Gebeliğe Hazırlık 2020 Anne Adayları 💕

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Amin..

Bunu bilmiyordum, canim.
Basin sagolsun Allah tekrarını yasatmasin.
Saglikli hayırlı gebelik nasip etsin.
Uzmek istemiyorum ama merak ediyorum nedenini.. anlatmak zorunda degilsin.
Kac senelik evliydin sordum mu hatırlamıyorum.
3 sene doldu cnm benım 12 18 arası kanamam oldu sebebı bılınmeyen bıtınce bır hafta ıse gıttm atada rahım agzında hunılesmem oluyomus 36mm dır rahım agzım 40 olması lazımdı asırı kısa degıldı ama hanı kanamadanmı deforme oldu rahım agzı yetmezlıgımı bılınmıyor kasılmalarm oluyodu karnım sertlesıyoru bıgun kendımı stresten kotu hısstm karnım surrklı sertlesıyodu dr a grtm muayne ettı hunılesme var rapor verıyorm dedı eve gıderken sancılarım basladı ıkı gun sonrada dogum oldu maalesef rahım agzı yetmezlıgı olabılır dıyolar ama emın dglller sonrada 1 senede cok fazla saglı sorunum oldu aılevı kendım bırsıru sey yanı zor zamanlardı 1 sene oldu 21 mayısta sımdı buay korunmayı bırakabıldım

Canım anlattıklarına göre stres yapmakta tedirgin olmakta haklısın ama Rabbimin dediği olur.. İnan hiç belli olmaz, bi bakmışsın adeti düzenli olanın çocuğu olmaz düzensiz olanın olur.. Biz neler yaparsak yapalım olmayınca da olmuyor yani. İnşallah adetin de düzene girer....

Ya diyorum ya benim tüm aile böyle diye. ama üşenmedim 2007 yılına kadar gttim, adetin 3. Gününde 4 kere falan hormon testi yaptırmışım, hepsinde Lh ve Fsh oranı 1.1 yani, Pco için 2.5 üstü diyorlar. Amh degerim de 29 yaşında 6.6 imiş o da gayet iyi. Yumurtalıklarım ve rahmim de temiz. Lh ım da gereksiz yükselme yok hep adetin :. Günü 6-8 arası çıkmış. Yani doktorlar haklı ben sağlıklıyım bünyem bu ama yarım yıl 32 günde olup sonra saçmalayışa geçmiş oluşu tam bebiş isterken ben tükürükle bakılan mikroskoptan alcam ya işe işe nereye kadar hem gebelik testine verdiğim paradan göçtüm bu milroskop ufacık ruj gibi ve 20 euro fln. Paylaşırım bilgileri kızlar. Normalde olsa gebelik testine geçmiştim şuan hala ovu yok biliom. Yildiz__Tozu !

Evet canımcım daha sıkı çalışıcaz. Gün aşırı ilişki mutlaka olsun. Bide kür yapıyorum biliyorsun. Sen de yap çörek otu bal tarçını. Güveniyorum bu ay kendime :)
Canım açıkcası ben daha yeni denemeye başladığım için şu an kür falan yapmıcam zaten hiç gelemem öyle sıkı şeylere bu ay gün aşırı ilişkiyi deneyip kendimi rahat bırakmaya çalışıcam ve mümkün olduğu kadar stres yapmıcam gerisi allaha kalmış artık

Canlar, bugün tekrar kontrole gittim.. ağrılarım çoktu..

