- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
burda yazdigin konuya cevap vereyim canim. benim de tsh im 3 civariydi doktorum beni cok strese sokmustu ilac almazsan gebe kalamazsin fln fln diye, sonuc su oldu, ben doktorumu degistirdim ve o ay 3 tsh ile gebe kaldim. gebelikte de sdece 7-14. hafat arasi ilac kullandim. ama simdi almanyadayim - ve tsh im dogum sonrasi 3 e yine inmisti, gebelige karar verince kan testi yaptirayim deidm, ve gebe kalacakmiyim stresinden doktorun verdigi kan testi tarihine sans eseri adet olamayisimin 50. gunu denk geldi ve tsh 4,8 cikti, doktor bana bu degerle zorlanirsin gebe kalmakta dedi ve ilac verdi, 2 ay kullandim 3,1 e yine indi ama sonunda mide yanmasindan delirip biraktim ilaci. 1 aydir kullanmiyorum, yeni jiekolologum adetin 3. gunu hormon testleri yapacak o sirada tsh a da bakacak ve karar verecek. Yani TSH evet bir konu gebelikte.işte işin iç yüzünü bilmiyorsun ben doktora gittim hatta aşılama bile yapıldım ama her doktor işinin ehli değil ben burda öğrendiklerimle 3 doktora gittim sonunda ehlini buldum tsh hormonum 5 di ama doktor engel değil dedi burdaki bir bayan olmaz 3 ün altında olmalı dedi iyice araştırdım ayrıca zaten kulubun adı gebeliğe hazırlık değilmi gebelikle ilgili konuşulmayacakmı anlamadığım ne biliyormusun isteyen istediğini saygı kuralları çerçevesinde yazar sen niye karışıyorsun? Ha hoşuna gitmiyorsa cevap vermezsin bu kadar. Ben mesela kimsenin yazdığıyla ilgilenmemki idrarını paylaşanlar bile oluyor.
Ben de normalde hic akinti olmaz,yumurtlama akintisi haric. Zaten vajina islakligi sebebiyle ilk suphem olmuştu. Cunku ic camasirim batmiyordu ama ben islakligi hissediyordum.
Hosgeldin cnm.
Bu ay ugurlu gelsin insallah.
Ayri ayri benimkisiler
(Rimelsiz)
Benimkileri kimisi free kimisi grup takılıyorKızlar haydi ayna başına
Bakın bakalım kirpikleriniz temizse rimelli değilse nasıl duruyorlar. Grup grup birleşmiş ayrı ayrı mı duruyor yoksa tane tane mi duruyor?
O zaman tutunma yolundaBenimkileri kimisi free kimisi grup takılıyor
Tutma yap gitsinValla canim grup cok sessiz daha belli olma asamasinda diye herkes susuyor gibi bu aya kismet olup hamis kalanlar netlesince grup cosar heraldeBen gece hafta dondum tatilden 20 gun esimle araziye gittik olduysa bebiste orada oldu. Gecen sene oyle olmustu. Bayramda klasik ilk basta benim ailem sakarya sonra esimin ailesi bursa yapip eve gelicez. Arada birde bizde mutlu haberi alirsak guzel olir. Az once markette sira beklerken midem kalkti ogurdum. Test aldim tutuyorum kendimi
Gaz vermeTutma yap gitsin ☺
Benimde misafirim vardı; mercimek çorbası bulgur pilavı salata paşa köfte nohut yaptım yeterKizlar, iftara hic birsey hazirlamadim
Dunden corba var barbunya var az.
Kizima manti haslicam.
Karpuzdan baska gozum gormuyo bisey.
Sizler neler yaptınız huuhuuuu orda birileri var miiiii?
5 dakika önce verecektin bu gazı geç kaldım yavrum tuvalete gittim sen yazmadan önce yatmadan gelirse yaparımKız yaappppçıkmazsa Cuma birdaha yap
Benimki de hiç kaybolmadı canımKızlar siz daha önce anne oldunuz bu gebelik çizgisi ne kadar sürede kayboluyor. Benim hala duruyor. Üzerinde yeniden kalırsam kalıcı olmaz dimi bu
Yok o zaman bugün yapma yarın sabah beraber yapaluçım5 dakika önce verecektin bu gazı geç kaldım yavrum tuvalete gittim sen yazmadan önce yatmadan gelirse yaparım
Canim simdi ikinciyimi dusunuyonay yalniz bisi dicem kiz bu 17 gun sonra olayini nerden biliyosun sn hep ovulyasyon testiyle mi takop ediyorsun?
