uzattikca uzatiyorsunuz buradaki insanlar hassas bu konuda sizi uyariyorlar hala daha devam ediyorsunuz bunu belirtmek istedim. Yoksa herkese acik bir platform istediginizi yazarsinizPeki siz nasıl isterseniz hanımefendi siz tepki verebilirsiniz biz veremeyiz hiç bir konuda
Soru sorduğunuz kişiler sizin duymak istediklerinizi değil de, kendi fikrini size beyan ettiler diye kizmaniz da pek doğru değil bence. Normal doğum yapmak istiyorsanız, durumunuz da buna elverişli ise kendinize yakın bulduğunuz bir hekim ile görüşüp normal doğum yapabilirsiniz. Keza aynı şekilde sezeryan düşünüyorsanız da öyle...Yani halam mesela 4 tane normal doğurmuş sağlığı da iyi maşallah diyor ki ne acı çekicen git aldır gel bebeğini tıp gelişti diyor. Şehirleşince anlarımda köyde insan en doğal olanın içinde yoğurdu sütü marketten alalım diyorlar mı. Bi mecburiyet oksa neyse
Ne desem ne yazsam uzatıyorsun kapat konuyu yazacaklar. O yüzden sevdiğim bir platformun içinde tartışma odağı olmaktan üzgünüm yazıların mimikleri yok belkide o yüzden pozitif bir şey yazsan da cevaplar tepkili ve kırıcı olabiliyor. Sosyal alanların handikapları yapacak bişey yok. Haklısınız haklısınız gönülden hepinizi sevi yorum gruptan doğuma girenler sancım var diyenler olunca oturup onlar için kuran okuyorum herkese dua ediyorum. Burda kalp kırmak son isteyeceğim şeySoru sorduğunuz kişiler sizin duymak istediklerinizi değil de, kendi fikrini size beyan ettiler diye kizmaniz da pek doğru değil bence. Normal doğum yapmak istiyorsanız, durumunuz da buna elverişli ise kendinize yakın bulduğunuz bir hekim ile görüşüp normal doğum yapabilirsiniz. Keza aynı şekilde sezeryan düşünüyorsanız da öyle...
Çevrenizdeki insanlarin fikirlerinizi onaylamasi adına fazla beklentiye girnişsiniz. Bunu buraya da fazlasıyla yansıttığınızı düşünüyorum, dijital çağda artık herkes herşeyden haberdar sizin birşey kanıtlama çabasına girmenize gerek yok bence. Buradaki bazu arkadaşlar da size cevaben birşeyler yazdılar zaten.
canim dun bi arkadas samsundaki doktorlari arastirmani onermisti yakin diye baktin mi yok mu orda da? Uzme kendini bebek saglikla gelsin sen iyi ol gerisi onemli degil stres yapmaOff kızlar ya uykularım kaçıyor. Ben normal doğum yapmak istiyorum. Sezaryenden çok korkuyorum. İlk gebeliğimde aşırı ödem vardı. 16 kilo almıştım. Bebek hareket etmiyordu. Tansiyonum çıkmıştı. Sinir sıkışması vardı bileklerimde ve şekerim sınırdaydı. Bu sebeplerle sezaryene alındım. Şimdi toplam 8 kilo aldım. Şeker tansiyon yok sinir sıkışmam yok bebek gayet hareketli hissediyorum. Ama ssvd yapacak doktor yok Ordu’da. Bir tane varmış o da normalde sezaryen taraftarı bir adam. Erkek olduğu için de ne kadar rahat ederim bilmiyorum. Oysaki Yalova’da Derya hanım var. Ona gitsem bu sefer eşim yanımda olmayacak. Son haftalarda bol ilişkiye girmek lazımmış normal olsun diye. O olmayınca gidip Yalova’da sezaryen olacaksam ne anlamı var? Kafam beynim yandı düşünmekten. Sezaryen olup bakıma muhtaç kalmak istemiyorum. 