- 30 Kasım 2013
- 694
- 1.141
- 113
- 36
Geceleri bacağıma kramp girdiği için yatmadan önce içiyorum canım ben. Doktor saatiyle.ilgili bişey dememişti.Benimki suda eritiliyor canım. Multivitaminle mi karıştırdın acaba, magnezyumu devlet karşılıyor mulvtmni karşılamıyor. Evet demiri sabah kahvaltıdan önce içiyorum.
Hahaaaa ben Allah vakti zamanında hepinizi bir avazda kurtarsınKızlar Kasım annesi doğum yapan biri böyle yazmis degerlendirin mutlaka ...
Bavulum da tek kullanılmayan şey depent oldu ilk gün hasta bezi serdiler ayağa kalkınca kendi büyük hasta bedlerini verdiler takip için bugün de pansuman a gelen hemşire gördü depent i cikartirdi bu bezler yaranın hava olmasına engel oluyor açık kalması lazim dedi ve külot üstü ped taktırdı. Ayağınıza mutlaka lastiksiz patik çorap alın şişiyor ve kesiyor bileklerim sızladı.
Humane bitki çayı mutlaka alın memeleri dolduruyor hemşireler bestlak damla varmış onu tavsiye etti çoğu hatta bir yenidoğan hemşiresi yeğenini 2 ay sonra annenin sütü bitince bu ürünle tekrar artırdı dedi.
İuiyim daha doğurmadım o gün öğlen taburcu oldum bugün tekrar görmek istedi bakalım doğum tarihi ve şekli belli olur ama çok ağırlaştım yapacağınız işiniz varsa şimdiden yapın sonra çok zor oluyordgulkts canım sen naptın var mı bı gelişme ? Meraktayiiiz..
Katılıyorum bende artık sağlıkla kucağıma alayım şekli önemli değil diyorum kendimizi kullandığımız vitaminde Nike doktorlara emanet ettik Doğum şeklindede ederim benimki sezeryan kızımda da sezerysndı çünkü kan sulandırıcı kullanıyorum ilk gün biraz sıkıntılı ama sonra ayaklanmıştım kişiye göre değişiyor normal doğum yapıp feleği şaşanlarda var çok rahat atlatan dabenim çevremde bebeğini kaybeden çok tanıdığım oldu hamileyken.
ilk doğumum olacak. inanın doğum şeklini hiç umursamıyorum. yeter ki miniğimi kucağıma sağ salim versinler.
kendinizi böyle telkin edin lütfen. doğumun nasıl olacağı inanın önemli değil.
böyle şeylere takılıp stres yapmayalım. her şey olacağına varıyor.
ben kendimi iki ihtimale de hazırlıyorum.
hatta şükrediyorum bir sürü doğum ihtimali var artık modern tıp sayesinde
Canım benim birde evde 3.5 yaşımda kızım var ne annemi ne Kv mi istedim zaten pandemi var ne kadar az kişi olursak o kadar iyi eşimle ikimiz halledicez inşallah ilk bir hafta sıkıntılı sonradan ayağa rahatça kalkarız yemek dolaba yapıp koyucam temizlik olmayıversin gerekirse dışardan söylerizAçıkçası doğum sonrasında anneme veya KV’ye muhtaç olma fikri çok kötü geliyor. Normal doğurup bebeğini kucağına alıp ev işlerini yapabilen kadınlara imreniyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. İlkinde bir hafta yattım yani bünyem zayıftı çocuk ve operasyonu aynı anda kaldıramadım. Annem bile olsa sürekli tepemde çocuk aç çocuk aç diye diye travma yarattı bende. Kimseyi istemiyorum doğum sonrası yanımda. Ama sezaryen olunca yine kalkamıycam yine koltuklarda sızıp kalıcam diye korkuyorum.
34 de yaptılar banaÇatı muayenesi olan varmi aramizda hangi haftalarda basliyor acaba
Ben Almanya'ya yapayanlızım. Hiç bir işimi görecek yok. Ne doğuma Ne evime. Aslında keşke olsa. Yatmaya dinlenmeye zamanı olur insanın.Açıkçası doğum sonrasında anneme veya KV’ye muhtaç olma fikri çok kötü geliyor. Normal doğurup bebeğini kucağına alıp ev işlerini yapabilen kadınlara imreniyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. İlkinde bir hafta yattım yani bünyem zayıftı çocuk ve operasyonu aynı anda kaldıramadım. Annem bile olsa sürekli tepemde çocuk aç çocuk aç diye diye travma yarattı bende. Kimseyi istemiyorum doğum sonrası yanımda. Ama sezaryen olunca yine kalkamıycam yine koltuklarda sızıp kalıcam diye korkuyorum.
Göğüs koruyucu krem göğüs kalkanı şırınga bebek kaşığıBen bugün annemin de dürtmesiyle hastane çantasını hazirlamaya başladımBebeğin hastaneye götürülecek eşyaları ütülendi, küçük bir hurca yerleştirdik. Benim de iki takım pijama ve sabahligim ütülendi onlar askıda bekleyecek bir süre daha.
Bebek için hazirladiklarim;
*1 set 10'lu hastane çıkışı
*2 tulum
*2 alt üst takım
*1 kalın, 1 wellsoft nohut battaniye , 1 tane penye battaniye, 1 tane muslin.
*5 adet ağız bezi
*3 çorap
*Puset & puset örtüsü.
Kendim için
*2 takım pijama
*3 adet kilot, 3 atlet, 2 tane emzirme sütyeni
*Hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafeti de utuleyip dolaba astım.