ya valla ben ilk oglumda 2-3 ay ovulasyonla takip edeyim deyip sonunda yilmistim, benden normalde adet 30-40 arasi olurken gebelik dusuncesi sarinca beynimi 50-60-70 lere vurur oluyor, ovulasyon testleri dayanmamisti yilmistim. ama hep cep telindeki app den kontrol ediyordum, ogluma 6 adet döngusunde gebe kalamamistim, hep hesapliyordum iste adetten14 gun onceye gidip o kadar iliski olmus niye gebelik olmamis ki diyor sac bas yoluyordum falan. sonra cok alakasiz bi zamanda gebe oldugumu ogrenmistim, gebelik tarihine göre döllenme 27 mart olmaliydi ama o 3 gun evde 4 misafirimiz vardi yani iliski imkansiz biz de anlamamistik bu cocuk ne zaman olmus kurcalammistik:) cocuk da babasini kopyasi dogdu cok sukur esim kuskulanmadi ahahah:) acaba bende de mi böle bisi var yaaaa!!! ben bi hirs yapip kiyip paraya takibe devam edeyim bakayim pik den kac gün sora geliyomus bana kirmizilar.
ay hic de bisicikolmaz sacmalama gez toz deli misin kizzz:) ben gebeligimi bilmeden haftasonlarina cilgin yurt disi seyahatleri ilistirmistim. öncesinde kan testi yaptirmistim evlilik yildönumuz diye, negatifi gorunce orda da icmistim, cuma gece gidip pazartesi sabaha karsi ucaktan inip ise kosmalar ohooo ne ararsan..Hic bisicik de olmadi. ayrica gebeligim boyunca da at gibi kosturdum desem yeridir. esim saatlerce araba kullanmali tatiller planladi. 16 haftalik gebeydim sanirim her gün daglara tirmandik 10 km üzeri yürüttü beni. 27 haftalikken de öyle bi tatil yaptik, ben kasilmalari tekme sanmistim, sonra doktorum duyunca cok kizmisti bana, evinin kapisina yazi asmali senin, SEN GEBESIN ! yazan diye falan :) ben hergun 8-9 km yuruyordum is leventte ev taksimdeydi ama metroda bomba patlar, otobüste de herkes kokuyo diye yuruyordum, zaten insanlar dusuncesiz , abartmiyordum 40 haftalik gebeyken bile yer vermedi kimse bana otobuste esim artik bagirmisti da biri yer vermisti:) 8 aylik hamileyken bitaksiden cagirdigim atksimi sarhos kendini bilmez bi kadin calmaya kalkmisti nasil kavga etmistim kadinla manyak misin 8 aylik gebeyim ben gecenin11 i bu benim taksim in surdan diye:) hiiiiicbisiiiiciiik de olmadi turp gibi dogdu masallah oglum. git gez toz bunlar son premses günlerin , ben de öyle diyorum yaaa. bir kadinin en son prenseslik günleri ilk cocuguna gebelik günleri bence yaaa. ilk cocuguna gebelikte ohhh yedigin önünde yemedigin arkanda. ikinciye gebeligi hayal etmeye calisiyorum edemiyorum :) suan gebe olsam mesela. her sabah oglumu 6 km bisikletle yuvaya birakip ordan ofise gecip ofiste köpek gibi calisip yine kosarak oglumu bisikletler alip elisveris, ardindan evde bahce camasir bulasip yemek temizlik, oglanin gönlünü egle, camasir katla yerlestir, masa topla, oglani yatir, ardindan dikis yap sonra kocanin gönlünü egle... tey teyyy ben bunlari dusunmekten bu stresten gebe kalmaiyorum galba yaa:)Evet ya maalesef, yani çok erken almıştık. Aralık ayı'nda.. bizim bu yıl sonuna kadar böyle bir planımız, düşüncemiz yoktu aslında.. son 4aydır falan bir anda düşünmeye başladık. o yüzden tatili alırken rahat davrandık. bir de arabayla gideceğiz.. gideceğimiz yer 8-10 saatlik bir yol.. yani bu aydan sonra kalabileceğim hamilelik riskli olur diye dusunuyorum 2-2,5 ay olmuş olacak. çok bilmiyorum tabi ama ilk 3 ay düşük tehlikesi deniyor herkes. o yüzden dönene kadar ertelemek zorundayım canım
Ne testi ki bu,valla cok cahilim anlamadım yaBenimkisilerde. Grup grup olmuş üçgen parçalar halinde duruyor
Benim yaklasik 1 yil sonra kayboldu.Kızlar siz daha önce anne oldunuz bu gebelik çizgisi ne kadar sürede kayboluyor. Benim hala duruyor. Üzerinde yeniden kalırsam kalıcı olmaz dimi bu
Tarkan dan **acimicak** adli sarkiyi armagan ediyorumKızzlaaarr benden bir şey olmaz anacımcesaret edip kan veremedim ya ben bugün hahahhaa. Korkuyorum ya acıyacak, irkiliyorum. Ben zor kan veririm bu gidişle :))) bu ayı bi atlatayım da, kür ve iki güne bir ilişkiden umutluyum. Eğer olmazsa zorla gidip baktırıcam tiroide. Aslında hamileyken alışmıştım, her ay kan veriyordum. Ama şimdi unutmuşum, cesaretimi kaybetmişim. Çok irkiyor beni kan verme işi....