2. Sezaryen olan arkadaşlarımın anlattıkları yüzünden iyice korkuyorum artık. Normali denesem olmazsa da zaten sezaryene alacaklar yani en fazla genel anestezi ve kanama riski olacak Allah’ın izniyle. Kafayı yiyeceğim ya. Ordudaki erkek doktorla konuşup son kararımı vereceğim galiba. Keşke kendi doktorum kabul etse. Pazartesi kontrolüm var bakalım konuşacağım. Nolurdu ilkinde normal doğurabilseydim. Çok takıyorum kafama stresten uyuyamıyorum bile. İçimi dökmek istedim. Yani tabi ki zorunlu bir durum olsa amenna sezaryen de korkunç birşey değil ama doğal yolla olan olabilecekken tek sebep ilki sezaryen diye tekrar sezaryene alacak olmaları çok canımı sıkıyor. Antepte olsam mesela beni normal doğurtacak bir sürü doktor hastane var. Çatlıyorum sinirden ya
Canım benim eşim Samsun’a bile götürmez ki. Orada varmış evet. Bir de yol iki saat sürüyor. Ya yolda rahim yırtılması olursa ani müdahale lazım bebek de ben de ölebiliriz ya da iyi ihtimalle bebek sakat kalır Allah korusun öyle hikayeler de okudum. O yüzden iki saat mesafede bir yere ben de cesaret edemiyorum. Kafayı da taktım işte Allah sonumu hayır etsincanim dun bi arkadas samsundaki doktorlari arastirmani onermisti yakin diye baktin mi yok mu orda da? Uzme kendini bebek saglikla gelsin sen iyi ol gerisi onemli degil stres yapma
Peki kendini ve bebegini bu kadar strese sokup da olumsuz etkilemeye değer mi sence? İlk doğumunda bazı komplikasyonlar yaşadığın için seni ve bebeği tehlikeye atmamak adına doktorlar o anda sezaryen doğum ile bebeğini sağ salim dünyaya getirmişler, sana da bir şey olmamış çok şükür. bunları düşünüp olumlu hissrtmek yerine neden neden neden diye kendini yiyip bitiriyorsun adeta. Bazı şeyleri ısrarla oldurmaya çalışsak da akışına bırakmak sanki daha mantıklı değil mi?Off kızlar ya uykularım kaçıyor. Ben normal doğum yapmak istiyorum. Sezaryenden çok korkuyorum. İlk gebeliğimde aşırı ödem vardı. 16 kilo almıştım. Bebek hareket etmiyordu. Tansiyonum çıkmıştı. Sinir sıkışması vardı bileklerimde ve şekerim sınırdaydı. Bu sebeplerle sezaryene alındım. Şimdi toplam 8 kilo aldım. Şeker tansiyon yok sinir sıkışmam yok bebek gayet hareketli hissediyorum. Ama ssvd yapacak doktor yok Ordu’da. Bir tane varmış o da normalde sezaryen taraftarı bir adam. Erkek olduğu için de ne kadar rahat ederim bilmiyorum. Oysaki Yalova’da Derya hanım var. Ona gitsem bu sefer eşim yanımda olmayacak. Son haftalarda bol ilişkiye girmek lazımmış normal olsun diye. O olmayınca gidip Yalova’da sezaryen olacaksam ne anlamı var? Kafam beynim yandı düşünmekten. Sezaryen olup bakıma muhtaç kalmak istemiyorum. 2. Sezaryen olan arkadaşlarımın anlattıkları yüzünden iyice korkuyorum artık. Normali denesem olmazsa da zaten sezaryene alacaklar yani en fazla genel anestezi ve kanama riski olacak Allah’ın izniyle. Kafayı yiyeceğim ya. Ordudaki erkek doktorla konuşup son kararımı vereceğim galiba. Keşke kendi doktorum kabul etse. Pazartesi kontrolüm var bakalım konuşacağım. Nolurdu ilkinde normal doğurabilseydim. Çok takıyorum kafama stresten uyuyamıyorum bile. İçimi dökmek istedim. Yani tabi ki zorunlu bir durum olsa amenna sezaryen de korkunç birşey değil ama doğal yolla olan olabilecekken tek sebep ilki sezaryen diye tekrar sezaryene alacak olmaları çok canımı sıkıyor. Antepte olsam mesela beni normal doğurtacak bir sürü doktor hastane var. Çatlıyorum sinirden ya
