2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295

Inşallah iyi çıkar canım sonuçların. Buraya da yaz değerlerini merak ederim

evet gormedim zaten ilk dedim

Kızlar günaydın şeker yüklemesi yaptıracağımda doktor 75 gr yaptır dedi cok değil mi siz ne kadar yaptırdınız?

75 veya 100 gr olan kesin tabi koymak içinmiş canım. Benim de dün yapıldı, sonuçların çıkınca buraya da yazarmisin.

Kızlar günaydın. Cok endişeliyim ilk bebegim olacakve kış bebeği olacak. Nasıl giydirecegiz bu bebekleri. 2li 3lü takimlar aldim ancak inceler. Böyle yünlü dolgulu seyler mi almamız lazım
Evler çok sıcak olcağı için çok kalın giydirmeye gerek yok diye düşünüyorum benim de ilk tecrübesizim ama çok sıcak ortama alıştırmak istemiyorum dışarı çıkarken zaten kalın giyecek evin içinde rahat etsin diye düşünüyorum

Ay kızlar filleri çok beğendim ama ilk oğlumda almadığım için sorun olabilir, almaya çekiniyorum, kardeşine vermeyebilir. Benim yoktu bundan benim olsun der alır.
Aslında ona almış gibi yapıp kardeşiyle paylaşsın DİE ikna etsen acaba kabul etmez mi

Günaydınnnn kızlar
Alışverişleri okumak ne kadar keyifli hepsi de çok güzel bebislerim sağlıcakla kullansın güle oynaya inşallah
Bende durumlar yine lekeli iki gün yoksa bir gün var hamd olsun 28 i deviriyoruz doktorumun kalk yürü dediği günleri de göreyim inşallah
Bugün kardeşimin kinasiı var pazar nikahi, hiç gezemedim inşallah hayırlısı ile atlatırım
Aranizda endol yada nidicard kullanan var mı hanımlar?

Ay kızlar filleri çok beğendim ama ilk oğlumda almadığım için sorun olabilir, almaya çekiniyorum, kardeşine vermeyebilir. Benim yoktu bundan benim olsun der alır.
Ah ikinci kez annelik demek ikisini birden düşünmek demek. Geçen anakucağı bakıyordum bende var mıydı anne dedi kızım yoktu kızım ama sen tektin hep seninle ilgileniyordum şimdi kardeşin bunda Duruken biz seninle oyun oynayabileceğiz dedim

Eki Görüntüle 2695190 Burası onun dolapları, şimdiden nasıl paylaşacağım derdine düştü.
Kızımın da odası var. Dolaplar dolu ama bebek için yer ayırabilirdim aslında. Kızıma birkaç kez çıtlatmaya çalıştım ama diyemedim nereye koycaz ki bebeğin eşyalarını falan diye. Yeni dolap alalım anne dedi bende yatak odamda şifonyeri boşalttım şimdilik bebeğime yeter diye düşünüyorum

Ben de ilk kullanacaklarimizi odamda çekmece açıp koydum, kalanı oğlumun dolabının bir tarafını boşaltıp koydum, çantalar, daha büyük kıyafetler ortada kalmasın diye. Bosalttigim tarafı aktif kullanmiyordu, durdu baktı.

Kızlar toplaşınn
İnternette araştırma yaparken umduğum, bebek ihtiyaclari ile ilgili detay liste paylaşacağım.

Temizlik ve Bakım Ürünleri

Şampuan
:

*Mustela Dermo Cleansing Gel 500ml Yenidoğan Bebek Şampuanı
*Chicco Baby Moments Göz Yakmayan Saç Ve Vücut Şampuanı 750 ml
*Bübchen

Kullanılmayacak şampuanlar:
*Johnson&Johnson (konak yapıyormuş, parfüm ve kimyasallar içeriyor),
*Dalin bebek şampuanını çocuk doktorları genellikle önermiyor çünkü SLS içeriyor, kaşıntı yapıyormuş, alerjen bir şampuan.
*Nivea bebek şampuanları ise 10 erkek bebekten 7’sinde göğüs büyümesine neden olmuş,
*Çok övülen Sebamed ise SLES kimyasalı içeriyor (etiketinde yazıyormuş).

Vücut şampuanı:

Ekstra alınmasına gerek yok. Vücudun kaynamış ılıtılmış bol suyla yıkanması öneriliyor. Saçına en fazla fındık kadar şampuan sürüp onun köpüğüyle vücudu durulanabilir.

Yenidoğan deterjan (yumuşatıcı kullanılmayacak):

Sıvı Bebek Çamaşır Deterjanı

*e bebek baby&me
*Friendly Organic Parfümsüz Bebek Çamaşır Detarjanı
*baby&me leke çıkarıcısı çok güçlüymüş. Örneğin kaka lekesine kurusa da biraz sıkıyorsun, makineye öyle atıyorsun, leke çıkıyormuş. Bu tip lekeleri sadece deterjan çıkaramıyormuş.

Nemlendirici:

*Mustela Massage Oil Bebek Masaj Yağı 100 ml
*Zeytinyağı
*Chicco

**Nemlendirici olarak bebe yağı kullanılması önerilmiyor. **

Pişik:

*Zeytinyağı
*Bepanthol Baby Pişik Önleyici Merhem
*Bübchen pişik kremi
*Sudocream

Alt temizleme

*İpek pamuk + ılık su (birinci tercih)
*Unibaby yenidoğan ıslak mendil .

Kızlar günaydın. Cok endişeliyim ilk bebegim olacakve kış bebeği olacak. Nasıl giydirecegiz bu bebekleri. 2li 3lü takimlar aldim ancak inceler. Böyle yünlü dolgulu seyler mi almamız lazım
Canim bu sekilde ayarlayabilirsin
Alta citcitli atlet, ince tayt ve çorap
Üst de ya tulum ya da hastane cikisi gibi takim

İnşallah zamanında sağlıkla doğuracaksın kuzum
Lekeler bağımlılık yapmıştır artık gelmeyince şaşırıyorsundur hiç canını sıkma Allah büyüktür

Ekran görüntüsü aldım inşallah temin edeceğim. Bir ara deli gibi alışveriş çılgınlığım gelmişti şimdi hiç bişi alasım gelmio anlamadım ruh halimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…