Öyle malesef keske bu tarz şeyler yazılmasa çünkü zamanımız yaklasti ve stresimiz artıyor. Insallah sağlıkla kucagimiza alırız yavrularımızı. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Ben panik atak geçirmiş kan sulandırıcı kullanan ve tüp bebekle hamile kalmış biriyim. Zar zor cesaretimi toplayıp ilk defa bir şey istedim çevremde bir kişi yok normal doğum yaparsın diyen herkes gerdi insan artık direk savunmaya geçiyor özür dilerim tekrar herkesten
Ben panik atak geçirmiş kan sulandırıcı kullanan ve tüp bebekle hamile kalmış biriyim. Zar zor cesaretimi toplayıp ilk defa bir şey istedim çevremde bir kişi yok normal doğum yaparsın diyen herkes gerdi insan artık direk savunmaya geçiyor özür dilerim tekrar herkesten
Cevrenizde olumsuz yorum yapanları duymazdan gelin önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıklı bi şekilde doğumu atlatması. Benzer durumda olan çok kişi var burada. Kendinizi motive etmeye çalışın. Insallah istediğiniz gibi olur.
Iki kere genel anestezi ile ameliyat oldum ben ve sevmiyorum genel anesteziyi ama zorunda kalırsam, doğumda yine olacak mecburen. Bi şekilde hepimiz atlatacaz. Allah kolaylık versin hepimize.
3 ameliyat 2 yumurta toplama işlemi hepsi genel anestezi oldu sezeryan yada normal doğum ikisinin de zorluğu wardır mutlaka ama kendimizi çewremizden duyduklarımızla korkutmamalıyız herkesin hikayesi başka kimsenin aynı değil sağlıkla kavuşalım da hayırlısıyla nasıl ne şekilde artık orasını yaşayıp görücez kızlar kendimizi strese sokmamızın sadece bize zararı war önemli olan sağlıkla kucağımıza almak şekli ne olursa olsun
Cevrenizde olumsuz yorum yapanları duymazdan gelin önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıklı bi şekilde doğumu atlatması. Benzer durumda olan çok kişi var burada. Kendinizi motive etmeye çalışın. Insallah istediğiniz gibi olur.
Iki kere genel anestezi ile ameliyat oldum ben ve sevmiyorum genel anesteziyi ama zorunda kalırsam, doğumda yine olacak mecburen. Bi şekilde hepimiz atlatacaz. Allah kolaylık versin hepimize.
Genel anestezi aldım bende inan ameliyattan korkmuyorum o seçenek insanı ayakta tutuyor beceremezsem içimde kalacak değil ya doktorlar alıp kucağıma verir bebeğimi diye avunuyorum normal isteyenler hep bi siniyor bu gruptada ona üzülüyorum. Çok az kaldı artık dertlerimiz uyku süt kaka olsun
Ilk doğumumu 15- 16 saate yakin suni sanci alarak normal dogumla yaptim zorluklarina hic girmicem bile ama hic bitmicek, o an gecmeyecekmis gibi geliyor ama bebek cikana kadar sonra sanki 2 saniye once o acilari ceken ben degildim yeniden dogmus gibi oldum yuruyerek ciktim ki dikisli olmama ragmen. Bunda da hep normal dusundum ama beklemedigim bi rahatsizligim cikti detayli usg de simdi cok yuksek ihtimal sezaryen olcam ona da raziyim. Zorluksa riskse bence ikisi de ayni yeter ki bize saglikla gelsinler gelecekleri guzergah pek onemli degil:)
MaşaAllah önemli şeyleri almışsın canım. Bizimkiler de başladılar almaya. Bi yandan annem bi yandan kv, dükkan geziyorlar. Ben sadece çanta hazırladım evde olanlarla. O kadar
Neyseki sen önemli şeyleri halletmişin ama doğum çantası da çok önemli bence. Bekletmeden onu da hazırla sonra rahat oturup beklersin doğumu
bi hevesle beşiği de kurduk üzerini çarşafla örttüm tozlanmasın diye park beşik aldık oğlumda çok, memnun, kalmıstım 5 yasındaydı hala yatıyodu dahada sağlamdı kutusuna koyup kaldırmıstım dogum çantası önemli evet bi kenarda kıyıda köşede dogurmazsam ayarlicam benimki şu kıyafetleri bi alsın da
Genel anestezi aldım bende inan ameliyattan korkmuyorum o seçenek insanı ayakta tutuyor beceremezsem içimde kalacak değil ya doktorlar alıp kucağıma verir bebeğimi diye avunuyorum normal isteyenler hep bi siniyor bu gruptada ona üzülüyorum. Çok az kaldı artık dertlerimiz uyku süt kaka olsun
Merhaba. Moralinizi bozmayın lütfen. Ben ilk bebeğimi vajinal doğumla dünyaya getirdim ama bilgisizliğim ve doktor faktörü sebebiyle gereksiz müdahale dolu olduğu için normal bir doğum değildi. Şimdi ikinci bebeğime gebeyim, okudum ve doğumun doğasını öğrendim, ruhen ve fiziksel olarak bütün doğum hazırlığımı yaptım, yapıyorum. Ama dediğiniz gibi en çok ihtiyaç duyduğum şey olan çevre motivasyonu sıfır. Müdahalesiz normal doğum deyince herkes uzaylı görmüş gibi bakıyor ve başlıyorlar felaket senaryoları dizmeye. Ben bu yüzden doğum tercihlerimi olumsuz yorumlama ihtimallerine karşı kimseye anlatmıyorum. Eşime de gebeliğimi öğrendiğimde söylediğim ilk şey şuydu: bütün riskleri biliyorum, bana gebeliğim boyunca hicbir riskten bahsetme, sadece cesaretlendir ve motive et. Asla olumsuz doğum hikayesi okumuyorum. Hatta tedbiren hic dogum hikayesi okumuyorum, beni olumsuz etkileyecek bir ayrıntıya rastlarim diye. Sadece gercekten doğal dogum destekleyen doktorları takip ediyorum, çok etkileyici, motive edici hikayeler paylaşıyorlar. @ramizdursun hesabında mesela hem ikiz hem ssvd hem de bir bebegi makat geliş olan bir kadının 39. haftada epizyosuz doğurduğunu okudum, ağzım açık kaldı, hayran oldum. Bu kadın bu doğumu yapabildiyse ben ikinci vajinal doğumu en doğalından yapabilirim diye cesaret doldum. Size de tavsiye ederim, bir bakın bu hesaba. Hatta takipçisi çok az olduğu için sorunuz varsa cevap da verir doktor diye tahmin ediyorum.
Motivasyonunuz yüksek olsun, bebeğiniz gönlünüze göre hayırla sağlıkla gelsin
Mide bulantin neden kaynaklı acaba canım, tansiyonunu ölçüyor musun? Yüksek tansiyon da bulantı yapıyor diye biliyorum
Benim de hep ters, en son 33+5'te gitmistim, 34+6'da randevum var bakalım ne durumda. 3 gündür karnım aşağıya indi gerçi belki de dönmüştür ama benim doktorum dönerse ağrı yapar demişti