Neyse ki şükür bir sorun yok.
Bayramdan sonra kalp atışı için gün aldık..
Doktor ile biraz konuştuk benim ilk olduğu için epey heyecanlıyım tedirginim malum. Ne yiyip içmem gerektiği nasıl davranmam gerektiği hakkında..
İkiz olduğu için malum 1 kat fazla dikkat etmem gerekiyormuş hali ile.. ama onun haricinde, ben türk kahvesini çk severim günde 2-3 fincan rahat.Kafein olması sebebi ile günde 2 fincana kadar sütlü türk kahvesi içebileceğimi söyledi, nescafe 3 ü bir arada, demli çay vs yasak..
çiğköfte, şarküteri ürünleri(salam,sucuk,sosis..vb) yasak
cıva oranı yüksek gıdaları tüketmemem gerektiğinden bahsetti(uskumru vs) haftada 1-2 porsiyon üzerine cıkmamak gerekiyormuş.
pastörize edilmemiş süt ve peynir ürünleri
az pişmiş yumurta ( sarısı da beyazı da iyice katılaşması gerekiyormuş )
asitli içecekler ve kutu meyve suları
yeşil çay( tam belirlenemese de folik asit seviyesini düşürüyormuş) içmemeye özen göster dedi..
kızartmalar, abur cubur,yıkanmamış sebze ve meyveler

* Bunları söyledikten sonra e ozaman ben ne yiyeceğim ki dedim ister istemez :)

Minnoşlar için 9 ay dayanacaksın dedi..

sizinde aklınız da bulunsun

Hayırlı plsun allah kucağınıza almayı nasip etsin . Ailenizde ikiz doğum yapan var mı merak ettim

Masallah cnm bızede dus et cok dıkkat et ıkızse 12. Haftadan sonra ozelleklı rahım agzını olctur tamammı sana benden tavsıye

Evli mutlu çocuklu olasin seneye inşallah
Ben de seni etiketlicektim neredesin diye.
Sorun olmamasi cok iyi.
Sigarayi kestin mi tamamen, aman gözünü seveyim dikkat et.

Ya biliyprum vakti gelince olacak da o vakit ne zaman?

Evli mutlu çocuklu olasin seneye inşallah

Ben de seni etiketlicektim neredesin diye.
Sorun olmamasi cok iyi.
Sigarayi kestin mi tamamen, aman gözünü seveyim dikkat et.
Sigarayı tamamen kesemedim tabi
Doktorcuğa onu da sordum, yani sigara kullandığımı söyledim.. Günde 1 paket içiyordum şimdi bıraktım diyemem, bir anda bırakamam tabi ama 5-6 ya düşürdüm dedim..
Bir anda bırakmanı bekleyemem ama bırakman gerek, en kısa zaman da..en azından 5 değilde kendini 2-3 ile sınırla dedi..
bugünden itibaren 3 olarak deneyeceğim bakalımm.. Bırakıcam inşallah ya

Kız 6. Haftaya girdin bile. Azcık sabret, dikkat et, doğumdan sonra yersin :))))

Kızlar benn çörek otu yağı çektirdim aktardan. Kürüme onu da eklicem :))

Bir de ben her akşam bir fincan Türk kahvesi içerim.. Bi araştırdım hamile kalmaya engel mi diye ama 3 fincan ve üstü engelmiş.. Ben bir fincan içiyorum sadece. O yüzden rahat ettim.. :)

agacsizkoalaa iniallah son kez denersin ve tutturursun bu ay :))

Canım bana bugün doktorum, türk kahvesinin gebeler için aslında sıkıntılı olduğunu söyledi.
yani tabi ama sen genede çok içme dediğin gibi 1-2 fincan tüketebilirsin..
ama mesela erkek için iyi birşeymiş :)
özellikle 1 fincan türk kahvesi + bitter ( erkekler için ilişki öncesi öneriyorum) dedi .. aklında bulunsun

Benim eşim Türk kahvesini hiç sevmiyor. Ama dün sabah bi baktım geceden sahurda keçi boynuzu pekmezi yemiş.. Çok duygulandım ya.. Normalde sevmediği şeyi asla yemez ama çocuk için yemen lazım demiştim ben ona. O yüzden yiyor :)

Kızlar ben son bugun test yaptım son dort testımı atıcam cekıp en kesını yarın bellı olur gercı aynı saatte dun ve bugün ku testler

Eklentiler

• image.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…