Gebeliğe Hazırlık 2020 Anne Adayları 💕

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Okumustum canim kizinin durumunu allah sifa versin. Hakkinda ne hayirli ise o olsun

İsmimizle olmadigi icin karisiyo bence. Bende bi kac kisiyi biliyorum burda. Hepsi birbirine karisiyo sonra
Benim bat 30u. Sabirla bekliycem insallah test yapmak icin 31 mayisi

Canım ben bunu yeni okudum. Bak şimdi. Oğlum tiroid hastası doğdu. 3 günlükken aşırı sarıldıktan küveze alındı ve çok şükür ki bu sarılık sayesinde tsh yüksekliği ortaya çıktı. Eğer sarılık olmasa muhtemelen biz çocuk 40 günlükken falan öğrenecektik tiroid sorununu. Çünkü maalesef sağlık ocağı hatta doğum yaptığım özel hastane bile tsh raporunu çok geç gönderiyor. Neyse bana devlet hastanesindeki doktor doğum stresinden olabilir bir hafta sonra tekrar bakalım dedi. Ve bir hafta sonra tsh daha da yüksek çıktı. Ve aynı doktor endokrin gitmemiz gerektiğini çocuğun muhtemelen gerizekalı olacağını söyledi. Aynen bunu söyledi. Tabi ben perişan. İlk çocuk, loğusalık herşey birbirine karişti. Tıp fakültesinde bir Prof bulduk hemen. Allah razı olsun adamdan ne güzel ilgilendi. Hayır dedi tedavi var. Büyük ihtimalle benim hamileyken çok tuzlu yemeden kaynaklanmış olabileceğini belki de hiç bilmediğimiz bir nedenden olabileceğini söyledi. Neyse 4 ay boyunca 2 haftaya bir kan vererek ilaç kullandık. Oğlum artık kan alırlarken ağlamadı bile düşün alışmıştı kahrolurdum.4 ay sonunda bitti kabus tsh düzeldi ama ben peşini bırakmadım. 1 yaşına kadar doktor kovsa da kontrole götürdüm. Bu arada oğlum da 3 yaşında kreşle konuşmaya başladı. Şimdi 10 yaşında ve maaşallah sınavlar hep 100Sınavım bununula bitmedi . Oğlum 3 yaşına yakınken hamile kaldım kızıma. Ve 4 aylık hamileyken oğlum bir kere ateşli havale geçirdi. Kızım da doğduktan sonra 1 ve 2 yaşlarında toplam 3 kere ateşli havale geçirdi. Zekasal bir hasar var mı diye 1 sene de onunla taşındım fakültelere. Okulda derslerimi azalttım hep oyun oynadım kızımla. Şimdi anasınıfında şımarıklık dışında cin gibi maaşallahÇok çok çok zor günlerdi. Ama şükür geçti. Ben bunları niye yazıyorum biliyor musun. Kaderinde ne varsa onu görürsün. Sen ne plan yaparsan yap çekeceğin varsa çekersin. Hiç isyan etmedim hiç yılmadım. Evet çok yoruldum ama mutlulukları yetiyor be. İkisinde de Allahım kendi başlarına hayatlarını devam ettirecek kadar zekaları olsun yeter diye dua ettim. Ne zor bir dua bir anne için. İkinci çocuğu kesinlikle yapmalısın. Onlar birbirlerinden destek alacaklar emin ol. Bak ben bu kadar zorluktan sonra 3. Yü düşünüyorum. Ne çılgınlık dimi. Ama bildiğim tek şey bu süreçte abim ve ablam destek oldu bana ve biz üç kardeşiz

Canım başın sağ olsun mekanın cennet olsun inşallah. Özür dilerim üzmek istemezdim. Bende hobi olarak kuş fotoğrafı çekiyorum merak ettim. Kuşların dünyası muhteşemdir. Zamanında çekmiş olduğum adı "Dans " olan bu fotoğrafımda sana armağan olsun ozaman.

Çok haklısın canım. Öğretmenim bu arada
En cok ama en cok imrendiğim meslek.
Cok güzel.
İftar sonrası çalışmalar
Hahaha haklisin olabilir
Ah canim benim , herkez kendi çektiğini bilir dimi. Nelerle imtihan oluyoruz. Bugunumuze bin şükür.
Benim kizim dogdugunda hem saglik ocagi hem hastanedeki alinan topuk kaninda bir sikinti çıkmamıştı, 7 günlük oldugunda sarilik kontrolu için gittigimizde sarilik degeri guzel olmasina ragmen troid cok yuksek cikmisti. Dr bazen olabilir bu yüksek degerler, 1 hafta sonra tekrar yenileyin testi dedi. 15 gunlukken tekrar kan verdik ve şok yasadim. Tsh nasil yuksek anlatamam. Hayatimda troidle bir sorunum olmadığından konuya da yabancı idim. Velhasil 15 gunlukken ilac kullanmaya basladik. Ilk 1 yil cok cok çok zordu. Biz araştırma hastanesi takipli hastasıyız. Ozele gitmis olsam yuksek ihtimal suan ilac kullanmıyor dahi olabilirdi kizim. Çünkü aldigi doz en dusuk doz. Ama dr hep 3 yaşa kadar beyin gelisimi surdugunu vurguladı bize ve boyle devam etmeliyiz dedi.3 ayda 1 gidip kan veriyoruz troid icin biz. Dogumum ozel de oldu 1 yasina kadar her ay kontrollerine goturdum hic bir zaman bu çocukta sorun var demediler,aksine beni pimpirikli anne olmakla sucladilar. Vs vs vs konu o kadar uzun ki, cok yorgundum ama asla yilmadim.2 yildir kizimi goturebilecegim her yere goturdum. Suan da da geldigimiz son nokta haftada iki gun ozel egitim destegi alacagiz ogretmeden ve belki de arayi kapatacak ve ben bosuna bu kadar uzulmus olacağım. Ya da tam tersi, gelisim geriligi diye aylarca sandigimiz atipik otizm olarak sekil degistirecek. Yasayip gorecegiz bunu da.
Cok tesekkur ediyorum
Ve Allah razi olsun güzel duan icin,varol