*Çorap
*Maske, dezenfektan, kolonya ( sonra koyulacak)
*Sabun, diş fırçası, tarak, şal, makyaj malzemesi, el kremi (daha sonra koyulacak)
*Havlu
Alınacaklar
°Depend
°Gecelik
°Bebek bezi (Molfix Pure&Soft)
°Bebek maması (Sma almayı düşünüyorum)
°Biberon (Philips Avent Antikolik )
°Pamuk mendil & Unibaby Yenidoğan ıslak mendili
*Süt sağma pompası
Şimdilik aklımda olan bunlar.
Sağol canım bunları unutmuşumGöğüs koruyucu krem göğüs kalkanı şırınga bebek kaşığı
İlk gebeliğimde 36 da bakılmıştıÇatı muayenesi olan varmi aramizda hangi haftalarda basliyor acaba
Hap formunu kullan canım daha rahat içmesiBenim rutinim 21 21.30 gibi multivitamin 1 1.5 saat sonrasında da magnezyumu içiyorum öyle bi düzen kurdum. Neyse bakcam zaten iğrenç tadı bu ara midemi yakıo, hap istedim yazdı doktorum ama daha elimdeki bitmedi diye eczane vermedi
Canım bi görüş bakalım belki de kabul.eder eğer herşey elverişli ise neden olmasınOff kızlar ya uykularım kaçıyor. Ben normal doğum yapmak istiyorum. Sezaryenden çok korkuyorum. İlk gebeliğimde aşırı ödem vardı. 16 kilo almıştım. Bebek hareket etmiyordu. Tansiyonum çıkmıştı. Sinir sıkışması vardı bileklerimde ve şekerim sınırdaydı. Bu sebeplerle sezaryene alındım. Şimdi toplam 8 kilo aldım. Şeker tansiyon yok sinir sıkışmam yok bebek gayet hareketli hissediyorum. Ama ssvd yapacak doktor yok Ordu’da. Bir tane varmış o da normalde sezaryen taraftarı bir adam. Erkek olduğu için de ne kadar rahat ederim bilmiyorum. Oysaki Yalova’da Derya hanım var. Ona gitsem bu sefer eşim yanımda olmayacak. Son haftalarda bol ilişkiye girmek lazımmış normal olsun diye. O olmayınca gidip Yalova’da sezaryen olacaksam ne anlamı var? Kafam beynim yandı düşünmekten. Sezaryen olup bakıma muhtaç kalmak istemiyorum. 2. Sezaryen olan arkadaşlarımın anlattıkları yüzünden iyice korkuyorum artık. Normali denesem olmazsa da zaten sezaryene alacaklar yani en fazla genel anestezi ve kanama riski olacak Allah’ın izniyle. Kafayı yiyeceğim ya. Ordudaki erkek doktorla konuşup son kararımı vereceğim galiba. Keşke kendi doktorum kabul etse. Pazartesi kontrolüm var bakalım konuşacağım. Nolurdu ilkinde normal doğurabilseydim. Çok takıyorum kafama stresten uyuyamıyorum bile. İçimi dökmek istedim. Yani tabi ki zorunlu bir durum olsa amenna sezaryen de korkunç birşey değil ama doğal yolla olan olabilecekken tek sebep ilki sezaryen diye tekrar sezaryene alacak olmaları çok canımı sıkıyor. Antepte olsam mesela beni normal doğurtacak bir sürü doktor hastane var. Çatlıyorum sinirden ya
Devlet hastanesinde doğum yapacağım Ankara dayım bilmiyorum ki soğuk giden hamileler söyledi sezeryan için bekleyenler test yapılacak yatış verildi diyeSaglikla kolaylikla gelsinler insallahbu covid testi sizin hastanenin aldigi bi karar mi yoksa her hastane mi yapiyor acaba
Sen kimseye kulak asma hangi doğum senin için uygunsa onu tercih etSezeryan ol diyorlar tabi bebeği riske atmış oluyormuş normal doğuranlar bunu diyenlerde köylü kadınlar yani
Maşallah canım zibinlara sığmayacakDün ki kontrolü yazma fırsatı bulamadım bir türlü oysaki benim dinlenmem gerek
Benim paşam 49 cm olmuş boyuçok şaşırdım açıkçası 1 hafta önden gidiyor zaten uzun bacaklı dedi doktor son haftalar pek uzamıyorlar sanırım. Hayırlısı bakalım ne çıkacak bahtımıza
2 hafta önce de bas aşağıda idi dün de aynı pozisyonda gördük. Yüzünü de gördük şükürrahim ağzım gittikçe kısalıyor doktor şuan için çok iyi 2/3 hafta daha dikkat et dedi ama ben
Epey saçlı dedi benim bulantılar boşa tavan yapmamış yine :)
Magnezyum devam 35. Haftadan sonra keseriz dedi doğumu geciktirdiği için. ben zaten şuan günde 1 içiyorum.
Haftaya tekrar gidip nts bakıcaz.
Mübarek gece duam yavrularımıza sağlıcakla hayırla vakitli kavuşalım inşallah
Benimde 31+5 de 1650 gr dı doktor gayet normal dedi kafana takma bebeğin kilo olayını sağlıklıysa kilosu hiç önemli değilArkadaşlar benim bebeğimin kg 1.650 normal dedi doktor bana ise az geldi. Ama 2 ayım var doğuma. Birde ben başta kılo alıyordum 1 aydan fazla oldu kılo artışım durdu. Artık bebek kilo alıyor olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?