• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Sızdırma problemini en iyi çözen prima. Bende başta molfix ile başlayayım diyorum sleepy de mersk ediyorum. Ama sızdırma yapar ise mecbur gene prima olacak. Çünkü katkısızlık önemli ama altının kuru kalmasıda bence çoook önemli.
Kızımda sleepy almıştım bir kere aman allahım ne zaman açsam altını ki sık değiştiren bir anneyim şeyi ıslak oluyordu kızarmıştım hemen vermiştim bir arkadasa.
Şimdi yeni sleepy varmış beyaz paket denersem onu denerim ama ufak paketlerden alıcam hep.

Ya içeriğini hiç bilmiyorum ama bir dönem oğlumda komili kullanmıştım. Bu çocuk çiş yapmıyor mu diyordum . Islaklik, nem, bezde şişme topaklanma hiç olmuyordu . Evy baby iyiydi ten de ıslaklık yapmıyor ama uzun takmaya gelmiyordu topaklanma ve cisi soğuk oluyordu içeriği geliştirildi mi bilmiyorum . Minieste güzeldi.

En iyisi denemek. Zaten ilk ay sızdırmasına fırsat kalmadan sık sık değişim yapılıyor. Sonrası için de deneme yanılma yöntemi 😁
Deneme yanılma yoluyla ve 2çocuğumda da prima en iyisiydi gerçekten ben bile inanamıyordum ilerleyen aylarda gece bezini değişmiyorsun ve o kadar çiş oluyordu ki yinede kupkuruydu popoları ve çarşafları

Ya içeriğini hiç bilmiyorum ama bir dönem oğlumda komili kullanmıştım. Bu çocuk çiş yapmıyor mu diyordum . Islaklik, nem, bezde şişme topaklanma hiç olmuyordu . Evy baby iyiydi ten de ıslaklık yapmıyor ama uzun takmaya gelmiyordu topaklanma ve cisi soğuk oluyordu içeriği geliştirildi mi bilmiyorum . Minieste güzeldi.
Hiç kullanmadım onları da bi araştırmak lazım.
Minies i duydum ama içeriği onun iyiymiş.

Sızdırma problemini en iyi çözen prima. Bende başta molfix ile başlayayım diyorum sleepy de merak ediyorum. Ama sızdırma yapar ise mecbur gene prima olacak. Çünkü katkısızlık önemli ama altının kuru kalmasıda bence çoook önemli.
Kızımda sleepy almıştım bir kere aman allahım ne zaman açsam altını ki sık değiştiren bir anneyim şeyi ıslak oluyordu kızarmıştı hemen vermiştim bir arkadasa.
Şimdi yeni sleepy varmış beyaz paket denersem onu denerim ama ufak paketlerden alıcam hep.
Ben ilk 15 16 ay prima premium care kullandım sonra beyaz paket sleepy kullanmaya başladık ama külot bez bide erkek çocuklarının çişleri bezde ön tarafa doğru biriktiği için hangi bezi kullansamda arada sızdırmalarımız oluyor maalesef ama bezden memnunuz beyaz paketlerden tabi diğerleri kilolu bebeklerde sıkma yapıyordu göbek kısmında çünkü esnek degildi yeni paketlerde öyle değil 😊

Oglumda ilk sene premium care kullandiktan sonra once aktif bebege sonrada molfikse gecmistim.
Simdi direk molfiks veya sleppy beyaz paket düşünüyorum.
Premium care in fiyatı cok aşırı uçtu acikcasi eger memnun kalirsam gecmem diye düşünüyorum.
Aktif bebek, molfiks arasinda tercih yapacaksam da molfiksi tercih ederim daha guzel.

Gunaydin kizlar 🌺
Ben pampers kullanmistim oglumda herzaman simdi yine pampers kullanicam ,hic sizdirma ya islaklik yasamadik

bu arada benim moral cok degisken bu virus artik korkutmaya basladi benide malesef😔
2haftaya karantin ola bilirmis ulkece ,bugun yeni haberler verilecek bakalim insallah nisan ayina kadar normallesir yoksa doktora falan gidemem 🥺

Kızlar selam boyner mobil uygulamasında baya iyi indirimler var. Birşeyler alacağım oglus a eşofman takımı fln ama 3 ay yaziyot 0 3 değil sıkıntı olur mu bilemedim valla

Evet ben oldum sağolsun buradaki arkadaşlarda yardımcı oldu. Şuan daha iyiyim. Günde 3 4 defa sirke ile gargara yaptım. 3 defa da bal sıcak su 1 limon suyu karışımı içtim. Bitmeye yakın 1 yudum kaldığında karabiber atıp kalanı içtim. Eklem ağrılarım da vardı sabah akşam parol içip uyudum terledim. Karabiber çok iyi geldi hem gribin ilerlemesini durdurdu hemde afedersiniz balgam söktürüyor. Tabi doktora sordum öylelikle kullandım. Bitki çaylarına güvenemedim.

