor sindirim e yardımcı kayısı çayı falan onları içmekte zarar var mı 20 haftalık olduk

Evet canım kuruma çekinerek gidiyordum çok iyi oldu, sistemden hallederim sıkılmam da evde.. bu geriden gelme olayı bende de vardı 1 hafta en başından beri.. en son kontrolümde haftasını yakalamış, 10 güne kadar sorun değil demişti bana doktor o da yakalar merak etme 🤗inşallah kimseye bir şey olmadan ülkece atlatırız🖤

Back
X