Son düzenleyen: Moderatör:
sabah kan vermeye gidicem inşallah bu mübarek günlerde dualarınızda bana da yer verin evliliğimde sorunlar yaşıyorum ve eğer hamileysem bu ilaç gibi gelecek. Rabbim bu özlemde olan herkese gönlündeki sevinci yaşatsın

Beni de eklermisiniz adetim 7 gün gecikti test yapınca bilgilendirecegim

İnşallah güzel haberler alırsınız bende yarın idrar testi yapcam olmadı saglık ocagına gidicem cok bile bekledim

Tamam canım ben bu ay bu yolu izliyorum. Adetim başlayınca başlıyorum küre. 10 gün devam edicem. Adet bitimi gün aşırı ilişki. İnşallah bu kez olacak inanıyorum.
canim bizim batlar ayni sali gunu bende kure baslyacagim ve bu ay ovulasyon yapmiyacagim gun asiri iliski yasayayim dedigin gibi hayirlisi ile olur insallah olmazsa zaten asilama deneyecegim iyi bir doktordan

İnşallah güzel haberler alırsınız bende yarın idrar testi yapcam olmadı saglık ocagına gidicem cok bile bekledim
İyi beklemişsin 7 gün canım eğer varsa idrarda çıkar inşallah Allah gönlüne göre verir Benim iki gün geçti normalde günü gününe olurum ama geçen ay da stresten gecikmişti ve on gün sürdü o yüzden çok umutlanmak istemiyorum ama yine de umutlanıyorum hayırlısı hakkımızda

Canım hiç audiometri yapıldı mı işitme için

Kizlar hersey rabbimden gelir biliyorum ama 3 yil oldu olmiyor bebek bazen icim aciyor sebebsiz yere bazi aylar bu testlerde baya cikiyor ve beni uzuyor her ay elimde olmadan uzuluyorum az sure degil cunku 3 yil oldu simdide okul okuyorum ve son senem o yuzden tup bebek yaptirmiyayim asilama deneyeyim dedim ama kararsiz kaldim kariyermi bebekmi diye

Geçen sene Gebeliğe hazırlık topiğinde ben de çok dolanmıştım. Şimdi tekrar bakayım dedim başlığınızı gördüm. Ben kavuştum meleğime elhamdulillah, darısı isteyen herkese olsun. Bu grupta ve başka bir yerlerde müjdeli haber bekleyen herkesi müjdelendirsin Rabbim

Rabbim tez zamanda kalbine gore olanı nasip etsin. Canim, insallah huzurlu ve mutlu olursunuz esin ve sen.
Beni de eklermisiniz adetim 7 gün gecikti test yapınca bilgilendirecegim
Hosgeldin cnm.
Bat neydi?
Listeye ekleyeyim.
Canım hiç audiometri yapıldı mı işitme için
Onu talep etti dr
Mr eeg ve isitme testi yapilacak önümüzdeki gunlerde. Mr ve eeg icin gec tarih verilir ama isitme zaten ozelde yapılacak. Audiometri ilk kez durdum nasil bisey ki
Hangisi ağır basıyorsa onu secerdim, ama ben yakında senin muhde vereceğin kanaatindeyim.
Amin, cumlemizi.
Allah evladiniza hayırlı saglikli ömür nasip etsin

Canım işitme testi o zaten. Arkadaşımın çocuğunda 3,5 yaşında anladılar işitme kaybı olduğunu. İşitme kaybı ile otizm çok karıştırılıyor o yüzden dedim. Çocuk duymayın a ya da az duyunca konuşmuyor. Hareketlerden miniklerden ve hatta dudak okumadan iletişim kuruyor anne baba farketmeden. Mesela evde dene kendin düşük seslere dönüp bakıyor mu. Yoksa sadece yüksek seslere mi tepki veriyor. İstediği şeyleri işaret mi ediyor sürekli

Kariyerin sonu yok canım. Ben Anadolu Lisesi sınavına oğlum küçükken hazırlandım. Çocukla da oluyor korkma ve bence bekleme. Yaşın kaç

Ah keske isaret etse, isaret parmagini sadece kitap okurken hayvanlari gosterirken ve birkac yerde kullanir. Onun disinda parmagimi tutar parmagimi uzatir istedigi seye. Ama duyma ile alakali sorun olduğunu düşünmüyorum (yine de goturecegim teste) çünkü asiri hassas sese karsi. Yinede olabilir bakalim testi bayram sonu yaptiririm en gec.

canim 3 yildir olmuyor aslinda bebek agir basiyor ama iste okadarda emek varya bilmiyomki bende hani dogal yoldan olunca farkli tup olunca farkli sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…