canım ben de akşam limon tuz gargarası yaptım meyve yedim, korktuğumdan sabah 1 fincan bane limon bir de akşam ıhlamur içtim o da yarım bardak. şükür düne göre iyiyim yaa

canım ben de akşam limon tuz gargarası yaptım meyve yedim, korktuğumdan sabah 1 fincan bane limon bir de akşam ıhlamur içtim o da yarım bardak. şükür düne göre iyiyim yaa
Çok geçmiş olsun. Hamile olunca paroldan başka ilaç kullanamıyoruz. Eğer terlersen daha çabuk iyileşebilirsin. Tekrar geçmiş olsun🤗

Kızlar emzik konusunda ne düşünüyorsunuz? Bibs marka aşırı tatlı yeni doğan emzikleri var kauçuk. Psikologlar ve doktorlar önermiyorlar damak gelişimini etkilediği memeyi reddettiği ve güvenli bağlanma sürecinde anne ile yaşaması gereken şeyler emzikle yaşaması vs sebeplerden. Ama anneler de emzik rahatlıktır diyolar. Fikirleri merak ettim :)

Kızlar emzik konusunda ne düşünüyorsunuz? Bibs marka aşırı tatlı yeni doğan emzikleri var kauçuk. Psikologlar ve doktorlar önermiyorlar damak gelişimini etkilediği memeyi reddettiği ve güvenli bağlanma sürecinde anne ile yaşaması gereken şeyler emzikle yaşaması vs sebeplerden. Ama anneler de emzik rahatlıktır diyolar. Fikirleri merak ettim :)
İlk çocugumda bende kullanmadım bazı şeyleri okuyarak sonra pişman oldum vermeye çalıştım kabul etmedi ama bebegim dogsun hemen başlıcam kabul eder inşallah emzik candır şimdi cocuk emmekten ziyade keyıf için meme istiyordu gece vakti yada iş yapatken bu sefer memeden ayrılmıyordu ilk işim emzk almak olcak . :KK70:

Kac haftaliksin canim bide ilk mi ikinci mi? Ben daha hissetmedim 😕
Canım ilk hamileliğim. 19+5’teyim. Daha önce hep pınpıt böyle gaz mı dediğim bir şey hissediyordum. Dün gece içerden biri beni ittirdi resmen. Ama doktorum 22. hafta hatta 24’e kadar yolu var demişti. Yani telaş yapmaya hiç gerek yok canım.
Ben de pıtpıtları hissetmeye başladım 17. haftamda. Aslında çok erken hissetmeye başlamıştım ama insanlar mümkün değil çok erken deyip durdular. Artık o pıtpıtların tatlış bebeğimin hareketleri olduğuna eminim. Tekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Harika bir şey <3
Evet canım o haftalarda başlamıştı bende de. 😊 Allah en yakın zamanda nasip etsin. Mucize gibi bir şey. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🙏🏻❤️

Bana bebek doktorum doğumdan 10 gün sonra emzik verebilirsin demişti. Sadece sakinleşmek için kullandıklarında sıkıntı yok. Ama 10 aydan sonra kullanımı damağa zarar verebiliyormuş.
Kızım ne emzik ne de biberon tutmadı. Ek gıda zamanı fln çok zorlandım biberon bari alsaydı die. Kimseye bırakamadım edemedim sürekli memede idi. Emzik yapmıştı beni. Omurgalarım boynum sürekli ağrıyordu.
Şimdi bu bebekte deniycm gene inş alışır. En azından yemek fln yapana kadar emzkle fln sakinleşirse iyi olur.
Emzik almayan bebek anaya daha bağımlı oluyor birken neyseydi de ikinci olunca tutsa iyi olacak çünkü ilgi bekleyen biri daha olacak evde.

Biberon önerileriniz var mı? Ben araştırmalar sonucu mimijumi almaya karar verdim ama biraz pahalı.

Emzikte de direk avent yenidoğan aldım. Doğduğu gün vereceğim. Öyle yapmazsan alışmıyor diyorlar. İşe döneceğim için emzik ve biberon şart bana. Kabul etmesi lazım.

Benim oğlum emziği kabul etmedi, ağzına alıyordu baktı ki süt yok tükürüp atıyordu 🙄 emzik rahatlık diyorlar ben hiç yaşayamadım ama doktoru da erken dönemde kesinlikle önermiyorum demişti, eğer alacaksanız damaklı olanlardan alın diş ve çene gelişimini olumsuz etkilemez, üzerinde damaklı veya ortodontik yazmalı

Biberon önerileriniz var mı? Ben araştırmalar sonucu mimijumi almaya karar verdim ama biraz pahalı.
Ben lansinoh kullandım, yavaş akış olandan anne memesi örnek alınarak yapılmış,meme reddi yaşamadık o yüzden. Sonra nuk denedim biberon ucu farklıydı onu almadı oğlum lansinoha geri döndüm tavsiye ederim

Back
X