Kızlar 75 gr şeker yüklemesini bugün yaptırdım. Gece 12 den sonra kesinlikle bir yudum su içmeden ve birşey yemeden gidiliyor. Gazlı elma aromalı kola boyutunda bir icecek verdiler. Ölçmeden önce açlık şekeri için kan aldılar, içince 1 saat sonra kan, bide 2 saat sonra toplamda 3 kere kan verdim. Bu sürede de bisey yiyip içmek yasak.
Açlık şekerim 91, 1. Saat tokluk şekerim malesef 207, 2. Saat tokluk şekerim 133 cıktı. Bu değerlerden iki ve üstü normal değerlerin üstünde olursa hamilelik şekeri var deniliyormus benim 1 tanesi 180 üst sinirken 207 cıktı.
Tiroid için endokrine aylık kontrole gidiyorum zaten yeni taşındığımız için tüm doktorlarım hamileliğimin yarısında değişti
yeni kadın doğumcu da çok pimpirik sende gizli şeker çıkmış dedi çok canımı sıktı dahiliyeye yönlendirdi. O da diyetle devam et dikkat et dedi. Cumartesiye kadar hep yaptığım evde ölçümü yap gel dedi ama ben zaten hem diyetimi yapiyodum hem ölçümlerimi.
Kadim doğumcu hem de gittiğim özel hastanenin ortagiymis resmen endokrine gittiğim halde bide dahiliyeye gönderdi beni bostan yere. Çok yorucu ve stresli bi gündü benim için.
Şekeriniz çıkmasa bile siz de dikkat edin, ne zor doktorlarla uğraşmak
Hamilelik şekeri tanısı konan arkadaşlar sizin değerleriniz kaçtı acaba?