Allah korusun canim ikinizde saglikli olun da napalim sezeryan olsun takma bu kadar riske atmaya gerek yokCanım benim eşim Samsun’a bile götürmez ki. Orada varmış evet. Bir de yol iki saat sürüyor. Ya yolda rahim yırtılması olursa ani müdahale lazım bebek de ben de ölebiliriz ya da iyi ihtimalle bebek sakat kalır Allah korusun öyle hikayeler de okudum. O yüzden iki saat mesafede bir yere ben de cesaret edemiyorum. Kafayı da taktım işte Allah sonumu hayır etsin
Bebeğini doğurduktan ve sağ salim evine gittikten sonra çok mutsuz olmanı doğru bulmuyorum. Tamda şuan normal doğum hakkında destek beklemekle eleştirilirken savunduğum bu değil. Sen beunu takıntı haline getirirsen doğum anında olacak her şeyde mutsuz olacaksın dikiş vakum vs bir şeyi iste ama bu kadar fazla isteme eşin götürmüyorsa gidemezsin demektir alıp başını başka şehirlerde doğum yapmaya yalnız gidilir miTam da konunun arasına yorum yaptım ama gerçekten uyuyamıyorum birşey kafama takıldı mı tamam. Şartları da çok zorlamanın alemi yok sanırım. Önce pazartesi kendi doktorumla görüşüp sorarım. O kabul etmezse ssvd yapan doktorla konuşup sorarım. İkisinin anlattıklarına göre normal olur olmaz sezaryene devam mı diye kararımı veririm artık ne yapayım. Savaşmadan denemeden de sezaryene girersem çok mutsuz olacağım ama yaşadığım şehir bunu dayatıyor
maşallaaahhhh yaa gününğ nasıld bekliyoBu da benim cocugumun en son cektigimiz ultroson fotosuah guzel cocugum azcikta kg alsan olmazmi acabaaa
Estağfurullah ben tartışma amaciyla yazdığınız ifade etmek istemedim. Başka bir arkadaşımızın da yazdığı gibi; forumda hamilelik ile ilgili hemen hemen her başlıkta normal doğum/ sezaryen doğum konusu açılıyor ve çok normal olarak her iki yöntemi de yaşayıp ve yaşamadan savunan/savunmaya kişiler var.Ne desem ne yazsam uzatıyorsun kapat konuyu yazacaklar. O yüzden sevdiğim bir platformun içinde tartışma odağı olmaktan üzgünüm yazıların mimikleri yok belkide o yüzden pozitif bir şey yazsan da cevaplar tepkili ve kırıcı olabiliyor. Sosyal alanların handikapları yapacak bişey yok. Haklısınız haklısınız gönülden hepinizi sevi yorum gruptan doğuma girenler sancım var diyenler olunca oturup onlar için kuran okuyorum herkese dua ediyorum. Burda kalp kırmak son isteyeceğim şey
Evet aslında bencillik benimki biraz. Sezaryende bebeğime birşey olmayacak en azından bu bile mutlu olmama yetmeli. Takıntı haline getirmekle hata ediyorum haklısınızBebeğini doğurduktan ve sağ salim evine gittikten sonra çok mutsuz olmanı doğru bulmuyorum. Tamda şuan normal doğum hakkında destek beklemekle eleştirilirken savunduğum bu değil. Sen beunu takıntı haline getirirsen doğum anında olacak her şeyde mutsuz olacaksın dikiş vakum vs bir şeyi iste ama bu kadar fazla isteme eşin götürmüyorsa gidemezsin demektir alıp başını başka şehirlerde doğum yapmaya yalnız gidilir mi
O kadar tüp bebek sıralarında bekleyen varken,bebeğinde hastalıklar tespit edilenler varken senin buna bu kadar takman aslında birilerine kendini ispat etmek içinde olabilir ne yaptılar sana normal doğuramadın diye eleştirdilerse ondan takıntı yapıyor olabilirsinEvet aslında bencillik benimki biraz. Sezaryende bebeğime birşey olmayacak en azından bu bile mutlu olmama yetmeli. Takıntı haline getirmekle hata ediyorum haklısınız
