Gebeliğe Hazırlık 2020 Anne Adayları 💕

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Slm hatunlar benimde bat 31 Mayıs yeni başladık denemeye Allahtan hayırlısı :)

Ne güzel allah ağzınızın tadını bozmasın canım

Hosgeldin cnm.
Meleginin geleceği ay bu ay olsun insallah,hayırlısıyla.

Hoşbuldum Canım
Bende 28 yaşımdayım 3,5 yıllık evliyiz hala çok hazır değiliz eşimle ama akışına bıraktık
İstanbul Anadolu Yakasında oturuyorum kamuda çalışıyorum

Kızlar çalıştığım için her zaman yazamıyorum. Ara ara takipteyim sizleri. Çift çizgiler görmek istiyorum :))

38+2 de 36+0 a uyarli acil sezaryan ile dogdu benim kizim..
Amniyon sıvısı bittiği ve kritik zamana girdigimiz icin bu karari verdi dr um.
36 haftada gelişimi durdugu icin
2.825 gr
47 cm olarak geldi dunyaya Bahar'im

15 gunlukken ilaca basladik.
Meğer benim kizimin troidleri tembelmis :)
Az calisiyormus.
Yani tıptaki adi hipotroidi..
3 yasina kadar bu ilaci alacak,
Beyin gelisimi acisindan 3 yas alt sinirmis.
12.5 mg h.ici
12.5 un yarisi da h.sonu günlük doz.

14 aylik olduğunda gelisiminde sikinti var gibi geldi. Endokrin dr u bunun normal oldugunu,troidden kaynakli 6 ay gerilik beklenen ve olagan birseydir dedi..

Tabiki anne olarak tatmin olmadim denver testine yolladı bizi.
....14 aylik ve 17 aylikken yapilan denver testlerinde 6 ay geriden geldiğini gördük.

Psikiyatr bize gelisimine destek olmasi acisindan ozel egitim onerdi, 2 kurumla görüştüm;
Kiziniz çok küçük henuz, siz ilgilenin zamanla acilir dediler..

Gunler akti akti gecti..

Simdi yasanan tum seyleri atlayıp gecen haftaya geliyorum. Zira hepsini yazarsan cok cok uzun olur.

Gecen hafta psikiyatr randevusu aldim.
Dr a benim gozlemlerime gore kizimda gerilik arttı dedim. Sonuc olarak o da beni tastikledi ve tekrae denver testi istedi. Zaman kaybetmeden ozel egitime baslayin dedi..

Ozel bi hastanede denver testine gittik,yarida kaldi kizimin uykusu geldi hircinlasti vs.

Cumartesi gunune randevu verdi,tamamlamak icin testi.
(24 aylik kizim 13 aylik bebek gibiymis teste gore.kaba motor yasina uygun ince de de cok ciddi sikinti yok ama dil gelişimi 0 cunku konusmuyor kizim,kelimesi yok.)

Bu 1 haftayi bos geciremezdim,baska bir kurumla gorusmeye gittim.
Kurumun psikologu kizimi gordu,yaklasik yarim saat sorularla gecti ve sonuc olarak bana duymak istemeyecegim birsey soyledi.

**Ben teşhis koyamam ama benim gorusum kiziniz atipik otizm belirtileri gosteriyor..**

Haftada 2 gun 40 dk lik ayda 8 kere ozel egitim öğretmeninden birebir egitim alacak kizim.
Ben haftada 4 gun istedim,yasitlariyla arayi cabuk kapatabilmek adina ama dr yavas yavas ilerleyelim,zamanla haftada 3 gune cikaririz dedi.

Kisacasi boyle kizlar..

Biz kizimiza kardes istiyorduk tabiki ama dün atipik otizm olabilir dediginden beri psikolog, içten ice hamile degilimdir insallah demeye basladim.

Dr taninin bi önemi yok onemli olan cok kucuk yasta bunu fark etmis olmaniz ve alacagi egitimle de taninin ortadan kalkabilecegi dedi.

2 yili kisaca ozetlemek istedim ama yine de cok uzun oldu, hakkinizi helal edin sayfanin amacinin disina ciktim.

Sizlere de bir soru sormak istiyorum;
Kendinizi benim yerime koyun,
Siz olsaniz 2.cocugu yine de ister miydiniz?
Yoksa cocuk konusunu tamamen kapatir miydiniz ?

