Gebeliğe Hazırlık 2020 Anne Adayları 💕

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kesinlikle canim sonradan uzulmek daha zordur tabiki, umarim nasip olmustur bu ay bana ve hepimize, cunku gercekten kisilik olarak cok takintili biriyim olmadikca daha cok stres yapacam hayati mahvedecem kendime
Ben de çok evhamlıyım.
Artık denemekten de sıkıldım.
İnsan bir şeyi her ay da odaklanıp yapmaz ki canım

Bi yandan umutsuzum bi yandan karin agrilarim oluyor zaman zaman cumartesiden beri,tamam regl zamani da agrir ama son 5-6 gun agrirdi nerdeyse 15 gundur agriyor umut ediyorum kafalar karisik
kiz bizim psikolojimiz bozulmus karnimiz burnumuz napsin sen biraz daha sabret az kalmis insallah bebis vardir yoksa da yapcak bisey yok biz burdayiz yine bat bekleriz yine dertlesiriz

Ben de çok evhamlıyım.
Artık denemekten de sıkıldım.
İnsan bir şeyi her ay da odaklanıp yapmaz ki canım
Ay bi de o var,alarm kurmus gibi vakti geldi mi gelmedi bak dur bu ay olmazsa yumurta filan takip etmeyecegim yapabilirsem oldugu zaman oluyor zaten. Bakiyorum boyle umursamaz ,adet tarihini bile takip etmeyen insanlarin cocuklari var, 3 aylikken ogrenenler var ya hic mi.merak etmedin adet olamadim diye

Ben ilkinde ilk denemede yakalamıştım bakalım bunda nasıl olacak

6.veya 7.haftada kese görünür, kalp duyulur... ilk haftalar kese görünüyor ama kalp atısı için ileri tarih veriyor onun için 7.hafta gidersen daha ii olur. Folikasit içinse hamile kalmayı düşündüğünüz andan baslamak lazım içmeye ve hamileyken de ilk 3ay içiliyor..

Günaydın.. Daha erken olduğu için bir şey söyleyemiyoruz tabi, sen her gün devam et bakalım yine de.. ben de Cumartesi ve Pazartesi yapmayı düşünüyorum :)

Canım kanda öğrendikten iki gün sonra iki katına katlamasını da gördük diyelim 2 hafta sonra gidersek kese görünür kalp atışı da bir ihtimal işte, ama ne zaman gidersen git folik asiti kullanmaya devam 3. Aya kadar kullan diyecek zaten doktor, sen şimdi kullanıyorsun değil mi?

Biz geçen bir arkadaşla konuştuk, çalıştığımız okulun olduğu çevrede çok çocuklu aileler var en az 3-4, arkadaşında tüp bebekle bir çocuğu var yaa diyor nasıl oluyor onların hepsinin yani ben de dedm ki düşünmüyorlar stres yapmıyorlar hamileliği sağlayan hatta yumurtayı çatlatan hormonlarda beyinden salgılanıyor ve biz onu bile engelliyoruz belki bazen, rahat olmak en önemlisi ama yok işte

Kızlar sabah mide bulantım başladı varmı başka başlayan bulantısı

Yaa kızlar burası tam benim kafama gore başkasına anlatsam şu takıntılarımı ne çok takıyorsun der burdaki herkes ayni oldugu icin rahatim nedense dun esimle dondurma yemeye ciktik onumde cukur varmış görmedim bastım ayağım bosluga gelmiş eşim diyo ki dikkat etsene belki hemilesindirhahha dedim daha deneme yapalı iki gün oldu dur daha tüm hafta var ayın sonunda belli olur ancak dedim

Canım diyetisyen olmam ve her şeyi en ayrıntısına kadar biliyor olmama rağmen kullanmıyorum şu anda bir ara alacaktım eşim alma dedi, sonra bir doktor hanımla konuştum önce hamile kal sonra alırsın filan dedi bu ay olmazsa ya doktora giderim ya da kendim gider alırım eczaneden

Hadi ya, biz ayrıntısını bilmediğimiz için kullanıyoruz galiba, doktorum üç ay öncesinde başlayacaksın dedi aldım ben de, sanki üç ay sonra kesin hamile kalınacak gibi :) kendi doktorun varsa ona sor sen bir de çünkü besinlerden yeteri kadar almak zor sanki sen daha iyi bilirsin ama..

Kullanmak gerek canim, folik asit depolanmadigi icin gunluk alinmasi lazim fazlasi atilir zaten,sen bana bakma

Kızlar ben folik asiti kullanıyordum aylardır fakat bu ay kullanmadım.
Hiç etkisi olmadı, bide bırakıp öyle deneyeyim dedim
Folik asit bebek için önemli gebe kalmak için değil zaten canım.. Folik asit anne karnındaki bebegin nöral gelişimini destekliyor nöral tüp defektini en aza indirgiyor bundan kaynaklı kullanılıyor ve Dr ler öneriyor. Gebe olmamıza bir katkısı yok yani o şekilde düşünme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…