Açıkçası doğum sonrasında anneme veya KV’ye muhtaç olma fikri çok kötü geliyor. Normal doğurup bebeğini kucağına alıp ev işlerini yapabilen kadınlara imreniyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. İlkinde bir hafta yattım yani bünyem zayıftı çocuk ve operasyonu aynı anda kaldıramadım. Annem bile olsa sürekli tepemde çocuk aç çocuk aç diye diye travma yarattı bende. Kimseyi istemiyorum doğum sonrası yanımda. Ama sezaryen olunca yine kalkamıycam yine koltuklarda sızıp kalıcam diye korkuyorum.O kadar tüp bebek sıralarında bekleyen varken,bebeğinde hastalıklar tespit edilenler varken senin buna bu kadar takman aslında birilerine kendini ispat etmek içinde olabilir ne yaptılar sana normal doğuramadın diye eleştirdilerse ondan takıntı yapıyor olabilirsin
Buraya yazan arkadaşlar vardı belkide doktorunun eli ağırdı ? Çünkü sezeryan olup her işini yapanıda duydum ufak bir kaçağrı kesici ile. Normal doğumu çok istiyorum sırf nasıl bir şey yani fıtraten olduğu için merak ediyorum. Ama yine kan kaybedeceksin belki dikişlerin olacal ceylan gibi sekeceğim sanmaAçıkçası doğum sonrasında anneme veya KV’ye muhtaç olma fikri çok kötü geliyor. Normal doğurup bebeğini kucağına alıp ev işlerini yapabilen kadınlara imreniyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. İlkinde bir hafta yattım yani bünyem zayıftı çocuk ve operasyonu aynı anda kaldıramadım. Annem bile olsa sürekli tepemde çocuk aç çocuk aç diye diye travma yarattı bende. Kimseyi istemiyorum doğum sonrası yanımda. Ama sezaryen olunca yine kalkamıycam yine koltuklarda sızıp kalıcam diye korkuyorum.
Senin kalbini kırmak isteyen kv yada anne illaki eksiğini bulur hiç merak etme. Onların da torunu elbet bakacaklar rahatsız olunca şu lafı söyleyip durmayın de azcık da onlar üzülsünAçıkçası doğum sonrasında anneme veya KV’ye muhtaç olma fikri çok kötü geliyor. Normal doğurup bebeğini kucağına alıp ev işlerini yapabilen kadınlara imreniyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. İlkinde bir hafta yattım yani bünyem zayıftı çocuk ve operasyonu aynı anda kaldıramadım. Annem bile olsa sürekli tepemde çocuk aç çocuk aç diye diye travma yarattı bende. Kimseyi istemiyorum doğum sonrası yanımda. Ama sezaryen olunca yine kalkamıycam yine koltuklarda sızıp kalıcam diye korkuyorum.
Gözün aydın maşallahDün ki kontrolü yazma fırsatı bulamadım bir türlü oysaki benim dinlenmem gerek
Benim paşam 49 cm olmuş boyuçok şaşırdım açıkçası 1 hafta önden gidiyor zaten uzun bacaklı dedi doktor son haftalar pek uzamıyorlar sanırım. Hayırlısı bakalım ne çıkacak bahtımıza
2 hafta önce de bas aşağıda idi dün de aynı pozisyonda gördük. Yüzünü de gördük şükürrahim ağzım gittikçe kısalıyor doktor şuan için çok iyi 2/3 hafta daha dikkat et dedi ama ben
Magnezyum devam 35. Haftadan sonra keseriz dedi doğumu geciktirdiği için. ben zaten şuan günde 1 içiyorum.
Haftaya tekrar gidip nts bakıcaz.
Mübarek gece duam yavrularımıza sağlıcakla hayırla vakitli kavuşalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?