çok geçmiş olsun cnm Rabbim şifa versin sağlık versin inşAllah kolayca bu önemi atlatmayı nasip etsin. 2. çocuk düşünebilirdim gibi ben olsaydım

Ablacım, Rabbim sana güç kuvvet, meleğinede harika bir hayat versin inşallah.
zor bi karar, zor bi durum.. yaşın ve tecrüben elbet benden fazla.. bekara koca boşamakta kolay gelirmiş. aynı şey başıma gelse ne yaparım, ya da ne yapabilirim acaba diye dusunuyorum.. ben olsam hrhalde 2. cocugu düşünmem. sebep ise, 1. cocuguma yeteri ilgiyi şevkati gösteremeyeceğimi düşünürüm. onun iyiliği için, geleceği için sanırım kendimi ona adarım.. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin.. Hem doktorlar da küçük yaşta farketmiş olduğunuz için düzelme imkanı olduğunu söylüyor baksana.. Diğer yandan biz 2. yi istemesek bile düşünmesek bile bir şeklde olacağı var ise oluyor..

Allah yardımcınız olsun size güç kuvvet versin. Erkenden fark etmeniz güzel yeterince desteği sağlayabilirsiniz böylelikle. sorunuza gelecek olursa her kadın farklıdır, kimi böyle bir durumda kardeşin daha çok yardımcı olacağını düşünür kimi istemez. Ben sizin yerinizde olsam kızım biraz daha büyüyene kadar kardeş düşünmezdim çünkü zaten var olan çocuğunuza daha fazla ilgi göstermeniz gerekecek böyle bir durumda. Ona kardeş yapmak demek ilginin bölünmesi,ona harcanacak zamanın yarıya inmesi demek. Tabi karar sizin ama biz ne desek boş bu durumu yaşayan sizsiniz çünkü.

Daha önce ozel eğitimde de 3 yilcik çalışmış biri olarak eğitimin neler yapabileceğini, neleri değiştirebileceğini çok ama çok iyi biliyorum. Yaşının küçük olması sızın için en büyük avantaj. 6yasina gelene kadar sızın ve alacağı eğitimin destegiyle yaşıtlarıyla aradaki açığı kapatacağna inanıyorum. Şu an için her şey çok taze ikinci çocuğu erteleme düşünceniz çok ama çok normal bence. Ben olsam belki ben de aynı şeyleri düşünürdüm. Zaman her şeyin ilacıdır. Bu gün böyle düşünüyorsunuz ama yarın karşınıza daha güzel şeyler getirecek buna inanın

Olsun canım üzülme, önümüzde ay birdaha denrsin
inşallah canım Allah razı olsun dua et inşallah. bu ay kaset ovulasyon testi kullanmıştım. birde çubuk ovülasyon testi deneyim diyorum. ikisinin arasında fark var mıdır acaba? çubuk olanlar daha güvenilir dedilerde. umut dünyası

Allah yardımcınız olsun kardeşim. bu tamamen sizin gücünüzle alakalı aslında ama. aklıma ilk gelen cevap HER ZORLUKLA BERABER KOLAYLIK VARDIR ayeti oldu. bir de Efendimizin çokluğumuzla övünecek olması. Allah kaldıramayacağımız yükü vermezmiş. demekki siz böyle yüce gönüllüsünüz ki Rabbim size sunmuş. Allah her daim yardımcınız olsun. siz hayrlısını isteyin öylede olsun inşallah. be anladım ki bu iş planlamakla olmuyor. tamamen korunan biri de hamile kalabiliyor. spirali ria sı pko su olanda kalıyor. hiç bir problemi olmayan kalamıyor. Rabbim dilerse ve hakkımızda hayırlısı ise oluyor. birbirimize dua edelim inşallah.

Son düzenleme:
Canım benim ovu testleri ile ilgili hiç bilgim yok, yanlış yönlendirmek istemem. hiç kullanmadım

Güzel arkadaslarim yorumlar icin cok teşekkür ediyorum.
Hamile degilsem,
-ki olmadigimi hissediyorum
Yasimdan dolayi 2.cocuk dusunmem artik.
Hamileysem de kv hertürlü yanimda,tam destek.
Bakalim yasayip gorecegiz.
Insan ne oldum degil ne olacağım demeli diye bir soz varya nasil guzel bir söz.
Asla bilemiyoruz ne ile imtihan olacagimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…