Calisan bir hamimin boyle bi menü ile misafir ağırlaması, maşallah sana.Benimde misafirim vardı; mercimek çorbası bulgur pilavı salata paşa köfte nohut yaptım yeter
5 dakika önce verecektin bu gazı geç kaldım yavrum tuvalete gittim sen yazmadan önce yatmadan gelirse yaparım
Canim iste benim 5 ken doktor sorun yok dedi ama herkese doktorlar bu degere yuksek demis malesef canim iyi bir doktora rastgelemedim mesela asilamada herkese igneden 36 saat sonra yapiyorlar benimki 24 saat sonra yapti birde asilama aninda afedersin ama hemsire dedi aa hep disari geldi diye doktor yok dedi ama bende baya hissettim hemen o anda disari geldigini. Gerci nasip ama iste diyomya regl olmadim herseyi takiyomburda yazdigin konuya cevap vereyim canim. benim de tsh im 3 civariydi doktorum beni cok strese sokmustu ilac almazsan gebe kalamazsin fln fln diye, sonuc su oldu, ben doktorumu degistirdim ve o ay 3 tsh ile gebe kaldim. gebelikte de sdece 7-14. hafat arasi ilac kullandim. ama simdi almanyadayim - ve tsh im dogum sonrasi 3 e yine inmisti, gebelige karar verince kan testi yaptirayim deidm, ve gebe kalacakmiyim stresinden doktorun verdigi kan testi tarihine sans eseri adet olamayisimin 50. gunu denk geldi ve tsh 4,8 cikti, doktor bana bu degerle zorlanirsin gebe kalmakta dedi ve ilac verdi, 2 ay kullandim 3,1 e yine indi ama sonunda mide yanmasindan delirip biraktim ilaci. 1 aydir kullanmiyorum, yeni jiekolologum adetin 3. gunu hormon testleri yapacak o sirada tsh a da bakacak ve karar verecek. Yani TSH evet bir konu gebelikte.
evet canim ikinciiyi dusunuyorum . ama az önce yadim uzunca stresten olmuyor sanirim, ben bu cocuga zorla bakiyom iki olsalar naparim stresi, daha dogrusu gebeyken gunde nasi 15 km bisiklet kullanirim stresi belki de. ama ben hala anlamadim senin catlamayi pik i ben yaa? catlatma ignesi fln hep takviye sonucta ama dogali degil ki, orda bi mudahale var. ben en son 63. gun adet oldum . baska konuda aylardir sövüyorum kendime baydim orda insanlari derdimleCanim simdi ikinciyimi dusunuyoncanim ben ilkinde ikinci ayda kalmistim ama 3 yildir olmiyor asilamadan tut klomene denedim catlatma ignesinden yumurtlamayi biliyorum ovulasyondan biliyorim canim bak mesela bu ay 11 de catladi yumurta 8 9 da pikti ovulasyon bak hala adet olmadim normal hastamiyim bilmem ama inan ayaklarim kopuyor boyle gecikinci sinirlerimde oyle bozuluyorki bugun komedi dizisinde baktim gozlerim yasardi
Gaz verilmeyi bekliyormusumYok o zaman bugün yapma yarın sabah beraber yapaluçım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?